ASW-28
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
ASW-28 opravdu NEKUPUJ. Nedavno jsme tenhle model zalitavali nekomu na letisti, je to velice velice slabe - mizerne reakce na kridylka (i pri nastaveni max vychylek je to sotva ovladatelne), pohon slaby, celkova kostrukce pomerne chatrna, je to moc lehky, takze za vetru se to placa jako list papiru... Opravdu je to dost nepovedeny model.
EasyGlider, EasyFly, Elektro Junior, tohle vsechno lita O HODNE lip, tyhle modely muzu jen doporucit.
EasyGlider, EasyFly, Elektro Junior, tohle vsechno lita O HODNE lip, tyhle modely muzu jen doporucit.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, právě prodávám v sekci prodej osazenýho větroně ASW15, já se na něm naučil celkem rychle lítat, má příjemný letový vlastnosti a vypadá moc hezky. Tak se na to mrkni http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=19349 , dal bych ti k tomu i obyč balancer se zdrojem na ty dvě lipolky. Taky jsem ochotnej jěště nějak upravit cenu a dovézt to k tobě....
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Na ASW 15 jsem taky koukal, moc hezký, nechci opravdu chytračit, ale za 3500 nový osazený s baterií a nabijčkou Easy fly s křidýlkama, nebo využít tvého inzerátu s dovozem do ML. Boleslavi ? K tomu balanceru budu muset dokoupit nabičku, že jo.Já fakt nevim, musím to promyslet. Díky, když tak se ozvu. Třeba někdo poradí, nerozumím tomu.
Naposledy upravil(a) taktik dne ned 31.05.2009 15:57, celkem upraveno 1 x.
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
Mám s ASW-28 od Pelikána zkušenost, měl jsem ho párkrát na páčkách a pomáhal jsem ho zalétávat. Pro začátečníka je to dost rychlé (štíhlé křídlo -> malá plocha -> velké plošné zatížení) a nestabilní (křídlo prochází skoro středem trupu a nemá vzepětí). Ani drobné chyby v pilotáži neodpouští. Křidélka a směrovka jsou dost "tupé", takže to není do větru a na svah nebo akrobacii už vůbec ne. Při přetažení okamžitě padá po křídle. Na druhou stranu jsem byl hodně překvapen, co EPP vydrží. I po několika zapíchnutích do oranice po střemhlavém letu stačilo jen zalepit pár drobných prasklin a éro stále léta dál
. Nejlépe se s ním ale létá za bezvětrných podvečerů.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
taktik píše:Na ASW 15 jsem taky koukal, moc hezký, nechci opravdu chytračit, ale za 3500 nový osazený s baterií a nabijčkou Easy fly s křidýlkama, nebo využít tvého inzerátu s dovozem do ML. Boleslavi ? K tomu balanceru budu muset dokoupit nabičku, že jo.Já fakt nevim, musím to promyslet. Díky, když tak se ozvu. Třeba někdo poradí, nerozumím tomu.
Ten balancer funguje rovnou se zdrojem, takže už bys nis nepotřeboval, je to takový ten obyč jak se dává do rtf setů. Do MB by asi nebyl problem dojet... Ale jak píšu už v tom inzerátu, je to super letadlo až na jednu nedomyšlenou věc a to uchycení křídel, prostě jak blbě spadneš a zavadíš křídlem o zem, tak se tam vylomí kus poliše, ale je to zas rychle zpravitelné i předělatelné....
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Ahoj.Muj nazor:Ja bych to tak cerne nevidel...Samozrejme provedeni a elektronika co je uvnitr asi nebude nicmoc, ale za ty penize - 2490,- v ARF verzi mi to prijde uchazejici...Byl jsem letadlo v sobotu zalitnout a rekl bych, ze to leti docela pekne...Podotykam, ze nejsem zadny mazak! Letam cca 2roky a toto je moje defacto 3ero...Na place byl i clovicek s akrobatem (a soude podle toho, co s nim delal, tak mazak urcite byl), ktery rikal ze si asw28 taky cca pred mesicem poridil a pochvaloval si ho.
Tvrdil, ze v pohode letal i ve vetru a za slunecneho dne v termice ho mel nahore pres hodinu...Uvidime az budu mit za sebou vicero startu, pak sem kdyztak jeste napisu...Cili myslim, ze je to dost o nazoru a zvyku.Mi osobne treba prislo, za i na ty kridelka reaguje docela vpohode - pravda mel jsem vychylky na Hi.
Tvrdil, ze v pohode letal i ve vetru a za slunecneho dne v termice ho mel nahore pres hodinu...Uvidime az budu mit za sebou vicero startu, pak sem kdyztak jeste napisu...Cili myslim, ze je to dost o nazoru a zvyku.Mi osobne treba prislo, za i na ty kridelka reaguje docela vpohode - pravda mel jsem vychylky na Hi.
Děkuji všem za názory.Měl bych asi přepsat název. Už jsem rozhodnutej ASW- 28 nekupovat. Asi objednám Easy fly, jak jsem psal nahoře. Jenom čekám co mi právě zkušený piloti napišou. Už jsem přečetl na tomto foru snad vše, je to informační kašna a studnice moudrosti. Ještě jednou děkuji všem.
Edit : EASY FLY byl dnes objednán.
-
Skoky
- Kontaktovat uživatele:
Re: ASW-28
taktik píše:Jsem absolutní začátečník, celkem rozhodnutý koupit ASW-28 od f. Pelikán, jako set s RC vybavením. Počítám že to bude finančně náročnější s dokupováním náhradních dílů, ale prostě se hodím do vody a budu se pokoušet plavat, mám vyhlídnutou velkou louku s neposekanou trávou, snad to trochu pomůže. Připadá mi lepší koupit na začátek vše pohromadě, když si mohu dovolit investovat okolo čtyř tisíc, sám nevím proč, ale prostě do SkyLady se mi moc nechce(omlouvám se majitelúm), tak mi do oka padlo tohle éro. Ve svém okolí neznám nikoho kdo by mě pleskal přes prsty a radil, toto forum jsem přečetl, takže jistě rozčílím tímto staré mazáky, ale kdyby snad přece jen někdo byl ochotný do začátku poradit, byl bych moc rád, ostaním se omlouvám, že jsem je zdržel čtením tohoto.
kdbys neco potřeboval poradit otec ho má.
sice malé výchylky ale jinak v poho.
taktik píše:
Jak se dočteš i v dalších příspěvcích, i u EasyFly nutno začít tím, že vykucháš serva z kořenů křídel a přemístíš je ke křidýlkům, dírou po lanovodu pak povedeš prodlužovací kablíky. Dále bude nutno ho dovážit do rypáku, pokud bys kupoval druhou baterku, tak větší a origoš použít jinde nebo taky dovážit olovem (aby se změnou baterie necestovalo těžiště). Jinak je to příjemný a nezáludný éro se slušným rozsahem použitelných rychlostí.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
- Mar
- Kontaktovat uživatele:
ASW28
Také bych to neviděl tak černě.Kamarád si koupil ASW28,zalétával jsem mu ho a za ty peníze je to pohoda.Nenech se odradit.Pokud budeš letadlo skládat z různých komponentů a nejsi modelář,budeš mít jen moc práce,vrazíš do toho plno peněz,nakonec tě to třeba nechytne a budeš zklamaný.My máme už od Pelikána dva sety,jednu stíhačku a tohoto větroně a po technické stránce žádný problém.A polétání je jedna velká zábava!
s těma servama bych to neviděl vůbec tak černě
asw je můj první model a s původní konfigurací
(jen sem měnil regulátor co mi shořel)
a předělal sem uchycení kabiny, baterek
+ sem doplnil uhlík a vyztužil komplet předek
(kvůli tomu že nepřistávám čistě ... začínám)
a lítáto uplně v pohodě, lopingi, let na zádech ...
lítám s tím spíš jak s hotlinerem a i ve větru ...
s když nefouká tak to majestátně plachtí,
fakt doporučuju .. i když jako první model asi ne ale
já to po pár desítkách hodin na simulátoru zmáknul ...
teď mi to hodně dává a hodně učí
asw je můj první model a s původní konfigurací
(jen sem měnil regulátor co mi shořel)
a předělal sem uchycení kabiny, baterek
+ sem doplnil uhlík a vyztužil komplet předek
(kvůli tomu že nepřistávám čistě ... začínám)
a lítáto uplně v pohodě, lopingi, let na zádech ...
lítám s tím spíš jak s hotlinerem a i ve větru ...
s když nefouká tak to majestátně plachtí,
fakt doporučuju .. i když jako první model asi ne ale
já to po pár desítkách hodin na simulátoru zmáknul ...
teď mi to hodně dává a hodně učí
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
Upravoval si nějak výchylky křidélek a kormidel? Ten kousek, co jsem měl já možnost létat, byl hodně tupý na směrovku i křidélka, na výškovku reagoval relativně dobře, ale na loping ani na let na zádech jsem si s ním netroufnul. Pokud nebylo bezvětří, měl jsem co dělat, abych to udržel v přímém letu, natož abych dělal nějakou akrobačku. Křidélka mají minimální výchylky a nepřišel jsem na to, jak je zvětšit bez razantních zásahů do konstrukce křídla a náhonu křidélek. S Cessnou od Pelikána dělám psí kusy, ale s ASWčkem jsem měl plný ruce práce.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz