Serva do F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ST »

Jasně můj favorit do křídla je SS1816. Ale super serva ještě neudělají z čuribrka jedničku . Jedno je jasné musí být 100% spoleh na techniku. Já mám ve svým otloukánkovi v křídle Vigory (špatně !!!) v trupu na SOP a VOP serva z čínského vrťase za zlomkovou cenu (špatně!!!). No zatím jsem maximálně spokojen. Po 2 měsících lítání vím co éro potřebuje, kde co můžu odlehčit a kde co vystužit. Tím chci říci, že není nutné pro vstup do F3k finančně vykrvácet aniž bych si polítal. Jo jasně příští sezona bude o něčem jiném, taky už půjdu do standardu, ale to už je jiná vesnice...
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od GWSka »

Dík moc za odkazy a vaše názory. Ale jak to tak vypadá tak mi to nějakou chvilku zabere než ty serva pořídím. Popřípadně ještě můžeme dát řeč na Vypichu, pokud tam někdo z vás dorazí.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Lindbergh »

Polynom píše:
Luboslav píše:Iba servo C141 je prezlečene GWS PICO.

to není pravda... krabička je stejná (až na pár detailů), převody jsou TVAROVĚ stejné a zaměnitelné ALE origoš graupner jsou podstatně pevnější a i elektronika je jiná, graup. má jemnější krokování a lépe středí

taktéž není pravda to, že pokud chceš kvalitní servo kup si DS281 a nic jiného, stejně kvalitní jsou nové atlasy od hyperionu a nové futaby...
v analogu jsou osvědčené D60ky i futaby s3113

ds281 jsou bezpochyby perfektní serva ale v házedlech se objevili až se salpeterem od herrigů. a důvod? graupner jim nabídl perfektní cenu...

Jo tak s těma Atlasama jsi mě potěšil :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
garfield
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od garfield »

Lindbergh píše:
Polynom píše:
Luboslav píše:
...
taktéž není pravda to, že pokud chceš kvalitní servo kup si DS281 a nic jiného, stejně kvalitní jsou nové atlasy od hyperionu a nové futaby...

Jo tak s těma Atlasama jsi mě potěšil :wink:

No nevím, mám Atlasy (DS09AMD) na doporučení výrobce v křídle Longshota a pokaždé se vrátí na střed trochu jinde. na odtokové hraně křidélek je rozptyl středu skoro 1mm. Myslel jsem že to bude možné vychytat programováním přes USB interface, ale nepodařilo se mě to. Většinu toho co servo umožní naprogramovat, zvládne i většina počítačových vysílačů :(
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Polynom »

zajímavé já jich mám 6 v backfireovi a nulu drží úžasně a o středění ani nemluvím... i na rcgroups jsem na ně četl jen chválu... jestli nemáš něco špatně...
helbo
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od helbo »

k waypointom poviem asi tolko, ze som ich mal pred asi 5timi rokmi a asi som mal stastie na kusy, ale bol som s nimi spokojny az donedavna... potom mi uz nedrzali stred a tak... boli to W-60... aktualne co sledujem tak W60BB sa kazia ako na beziacom pase, popripade sa zasekavaju a podobne veci... takze W60 by som uz asi nekupoval... niesu uz to co byvali...
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
garfield
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od garfield »

Polynom píše:zajímavé já jich mám 6 v backfireovi a nulu drží úžasně a o středění ani nemluvím... i na rcgroups jsem na ně četl jen chválu... jestli nemáš něco špatně...

možné je všechno, jen marně přemýšlím co by mohlo být špatně :? Abych dosáhl plné vyklopení brzdy (-30) jsou páky táhla nastaveny tak, že pro běžné výchylky křidélek (+12/-6) je využívaná jen malá část dráhy serva. Určitě to jsou kvalitní a silná serva, už jenom vzhledem k ceně :wink: Ten rozptyl ve středění není způsoben vůlí, ta je nulová. Spíš se mě zdá, že je problém s velkým krokem motoru ve spojení s relativně krátkou dráhou serva. Možná bych mohl ještě zmenšit mrtvou zónu, která je nastavena na minimální doporučenou 2. Tipy a náměty na lepší naprogramování a mechanické nastavení samozřejmě uvítám.
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Genagen »

Koukal jsem na serva co ru uvadite - a prijde mi, ze nejdou nikde koupit stylem - prijdu do obchodu a odejdu se servy (v praze) Koukal jsem na stranky pecky, housky...

Jsem ted tyden nemocnej, tak bych to rad vyuzil k tomu, ze zkompletuji fenixe. Nemate radu, kam v praze jit a co koupit? Kdyz budu objednavat dymondy pres net, tak mi prijdou nejdriv koncem tydne a to uz zase houby postavim.
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Polynom »

zavolej Honzovi Sedláčkovi z RCFactory mě pomohl...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Genagen »

Polynom píše:zavolej Honzovi Sedláčkovi z RCFactory mě pomohl...
diky za tip. Psal jsem maila - uz se ozvali pri trose stesti, si pro ne zajedu zitra - maji skladem ony vsemi opevovane dymondy :-)
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Genagen »

Vcera jsme si pro ne byl, takze to dopadlo super. Muzu doporucit! Jedinou vytku bych mel - neni snadne je najit. az k tomu baraku,kde sidlej to slo. ale tam by si mohli dat na dvere nejakou ceduli :-)
holda29
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od holda29 »

Co byste doporucili za serva do 1m kridla s tloustkou kolem 7 mm? To ze budou trochu vycnivat prekousnu, ale nerad bych za ne platil majlant, spis se stavim za variantu z Ciny. Zavodni ambice nemam.
Dik
JMalik

#29 Příspěvek od JMalik »

garfield píše:
No nevím, mám Atlasy (DS09AMD) na doporučení výrobce v křídle Longshota a pokaždé se vrátí na střed trochu jinde. na odtokové hraně křidélek je rozptyl středu skoro 1mm. Myslel jsem že to bude možné vychytat programováním přes USB interface, ale nepodařilo se mě to. Většinu toho co servo umožní naprogramovat, zvládne i většina počítačových vysílačů :(

Osadil jsem teď 3ks a myslím, že jsem zatím v té třídě serv neměl lepší.
Těžko říct takhle na dálku kde můžeš mít problém, ale určitě bych zkontroloval v první řadě táhla, čepy. Někdy je tam vůle a blbě se to dohledává.
Servo nech naprogramované na standart, tak jak bylo v krabičce.
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Polynom »

JMalik píše:
garfield píše:

Osadil jsem teď 3ks a myslím, že jsem zatím v té třídě serv neměl lepší.
Těžko říct takhle na dálku kde můžeš mít problém, ale určitě bych zkontroloval v první řadě táhla, čepy. Někdy je tam vůle a blbě se to dohledává.
Servo nech naprogramované na standart, tak jak bylo v krabičce.

taky se mi občas stane že v páce na servu nebo na páce kormidla jsou díry pro táhlo (čepy) příliš na těsno a to taky způsobí nevracení se do nul...
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“