Každopádně je ten TGY vzhledem k ceně výbornej motor (alespoň elektricky) .
Turnigy 3639-1100
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
OK. Ale pokud se bude porovnávat jen čistě výkon těch motorů, tak je celkem rovnocený motoru Axi. Axi má prostě jenom výhodu v tom (pro někoho nevýhoda), že je těžší (větší). Tudíž si lépe poradí s odvodem tepla. Pokud bude ale kritérium jen čistě elektrický parametr, tak si motory vzájemně nic nedarujou. Tady může mít navrch TGY, protože mu stačí pro srovnatelný výkon menší hmotnost (v rozsahu proudů <40A). Ale v hodnotách max. zátěže bude zase Axi těžit ze svojí váhy.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Ono právě že tyto motory elektricky porovnat lze. Ten Axi při 60A bude v prd*** s eff stejně jak ten TGY. Pokud budeš tyhle motory provozovat v souladu s doporučením výrobce (Axi 42A/60s) (TGY 45A/20s), tak v reálném provozu ti Axi kromě neporovnatelně preciznější konstrukce a nadváhy cca 40g víc nenabídne. 
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:O ten reálný provoz právě jde . 4s lipol a 13/6. Tam je určený Axi 2826/10.
Turnigy tam zasmrdí
Tak jinak a naposled.
TGY 3639-1100 + 4S + 13/6:
Vychází cca 1,62W/g vyzářeného příkonu
Axi 2826/10 + 4S + 13/6:
Vychází cca 1,54W/g vyzářeného příkonu
Rozdíl neni nijak tragický. V eff je rozdíl značný (cca 5% ve prospěch TGY!). Motory jsou počítány ze "zcela" shodného měření 3S. Takže tady chybu nehledej. Jo jo, Axi už se vyrábí nějakej pátek a konkurence (i ta čínská) nespí!
m2 píše:JMalik píše:O ten reálný provoz právě jde . 4s lipol a 13/6. Tam je určený Axi 2826/10.
Turnigy tam zasmrdí
a čo je na tom tak výrazne zaujímavého, že o 40g ťažší motor pri výkonovom preťažení zasmrdí neskôr ako ten ľahší?
Na tuhle konfiguraci (4s, 13/6) jde s tím Axi normálně létat 3D akrobata. S Turnigy ne. A to pomíjím, že tak kolem 1400g a rozhodně ne 1500 - 2000g co je uváděné pro Turnigy.
Doktor píše:JMalik píše:O ten reálný provoz právě jde . 4s lipol a 13/6. Tam je určený Axi 2826/10.
Turnigy tam zasmrdí
Tak jinak a naposled.
.....................................
Tak jo, dej Turnigy na 4s a 13/6 a napiš jak dlouho si létal. Těžko už k tomu řeknu něco nového. Já vím, že přepočtama Ti to tak vychází, tak to tak dej.
JMalik píše:m2 píše:JMalik píše:O ten reálný provoz právě jde . 4s lipol a 13/6. Tam je určený Axi 2826/10.
Turnigy tam zasmrdí
a čo je na tom tak výrazne zaujímavého, že o 40g ťažší motor pri výkonovom preťažení zasmrdí neskôr ako ten ľahší?
Na tuhle konfiguraci (4s, 13/6) jde s tím Axi normálně létat 3D akrobata. S Turnigy ne. A to pomíjím, že tak kolem 1400g a rozhodně ne 1500 - 2000g co je uváděné pro Turnigy.
Čo máš stále s tým 4s 13/6? Veď to nie je jediná aplikácia tohoto motora. A je asi jasné, že čo 180g motor utiahne, 140g utiahnuť nemusí aj keď bude mať mierne vyššiu účinnosť - jednoducho preto, že ten stratový výkon nevyžiari.
To akoby si písal, že Turnigy na AXI nemá, lebo vydrží vyššie otáčky a pod. - veď to Doktorovo meranie nebolo o max. vyžiariteľnom výkone, ale o účinnosti v nejakom spektre prevádzkových parametrov.
El-mag (účinnosťou) je na tom Turnigy lepšie absolutne aj relatívne (ak neveríš, prečítaj si na RCG blue-red-wonder tému), mechanicky zasa AXI, AXI má vyššiu hmotnosť a tým pádom znesie 4s 13/6 v akro režime, ľahši TGY na takéto zaťaženie nemá prečo ašpirovať a na UH píšu všelijaké bludy, o tom potom...
Vhodnosť motora bude závisieť od aplikácie, 40g rozdiel hmotnosti je v tejto kategórii dosť na to, aby sa vhodné/nevhodné aplikácie výraznejšie líšili.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:Doktor píše:JMalik píše:O ten reálný provoz právě jde . 4s lipol a 13/6. Tam je určený Axi 2826/10.
Turnigy tam zasmrdí
Tak jinak a naposled.
.....................................
Tak jo, dej Turnigy na 4s a 13/6 a napiš jak dlouho si létal. Těžko už k tomu řeknu něco nového. Já vím, že přepočtama Ti to tak vychází, tak to tak dej.
Ale já přece nikomu neradim aby tenhle motor provozoval na 4S s vrtulí 13/6. Já sem ho doporučil v optimální kombinaci s reglem 40A a aku 3S. Já akorát tvrdim, že pokud se budou motory Axi i TGY provozovat v souladu se zatížením doporučeném výrobcem, tak mezi nimi nebude větší rozdíl. A ani při přetížení si nic moc nedarují.
A pokud budu chtít pohon do 3D s příkonem 0,9kW, tak tam určitě nedam oběžku 140g. Nedam tam ani Axi 2826/10. V dnešní době jsou lepší možnosti takovéto motorizace. Jelikož motor Axi vlastnim, tak vim, že to na dnešní dobu prostě už neni žádnej elektrickej (technickej je) zázrak. Prostě vývoj nezastavíš. Nic víc, nic míň.
Doktor píše:JMalik píše:O ten reálný provoz právě jde . 4s lipol a 13/6. Tam je určený Axi 2826/10.
Turnigy tam zasmrdí
Tak jinak a naposled.
TGY 3639-1100 + 4S + 13/6:
Vychází cca 1,62W/g vyzářeného příkonu
Axi 2826/10 + 4S + 13/6:
Vychází cca 1,54W/g vyzářeného příkonu
Rozdíl neni nijak tragický. V eff je rozdíl značný (cca 5% ve prospěch TGY!). Motory jsou počítány ze "zcela" shodného měření 3S. Takže tady chybu nehledej. Jo jo, Axi už se vyrábí nějakej pátek a konkurence (i ta čínská) nespí!
Za chvíli Doktor napsal:
"......Ale já přece nikomu neradim aby tenhle motor provozoval na 4S s vrtulí 13/6......"
Tak tedy Doktore už jsem z Tebe nějaký zmetený
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Mně to teda jasný není. Výkonově srovnatelnej je. Mohl bych napsat, že je TGY výkonnější, ale to už bych to asi schytal.
I při přetížení 4S 60A odevzdá vyšší výkon!
Že nevytopí stejně energie jako motor o 40g těžší je jasný. Ale výkon motoru nemůžu posuzovat podle toho, kolik dokáže protopit tepla! Kdyby výkon znamenal=hmotnost, tak dneska jezdí asi F1 s litinovými motory.
Když na to přijde, tak můžu napsat, že TGY odevzdá při 4S a 60A cca 4,68W z jednoho gramu váhy motoru. Axi jen 3,45W/g! Je tedy Axi skutečně výkonnější?
Váha Axi neni výhodou. Pokud vedle 180g Axika postavim nějakou stejně těžkou lepší konkurenci, tak bude výkon Axi k pláči.
I při přetížení 4S 60A odevzdá vyšší výkon!
Že nevytopí stejně energie jako motor o 40g těžší je jasný. Ale výkon motoru nemůžu posuzovat podle toho, kolik dokáže protopit tepla! Kdyby výkon znamenal=hmotnost, tak dneska jezdí asi F1 s litinovými motory.
Když na to přijde, tak můžu napsat, že TGY odevzdá při 4S a 60A cca 4,68W z jednoho gramu váhy motoru. Axi jen 3,45W/g! Je tedy Axi skutečně výkonnější?
Váha Axi neni výhodou. Pokud vedle 180g Axika postavim nějakou stejně těžkou lepší konkurenci, tak bude výkon Axi k pláči.
JMalik píše:Doktor, m2
Já jsem se vyjádřil jen k tomuhle:
"....Tenhle motůrek je výkonově srovnatelnej třeba s Axi 2826/10! ....."
.
To hej, 2826 stator zodpovedá (ak dobre počítam) až 3548-ke, 3539-ka je o kusisko menšia (kratšia) ... takže výkonovo (v zmysle maximálneho výkonu) sú to dva jednoznačne rôzne motory.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72