Magnety v motoru
Souhlasím s tím, že kdybych si koupil kvalitnější motor, tak bych asi toho moc měnit nemusel. Asi mu taky moc neprospěly 2 čenichovky co absolvoval, ale zatím byl po výměně hřídele letuschopný
Ten KDA motor je za nějakých $14, takže jasně že nemůžu moc čekat zázraky.
Na cestě už mám motor Turnigy 2836/1000 (co tady Nak vychvaloval)
Ale než dojde, tak chci ještě lítat a proto musím opravit ten KDA.
No ono slepit je je celkem problém, protože se v tom zlomu odpuzují. Pokud mám celý magnet kde je nahoře S a dole J, tak v tom zlomu se na tom horním kousku vytvořil J pól a na tom dolním kousku taky J. Nevypadají ani moc že by se to pak zrušilo když se mi je silou podaří napojit k sobě (hned odskočí).
Ulomila se mi asi 1/3. Zkusím tam dát jen ty 2/3 magnety a zapojit to. Nebude to mít ty vlastnosti jako dřív, ale stačilo by mi, aby to jakžtakž chodilo než to vyměním za ten Turnigy
Na cestě už mám motor Turnigy 2836/1000 (co tady Nak vychvaloval)
kofejn píše:Pokud jednu část magnetu ztratil, tak je to na prd. Pokud ale slepí ty díly do jednoho celku a ten vlepí správně orientovaný do rotoru, tak rozdíl od původního stavu bude mizivý.
No ono slepit je je celkem problém, protože se v tom zlomu odpuzují. Pokud mám celý magnet kde je nahoře S a dole J, tak v tom zlomu se na tom horním kousku vytvořil J pól a na tom dolním kousku taky J. Nevypadají ani moc že by se to pak zrušilo když se mi je silou podaří napojit k sobě (hned odskočí).
Ulomila se mi asi 1/3. Zkusím tam dát jen ty 2/3 magnety a zapojit to. Nebude to mít ty vlastnosti jako dřív, ale stačilo by mi, aby to jakžtakž chodilo než to vyměním za ten Turnigy
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
zdekar píše:
Něšiř tady mylné informace, přeci není možné aby se vytvořilo nové magnetické pole a kousky se odpuzovali.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Karas píše:Něšiř tady mylné informace, přeci není možné aby se vytvořilo nové magnetické pole a kousky se odpuzovali.![]()
Nešíří mylné informace.. Magnet v motoru je polarizovaný tak, že jeden pól je vně - směrem k plášti, opačný pól uvnitř - směrem k rotoru. Takže když ho přelomíš napříč, máš vedle sebe dva shodně pólované magnety a shodné póly se logicky odpuzují. Než někoho nařknu ze lži, ověřím si informace
OK2WY
JirkaA píše:Karas píše:Něšiř tady mylné informace, přeci není možné aby se vytvořilo nové magnetické pole a kousky se odpuzovali.![]()
Nešíří mylné informace.. Magnet v motoru je polarizovaný tak, že jeden pól je vně - směrem k plášti, opačný pól uvnitř - směrem k rotoru. Takže když ho přelomíš napříč, máš vedle sebe dva shodně pólované magnety a shodné póly se logicky odpuzují. Než někoho nařknu ze lži, ověřím si informace
Nikoho jsem nenařkl, ale když si přečteš celé vlékno, tak pochopíš proč jsem to napsal.
To Karas:
Asi máš důvody proč jsi to napsal, i když teď moc nechápu tvoje myšlenkové pochody.
Mylné informace ale nešířím. Nejsem sice odborník na magnety, ale tohle je prakticky ověřeno.
No a co jsem teď zkoušel ten motor, tak se při rozběhu zadrhává a při vyšších otáčkách se sice točí, ale není to ono. Jak tam nejsou ty magnety celé tak se taky rozhodilo vyvážení toho motoru. Asi by to chtělo nové magnety. Nejspíš počkám až přijde ten nový motor a tenhle zatím strčím do šuplíku. V zimních večerech pak můžu všechny magnety vyměnit a pro jistotu to přemotat
Asi máš důvody proč jsi to napsal, i když teď moc nechápu tvoje myšlenkové pochody.
Mylné informace ale nešířím. Nejsem sice odborník na magnety, ale tohle je prakticky ověřeno.
No a co jsem teď zkoušel ten motor, tak se při rozběhu zadrhává a při vyšších otáčkách se sice točí, ale není to ono. Jak tam nejsou ty magnety celé tak se taky rozhodilo vyvážení toho motoru. Asi by to chtělo nové magnety. Nejspíš počkám až přijde ten nový motor a tenhle zatím strčím do šuplíku. V zimních večerech pak můžu všechny magnety vyměnit a pro jistotu to přemotat
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
zdekar píše:Souhlasím s tím, že kdybych si koupil kvalitnější motor, tak bych asi toho moc měnit nemusel. Asi mu taky moc neprospěly 2 čenichovky co absolvoval, ale zatím byl po výměně hřídele letuschopný
Na cestě už mám motor Turnigy 2836/1000 (co tady Nak vychvaloval)Ale než dojde, tak chci ještě lítat a proto musím opravit ten KDA.
kofejn píše:Pokud jednu část magnetu ztratil, tak je to na prd. Pokud ale slepí ty díly do jednoho celku a ten vlepí správně orientovaný do rotoru, tak rozdíl od původního stavu bude mizivý.
Ahoj,
nenech se oderadit. Není to o pěnezích, nebo času je to o zkušenostech .
Klidně se o to pokus. není to tak složité .Zalepil jsem magnet na 3-kusy
a jde to . Kdyby mi ty magnety které při havárce vylítly nepotrhaly vinutí tak ten motor chodí bez problému bez úbytku výkonu nebo zvýšené spotřeby. (Předchozí zkušenost s podobným problémem.) Zkontroluj si výstupní kabely které jsou opřené o čelo (zevnitř) mohou se při rotaci pláště s uvolněným magnetem narušit.
jinak tady náš technologii lepení těch půlených
http://jenda01.rajce.idnes.cz/OPRAVA_EL ... ORU/#album
Jenda
Záleží jak jsou orientované póly. Když jsou na kvádru orientované s delší stranou http://www.magsy.cz/page/16202.magnety- ... eru-delky/ tak je dohromady dáš. Pokud jsou orientované s kratší stranou ( http://www.magsy.cz/page/1821.magnety-ndfeb/ ten případ motoru), tak to půjde hodně blbě.
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
Update: elektrolety do 1.5kg
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
arda1 píše:Když zlomím magnet jde teda dát zpět k sobě nebo je "přepólovaný"? Nechce se mi kvůli tomu lámat nový magnet.
Když zlomíš magnet, tak se nic nepřepóluje, a dá se tedy dát z5. V tomto konkrétním případě je to ale blbé protože magnet není magnetizovaný "na délku", ale podél nejkratšího rozměru, ve kterém se asi težko rozpůlí.
EDIT: Ha, tak pozdě...
arda1 píše:Když zlomím magnet jde teda dát zpět k sobě nebo je "přepólovaný"? Nechce se mi kvůli tomu lámat nový magnet.
Nejde to, nejde to (u těch dlouhých tyček magnetů pro motory).
Dokáže to jen Jenda 01
Je to čaroděj a veliký mág. Jenom nám ještě neprozradil jak ten odpuzující se magnet po kouskách lepí a k čemu je ten slepenec na rotoru potom dobrý.