RAYTRONIC C16

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
demolátor

#16 Příspěvek od demolátor »

Díky za tip.
Ted se pokochejte, tomu říkám kopírka akorát nevím z jaké strany.
Astra: http://www.astramodel.cz/skupiny.php?menu=1630500
Pelikán: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... torage=117

Schválně se koukněte na nabiječky co jsou na odkaze a porovnejte vzhled a funkce!!![/b]
demolátor

#17 Příspěvek od demolátor »

Doktor napsal:
Jinak softem a asi celkovou uživatelskou přívětivostí na tom bude asi nejhůř ta C30. Je to nabíječ starší generace (proto taky ten balancer vně)

Podle čeho tak soudíš??? Vždit funkcí má ta C30 ještě víc než C16.
Má dokonce i pamět na 10 baterek.
Akorát mi dělá starost ten zdroj u kompu, mam dojem že má málo voltů.
Alespon u blade 400 setová nabiječka mi u kompu vynechávala a u autobaterie je OK. :?
Ještě mám dotaz když dejme tomu budu tou C30 nabijet 2 ampérhodinovou baterku(aby se mi nabyla za 1h), bude mi stačit jen 3 ampérovej zdroj??? De mi o to že když neviužiji plný výkon jestli mi také stačí slapší zdroj.???
Moc díky za odpověd. :wink: Je docela důležitá. :!:
Moc by mi to pomohlo.
demolátor

#18 Příspěvek od demolátor »

U vrtulníků mi vždycky odpoví, a tady vás musim přemlouvat. :cry:
Prosím odpovězte a když to tedy nevíte tak alespon napište že s tim nemáte zkušenosti.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Doktor »

Já nemam zkušenost ani s jednou z nich!

Ale nevěš hlavu. Stáhni si manuály a porovnej co která nabízí a jak se obsluhuje. :wink:
demolátor

#20 Příspěvek od demolátor »

Zdravím, je možné s raytronicem C16 nabijet u lipo baterii více než 2C??? Plánoval jsem raytronic C30, ale mají tam nějaký chytrý softwér, který u lipo bat. nepovolí nabijet více jak 2 C.
Mockrát děkuji za rychlou odpověd.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Doktor »

demolátor píše:Zdravím, je možné s raytronicem C16 nabijet u lipo baterii více než 2C??? Plánoval jsem raytronic C30, ale mají tam nějaký chytrý softwér, který u lipo bat. nepovolí nabijet více jak 2 C.
Mockrát děkuji za rychlou odpověd.

Pokud to její nab. výkon dovolí tak ano. Stejně tak jako s tou C30.
demolátor

#22 Příspěvek od demolátor »

Ne u ty C30 v návodu výslovně píší že: Lipoli a liony akumulátory můžete z bezpečnostních důvodů nabijet max 2C ( tj pro 3000mAh akumulátor max 6A)
Tak proto se ptám jaké s tím máte zkušenosti, protože u ty C30 to mám tady z fora potvrzené že to fakt víc nedovolí.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Doktor »

demolátor píše:Ne u ty C30 v návodu výslovně píší že: Lipoli a liony akumulátory můžete z bezpečnostních důvodů nabijet max 2C ( tj pro 3000mAh akumulátor max 6A)
Tak proto se ptám jaké s tím máte zkušenosti, protože u ty C30 to mám tady z fora potvrzené že to fakt víc nedovolí.

Ta nabíječka nemůže disponovat žádným softem kterej by Ti znemožnil nastavení nab. proudu jakej požaduješ! Jak už psal "Nak", ona nemůže tušit jakou velikost aku (v mAh) si jí připojil na konektory.
demolátor

#24 Příspěvek od demolátor »

Mám jeden dotázek pro majtele rytronicu C16. Jaký proud máte po změření multimetrem na banáncích bez baterie??? (jenom čistě změřit plus a mínus těch nabijecich direk) Já tam mám 26.5 V a nevím proč??
Ale po připojení baterie se to jakoby vynuluje a už tam je proud jen ty baterie. Přišel jsem na to tak že jsem měl 2 staré baterie (8.4V nimh 650 ma) multimetr mi říkal že ta lepší má okolo 5V, a po připojení k nabiječi to šlo najednou rapidně nahoru a zastavilo se to asi na 10V. Ted jsem ji parkrát nabil a vybil a už to po připojení normal drží.(jako všechny používané baterie co jsem s tím nabijel) Tak takhle jsem přišel na to, ty banánky změřit.
Moc děkuji za odpovědi.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od arda1 »

demolátor píše:Mám jeden dotázek pro majtele rytronicu C16. Jaký proud máte po změření multimetrem na banáncích bez baterie??? (jenom čistě změřit plus a mínus těch nabijecich direk) Já tam mám 26.5 V a nevím proč??
Proud?? Jinak to napětí je normální i u jiných nabíječů naprázdno co vím. :wink:
ICQ 638556901
demolátor

#26 Příspěvek od demolátor »

Promin, napětí. No potřeboval bych sem sehnat majtele raytronicu C16, nebo alespon majtele nějakého jiného raytronicu. Jinak si myslím že o tom nemá smysl diskutovat, protože až na ty 2 roky nepoužívané baterie se to po připojení baterie chová naprosto normálně.
Ještě bych pak měl 1 dotaz , ale ten sem napíši až mi někdo odpoví na tento, protože by to asi němělo taky cenu.
Dík
nebster381

USB Kabel

#27 Příspěvek od nebster381 »

Dobry den, vedel by mi niekto poradit USB zapojenia kablov na raytronic c16
medzi nabijackou a PC?

Vopred Dakujem
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

Re: USB Kabel

#28 Příspěvek od rampa_mckvak »

nebster381 píše:Dobry den, vedel by mi niekto poradit USB zapojenia kablov na raytronic c16
medzi nabijackou a PC?

Vopred Dakujem

Tenhle odkaz je sice na C14, ale možná ti to pomůže, nebo některý z těch koumáků
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=30736
Co neubrzdíš neukecáš.
mracing

#29 Příspěvek od mracing »

Alfa píše:Já mám C16.No,dalo by se říct,že mi nic nechybí a zatím jsem nabil vše co jsem potřeboval.Nabíjecí proud 8A bych řek že úplně stačí.Pro začátek určitě,pokud nechceš nabíjet baterky o kapacitě 8000Ah a podobně.V podstatě nabiješ jakoukoliv baterku o libovolné kapacitě,jen to bude trvat delší dobu.Ale těch 8A nabíjecího proudu je podle mě v současné době úplně dostačující a pro začátečníka absolutně.

Na téhle nabíječce mi vadí pár věcí a je to v hlavně záležitost software.Updatnul bych ho,ale jednak nevím kde se dá něco takovýho stáhnout a pak nevím jak nabíječ připojit k PC..I když píšou,že je tam konektor USB,tak jsem neviděl k nabíjječce dodávat žádný software ani kabel..nevíte někdo kde to k C16 jde sehnat?Případně s jakym softem by nabíječ fungoval..
-No a vadí mi třeba nemožnost nabíjet na skladovací napětí což je okolo 3,8V u lipol.
-Pak jsem nikde nenašel možnost vypnout zvuky pípání když se nabije baterie nebo zmáčku jakékoliv tlačítko.Docela mi to vadí,když nabíjim přes noc.
-Další věc..Při podvybitém článku aku si nelze nastavit napětí a proud jaký chci do článku pouštět abych ho zregenerovalNabíječka vyhlásí chybu a dál se s tebou nebaví.
-Nemožnost si uložit profily pro jednotlivá aku a proto když lítáš s aku o různých kapacitách,tak musíš nabíječ vždy přenastavit..A z toho pramení možnost velkýho průseru,pokud zapomeneš přehodit z velkého proudu na malý,může dojít k explozi aku.Navíc pořád to přenastavovat je docela otravné a zdlouhavé.Přitom stačilo mít v menu 1,2,3 ,,,a tam bych měl už nastavené nabíjecí proudy pro různé aku.
-nemožnbost sehnat kabel spojující nabíječ s PC a neviděl jsem k němu dodávat žádný software.
Nevíte někdo kde se dá k raytronic C16 sehnat kabel a soft?

Soft máš na adrese

http://www.logview.info/vBulletin/downl ... file&id=10

Kabel urob si sám :-D viz níže

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=49941

čeština pro LogView

http://www.pichrt.info/logview-cestina/
ALIGN T-REX 600
FUTABA 8FG
matOrix

#30 Příspěvek od matOrix »

kedze c16 nema rezim store - hladam moznost ako ju nastavit inak na nabijacke...
spytam sa - staci na nabijanie nastavit nizsia kapacita aku (nejakych 60%) a tym nahradit chybajuci program store? alebo to takto nebude fungovat?
dik
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“