Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
arda1 píše:Vyhoupnutí napětí na jednom článku po 5ti minutách nabíjení je divný. Můžeš mi říci proč tady pořád prosazuješ u konkrétně tohodle případu balancer a ne nabití po jednom článku? (valcha systém)
Konkrétně u tohoto případu mu to doporučuji zkusit nejdříve takto, protože balancer má funkční a je nejmenší nebezpečí, že tímto postupem něco vyzkratuje.
Jinak samozřejmě to nabití po jednotlivých článcích nemá z principu chybu.
Turnigy 1300mAh prvni nabití rozdíl asi 0,3V.
Šup do éra a vylítat, po 5 nabití stejný jak druhy stejné značky a kapacity který byl od začátku redy. Nabíječka Acucell 6 Turnigy. Na obou již dnes asi po 20 cyklech a když je vylítám do konce, tzn. do vypnutí reglu, stále dobíjím více než je udaná kapacita, asi 1360-1380mh. Odběr za letu je kolem 14 - 17 A podle vrtule a modelu. Používám v F 22 a Valkyrii viz moje album. Toliko moje zkušenost. Pořád lepší než Mystery 2400 mAh do které po 26 cyklech nedostanu víc než 1470mAh a vyměkne mnohem dřív.
este doplnujuce info : ide o nabijac Shark 10 a vzdy nabijam cez balancer LBA 10.nabijac v podstate meria iba celu sadu a nabija konstantnym prudom do 12,6 V a potom to dotiahne konstantnym napatim- klasika. Vacsiu robotu robi vlastne balancer a na ten sa spolieham aj z hladiska bezpecnosti. lepsi nabijac nemam elektrike sa venujem prvu sezonu. Doteraz len spalovaky. ale nabija celkom dobre, nabijam cca 10 bateriek tyzdenne a vzdy to bolo bez problemov len teraz com natrafil na takyto pack. no nic vybijem ho a uvidime pri dalsom nabijani
volente píše:Turnigy 1300mAh prvni nabití rozdíl asi 0,3V. Šup do éra a vylítat, po 5 nabití stejný jak druhy stejné značky a kapacity který byl od začátku redy. Nabíječka Acucell 6 Turnigy. Na obou již dnes asi po 20 cyklech a když je vylítám do konce, tzn. do vypnutí reglu, stále dobíjím více než je udaná kapacita, asi 1360-1380mh. Odběr za letu je kolem 14 - 17 A podle vrtule a modelu. Používám v F 22 a Valkyrii viz moje album. Toliko moje zkušenost. Pořád lepší než Mystery 2400 mAh do které po 26 cyklech nedostanu víc než 1470mAh a vyměkne mnohem dřív.
Nechápu proč takhle rozjetý články trápit a nenabít je po jednom.
volente píše:Turnigy 1300mAh .......................... a když je vylítám do konce, tzn. do vypnutí reglu, stále dobíjím více než je udaná kapacita, asi 1360-1380mh......................
To neděláš dobře.......,tohle se Ti šeredně vymstí
moje reakce na Vaše příspěvky bude nulová. Když jsem tady před časem psal jak nabíjím LiPo 20 let starým stabilizovaným zdrojem od JZD Březůvky tak jste se nasmívaly, Baterky jsem valchoval a hlídal a nabíjel v rakvičce. Opět posměch ohledně bezpečnosti. Za cenu kterou stoji dnes LiPo acu v této kapacitě na HC dnes neřeším počet cyklů pokud jsou nad 100 . Moje první LiPo byl ZIPPY 2s1800mAh který je dnes hodně zvalchovaný , ale zvenčí, stále jsem schopen do něj dostat 1450-1500mAh po 80 cyklech. Asi nějaký dobrý odďíl. A jinak nevím proč bych si měl koledovat o nějaký malér.
Jak přišly tak jsem je nabil a ejhle takový rozdíl a po 5 cyklech jsou lepší na kapacitu jak ty druhý který byly od začátku srovnaný. Nevím a neřeším jsem jen pouhý elektrikář. a taky trošku se snažím modelařit a jde to ztěžka.
ja mel ctyrclanek od vyrobce taky rozhozeny...4.12 a zbytek po 4.20 (po prvnim nabyti). Dneska jsem nabijel tu baterku po treti a dal omylem pouze rychlonabijeni misto balancovani. clanek prvni mel pouych 4.09 ostatni 4.20 posledni 4.18
tak jsem to pustil jeste jednou na balancovani... bez vybiti.... trvalo to vic jak pul hodky, ale maji vsechny 4.20 (prvni ma teda "pouze" 4.19