první vrtulník

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
poldik

nováček

#16 Příspěvek od poldik »

Zdravim tak jsem se tu snazil dočíst jaky na zacatek vrtulnik a porad nevim co koupit? Vzdycky se tu "zhádáte" :?: :idea: a ja včil mudruj.Tak tedy nevím myslel jsem na nejakou Walkeru a nebo toho T-Rex tak uz poradte leto se blízi 8) :lol: diky
Walkera 53Q3
1ondra9

Re: nováček

#17 Příspěvek od 1ondra9 »

poldik píše:Zdravim tak jsem se tu snazil dočíst jaky na zacatek vrtulnik a porad nevim co koupit? Vzdycky se tu "zhádáte" :?: :idea: a ja včil mudruj.Tak tedy nevím myslel jsem na nejakou Walkeru a nebo toho T-Rex tak uz poradte leto se blízi 8) :lol: diky

a kolik jsi ochoten si nechat pustit žilou a při tom nevykrvácet ??
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
zdzd

#18 Příspěvek od zdzd »

poldik

naváček

#19 Příspěvek od poldik »

Dekuji za odkaz ten uz jsem take četl 8) co se týče peněz tak nějaké mám (myslím na slušny začátek).Moc se mi libi T-Rex 450 už jsem ji vyděl lítat zda se mi to dost slušny nebo pokud to mam rozbit tak Walkera Creata 400
8) 8) :idea:
Walkera 53Q3
1ondra9

Re: naváček

#20 Příspěvek od 1ondra9 »

poldik píše:Dekuji za odkaz ten uz jsem take četl 8) co se týče peněz tak nějaké mám (myslím na slušny začátek).Moc se mi libi T-Rex 450 už jsem ji vyděl lítat zda se mi to dost slušny nebo pokud to mam rozbit tak Walkera Creata 400
8) 8) :idea:

Ty si budeš pořizovat vrtulník abys ho schválně rozbíjel?? jestli ano tak se na to vyprdni a běž ty peníze na slušný začátek propít .......... začít wallkerou je ta největší pitomost co můžeš udělat .............

jestli máš +- 12 litrů na pořízení jen vrtulníku tak šáhni po T450PRO pokud budeš chtít jít do rexe ale pak je tady možnost vzít něco od LAheli - třeba ricco je to sice o malinko menší ale provoz tě vyjde daleko lacinějš než trex !!!! a jedná se taky o dobrý stroj ........

možná mi někdo vytkne že ricco na začátek neni vhodný ale myslím si že to zas takový problém nebude .........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
flubber
Kontaktovat uživatele:

Re: naváček

#21 Příspěvek od flubber »

Říká se, že když kupuješ ojeté auto, tak k ceně připočti 20% na prvotní opravy. U helin je to podobně. Pokud fakt začínáš, počítej s náklady 50-100% ceny heliny za náhradní díly. Dá se dost ušetřit nákupem (sehnáním) simu.
Mikelo

#22 Příspěvek od Mikelo »

Pokud chceš rovnou třídu 450, tak nejlevnější provoz má Minititan E325 v plastu a je taky hodně odolný a snadno opravitelný. Lítá dobře, pokud budeš umět seřídit nezklame tě.
Walkery jsou naprosto nevhodné. Odolnost při havárkách žádná a ceny ND nepochopitelně vysoké vzhledem k jejich technologii a kvalitě.
T-rex dobrý, ale dražší opravy než mé doporučení.
Jako úplně první jednorotor však doporučuji HoneyBee V2. Všechny základní pilotní prvky na něm lze nacvičit za bezkonkurenčně nejnižší cenu oprav. Seřízení zvládne i dítě, když se mu to jednou ukáže. Za málo peněz lze zkusit jak to pilotovi asi půjde, je to líné na řízení a tím má chudák začátečník asi 3x delší čas na opravu pilotní chyby.
U vrtulníku není otázkou zda s ním praštíš, ale kdy se to stane.
Taky bych si rozmyslel napodobeniny rexe typu HK apod. Měl jsem pár takových věcí v prackách a tvrdím, že za ten čas co se ztratí jejich upgrady a výměnami šizených dílů a elektroniky majitelé MT a origo Trex nalítají spousty bezproblémových hodin. V celkovém výsledku pak tyto "úspory" vyjdou cenově stejně (i hůře) jako nákup osvědčených mašin. Např. slušná sestava MT E325 je dnes u Pelikána za 8.000,- stačí doplnit přijímač. Použitelné aku 3S Li-pol 2,2Ah 30C (Turnigy,Zippy) už i u nás koupíš do 700,-.
poldik

#23 Příspěvek od poldik »

Díky tomu říkám odpovědi už jsem koukal asi zkusím HoneyBee V2 a nebo LAheli toho HoneyBee V2 RTF jsem našel 6ti kanal za 4500 novy tak uvidim 8) :idea:
Walkera 53Q3
Mikelo

#24 Příspěvek od Mikelo »

6ch není pro první začátek vhodný. Řeč je o 4ch HoneyBee V2. Žádný King, Belt, nebo CP2(3).
zdzd

#25 Příspěvek od zdzd »

Mikelo píše:6ch není pro první začátek vhodný. Řeč je o 4ch HoneyBee V2. Žádný King, Belt, nebo CP2(3).

Pokud chce skončit u 6ch, je nejvhodnější na něm i začít. A prachy na 4vh nejprve investovat do simu. Vyjde to levněji s lepším výsledkem.
Naposledy upravil(a) zdzd dne čtv 11.03.2010 7:16, celkem upraveno 1 x.
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Vita_Valke »

jako zdzd, 4kanál nemá moc význam, pokud chceš časem 6ch heliny tak bych se nebál ani HK, lidi zbytečně strašej, nebo perfektní zpracování má Tarot 450pro dá se to dobře a docela za levno osadit
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od pcmaxik »

Zdravím všechny příznivce RC helin.

Budu se snažit popsat mé zkušenosti, které jsem nabral během mé krátké doby, kdy jsem se začal věnovat helinám.

Začalo to asi před rokem kdy jsem na aukru našel docela zajímavou 3ch heli asi za 650Kč bylo to pro mě zajímavé tak jsem ji koupil. S tím jsem naočkoval mého otce a začali jsem spolu lítat.

Když se koukám zpět, nyní bych 3ch nekupoval. Jsou to vyhozené peníze (jsou to jen hračky). Docela nás to chytlo a tak jseme koupili jednorotory, Já Walkeru 4 a otec HoneyBee. Jak zde většina pisatelů píše, že Walkery jsou šmejdy, tak to můžu potvrdit. Už ji nemám a otec s Honey Bee lítá stále. Má jej jako živý simulátor, ND jsou velice dostupné a cenově přijatelné. Na jednorotor je to dost stabilní.

Pak jsme si koupili Blade MCX na to " domácí lítání " tento vrtulník je velice stabilní a nebojím se jej půjčit mým malým dětem 6 a 8 let. Ale musím říc, že tyto dražší hračičky moc nepomůžou do vtupu do klasických jednorotorů. Je to opravdu na klidné domácí polítání.

Stále nás lákolo něco pořádnějšího, tak já jsem si koupil HK-450, kde jsem podstoupil někouk upgrade, a myslím si, že tato investice je dost vysoká, a nyní bych asi raději koupil T-REX 450 Pro Super Combo. Ale již jsem do něj dost investoval tak si to HK-450 nechám (zatím). Otec koupil INNOVATOR MD530. Je to daleko lepší než HK.

Musím potvrdit to, že investice do simu je dobrá ale reál je reál.

Tak toto jsou mé zkušenosti s výběrem heliny.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
poldik

#28 Příspěvek od poldik »

Ahoj na ten INNOVATOR MD530.jsem take koukal ale musim zacit necim jinym ale diky za typ 8)
Walkera 53Q3
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od pcmaxik »

poldik píše:Ahoj na ten INNOVATOR MD530.jsem take koukal ale musim zacit necim jinym ale diky za typ 8)

Ahoj

No pokud můžu doporučit, pokud uvažuješ o větší helině, ale nechceš lítát 3D, tak bych se toho INNOVATORA nebál, ta verze MD530 ani 3D neumí a přestavba na Expert je hodně nákladná, to se rovnou vyplatí koupit EXP. Je to hodně stabilní helina ve srovnáví s HK-450.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
Mikelo

#30 Příspěvek od Mikelo »

Snadno mohu souhlasit s tím, že simulátor je velmi rozumný začátek a vede bez dalších investic k cíli. Ale luft je luft.
Ta HoneyBee lítá na 4ch fakt dobře a jak je psáno kousek výše, splní dobře roli fyzického simulátoru. Její cena se opravdu vyplatí, i když nebudu tvrdit že je to věčný a ideální stroj. Ale vděčný rozhodně je a verze 2 je neočekávaně dobře zpracovaná. Že ji u nás předražujou je jiná věc. Pocit z toho, že kvedlačku fakt držím ve vzduchu se s hleděním do monitoru a sezením na prdeli prostě nedá srovnat. A pro začátečníka, který zatím dost neví co a jak je příjemné to zažít beze strachu že i drobné štrejchnutí o zeměkouli bude za nemalé prachy. Který 6ch vrtulník má, například, nezničitelné listy a i kompletně sešrotovaná hlava je opravená za půlhodinku a 400,-Kč včetně hlavní osy?
Nácvik náročnější pilotáže je bezesporu na peci virtuálně téměř nutný, ale proč se připravovat o fyzické zážitky včetně procházky na plácek, nebo do haly hned od začátku?
Dobře vymyšlený 4ch jednorotor dle mé zkušenosti (a nejen mé vlastní) je výrazně vhodnější cestou k plně ovládané helině, než koaxy a hračky typu free spirit a Blade mSR, se závažíčky místo padel. Umožní začátečníkovi prakticky lítat a vsáknout základy nesymetrické pilotáže dřív než se naučí 6ch vůbec jen seřídit. Testováno na lidech :wink:
Innovator je slepá ulička za příliš mnoho peněz a s naprosto úchylnou elektroinstalací a nastavováním. Je to komerční finta na začátečníky, ne model vrtulníku.
Žádný stabilní jednorotor s plně řízenou hlavou z fyzikálního principu nemůže existovat. Jsou jen pomalejší a rychlejší v reakcích důsledkem nastavení a hmotnosti.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“