Hobbyking ECO6 50W
Re: Hobbyking ECO6 50W
JMalik píše:mrpilot píše:.........ešte lacnejšia ako acucellvyzerá to softverovo na to isté len plastova krabica, bez ventilatoru, a jeden balančny konektor na ktory sa napoji ta "doska". takže pre rekreačneho pilota podľa mňa super vec
Už tomu tady asi přestávám rozumět![]()
Ta "věc" má 50W. Dnešní lipolky normálně 5 -6C nabíjecího proudu.
Co s tím bude ten "rekreační pilot" nabíjet ?
nerozumiem čo tu riešite. podla mna je 50W dostačujuci vykon... zoberme že rekreačny pilot nema nejake 3-4 metrove lietadlo ktore by lietalo na 6S. Ale 3S... takže taka 2200mAh čo je už dosť velka kapacita je nabita pri plnom vykone na FAST CHG za takych 30minut... k tomu zdroj za 10dolarov a človek je štastny..
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:...pokud si dnes někdo kupuje nové lipol, tak určitě ne 4ks 1-2C, ale 1-2ks 5-6C. Spočítej si o kolik je tedy co dražší.
...
OK. Teď jsem bral 2x 1300mAh 3S 20C/1C, stály mě dohromady 350,- (+podíl na poštovném cca 100,-).
Můžeš mi prosím tě tedy doporučit nějakou 1300mah 3S 5-6C za 450,- jednu?
Že je to nesmyslná investice ? Třeba modelář který létá EPA/ESA combat používá max tak 1350mAh baterky, spousta lidí co má čínské sety s pseudonabíječi které nabíjejí přes balanční konektory, RCEJ/RCEK větroňáři co létají na akupacky 2S1 atd ...
to je cílová skupina pro tutu nabíječku
no já když jdu lítat tak mám od HobbyKinga ten jejich super stroj 4x6S (toto se 4mi 50W kanály) a jsem maximálně spokojený, moje starší baterky jsou 1C, něco snad již 2C ale mě to opravdu stačí ...
jinak mám ale i iCharger 206B ( ale hlavně na řezání polystyrenu ) - nevyužiji jiné vlastnosti. U velkých letadel jsem zastánce "čmoudíků" a moje největší baterka je RHINO 3S1 2250mAh 25C ( nabíjení 2C ) což je právě oněch 50W a tato nabíječka by stačila bez problémů ... ( 2,250 * 2 * 11,1 = 49,995W ). Přesto nabíjím i tu proudem 1C už třeba jen z důvodu prodloužení životnosti - a jistě ten kdo čte RC revue nemůže tvrdit že nabíjení vyššími C byť to baterka umí nesnižuje jejich životnost... proto mám ten 4.násobný nabíječ a průběžně jak dolétám dávám nabíjet a mám o zábavu postaráno možná levněji než škvařením nějakých 6C baterek ... a třeba i díky tomu si vezmu na letiště 2 poletuchy po 2 baterkách a mám o krásný odpolední zážitek postaráno ...
takže kdo ji chce, ať si ji koupí, rozhodně je asi po SW stránce stejná jako např Accucellka 6. A komu nestačí ? ať ji nekupuje ...
taky každý nemáme Ferrari a přesto jezdíme
Letu zdar ! ! !
EDIT : zařízení má ventilátor, manuál ke stažení zde ( je to SW shodné s Accucel 6 ) : http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 484X51.pdf
to je cílová skupina pro tutu nabíječku
no já když jdu lítat tak mám od HobbyKinga ten jejich super stroj 4x6S (toto se 4mi 50W kanály) a jsem maximálně spokojený, moje starší baterky jsou 1C, něco snad již 2C ale mě to opravdu stačí ...
jinak mám ale i iCharger 206B ( ale hlavně na řezání polystyrenu ) - nevyužiji jiné vlastnosti. U velkých letadel jsem zastánce "čmoudíků" a moje největší baterka je RHINO 3S1 2250mAh 25C ( nabíjení 2C ) což je právě oněch 50W a tato nabíječka by stačila bez problémů ... ( 2,250 * 2 * 11,1 = 49,995W ). Přesto nabíjím i tu proudem 1C už třeba jen z důvodu prodloužení životnosti - a jistě ten kdo čte RC revue nemůže tvrdit že nabíjení vyššími C byť to baterka umí nesnižuje jejich životnost... proto mám ten 4.násobný nabíječ a průběžně jak dolétám dávám nabíjet a mám o zábavu postaráno možná levněji než škvařením nějakých 6C baterek ... a třeba i díky tomu si vezmu na letiště 2 poletuchy po 2 baterkách a mám o krásný odpolední zážitek postaráno ...
takže kdo ji chce, ať si ji koupí, rozhodně je asi po SW stránce stejná jako např Accucellka 6. A komu nestačí ? ať ji nekupuje ...
taky každý nemáme Ferrari a přesto jezdíme
Letu zdar ! ! !
EDIT : zařízení má ventilátor, manuál ke stažení zde ( je to SW shodné s Accucel 6 ) : http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 484X51.pdf
Naposledy upravil(a) SuperMUF dne pát 07.05.2010 15:09, celkem upraveno 2 x.
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
RiMr píše:JMalik píše:...pokud si dnes někdo kupuje nové lipol, tak určitě ne 4ks 1-2C, ale 1-2ks 5-6C. Spočítej si o kolik je tedy co dražší.
...
OK. Teď jsem bral 2x 1300mAh 3S 20C/1C, stály mě dohromady 350,- (+podíl na poštovném cca 100,-).
Můžeš mi prosím tě tedy doporučit nějakou 1300mah 3S 5-6C za 450,- jednu?
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10290&Product_Name=Turnigy_1800mAh_3S_40C_Lipo_Pack
(Nechce se mi lézt po netu a hledat Ti přesně tu 1300)
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Hele, víš co? Normálně si sypu popel na hlavu... Nevěřil bych že tyhle parametry mají i lipolky na HC...
Fakt mě překvapils
Viděl jsem jen ty u nás a ty jsou cenově samo úplně jinde... Tak dík, to já teda taky nějakou zkusím...
I když ve mě furt hlodá červíček, jestli to fakt funguje, jestli ty accu pak nemají před sebou jen pár cyklů... Ale je to jen hlodání
budu to muset vyzkoušet 
Fakt mě překvapils
Viděl jsem jen ty u nás a ty jsou cenově samo úplně jinde... Tak dík, to já teda taky nějakou zkusím...
I když ve mě furt hlodá červíček, jestli to fakt funguje, jestli ty accu pak nemají před sebou jen pár cyklů... Ale je to jen hlodání
Nemusím lítat jak oživot a každých 15 minut jít do vzduchu. Těch 50W mi taky stačí. Nabíjím 1C a mám tak 2 baterky ke každému letadlu (teď 2 letadla). Zalítám si tak 15-30minut s jedním letadlem a pak dám nabíjet. Pak třeba s druhým a než se to nabije tak si aspoň pokecám nebo odpočinu. Je to takové pohodové létání
Nebo přes den nabít a navečer se vyrazí na 2h lítat, na to je 50W taky dostačující 
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
zdekar píše:Nemusím lítat jak oživot a každých 15 minut jít do vzduchu. Těch 50W mi taky stačí. Nabíjím 1C a mám tak 2 baterky ke každému letadlu (teď 2 letadla). Zalítám si tak 15-30minut s jedním letadlem a pak dám nabíjet. Pak třeba s druhým a než se to nabije tak si aspoň pokecám nebo odpočinu. Je to takové pohodové létáníNebo přes den nabít a navečer se vyrazí na 2h lítat, na to je 50W taky dostačující
To je argument pro pohodové létání.
Ale jiný argument může taky být , že přijdeš pozdě z práce, vezmeš si ty hračky a stihneš si ještě krásně polétat, protože to dokážeš nabít za 15 min.
Baterek máš nejnutnější počet a v dobré kondici.
JMalik píše:zdekar píše:Nemusím lítat jak oživot a každých 15 minut jít do vzduchu. Těch 50W mi taky stačí. Nabíjím 1C a mám tak 2 baterky ke každému letadlu (teď 2 letadla). Zalítám si tak 15-30minut s jedním letadlem a pak dám nabíjet. Pak třeba s druhým a než se to nabije tak si aspoň pokecám nebo odpočinu. Je to takové pohodové létáníNebo přes den nabít a navečer se vyrazí na 2h lítat, na to je 50W taky dostačující
To je argument pro pohodové létání.
Ale jiný argument může taky být , že přijdeš pozdě z práce, vezmeš si ty hračky a stihneš si ještě krásně polétat, protože to dokážeš nabít za 15 min.
Baterek máš nejnutnější počet a v dobré kondici.
ale i 50W dokáže nabít 3S1 2200 na plné 2C... předpokládám že 2C baterek je mezi lidmi zhruba nejvíce po 1C... a jak jsem již uvedl, komu je to málo, je na trhu dost jiných nabíječek ... a věřím že rozhodně minimálně 50% všech modelářů zrovna tato bohatě uspokojí ... ( např baterie ze setů 3S1 1350 - 1C = cca 15W, můj větroň 2S1 1750 Rhino 2C = 26W, EPP houba 3S1 1800 Turnigy 2C = 40W ... atd atd ... )
když vezmu úžasné výdobytky Řeckého sociálního kapitalismu který teď všichni zprostředkovaně poklesem kurzů také platíme, pořád mi vychází i s poštovným lehce nad 600,- při 1 ks a to je bezkonkurenční nabídka ... lepší ještě než Accucel 6 která je už za 23.99USD a BEZ zpětného bonusu 5USD a navíc je dlouhodobě v BackOrder ...
a ti kterým to nestačí nabízí trh dostatek jiných variant ... ale prosím nevnucujte to nikomu ...
každé zboží má svého kupce, ( někdy bohužel i šunt - ale nemyslím to ve vztahu k tomuto nabíječi, naopak, věřím mu ! ! ! - to byl jen citát ! ! ! ) - ale je naprosto zásadní aby kupec věděl co chce a co potřebuje ... a jak jsem již uvedl, spousta lidí si bohatě s tímto vystačí a naprosto to neomezí jejich horizont možností a potřeb ...
Letu zdar
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Mám je už doma
dojmy :
- SW má naprosto stejné možnosti jako Accucel 6
- je krásně malá
- ventilátor je vypínatelný, netočí pořád, ale když jede je to trošku hlučnější...skoro jako na levné VGA kartě kde se snaží malý ale vysokootáčkový ventilátorek
- oproti Accucelka-6 je tam standardní balanční konektor, je tedy možno připojit jakoukoliv "destičku"
- přiložená "destička" s konektory JST-XH bohužel není v krabičce ale je jen podlepená silnou páskou na straně spojů ( ale to jsem měl i u Graupnera Ultramatu-12 )
- kabely nejskou jako u Accucelky kde je jeden kabel s banánky a přes spojku tam dáváte příslušnou koncovku, tady je to jeden kabel kde se to sbíhá uprostřed ... no naštěstí používám svoje kablíky
výsledek ?
* cena výborná, funkčnost pokud mohu posoudit bez problémů, vidím i výhodu ve standardním balančním konektoru.
* rešení nabíjecích kabelů, balanční destička je jen podlepená
Za ty peníze není lepší volba ... ( tedy pro toho komu stačí 6S - 50W nabíječ )
dojmy :
- SW má naprosto stejné možnosti jako Accucel 6
- je krásně malá
- ventilátor je vypínatelný, netočí pořád, ale když jede je to trošku hlučnější...skoro jako na levné VGA kartě kde se snaží malý ale vysokootáčkový ventilátorek
- oproti Accucelka-6 je tam standardní balanční konektor, je tedy možno připojit jakoukoliv "destičku"
- přiložená "destička" s konektory JST-XH bohužel není v krabičce ale je jen podlepená silnou páskou na straně spojů ( ale to jsem měl i u Graupnera Ultramatu-12 )
- kabely nejskou jako u Accucelky kde je jeden kabel s banánky a přes spojku tam dáváte příslušnou koncovku, tady je to jeden kabel kde se to sbíhá uprostřed ... no naštěstí používám svoje kablíky
výsledek ?
* cena výborná, funkčnost pokud mohu posoudit bez problémů, vidím i výhodu ve standardním balančním konektoru.
* rešení nabíjecích kabelů, balanční destička je jen podlepená
Za ty peníze není lepší volba ... ( tedy pro toho komu stačí 6S - 50W nabíječ )
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi včera taky dorazila, bral sem jí pro souseda na 450ku
moc se mi líbí, je malinká, funguje parádně, hned sem jí trochu potrápil testíkem, vzal sem 3S2200, vybil sem z ní 600, 400, 300mAh z článků cca 3.9 4.0 4.1V nabíjení proudem 5A cca po dvou hodinách to aku srovnalo na 4.18 4.18 4.2 pak sem to vypnul a šel spát, takže balancér srovnává moc hezky, proud to okamžitě stáhlo a žádnej článek nepřekročil 4.20V, balancuje 300mAh takže u mě spokojenost a určitě dobrá volba
moc se mi líbí, je malinká, funguje parádně, hned sem jí trochu potrápil testíkem, vzal sem 3S2200, vybil sem z ní 600, 400, 300mAh z článků cca 3.9 4.0 4.1V nabíjení proudem 5A cca po dvou hodinách to aku srovnalo na 4.18 4.18 4.2 pak sem to vypnul a šel spát, takže balancér srovnává moc hezky, proud to okamžitě stáhlo a žádnej článek nepřekročil 4.20V, balancuje 300mAh takže u mě spokojenost a určitě dobrá volba
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.Měl bych pár dotazů k této nabíječce:
1:K čemu je dobrý SEFETY TIMER?Pochopil jsem správně že LIPOL se to netýká?Jen NICD a NIMH?
2:čeho se týká zvuková volba BUZZER?
3:Dočetl jsem se v návodu něco o připojení k PC přes USB a sledování nabíjení na počítači,ale víc jsem toho nepochopil.Je něco takového možné?
4:A nakonec to hlavní.Volba rychlé nabíjení FAST CHARGER.Jaký je v tom rozdíl?Chápu,že to bude asi rychleji nabité.Jde jen o to že to nabíjí vyšším proudem?Nějaké konkrétnější ůdaje jsem nenašel.
Používám nabíječ POWER PEAK ROBBE a tohle jsou takové hlavní rozdíly kterým nerozumím.
1:K čemu je dobrý SEFETY TIMER?Pochopil jsem správně že LIPOL se to netýká?Jen NICD a NIMH?
2:čeho se týká zvuková volba BUZZER?
3:Dočetl jsem se v návodu něco o připojení k PC přes USB a sledování nabíjení na počítači,ale víc jsem toho nepochopil.Je něco takového možné?
4:A nakonec to hlavní.Volba rychlé nabíjení FAST CHARGER.Jaký je v tom rozdíl?Chápu,že to bude asi rychleji nabité.Jde jen o to že to nabíjí vyšším proudem?Nějaké konkrétnější ůdaje jsem nenašel.
Používám nabíječ POWER PEAK ROBBE a tohle jsou takové hlavní rozdíly kterým nerozumím.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
http://dagx.rajce.idnes.cz/