Easy Glider PROblem
rc
Tak nevím,egeho mám už 3 roky/druhého,první mi shořel na regl/a ani jeden nic takového nedělal.Motor ray 400w,regl 40/50A bec 3A,serva na křidélka HS 55,sop a vop Eco 08.Pouštím ho z výšky asi 250-300m,pomalým obloukem vybírám asi 20m nad zemí/ je to parádní hukot/ křídla se viditelně prohýbaj ale reaguje normálně.I při zaatáčkách na plynu.Zvaž každé křídlo,to je první co se dělá nebo mělo by ještě před záletem.Pokud by byla nějak překroucená muselo by to být na rovině /třeba na stole/ vidět.Může být i překroucený nebo prohnutý trup.Pak je ještě možnost že HXT nestíhaj.
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Já mám v Eg pro jistotu 2,7kg PowerHD a nikdy jsem popisovaný jev nezaznamenal. Minulý týden jsem lítal v silném větru s 8 mm kulatinou (závitová tyč) v trubce. Nějak jsem na to zapomněl a poslal EG střemhlav k zemi. Celý pravý křídlo chytlo takovej flatr, že to pleskalo jako mokrý trenky na rychlíku. Pomalu jsme ho srovnal a utřel pot z čela. 8mm kulatina byla v trubce prohnutá tak, že nešla vysunout. Musel jsem ji opatrně srovnávat, nebýt toho železa byla by trubka asi prasklá. Protože jsem ho tak nějak srovnával, resp. vytrácel rychlost do zatáčky přes křidélka, nebo co jsem to vlastně dělal, usuzuji z toho, že křidélka fungovala i v tom fofru.
Nicméně je nutné zkontrolovat rovnoběžnost a kolmost všech os. Příčné vyvážení pověšením na provaz (za osu motoru a ocas) a zda je při čelním pohledu výškovka rovnoběžná s křídly.
Asi ty HXT vyhodit (nemůžou třeba přeskakovat převody?) a dát tam něco rozumnějšího.
Nicméně je nutné zkontrolovat rovnoběžnost a kolmost všech os. Příčné vyvážení pověšením na provaz (za osu motoru a ocas) a zda je při čelním pohledu výškovka rovnoběžná s křídly.
Asi ty HXT vyhodit (nemůžou třeba přeskakovat převody?) a dát tam něco rozumnějšího.
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
rc
Chce to přečíst si vlákno EG,je už toho napsanýho hodně,i co se týká výztuh do křídel a jiných fíglů,a taky závad.Ale něco podobného že by nefungovala křidélka při vysokých rychlostech jsem tam nečetl.6e se překlápý a některou stranu,to ano.Příčina byla většinou v nestejně těžkých polovinách křídel,i tím že se např. v autě teplem pokroutil ocas.
...s tím stáčením doprava jsem měl stejný problém i po vyvážení křídel a vystředění trubky (rada z jednoho vlákna o EG). Ať jsem trimoval jak jsem chtěl, pořád to samé. Po fatální nehodě jsem koupil zalétaného easy stara a mám po problémech
, příště požádám někoho zkušeného o pomoc se stavbou a zalétáním.
teplota motoru
ahoj osadil jsem eg pro:
TURNIGY Plush 30amp Speed Controller
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=2164
ZIPPY Flightmax 2200mAh 3S1P 25C
TR 35-36C 1100kv Brushless Outrunner (Eq: AXi 2814
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=3886
Včera jsem byl létat a bylo něco přes 30 stupňů a trochu foukalo
vždycky jsem vyletěl nahoru cca 20-30 vteřin motorový let a pak plachtil dolu, výmečně udělal trochu delší motorový let termiku jsem nenašel (neumím to) takže jsem neplachtil nijak dlouho.
Po přistání byl motor docela horkej dlouho se na něm nedala udržet ruka, baterie zahřáte ale ne horké.
Je to normální?
Jakou teplotu může mít motor A BETERIE aby to ještě přežil?
Řešili jste někdo nějak chlazení u EG pro?
TURNIGY Plush 30amp Speed Controller
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=2164
ZIPPY Flightmax 2200mAh 3S1P 25C
TR 35-36C 1100kv Brushless Outrunner (Eq: AXi 2814
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=3886
Včera jsem byl létat a bylo něco přes 30 stupňů a trochu foukalo
vždycky jsem vyletěl nahoru cca 20-30 vteřin motorový let a pak plachtil dolu, výmečně udělal trochu delší motorový let termiku jsem nenašel (neumím to) takže jsem neplachtil nijak dlouho.
Po přistání byl motor docela horkej dlouho se na něm nedala udržet ruka, baterie zahřáte ale ne horké.
Je to normální?
Jakou teplotu může mít motor A BETERIE aby to ještě přežil?
Řešili jste někdo nějak chlazení u EG pro?
teplota motoru
vrtuli jsem zapoměl 10x6 z HC
jo a bere to cca 22A, měřeno klešťákem odběr z baterie
ještě mě napadá že jsem tam natáhl do každého křídla kablíky na diody a mám špatně kablíky k servům oboje jde okolo baterie je možné že by to tak zhoršilo proudění vzduchu?
jo a bere to cca 22A, měřeno klešťákem odběr z baterie
ještě mě napadá že jsem tam natáhl do každého křídla kablíky na diody a mám špatně kablíky k servům oboje jde okolo baterie je možné že by to tak zhoršilo proudění vzduchu?
Problém vyřešen
A je po problému - EG jsem rozsekal po ztrátě kontroly (trochu zrychlil), stažení plynu samozřejmě nepomohlo. Potíž je asi v tom, že jsem ho používal na AP (160g foťák navíc). Tím pádem to dobře zrychlovalo a ta gumová křídla to nevydýchala. Teď ze zbytků vyrábím nové AP - vyztužená a zkrácená křídla z EG, nový trup (styrofoam). Mimochodem - pokud někoho zajímá, jak se má chovat dobře navržený větroň, tak ať si koupí Robbe Parabolic - to je úplně jiná třída.
rc
Parabolic je výbornej už pro ty co uměj.Ale není tak hodnej a kvůli tomu profilu ani tak dobře jako ege neplachtí.Nejlíp lítající a nejhodnější v dané kategorii je prostě ege,v tom se shoduju s názorem 99% lidí kteří mohli vyzkoušet i něco jiného.Asi jsi měl smůlu na nějakej pokroucenej kus jinak by musel letět napoprvé.
easy glider
easy glider
Re: Easy Glider PROblem
Chewbacca píše:Mám Easy Glider Pro (pár dni) a problémy. První je, že při nulových výchylkách křidélek se stáčí doprava; je potřeba hodně trimu to srovnat. Nevím, jestli to může být špatnou geometrií z výroby, každopádně s něčím podobným jsem se ještě nesetkal. Druhý a daleko horší problém je, že při vyšších rychlostech (i bez motoru) se zablokuje příčné řízení - model nereaguje na křidélka (fakt hnus). Setkal se už někdo se stejným chováním? Serva křidélek jsou HXT900, výchylky +-15mm, původní +15/-8 dělaly to samé. Hmotnost 1150g, 360W motor, 40A ESC, 3S 2200mAh. Kromě dalších modelů mám ještě Parabolic - podstatně rychlejší, můžu ho pustit ze 100m bez sebemenšího problému, serva jsou stejná a plocha křidélek větší než u EG... Možná je EG určený jen pro začátečníky a pro pomalé poletování, ale mně letové vlastnosti přijdou vyloženě nebezpečné. Koupil jsem ho jenom kvůli nosnosti (je upravený pro AP), ale zatím teda nic moc. Možná je to jenom nějaká blbost, tak to tu radši nadhodím než začnu řezat a nastavovat křidélka.
Mám ho doma a lítá tak,že si na něj nemohu stěžovat... Podle mě bude chyba někde jinde... může být vadný kus od výroby nebo špatná montáž...
http://rc-fpvmilan.svet-stranek.cz/
Je to kroucením křídel...
Takže je to jasné. Konečně jsem ze zbytku EG vyrobil nové AP éro. Má to nový trup, křídla jsou slepená, zkrácená o 300mm a brutálné vyztužená (trubky 10x8 + 8x6, 2 uhlíkové lišty). Po blokování příčného ovládání ani památky. Zbylý hardware je stejný včetně HXT serv. Každopádně to vypadá, źe EG Pro není stavěný pro větší zatížení (kolem 1200g) a rychlosti i když křídla to díky nízkému plošnému zatížení unesou. Problém zkroucení křidel při vyšších rychlostech byl i u Spitfiru: http://spitfireforums.com/index.php?topic=37.0 Pokud někdo drží hmotnost kolem 900g, tak se s tímhle asi nikdy nesetká.
Re: Je to kroucením křídel...
Chewbacca píše:Takže je to jasné. Konečně jsem ze zbytku EG vyrobil nové AP éro. Má to nový trup, křídla jsou slepená, zkrácená o 300mm a brutálné vyztužená (trubky 10x8 + 8x6, 2 uhlíkové lišty). Po blokování příčného ovládání ani památky. Zbylý hardware je stejný včetně HXT serv. Každopádně to vypadá, źe EG Pro není stavěný pro větší zatížení (kolem 1200g) a rychlosti i když křídla to díky nízkému plošnému zatížení unesou. Problém zkroucení křidel při vyšších rychlostech byl i u Spitfiru: http://spitfireforums.com/index.php?topic=37.0 Pokud někdo drží hmotnost kolem 900g, tak se s tímhle asi nikdy nesetká.
Můj váží pře 1200g a žádnej problém....
http://rc-fpvmilan.svet-stranek.cz/
Ahojte.
Trochu OT, ale treba vam to bude k uzitku.
Kdyz jsem na svem ES dodelaval kridelka, tak prave kvuli tomu, ze se kridla prohybala pri rychlejsim letu, prodluzoval jsem vyztuznou trubku.
Kdyz jsem zkousel ovladatelnost kridelek pri trochu prohnutem kridle, servo (9g) melo co delat. Pri vice prohnutem kridle to bylo hotovo.
Proto vyztuha delsi trubkou a sel jsem dal. Pred kridylko asi tak do vzdalenosti 3cm jsem po cele delce zalepil uhlikovy pasek 1x3mm.
eM.
Trochu OT, ale treba vam to bude k uzitku.
Kdyz jsem na svem ES dodelaval kridelka, tak prave kvuli tomu, ze se kridla prohybala pri rychlejsim letu, prodluzoval jsem vyztuznou trubku.
Kdyz jsem zkousel ovladatelnost kridelek pri trochu prohnutem kridle, servo (9g) melo co delat. Pri vice prohnutem kridle to bylo hotovo.
Proto vyztuha delsi trubkou a sel jsem dal. Pred kridylko asi tak do vzdalenosti 3cm jsem po cele delce zalepil uhlikovy pasek 1x3mm.
eM.
DX6i, EasyStar, Firebird Phantom, MiniTornado, BeeII, Sbach EPP, Lodě: PILOT, ANTJE, Victoria
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Lítal jsem s Ege, lítaal jsem i s jeho čínskou kopií, na obou jsem měl občas naložený čvrtkilový foťák a bylo to bez problémů. Bylo to prostě těžší, hůř to klouzalo a stoupalo, ale záludné to nebylo. To u EGEho snad ani nejde. Samozřejmě jsem myslel na to že vezu náklad a nesnažil jsem se nabrat co největší rychlost ve střemhlavém letu abych za to mohl dole pořádně zabrat
ale taky jsem se s tím občas dostal do pořádných kopanců a nikdy se to nechovalo nepředvídatelně. Někdy všelijak (pokus o let na zádech po větru v malé výšce a se slabým pohonem
) ale nikdy ne "zákeřně"