Hotliner Parabolic

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
wroum

#16 Příspěvek od wroum »

LUJdeCHUJ píše:Díky za radu,nechávám plasťáky a doufám že tu střihací vlastnost nevyužiju.

utahuj s citem, jinak je natahnes.
Rosa
Kontaktovat uživatele:

šrouby

#17 Příspěvek od Rosa »

no to se to krásně rozepsalo , já tam mám plastáky a zaplat buh, ted v sobotu jsem ho strihl a zachránil si tím křídlo.
Na sarkasmus o Hotliner jen nutno dodat, že díky kvalitnímu vyztužení se tak opravdu chová ale samozřejmě srovnávat to třeba s Ion je nesmysl, jsou to dvě rozdílná letadla.
wroum

Re: šrouby

#18 Příspěvek od wroum »

Rosa píše:Na sarkasmus o Hotliner jen nutno dodat, že díky kvalitnímu vyztužení se tak opravdu chová ale samozřejmě srovnávat to třeba s Ion je nesmysl, jsou to dvě rozdílná letadla.

jenze ani ION neni zadnej hotliner, to je takovej warmliner cili rychlejsi vetron...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Abu »

Ono definovat co je to hotliner je docela tezke, pro nekoho to je Ion s 500W pohonem a pro jineho zas minimalne Ariane nebo Surprise s 1.8kW.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Rosa
Kontaktovat uživatele:

co na to říci

#20 Příspěvek od Rosa »

co na to říci, je to hotliner není to hotliner je to totiž úplně jedno :wink: každý si v tom hledá tu svoji zábavu, a celé jsem to psal proto, že ten parabolic je fajn a někomu to mohlo dát třeba typ, co zkusit,
Takže jen pro ostatní Parabolic není hotliner, ale super si s ním zalétáte :D
m2
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od m2 »

Abu píše:Ono definovat co je to hotliner je docela tezke, pro nekoho to je Ion s 500W pohonem a pro jineho zas minimalne Ariane nebo Surprise s 1.8kW.

No nejaký manták teraz na RCG píše, že cpe do IONa 1509/1.5D na 5s LiPo a 16x17 ... to je cez 200A... 3,5kW... asi z toho IONa bude hotliner, nie? :roll: :wink:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Abu
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Abu »

Neni nahodou v nazvu hotliner nejak zakotveno ze to musi mit i kridla? To by mel hotlinera odhadem tak 3 max 4s, pak uz jen nerizenou strelu zeme-zeme. Ion s 3kW, to je na ustav pro choromyslne.

Dnes jsme zalitali Iona se 750W (Axi 2826/12, 6sA123, pokud si to dobre pamatuju). Prijemne poletovadlo, ikdyz diky tezsi baterce a prijimacovkam spis na rychlejsi litani nez plouzeni se krokem (mam pocit ze to melo 1.8kg).
Rosa
Kontaktovat uživatele:

ION

#23 Příspěvek od Rosa »

Dnes bylo opravdu moc krásně, také jsem byl Iona prolétnout, zatím vůbec neumím používat klapky pro zpomalení, jestli to tak můžu napsat. Prostě když přistávám tak klouže a nevím jak ho zbrzdit. Máte nějakou radu, přistávám pomerně v rychlosti a doposud jsem měl štěstí na přistání :) Dík
Abu
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Abu »

Mas 4 servove kridlo - klapky+kridylka? Pak by nemel byt problem. Soucasti dnesniho zaletu bylo hlavne doladeni pristavaci konfigurace a vycvik majitele aby se bezpecne trefil na plochu.
Je potreba nastavit pomerne velke vychylky klapek dolu, aspon 80 stupnu, klidne i 90. K tomu kridylka trochu nahoru (staci 20-30st) a je nezbytne nutne mit kompenzaci do vyskovky = velmi vyrazne potlacit (jinak se model po vytazeni brz vzepne cumakem k nebi, zastavi a spadne).
Tohle vse musi byt ovladano proporcionalne, treba pakou plynu. Je to mnohem lepsi nez jen na nejaky prepinac, da se tim krasne regulovat rychlost dopredna i rychlost sestupu. A 30cm nad zemi klapky projistotu zavrit, serva budou stastnejsi.
Rosa
Kontaktovat uživatele:

:)

#25 Příspěvek od Rosa »

Mam 4 servové křídlo a nedávno jsem dokoupil i novou vysílačku abych mohl právě tyto možnosti využít, ale doposud přistávám bez těchto vymožeností, nastavil jsem si butterflay což je to co jsi psal, ale právě nevím jak potlačit výškovku, vždyzky když si to zkouším ve výšce tak to hodí letadlem do nahoru a nebo na stranu a rychle vypnout vyrovnat, nedokážu si představit že bych něco podobného zkusi nad zemí :(. Zatím se pokouším někde načíst nějaké rady porady, ale asi mi nezbude nic jiného než zkoušet a zkoušet co?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Abu »

To potlaceni vyskovky mixem musi byt opravdu VELKE. Dnes jsme skoncili na vychylce asi 4-5mm dolu, coz je zhruba stejne jako maximalni vychylka pri potlaceni mormalne kniplem. Ero se pri vytazeni brzd nesmi vzepnout nahoru, musi jen zpomalit a pak zacit klesat. Dalsi vec je, ze ty klapky se nesmi vysunout a zasunout moc prudce, chce to si nacvicit plynuly pohyb kniplem, tak aspon 1s z jedne polohy do druhe, klidne i 2s. Kdyz za to zarves rychle, tak to s erem strasne skubne, ne li neco horsiho.
Rosa
Kontaktovat uživatele:

díky

#27 Příspěvek od Rosa »

Skvělé zkusím to, děkuji, myslíš, že kdyby jsi zase někdy šel zkoušet něco podobného, že bych se mohl přijít podívat? Moc by mě to pomohlo to vidět v praxi. Prostě jen tak kdyby někdy? Dík :)Podám zprávy zítra to půjdu zkusit už se těším. R
Rosa
Kontaktovat uživatele:

:)

#28 Příspěvek od Rosa »

Jen ještě, opřidané k nějakému letovému režimu, předpokládám k Land a navázáno na plyn? TO znamená, že když začněš ubírat automaticky se klapky začnou vysouvat a křidélka jdou trochu nahoru? Ta vysílačka to umí to vím jen si to neumím představit v letu :roll:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Abu »

Ja to mam u vsech vetronu nastaveno tak, ze motor je vzdy na prepinaci a brzdy na kniplu co byl puvodne plyn. Ve vsech letovych rezimech.

Timi, jehoz Iona jsem zalitavali, si to na Evo 9 nastavil tak, ze v temer vsech let.rezimech ma na kniplu motor, jen v rezimu "Land." tam ma misto motoru brzdy (plynule ovladatelne). Velikost vychylek si predem zjistil od zkusenych "Ionistu" a musim rict ze to celkem fungovalo, jen jsme trochu doladili diferenciaci kridylek a pridali vic procent do toho mixu potlaceni vyskovky na brzdach.

Ja jsem Iona nikdy nemel, takze kdybych to cele mel delat "na zelene louce", tak by to bylo mnohem vic ladeni a pokusu. Ale kdyz uz to ma nekdo na stejnem modelu vyzkousene, tak proc to nevyuzit.....
Rosa
Kontaktovat uživatele:

IOn

#30 Příspěvek od Rosa »

Tak jsem to dnes zkoušel :( jojo praxe trochu schází prostě jsem asi tupé zvíře, pokoušel jsem se to nastavit zepředu zezadu ale nikdy to nebylo to přesně to co bych od toho čekal a tak jsem zase přistával na několikrát na dlouhéééé ploše :), ale kdo vytrvá ten vyhraje :lol:

Ne teď vážne, najdu někde jak přesně mixy nastavit, jen takové nějaké doporučení, prostě jen z praxe.
Dík
Odpovědět

Zpět na „Větroně“