Sky lady II

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
semikamik

#16 Příspěvek od semikamik »

U mě je spíš ta cena, ptž. mi je 15 a vidělávám si na to sám brigádama...
www.rcshop.eu je nejlepší na kupování jakých koliv RC modelů
m2
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od m2 »

BOSS8 píše:V tom případě upřímnou soustrast - originál elektronika ti shoří (tedy pokud vůbec začne fungovat).

Motor je normálna 480ka. Dnes sme už fajnoví, každý chce strieďák, ale je to úplne normálna 480-ka ako každá iná. Pri náraze sa poškodí zadné čelo. Regler je 8A, čo zodpovedá 7sNi pri setovom motore. Zaťažoval som ho na 8sNi až 9,5A, nikdy nezhorel, 250 letov. Prijímač sa ranami časom rozladí. Ale až časom. Vrtuľa vydrží to, na čo je stavaná. T.j. tých 7sNi s pôvodným motorom, 8sNi s Mig480Race. Trámec pri náraze praskne, rovnako aj pri neodhadnutom uťahovacom momente pri montáži na hriadeľ. Servá sú k ničomu, síce nezhoria, ale zuby nevydržia vôbec nič.

Všeličo mi už zhorelo (naposledy Lynx plameňom), ale za 250 letov v SkyLady mi nezhorelo nič...

Ano, ES lieta sám, SL je potvora. Ale SL má dušu, ES nemá, je to len lietajúci kus izolačnej hmoty. K lietadlu, ktorým môžeš praštiť do čohokoľvek a nič sa mu nestane, si vzťah nevybuduješ. Na druhej strane lietadlo, ktoré bude častejšie rozlámané ako lietajúce, Ťa môže odradiť.

Rozhodnutie je na Tebe. Niekto sa učí sústavným trieskaním o zem, niekto sa to snaží udržať vo vzduchu a teší sa z podareného pristátia (bez poškodenia). Dnes každý hľadá skratkovitú cestu. Bum-bum-bum. Vidím to v klube. Z množstva začínajúcich s ES nezostal pri modelárčine ani jeden. Z tých, čo sme mali SL, dve tretiny...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
semikamik

#18 Příspěvek od semikamik »

OK dík za názor... konečně někdo kdo se mnou souhlasí... :D
www.rcshop.eu je nejlepší na kupování jakých koliv RC modelů
milost
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od milost »

Je to sice v sekci větroně... ale jak se mluví o začátcích, tak by se podle mě nemělo zapomínat na Toro od Telinku. Je to velmi dobrý cvičný stroj, čehož jsem živoucím příkladem.

Ňáký ýzi-pízy lejdy se klidně můžou jít zahrabat (což Toro dokáže v oranici taky, ale jako jediný zůstane vcelku 8) ).
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
koko
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od koko »

ES je krasnej, ma motor vzadu (nejvetsi vyhoda) a skvele lita. Pokud budes neznej a moc ho neotriskas a nebudes ho zbytecne tunit, tak ho pak velmi snadno a s tezkym srdcem zase prodas.
Jo a videl jsi ho sestavenyho v realu, nebo jen soudis na zaklade fotek? Proti nemu je SL fakt chudacek.
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od bekmen »

Tak já s ES začínal úplně sám a když jsem ho cca po 3 měsících prodával (protože už mě naučil to co měl) tak jsem ho prodal bez jediného škrábnutí. A nebylo to tím, že bych byl talent od boha, ale protože je to naprosto geniální model. Pokud někdo lítá s ES stylem bum-bum, tak musí být buď úplné kopyto, nebo to dělá schválně. A vztah k němu mám pořád - protože mě naučil lítat - bez nervů co mi kde shoří, jestli očešu servo (tuším na směrovce na SL bylo jedno tak na 3 přistání), atd.
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pajax007 »

semikamik píše:OK dík za názor... konečně někdo kdo se mnou souhlasí... :D

Ty jsi teda už rozhodnutý, tak proč se ptáš???Pajax 007
sigi123

rc

#23 Příspěvek od sigi123 »

Wild Hawk je 5x lepší než skylady :lol: .A za elektroniku v ní jsou vyhozeny prachy :wink: .Jestli pak chce diskuse,stejně bude muset koupit lepší rc výbavu.Tou by měl začít a k tomu třeba Easy Glidera nebo něco podobného.Koupit set skylady i když se naučí/pokud nerozbije a nezahodí rovnou/ jsou rovnou vyhozené peníze. :roll: Za ty prachy jsou létavější modely a čínská rc souprava2.4G k tomu.
pilotvresina

#24 Příspěvek od pilotvresina »

http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Ea ... er/280265/ kukni se tu nato cena uplne super 2000Kč a mas tam i spoustu veci!!i prijimac !!! a na nauceni super ;)
sigi123

rc

#25 Příspěvek od sigi123 »

Ty brigády tě šlechtěj,ale chce to přemýšlet trochu dopředu.A co tohle

http://www.reichard.cz/eshop/product_in ... 53d1dd965c

a k tomu rc z bazaru?Tamten set opravdu nestojí za nic.Na modelbazaru koupíš slušnou rc okolo 1500kč.Lepší by bylo počkat a přišetřit.
sigi123

rc

#26 Příspěvek od sigi123 »

ES mám už tři roky,je mi líto se s ním rozloučit.Lítá super,je hodnej a umí akrobatit.O tom jak lítá se skylady může jen zdát. :wink:
sigi123

rc

#27 Příspěvek od sigi123 »

BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od BOSS8 »

Tak to uvedeme do reálu SL jsem lítal 2 roky - několik modifikací a přestaveb. Létá velmi dobře na učení je ideální , elektronika stojí za prd - když mi prodavač řekl že to shoří , tak mě tím nasr... , za půl roku jsem se mu šel omluvit. ES jsem několik kusů zalétával - nelítají špatně možná i podají vyšší letový výkon něž SL ale dojem na mě neudělali, SL se přec jen chová více jako dospělé éro a přechod z ní na jiný model je mnohem jednodušší.
Co se křehkosti týče - trup z měkého plastu a křídlo na gumu je mnohem odolnější kombinace, než EPP (časem s krásným purexovým čumákem) vyžvejkaný centroplán ES po pár ranách je pro někoho možná přitažlivý - pro mě ne (asi tomu nerozumím) , hledání krytu kabiny po každém tvrdším přistání je také jistý druh zábavy.
Prostě - každé z těchto letadel má své mouchy ale svému účelu poslouží obě. Nejlépe však pod dohledem zkušenějšího kolegy - a basta.

Se SL lítala i mladá http://www.stream.cz/video/10/145239-sk ... _id=632479 a dá se s ní lítat téměř za každého počasí http://www.stream.cz/video/13/55558-sky-lady/
A kdo tu řekně že SL nelítá, tomu na letišti šlápnu na výškovku http://www.stream.cz/video/5/137316-sky ... _id=632576
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne ned 14.03.2010 22:28, celkem upraveno 1 x.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Cmelak007

#29 Příspěvek od Cmelak007 »

Kup si auto.. to bude aspon po te zemi jezdit..
=D
jez_cz

SkyLady

#30 Příspěvek od jez_cz »

SkyLady je do začátku dobrá volba. Snadno dostupné náhradní díly, což je pro začátek taky dobré. A když ji moc neomlátíš, tak ji časem ještě tak za komplet 1500,- prodáš. I když Ti tady již někdo radil dobře - koupit jen drak SkyLady - křídlo a trup za cca 600,- Kč, směrovku a výškovku říznout z balzy - stejně je lepší mít kormidla větší a tím i účinější, a vybavit si ji servy - třeba HXT900, stříďákem + LiPol - to se pak ze SL stane opravdu letadlo, kužel se sklopnou vrtulí tak 7x5 nebo 8x4 podle motoru a RC soupravu 2.4GHz z HobbyCity. Chce to mít poblíž kamaráda, co taky létá, pak je všechno snazší. Plus nabíječku s balancérem pro LiPol baterie. Takového letadla už se nebudeš chtít ani zbavit, až pokročíš výše. JaHo
Naposledy upravil(a) jez_cz dne pon 15.03.2010 14:31, celkem upraveno 1 x.
I květák je jen vycepované zelí
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“