Ještě jednou OPTIC 6 a ECLIPSE versus FX-18

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
egresh

#16 Příspěvek od egresh »

Mam dve otazky :
1, co ak potrebujem mat ostatne kanaly proporcionalne
2, platí záruka 2 roky aj v prípade, že si upravy spravim sam
Fiba

#17 Příspěvek od Fiba »

Uplne na zacatku je dotaz k cemu vice funkci u letadla. Taky jsem si to myslel, kdyz jsem kupoval pred par lety MC-12 se ctyrmi kanaly v zakladu.
Ale kdyz si clovek zacne trochu hrat - chce zkusit klapky a podvozek. A to neuvazuji o zadnych extremech a jsme u sesti kanalu ...
Ke kvalitam vysilacu se vyjadrovat nebudu, na to nemam dost zkusenosti. Nicmene vyse je uvedena rada, kterou bych dal taky - vybrat co ti sedi do ruky.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Mad_Box »

j3nda píše:
Mad_Box píše:Již se tu na diskuzi opakuji. Jsem pro eclipse. Provedením se mi zdá lepší než optic a chyby má jen v soft pro vrtulníky. Ale budeš létat vrtulníky? Pokud ne tak ti chyby nevadí. Pokud budeš létat letadla, vystačíš si s ním uplně bohatě. A až ti přestane stačit tak si ho necháš upgradovat a můžeš klidně používat dvě serva na VOP, Dvoje stopky, A ,můžeš klidně lítat vrtulníky, Přiřadit si funkce na jákýkoli vypínač, a u větroně si můžeš zapnout zpoždění plyný na vypínačí(plyn se nepřidá skokově ale přidává se plynule asi po dobu 2Sec.)
Myslím že cenový rozdíl mezi eclipsem a opticem není zas takový, ale pokud ti optic nyní stači tak si ho klidně kup. Ale pokud chceš jít dál tak ti brzy stačit nebude.

zajimave je, ze vetsinu tech vychytavek co tu popisujes, ma optic v zakladu ;)

Vážně? Má 8 kanálů s možností vypnutí vysílání kteréhokoli kanálu pro přijímače s méně kanály. Umí přiřadit jakýkoli vypínač na KTEROUKOLI funkci(mix, ovládací prvky) a klidně i více funkcí na jeden vypínač? Umožňuje napevno zapnout jakoukoli funkci? U Eclipse máš možnost mnohem více vypínaču-D/R pro VOP,SOP,Křidélka. Má mnohem více volných i přednastavených mixů. A má paměť na 22 modelů.
zdzd

#19 Příspěvek od zdzd »

egresh píše:Mam dve otazky :
1, co ak potrebujem mat ostatne kanaly proporcionalne
2, platí záruka 2 roky aj v prípade, že si upravy spravim sam

Ad 1.) Existují tahové potenciometry, které jen připojíš kablíkem. Originály jsou dost drahé, ale lze je nahradit poťáky do mixážních pultů (prodávají v některých hudebninách).

Ad 2.) Záruku neztratíš, rádio je na to konstruováno. Pouze pokud by jsi posílal rádio do opravy a našli by neoriginál doplňky, automaticky by je vyměnili za origoš a ty by jsi to musel zacálovat. (Tudíž je tam v takovém případě nenechávat.)

Více najdeš tu:
http://www.rkolbabek.com/jomla/index.ph ... &Itemid=59
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od j3nda »

Mad_Box píše:
j3nda píše:
Mad_Box píše:Již se tu na diskuzi opakuji. Jsem pro eclipse. Provedením se mi zdá lepší než optic a chyby má jen v soft pro vrtulníky. Ale budeš létat vrtulníky? Pokud ne tak ti chyby nevadí. Pokud budeš létat letadla, vystačíš si s ním uplně bohatě. A až ti přestane stačit tak si ho necháš upgradovat a můžeš klidně používat dvě serva na VOP, Dvoje stopky, A ,můžeš klidně lítat vrtulníky, Přiřadit si funkce na jákýkoli vypínač, a u větroně si můžeš zapnout zpoždění plyný na vypínačí(plyn se nepřidá skokově ale přidává se plynule asi po dobu 2Sec.)
Myslím že cenový rozdíl mezi eclipsem a opticem není zas takový, ale pokud ti optic nyní stači tak si ho klidně kup. Ale pokud chceš jít dál tak ti brzy stačit nebude.

zajimave je, ze vetsinu tech vychytavek co tu popisujes, ma optic v zakladu ;)

Vážně? Má 8 kanálů s možností vypnutí vysílání kteréhokoli kanálu pro přijímače s méně kanály. Umí přiřadit jakýkoli vypínač na KTEROUKOLI funkci(mix, ovládací prvky) a klidně i více funkcí na jeden vypínač? Umožňuje napevno zapnout jakoukoli funkci? U Eclipse máš možnost mnohem více vypínaču-D/R pro VOP,SOP,Křidélka. Má mnohem více volných i přednastavených mixů. A má paměť na 22 modelů.

ale o tom si prve nepsal ani slovo, to co si tu prve vyzvihoval jako vychytavku, to mel optic v zakladu, 8kanalu nema, ale kdyz se to da zapnout u eclipse, tak u optica by to asi take slo, jen se s tim nikdo nezabyval, nebot nemel zkur*eny soft a tudiz nebyla potreba se s tim zabyvat. Pamet na 22 modelu nepotrebuji, 8 mi staci, jake mixy ze to ma konkretne navic? Mozna tak volne....
aho

#21 Příspěvek od aho »

Díky všem za názory.
Po sečtení plánů a možností (dvě děti, průměrný plat, tudíž málo volných prostředků) mi asi půjde o to pro potěchu a vzpomínky na plachtařské a parašutistické mládí si poletovat se dvěma třemi modely, tak kupuji optica.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Myslim, ze neprohloupis... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“