Blade mSR - Stabilita

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
Pablo2

#16 Příspěvek od Pablo2 »

Problém špatného ovládání po nárazu může být nejen mechanickým poškozením ale také poškozením elektroniky přijímače, ke kterému může dojít při nárazu když se nepodaří stahnout motor na minimum.
Pokud se týká zprávy od "hájek" tak poněkud nechápu tvrzení, že vrtulník je i po 100 nárazech a pádech dobře ovladatelný. Mě se nezdá, že vrtulník který stále někam naráží je dobře ovladatelný. Takové vlastnosti jsou běžné u všech miniaturních jednorotorů ale mSR má být vyjímkou a má mít podstatně lepší ovladatelnost.
Vrtulník si chci také koupit, tak se ozvěte i další kdo má s ním zkušenost !
off
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od off »

Dneska jsem ho koupil u Pecky a první dojem = BOMBA!! Zalítal jsem si i venku v mírném větru a pohoda, rychlý, obratný, obtížně rozbitný! V klidném visu stabilní jak koax, ale stačí do něj trošku postrčit a obživne - a to dost :-) Jo a dobrá vychytávka - hlavní křídel = uhlíková tyčka, takže nehrozí ohnutí.
Pablo2

#18 Příspěvek od Pablo2 »

Na You Tube je velmi zajímavé video o mSR. To by měl každý zájemce o koupi vidět. Jmenuje se : E-flite Blade MSR unbox & REVIEW & first/maiden flight !
raging

#19 Příspěvek od raging »

Pablo2 píše:Na You Tube je velmi zajímavé video o mSR. To by měl každý zájemce o koupi vidět. Jmenuje se : E-flite Blade MSR unbox & REVIEW & first/maiden flight !
dej sem primy link
arda1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od arda1 »

Snad není problém si to tam najít ne? :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=LohJnddxcTk
ICQ 638556901
b.o.y

Re: Blade mSR - Stabilita

#21 Příspěvek od b.o.y »

J&K píše:Už pár dní testuji svůj první stroj - Blade mSR ...

Jak dlouho to vydrží lítat na jedno nabití?
off
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade mSR - Stabilita

#22 Příspěvek od off »

b.o.y píše:Jak dlouho to vydrží lítat na jedno nabití?

Ten můj tak 6-7 minut... Třeba si baterky ještě "sednou" a bude to trochu víc, ale určitě ne těch inzerovaných 10-15 :-O
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Pablo2 píše:Na You Tube je velmi zajímavé video o mSR. To by měl každý zájemce o koupi vidět. Jmenuje se : E-flite Blade MSR unbox & REVIEW & first/maiden flight !

... asi jsi myslel tenhle :

Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
hcv

Konstrukce

#24 Příspěvek od hcv »

Jsem začáteční a mám ho chvilku, ale taky při pohledu zezadu vidíte na svém msrku že není hladvní hřídel kolmo k zemi? Já jí mám(když neletím) vyosenou jakoby doprava, pozorujete to taky nebo mam zase smulu na spatný kus? :( Chová se normálně, akorát po prudším manévru je problém, ale to bude spíš v rukách než v heli.
Jinak doporučuju i pro uplny začátečníky co nikdy s heli nelítali. Když budete opatrní, vyhnete se i padum a bourání. Já sem začínal na čínským shitu 3ch a byl to rozdíl-najednou plyn v pravo a lítá to kam chci já :-) super.
Devil

#25 Příspěvek od Devil »

arda1 píše:Snad není problém si to tam najít ne? :wink:

Video supeeer!!! ale zdá se mi to a nebo u vrtulníčku měl pouze jednu baterku místo dvou co všude píší.....
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Konstrukce

#26 Příspěvek od Yoshi.CZ »

hcv píše:Jsem začáteční a mám ho chvilku, ale taky při pohledu zezadu vidíte na svém msrku že není hladvní hřídel kolmo k zemi? Já jí mám(když neletím) vyosenou jakoby doprava, pozorujete to taky nebo mam zase smulu na spatný kus? :( Chová se normálně, akorát po prudším manévru je problém, ale to bude spíš v rukách než v heli.
Jinak doporučuju i pro uplny začátečníky co nikdy s heli nelítali. Když budete opatrní, vyhnete se i padum a bourání. Já sem začínal na čínským shitu 3ch a byl to rozdíl-najednou plyn v pravo a lítá to kam chci já :-) super.

... buď máme špatný kus všichni nebo je to v pořádku :-) .. ale včera jsem pozoroval jednu věc a zkusím Vám popsat svůj závěr :

1 - rotor se zatím u všech mSR které jsem viděl naklání do prava

závěr: asi je to NORMÁLNÍ

2 - použil jsem jednu neoriginální baterii a výsledkem byl mnohem hůře ovladatelný mSR ... baterie je od ParkZone (ze Sukhoi m26)

závěr: používat jen originální baterii pro mSR ... dokonce i ty původní do mCX nejsou moc dobré !!! rovněž vykazují větší netabilitu !!!

3 - vyzkoušel jsem mSR jak na Dx6i ... tak na mém JR DSX9 ... po vyndání baterie ze stroje dojde v mSR k vynulování trimů ... protože po vložení nové baterie ho musím vždycky znovu vytrimovat ...

závěr: čím to je netuším ? ale pozoroval jsem změny už u mCX takže myslím že je to u mSR stejné ... bohužel :(
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
RadovanL

#27 Příspěvek od RadovanL »

Při zapojování baterky nehejbat vrtluníčkem, až se chytne dát baterku do držáku. Létám na dodané baterky a doba je 6min.
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Yoshi.CZ »

RadovanL píše:Při zapojování baterky nehejbat vrtluníčkem, až se chytne dát baterku do držáku. Létám na dodané baterky a doba je 6min.

??? :wink:
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
hcv

Baterky

#29 Příspěvek od hcv »

Máte někdo zkušenost s http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/104 ... v-15c.aspx v mSR? Já bych si je chtěl koupit, protože se mi nechce čekat až tu budou nabízet originální baterky a už vůbec si je nechci objednávat v zahranici(prijde mi nesmysl platit posovny kvuli dvema baterkam).
off
Kontaktovat uživatele:

Re: Baterky

#30 Příspěvek od off »

hcv píše:Máte někdo zkušenost s http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/104 ... v-15c.aspx v mSR?

Tak mi to nedalo - ma jednu v nabijecce uz tyden, ale vubec jsem se nedostal k tomu ji vyzkouset, ale ted jsem ji teda vytahnul, sice jen v pokoji, zadne divoceni, ale uplne prvni cyklus 6:40 to docela ujde :-)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“