HXT900
Multiplex EasyCub With Ailerons, Flaps ... Photos And Flight Videos
http://www.getacd.org/listen_Au6jP_Qr5n ... ght_videos
Motor: Turnigy 35-36C (1100KV, 330W)
ESC Turnigy Plush 40A
Propeller: Turnigy cherry wood 10x7"
LiPo: Zippy 2200mAh (20c)
Servos: 4 x HXT900 (ailerons, rudder, elevator), 2 x HXT500 (flaps)
what-you-see-is-what-you-get.
aj keď toto teda nie je moja šálka kávy.
Motor: Turnigy 35-36C (1100KV, 330W)
ESC Turnigy Plush 40A
Propeller: Turnigy cherry wood 10x7"
LiPo: Zippy 2200mAh (20c)
Servos: 4 x HXT900 (ailerons, rudder, elevator), 2 x HXT500 (flaps)
what-you-see-is-what-you-get.
aj keď toto teda nie je moja šálka kávy.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4319
DaggyMAC píše:Pridám aj info o modeli: MPX EasyCub, letovka cca 1 - 1,1kg, do toho by som už nechcel dávať 4,8V prijímačový pack pre napájanie serv a prijímača, alebo radšej áno? Čo sa týka počtu serv, tak asi každému došlo, že to bude 2x krídelká, 2x klapky, výškovka a smerovka HXT900.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Vy toho Cuba teda pěkně nakládáte!
Osobně si myslim, že Plush 40 těch 6 serv dá (viz. příspěvek od "m2"). Vždyť ty vztlaky budou v chodu minimálně.
A pokud jsou pochybnosti, tak jak tady někdo radil dát Sentry a nebo koupit originál HW Pentium 40A. Ten je spínanej už v základu. Sice ho sám vlastnim, ale zima přišla dřív jak balík z číny. Takže letové testování bude až z jara.
Osobně si myslim, že Plush 40 těch 6 serv dá (viz. příspěvek od "m2"). Vždyť ty vztlaky budou v chodu minimálně.
A pokud jsou pochybnosti, tak jak tady někdo radil dát Sentry a nebo koupit originál HW Pentium 40A. Ten je spínanej už v základu. Sice ho sám vlastnim, ale zima přišla dřív jak balík z číny. Takže letové testování bude až z jara.
Samostatné príjmačovky majú veľa výhod.. Ale treba ich mať nabité a v slušnom stave, čo je zase nie celkom príjemné. Určite to ale za odstránenie kopancov serv alebo resetov príjmača, stojí.
A hlavne nenechať celé napájanie na jedinom trápnom servokábliku - ale to platí aj pre BEC.
Pre lineárny BEC treba hlavne uvažovať o maximálnom stratovom teple, ktoré závisí na rozdieli napätia medzi sadou a výstupom P=(3s - 5V)*I.
Kedysi ktosi tento údaj uvádzal ako max 2,5W- ale záleží na teplote a aj na tom ako hreje silová časť reglu napríklad na pol plynu (často viac než na plný plyn!).
Aj keď 6 serv by silnejší a hlavne spínaný bec mohol utiahnuť, je to proste o inom.
Ad prúdové "špičky" - elektronika každého serva pracuje tak že motor serva na napájanie pripne natvrdo, a odpojí, mení sa len čas - inak by sa usmažila teplom. Takže tie špičky sú tam stále, bez ohľadu na zaťaženie serva!
Okrem príjmačov ktoré posielajú servoimpulzy na výstup naraz, ale nenastanú v normálnej situácii naraz, sú posunuté zakaždým o čas pulzu, 1-2 ms, to väčšinou stačí.
Pri použití "Y" káblu ale špičkový odber nastane v rovnakom momente, takže to zvyšuje nároky na napájanie.
Pri použití superlacných serv, ktoré síce dobre fungujú a vyhovujú aj mne, by som vážne uvažoval o rozdelení výškovky na dve polovice, každej vlastné servo.
A hlavne nenechať celé napájanie na jedinom trápnom servokábliku - ale to platí aj pre BEC.
Pre lineárny BEC treba hlavne uvažovať o maximálnom stratovom teple, ktoré závisí na rozdieli napätia medzi sadou a výstupom P=(3s - 5V)*I.
Kedysi ktosi tento údaj uvádzal ako max 2,5W- ale záleží na teplote a aj na tom ako hreje silová časť reglu napríklad na pol plynu (často viac než na plný plyn!).
Aj keď 6 serv by silnejší a hlavne spínaný bec mohol utiahnuť, je to proste o inom.
Ad prúdové "špičky" - elektronika každého serva pracuje tak že motor serva na napájanie pripne natvrdo, a odpojí, mení sa len čas - inak by sa usmažila teplom. Takže tie špičky sú tam stále, bez ohľadu na zaťaženie serva!
Okrem príjmačov ktoré posielajú servoimpulzy na výstup naraz, ale nenastanú v normálnej situácii naraz, sú posunuté zakaždým o čas pulzu, 1-2 ms, to väčšinou stačí.
Pri použití "Y" káblu ale špičkový odber nastane v rovnakom momente, takže to zvyšuje nároky na napájanie.
Pri použití superlacných serv, ktoré síce dobre fungujú a vyhovujú aj mne, by som vážne uvažoval o rozdelení výškovky na dve polovice, každej vlastné servo.
A co takto tento regulator a AAA 4,8V akupack?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6459
Popripade este by som premyslal nad tym, ze kridla budu nedelene, v strede bude jedno servo pre kridelka (ovladane cez Z paku) a druhe servo by ovladalo klapky. Tak by som sa dostal na 4 serva, co by ten plush regularor zvladol.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6459
Popripade este by som premyslal nad tym, ze kridla budu nedelene, v strede bude jedno servo pre kridelka (ovladane cez Z paku) a druhe servo by ovladalo klapky. Tak by som sa dostal na 4 serva, co by ten plush regularor zvladol.
Nevidel som že by sa pýtal na nejaký konkrétny model...
Ok,takže EasyCub od MPX má 850g ale má zároveň DVE servá dokopy, jedno na výškovku a druhé na smerovku.
Ak tam chce 6 serv, je to jeho vec ale musí ich nejak napájať inak si ich tam môže nastrkať aj doradu zhora na krídlo, budú mu nefungovať rovnako.
Ak chce tuniť a pridávať tam veci, tak bude musieť rátať s prírastkom hmotnosti.
Jo ale Tvoju poznámku k servu navyše neberiem - je to 9g plus tiahlo, a odpadá masívna spojka polovíc, čiže do 15g sa musí zmestiť.
Ok,takže EasyCub od MPX má 850g ale má zároveň DVE servá dokopy, jedno na výškovku a druhé na smerovku.
Ak tam chce 6 serv, je to jeho vec ale musí ich nejak napájať inak si ich tam môže nastrkať aj doradu zhora na krídlo, budú mu nefungovať rovnako.
Ak chce tuniť a pridávať tam veci, tak bude musieť rátať s prírastkom hmotnosti.
Jo ale Tvoju poznámku k servu navyše neberiem - je to 9g plus tiahlo, a odpadá masívna spojka polovíc, čiže do 15g sa musí zmestiť.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
coro píše:Nevidel som že by sa pýtal na nejaký konkrétny model...
Jestli tam chce dávat 6 serv, tak mu radíš aby jich tam dal 7!?
Osobně bych nechal Cuba ovládaným jenom Vop (třeba dvěma servy), Sop. Dal tam nějakou slušnou "400" a lehkou aku. Takhle to bude krásnej "parkflayer". Myslim že i tak ten model byl navržen. Křidélka a vztlaky tam netřeba.
Na tuning bych volil asi jinej (větší) model.
- pee1
- Kontaktovat uživatele:
Do takychto mensich modelov naco 6 serv ?!?!? Skus to nejak okresat na vyskovku, smerovku, 2x kridelka a 1x klapky. Ovladat v takomto modeli klapky 2mi sevami mi pride dost ulet a nevidim v tom ziadne vyhody
Este lepsie riesenie je vyskovka, smerovka a spravit kridelka po celej dlzke kridel (alebo teda nejak primerane) a na tie dat 2 serva. Namixovat na kridelka klapky popripade brzdy (tusim FLPN) a je to. To su spolu 4 serva a ziaden problem. Aj tak klapky budes pouzivat len minimalne vychylene, taketo modely to ani nepotrebuju (pokial nechces pristavat na meter dlhej drahe
Este lepsie riesenie je vyskovka, smerovka a spravit kridelka po celej dlzke kridel (alebo teda nejak primerane) a na tie dat 2 serva. Namixovat na kridelka klapky popripade brzdy (tusim FLPN) a je to. To su spolu 4 serva a ziaden problem. Aj tak klapky budes pouzivat len minimalne vychylene, taketo modely to ani nepotrebuju (pokial nechces pristavat na meter dlhej drahe
Hitec AFHSS 2,4
www.flyier.sk
www.flyier.sk
Osobne nemám rád, keď sa na niečo pýtam, a odpovedajú mi nie na otázku, ale že je to blbosť. A teraz sa chystám urobiť to isté ja, ach jaj. Najskôr sa spýtam: videl si už EasyCub lietať? U nás na letisku je to tretie najpomalšie lietadlo (prvé dve sú DR1 od VA models a Antoinette od SIGu). To lietadlo letí krokom. Má zároveň také velké V-čko na krídlach, že ovládanie smerovkou je oveľa účinnejšie, ako krídelkami. Dať tam ešte klapky - to bude ako montovať na detskú trojkolku spoiler.
Takže môj názor: kašli na klapky. Ušetríš za dve servá a odporúčaný BEC a sklamanie. Ak ich tam už musíš mať (lebo ťa to baví, lebo ich chceš používať spolu s krídelkami na riadenie smeru, prípadne lebo ich tam nedať je v rozpore s tvojim náboženským presvedčením alebo svedomím), kľudne použi Turnigy Plush 40A a vstavaný BEC. Tie servá sa aj tak budú smrteľne nudiť...
Takže môj názor: kašli na klapky. Ušetríš za dve servá a odporúčaný BEC a sklamanie. Ak ich tam už musíš mať (lebo ťa to baví, lebo ich chceš používať spolu s krídelkami na riadenie smeru, prípadne lebo ich tam nedať je v rozpore s tvojim náboženským presvedčením alebo svedomím), kľudne použi Turnigy Plush 40A a vstavaný BEC. Tie servá sa aj tak budú smrteľne nudiť...
Klubový kolega postavil Junior II Sport v kaufláži Bellanca (foto na mojom webe). Na ovládanie krídeliek použil dve servá, používa ich aj ako klapky. Ale u tak malého deproňáka je to skôr sranda, skráti štart z 5 na 2 metre.
Takže na experiment ty si tie servá daj, ale v praxi ťa to bude baviť chvíľu.
Takže na experiment ty si tie servá daj, ale v praxi ťa to bude baviť chvíľu.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Ahoj,
nevím jestli vám to pomůže ,mám v tomto letadle:
http://jenda01.rajce.idnes.cz/AKROBAT_2 ... _2_015.jpg
4x HXT-900 ,provozováno s regulátory Turnigy -25A a 40A . Naprosto bez problému .
Jenda
nevím jestli vám to pomůže ,mám v tomto letadle:
http://jenda01.rajce.idnes.cz/AKROBAT_2 ... _2_015.jpg
4x HXT-900 ,provozováno s regulátory Turnigy -25A a 40A . Naprosto bez problému .
Jenda
Re: HXT900
DaggyMAC píše:Zaujíma ma, koľko mA si pýtajú servá HXT900. Chcem použiť 6 serv (2x krídelká, 2x klapky, výškovka a smerovka) a 40A Turnigy plush regulátor má 3A pre prijímač. Utiahne to ten regulátor?
Když to vezmeš pozpátku, tak přijímačovky do toho Pipera dát nemůžeš, neuveze to. Když dáš o 2 serva navíc, taky se tomu přitíží a budeš klapkama řešit přistávací rychlost, kterou by to nemělo tak velkou, kdyby jsi ty serva navíc opustil.
Postav to LEHKÉ, na metrovém letadle nemáš moc možností tam něco nakládat (pokud to má létat).