Easy Star - pokračování

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Wasek »

Áááháááá :) Tak to je zajímavý postřeh... Já jsem to vzal na zkušenou, četl jsem, že výkon je dost závislý na baterce a chtěl jsem si to zkusit a porovnat sám. Proto tam jsou ty 2S baterky a tohle je takový hokus pokus. Doufám, že v dalším modelu ho upotřebím (jsem magor, už teď se mi líbí Twinstar II od Multiplexu - dva motory... no ještě že teď jednu novou hračku mám, třeba se mi vkus vytříbí). Nemám v plánu přecházet na spalováky... Je to už někde jinde a ta konstrukce je ještě složitější. Vidím to na pár elektroletadýlek a třeba potom... :) No vysílačka má paměť tuším na 20 modelů... :twisted:
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován... :-(
Spektrum DX7
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od bekmen »

Od Multiplexu lítá prostě všechno :D , tím nemůžeš udělat špatnou volbu. 3S na ES ne, to už by ten motor asi nevydržel. Ten 2S bude patrně lehčí než setové NiMH a bude mít i jiný tvar - tak i když je dáš úplně do čumáku, budeš muset patrně lehce dovážit předek, aby odpovídalo těžiště.
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Wasek »

No někde jsem tu četl, že s tou 2S baterkou je to moc lehké a že je lepší vzít těžší, aby to bylo vyvážené. Takhle se nad tím evidentně v tom topicu, který jsem četl, nikdo nezamyslel. Tak baterku si nechám schovanou. Třeba by se dala upotřebit v budoucnu pro ten dvoumotor :-D.
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
s3030150

#19 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:29, celkem upraveno 2 x.
Albeda

#20 Příspěvek od Albeda »

Hele ja jsem cetl jen tvuj pocatecni prispevek. Ale mozna ti moje rada pomuze. Zacinal jsem (zacinam :lol: ) myslim si s tezsim letadlem nez ES a to Cessnou 480 (vrtule ve predu) a pochytil jsem jednu vec. Kdyz jde do tuhyho (cumak leti smerem k zemi) a ja vim, ze s tim nic neudelam, tak zachovam klid, nezatacim, pouze vypnu motor a az bude tesne u zeme pritahnu vyskovku a letadlo hladce pristane .... tento zpusob me usetril par prasulku :P .
PS: Pokud nestihnes pritahnout vyskovku tak urcite vypni motor a kdyz si nejsi jistej co se potom stane ztlum motor ... pak nejsou pady tak hrozny. :lol:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Čop »

U výrobků od Multiplexu si buď jistý že to lítá perfektně. ES skoro sám. Jen si pohlídej aby nic nebylo křivý, těžiště dej podle návodu a všechny výchylky taky. Pak dej vědět a sejdeme se někde na place :wink:
Spíš lítač než stavěč...
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od bekmen »

Hlavně tak od 2. modelu patrně přejdeš na střídavé motory :D a tam tu baterku určitě bez problémů upotřebíš!
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Wasek »

to Albeda: to vypadá jako dobrý nápad. Pokusím si na něj vzpomenout, až budu v podobné situaci. Ale obávám se, že tep 220 za sekundu, vytřeštěné oči a bulvy málem na zemi mi v tom zrovna nepomůžou :-D

A střídavý motor je ještě daleko. Btw. stejně jsem ještě nepochytil rozdíl, mezi nima. Jen vím, že je asi výkonější. Ale to je vše. Ještě jsem se po tom ani nepídil. Tak to snad načtu a uvidím :). A právě že jsem četl, že Multiplex vyrábí dobře létající stroje. Tak proto koukám po tom Twin Staru jako možné pokračování. Je ze stejného matroše a bude rychlejší... No ale to jsem dost daleko od současnosti :-D
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
HonzaS

#24 Příspěvek od HonzaS »

K prvnímu příspěvku...

Obecně pro minimalizování škod se dá doporučit jedině si to párkrát klouznout z mírného kopečka dolu, bez motoru... a sledovat reakce :) Jednodušší už to nebude...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Albeda

#25 Příspěvek od Albeda »

No ja jsem si taky nezpomnel, kdyz jsem letel prvne a mel jsem spatne teziste (mou vinou, protoze jsem dovazoval :roll: <-kkt :lol: ), ale pak uz si treba vzpomenes, ale myslim si ze ES nebude tak splasenej jako Cessna, takze bud v klidu :lol:
Jinak s tema motorama ti to moc nevysvetlim chvili by to trvalo ... ty stridavy jsou asi vykonejsi, protoze se ani stejnosmerny nedelaj nejaky vykonny ... Pokud to budes fakt chtit vysvetlit tak se ozvy :lol:
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od bekmen »

Jo a ještě mě napadla důležitá věc - kontakty!!! Já používám tyto:
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36821
Původní setové:
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=28981
se po čase vymačkají - všechny jsem je ucvakal a nahradil!
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Wasek »

Tak konektory jsem ještě neřešil, už samotná koupě pájky pro mě byla dost zajímavá... Jako bych se viděl... Já s tímto nástrojem... A to samé u výměny konektorů. Pokud tam jsou nějaké, tak to tam nechám. A jestli po čase jdou do háje, tak je pak nahradím. Je pravda, že jsem z Číny objednal 3,5 Goldy... a 2 mm konektroy
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od bekmen »

Konektory musíš vyřešit jednotně :D , protože je máš na nabíječce, baterce a v letadle - ty 3,5 jsou ok. S pájením mi jako vyučenému elektrikáři pomohla škola - alespoň něco ze školních let v současnosti využívám :D .
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Wasek »

To je celkem pravda... Ty konektroy tak nějak budu muset vyřešit... Ale na to bych asi přišel, když bych chtěl nabíjet nebo létat... :) A to pájení teprve přijde... Doufám, že tam toho nebude tolik...
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od bekmen »

:D - máš postřeh - z tebe ten modelář vyroste :D . Jen si před pájením pořádně překontroluj konektory (samec, samice) - ať to nemusíš předělávat :o)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“