Pokec o létání krizovkách pádech (aneb váš největší prů...)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
blacklight

#16 Příspěvek od blacklight »

to byste nevěřili co se mi včera stalo : Byl jsem lítat s bráchou a učit ho řídit na modelu Husky. Po pár kolečkách sem mu letadlo v letu předal , let probíhal bez problémů - sem tam brácha říznul trochu prudší zatáčku , nebo nebo se letadlo zatřepalo přehnaným páčkováním (ale u prvních letů - co chcete) a po asi 5 minutách brácha říká : TO NEZATÁČÍ DOPRAVA. Tak jsem to chytnul a fakt to nešlo. Tak jsem stáhnul plyn a pomalou zatáčkou doleva začal klesat. Po chvilce klesání za modelem začala doslova vlát směrovka - to už se letadlo nedalo řídit(křidélka tam nemám).Po chvilce se vlající směrovka urvala ůplně a letadlo jsem řídil jen výškovkou.To se docela rychle ve spirále řítilo dolů , tak jsem potáhl výškovku nadoraz a už jen čekal , po chvilce šel model na zem .Docela rychle ale ne moc.Po tvrdším přistání jsem běžel na místo kde dopadl a s překvapením jsem jej celý zvedl asi z 1m vysokého obilí.Nic se mu nestalo !!!!. Tak jsem zažil drsnou krizovku a po 5 minutách hledání výškovky a lepení pantů jsem mohl jít znova do vzduchu.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ja mel vcera mel take zazitek. Nastesti ani jeden muj. Steluju si takhle letadlo na letisti a koukam, ze je ve vzduchu manik s podobnym letadlem jako ja - cvicny hornoplosnik. Tak ho po ocku sleduju, jak mu to jde.

A najednou vidim jak se se stremhlav riti k zemi a vydesene vola: "Dyt ja taham! Taham jako blazen!!!" a nic. Proste tahal a tahal, ale letadlo se zapichlo kolmo do zeme a bylo na kusy. Okomentoval to slovy:
"Nojo, takovej je byznys..."
jarda17
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jarda17 »

To já si byl zalítat nedávno na točný vytáhl jsem svého spitfira na 2ccm
nejdříve hodně foukalo a tak jsem čekal až se to zklidní, když jsem usoudil že to bude dobrý tak jsem to všechno připravil, nakopnul jsem toho chcípáka v tom, nešel moc vyladit a tak jsem se na to vykašlal jsem si řikal tahá dostatečněm. Pak to přišlo říkal jsem si hodim to radši nad vysokou trávou a ještě že jsem tak udělal. Jakmile jsem jej hodil z ruky letěl docela pěkně proti větru a když jsem byl asi v 10m rozhodl jsem se udělat pravou zatáčku ale jak jsem začal točit a letadlo se natočilo po větru mělo malou rychlost a spadlo po křídle. pád to byl hroznej všichni modeláři se rychle seběhli ale, ale nevěřili vlastním očím letadlo bylo téměř v pohodě jenom ocelový drát o průměru 2mm který hýbal s křídélkem se zlomil a vytrhlo se servo. Ještě že jsem začal točit ještě nad tou vysokou trávou. Pak mě jenom mrzelo že to byla moje první nehoda kterou jsem zavinil vlastníma rukama, kdybych tu zatáčku tolika neutáhl a udělal ji o velkym poloměru nestalo by se nic. :?
erik

#19 Příspěvek od erik »

Já taky přispěju se svojí troškou.....
Mě se povedlo poškodit model ještě na zemi před vzletem.
Chtěl sem si zalítal se Sopwith Pupem - je to malej dvouplošník na zpřevodovanej stejnosměrnej třístovkovej motůrek.
Éro sem si postavil na střechu auta a sehnul do auta pro akumulátor a vysílačku. Mezitím zafoukal větřík a éro mi sfouknul dolů na zem. Naneštěstí spadlo přesně na ocas, takže se depron pomuchlal a nárazem se vytrhli vidličky od serv - ze směrovky i vejškovky.
V tu chvíli bych si nejradějc nafackoval - za svou blbost. Pro ten den bylo po lítání....... :oops:
blacklight

#20 Příspěvek od blacklight »

Dnes jsem byl létat s diablotinem a při přistání jsem málem trefil balík sena. :)
Louka byla totiž posekaná a byly tam balíky a mě boční vítr odtáhl trochu bokem , neviděl jsem to a tak jsem klesal dál a soustředil se na klesání a najednou jsem před letadlem uviděl balík 8O 8O 8O (letěl jsem tak 20 cm nad zemí) , tak jsem okamžitě dal plný kotel :!: , prudce nahoru a naštěstí jsem se mu vyhnul , ale mohlo tam být tak 10 nebo 15 cm. 8O :)
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
blesk
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od blesk »

blacklight píše:Dnes jsem byl létat s diablotinem a při přistání jsem málem trefil balík sena. :)
Louka byla totiž posekaná a byly tam balíky a mě boční vítr odtáhl trochu bokem , neviděl jsem to a tak jsem klesal dál a soustředil se na klesání a najednou jsem před letadlem uviděl balík 8O 8O 8O (letěl jsem tak 20 cm nad zemí) , tak jsem okamžitě dal plný kotel :!: , prudce nahoru a naštěstí jsem se mu vyhnul , ale mohlo tam být tak 10 nebo 15 cm. 8O :)
jo ja jsem zase malem terfil ten stojan na suseni sena kridlem vetrone (2,5m rozpeti) taky to bylo pri pristani a takly jen tak o 10-15cm
vozembouch

#22 Příspěvek od vozembouch »

no loni kdyz jsem lital s bratrancem jsme meli perny tyden. jeho space scooter, stary asi 3 dny, nam za silneho vetru uletel(ja tomu volovi rikal at nelita pri takovym vetru)...znate to v pohode v pohode a nejednou je z toho tecka....hledali sme ho 4 dny..kazdy rano nazuli gumovky a sup to do pole (nastesti na poli rostli jenom bodlaky, nenicili sme zadny majetek)
5. den -uplne vycerpani a frustrovani jsme se na hledani vy... a sli se projit po polni ceste asi 1km vzdalene od mista startu letadla....po par minutach chuze ..bum space scooter :lol:
vzali sme ho do dilny, rikam mu : celej tejden prselo meli by sme skontrolovat elektroniku...vsechno bylo ok, nebylo potreba nic susit...jenom se mi nejak nezdalo servo vyskovky ktere bylo zaparene :) ...ale bratranec chtel litat tak sme sli.....
hodim mu model vylitne do asi padesati metru a nejednou vidim...hele nejak si dovoluje to snad bude obracenej premet...hmm tak ne asi stremhlavy pad ...vole de to na nas neco s tim udelej...bratranec jenom ...ja to neridim....napral to z padesati na plnej do zeme....odskok asi 2m :D :D ..nosanek jako harmonika....nakonec se vse spravilo a lita doted...(cely obmotan skelnou lepenkou :lol: )
Pietro
Kontaktovat uživatele:

Kestrel T-19

#23 Příspěvek od Pietro »

taky se k vám pridam.Bylo kolem Vanoc a ja si dal do kupy větroně o rozpěti 4.5 m. D¨ělal jsem na tom vedne v noci a mel jsem chut to zalitat pred silvestrem, protoze vzdy na silvestra poradame silvestrovské poletáni tak abych to mel do te doby zaletane.Pred prvnim startem se vyskytl problem s jednim servem to jsem vymenil a mohl letet.Prvni let byl v pohode a dalsi 3 lety byly bez problemu ale potom to prislo osudny paty let.Odstartovaly jsme a po vyvleknuti nereagovaly kridelkove serva a kridla se divne rozhoupavaly.letel jsem jak se dalo ale letadlo se ode me vzdalovalo dal a dal.Skusil jsem delat neco s Vyskovkou a povedlo se letadlo se zacalo vracet ke me zpet.To jsem byl rad a vypadalo to ze nabralo rychlost a poleti ke mne ale nedaly se ridit kridelka ale to bylo v te situaci jedno protoze letelo ke mne pod spravnym uhlem.A potom to prislo Kestrel zacal stoupat a udelal pád po ocase a byl konec. Nasel jsem ho asi 1 km od mista vzletu 10 cm v zemi. totalne v rozkladu. Zbyli mi oci pro plac :( Foto http://www.hobbyteam.cz/album/foto_deta ... idfoto=297
Tom...

#24 Příspěvek od Tom... »

Budiž tento příspěvek varováním pro každého odvážlivce, který si chce zalétat na menším prostoru... Dneska jsme s bráchou chtěli zalítat a tak jsme vyrazili pod chalupu. Já říkal, že je to moc malej prostor - na jedný straně chalupa, na druhý stromy, naproti taky stromy a k tomu ještě dráty el. vedení. No, skončilo to tak, že jsem "přistál" na koruně ořechu, kterej má odhadem tak 10 m. Kdyby brácha neměl hliníkovej teleskopickej žebřík, tak bysme ho asi dolů nedostali (i když měl ořešák proklatě tenounký větve, žebřík naštěstí udržel).

Když jsme ho sundali ze stromu: hodím éro ze svahu, tak si tak plachtím, plachtím no a koukám... sloup ... ty vole betonovej sloup!! Klopil jsem jako blázen a minul jsem ho o kousek. Letadlo přežilo bez úhon jako zázrakem. Závěr: nestojí to za ty nervy :roll:
moje "stíhačka" :wink: ... Easy Glider Electric
mejla

#25 Příspěvek od mejla »

2X STROM, 1 DŮM (CCA 50CM POD OKNO) 15 X POLE (EASY STAR - PO 5 MINUTÁCH NOVÝ LET) EASY STAR JE PROSTĚ NEZNIČITELNÝ
zdzd

#26 Příspěvek od zdzd »

mejla píše:2X STROM, 1 DŮM (CCA 50CM POD OKNO) 15 X POLE (EASY STAR - PO 5 MINUTÁCH NOVÝ LET) EASY STAR JE PROSTĚ NEZNIČITELNÝ

... a pilot nepoučitelný...
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ja jsem dokazal znicit i Easy Stara :wink:
eset

#28 Příspěvek od eset »

Tom... píše:Budiž tento příspěvek varováním pro každého odvážlivce, který si chce zalétat na menším prostoru... Dneska jsme s bráchou chtěli zalítat a tak jsme vyrazili pod chalupu. Já říkal, že je to moc malej prostor - na jedný straně chalupa, na druhý stromy, naproti taky stromy a k tomu ještě dráty el. vedení. No, skončilo to tak, že jsem "přistál" na koruně ořechu, kterej má odhadem tak 10 m. Kdyby brácha neměl hliníkovej teleskopickej žebřík, tak bysme ho asi dolů nedostali (i když měl ořešák proklatě tenounký větve, žebřík naštěstí udržel).

Když jsme ho sundali ze stromu: hodím éro ze svahu, tak si tak plachtím, plachtím no a koukám... sloup ... ty vole betonovej sloup!! Klopil jsem jako blázen a minul jsem ho o kousek. Letadlo přežilo bez úhon jako zázrakem. Závěr: nestojí to za ty nervy :roll:

Ja zazil neco podobnyho se svym Zoomem. Neodhadl jsem velikost prostoru a skoncil jsem v korune stromu taky asi v 10m. Uz se ztmivalo, pritelkyne bezela na chatu a privezla straslive dlouhej prut na sumce. Byl stejne kratkej :lol: Rozhodli jsme se tedy poprosit o pomoc v podobe zebriku osazenstvo blizke chaty. Nastesti v ni bydlel mlady muz, ktery byl velice zdatny ve splhani po stromech a tak do te strasne vysky vysplhal a letadlo setrasl. Skoncilo to rozbitym predkem, coz zpravila troska vterinaku. Za ty nervy to ale opravdu nestalo. Lital sem 5 min a letadlo jsme sundavali 2 hod :roll:
Easy Glider Electric
Super Zoom 4D
pp
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od pp »

K lezeni po stromech:
Znamemu (duchodce) pristal vetron v korune stromu v lese, nakonec jsme ho podle pipani regulatoru nasli - jako na potvoru to musel byt asi ten nejvyssi strom co tam vybec vyrostl. Do vysky asi 4m od zeme zadna vetev, pak sem tam neco ale zadna slava. Kmen siroky jak krava. Zebrik nebyl k dispozici. Tak jsem si vzpomnel na filmy na VHS (Delta Force, RAMBO a pod.) jak tam vojacci svizne lezli na stromy - vzali lano, prehodili kolem kmenu, omotali na zapesti. Pekne hezky nadhodit lano, nohama se odrazit, znovu nadhodit, znovu prace nohama, proste pohoda.... Vylezli tam, jakoby sli na prochazku po Karlove moste. Tak jsem to taky zkusil - pouzil jsem lano z vybavy auta - po pul hodine bojovani jsem vylezl tak do 2m, byl jsem zpoceny a spinavy jako prase, ruce odrene od kury stromu... Nestesti druhy den vetrone sfouknul vitr na mensi strom a tam jsem vylezl po vetvich....
Ale hezky se na ty filmecky kouka, kdyz clovek sedi s pivkem v obyvaku, rozvaleny na sedacce...
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Nojo. Rambo & spol. dovedou skvely veci. Ale vidim, ze by k uvodnim titulkum meli pripisovat:

"Vazeni divaci, to co v nasledujicich 2 hodinach uvidite v zadnem pripade sami nezkousejte! Zejmena pak kousky s rotacnim kulometem a lezeni po stromech..."
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“