Innovator - praktické zkušenosti z provozu
Jak je na tom s výdrží baterie, vzhledem k tomu, že jde použít pouze origoš baterka v ceně 2kkč a někde na jiném fóru jsem četl, že vydrží tak na tři minuty provozu, tak by to byl také zajímavý údaj. Pro zkušené jak vidíte kvalitu použitých komponent (motor, serva) v porovnání s jinými RTF sadami a vůbec s jinými komponentami pro začátečníka ?
A ještě jedna otázka - co všechno se nechá nastavovat přes PC ?
A ještě jedna otázka - co všechno se nechá nastavovat přes PC ?
Výdrž baterky je naprosto standardní, tak jako u jiných, řádově cca 8-10 minut létání, samozřejmě závisí na to jak se lítá. Tři minuty jsou nesmysl, ale možná byl problém v tom, jak se nastaví limit pro spuštění motoru. Řídící jednotka nedovolí odstartovat, pokud není baterka prakticky plně nabitá (je tam tuším defaultně 10,5 V), takže dokud se lítá, tak je to OK, ale pokud se přistane a vypne motor, tak už se nedá zapnout. Ta mez je jedna z věcí, které se nastavují přes počítač.
Jinak přes počítač se nastavuje "spousta věcí" od těch různých alarmů po "křivky" ovládání, ale zatím si netroufám hodnotit, nakolik velký význam co má, já jsem vrtulíkové ucho
to by musel nějaký Mistr 
Jinak přes počítač se nastavuje "spousta věcí" od těch různých alarmů po "křivky" ovládání, ale zatím si netroufám hodnotit, nakolik velký význam co má, já jsem vrtulíkové ucho
Jedna z věcí, kterou jsem si musel upravit v profilu, je snížení náběhu listů v dolním pasmu páky plynu. Už na zemi ta bestie chtěla nadskakovat a pokud se vznesla, já se lekl a ubral kolektiv - tak se zastavil motor a prdnul jsem s ní o zem. Výsledkem je odlepení od země s páčkou trochu výš. Vidíte to někdo podobně?
Zatím jsem s tím spíš poskakoval a odlamoval díly... Dvourotor Lamu jsem už vodil bravurně a tohle je něco úplně jiného
Nějak jsem vyplašenej z toho, že se výška neřídí otáčkami rotoru, ale rotor se roztočí, jako blázen hned na plné otáčky. U Experta je to navíc ještě o tisíc otáček víc. Jinak pro 530 jsem se rozhodl právě kůli spotřebě energie. Mělo by to v pohodě lítat 8-10 minut, což jsem ještě nikdy nedokázal, ale o víkendu se na to chystám! Po několika nezdarech jsem pořídil ten inteface a trénuju na notebooku
Ne, jsem určitě spokojenej - umím prd a tohle je pro moje začátky s jednorotorem asi vhodnější.