Heli v zimě

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
nostromo

#16 Příspěvek od nostromo »

Mad_Box píše:Jen že gyro ti moc negyruje a křivky plynu taky moc dobrý nejsou.... Rozhodně by to chtělo poladit.

Naprostej souhlas, hlavne to gyro
BLC EgrO

#17 Příspěvek od BLC EgrO »

Já už jsem to teda psal madboxovi přímo do Sz ale napíšu to teda i sem :-)
Gyro je levný a tak od něj ani moc nečekám a pokud jde o křivky plynu tak nevim jak se to projevuje nebo tak ale u Wolfa s originální vysílačkou se to nastavit nedá. Pokud dobře vim tak je to pevně daný a nehnu s tim...

Pokud jde o nějaký nedostatky letu tak to klidně můžou bejt i moje chyby protože lítat ještě moc neumim... Wolfa mam od července...
Radši lítám než šroubkuju...
mikyno12

#18 Příspěvek od mikyno12 »

a tak pre mna je hentake lietanie siedme nebo ... :P

je to gyro az take dolezite? mne akosi nevadi ani to povodne

a este otazocka..co je lepsie na wolfa...vecsie otacky motora, alebo vecsie nabehy listov (ak nehovorime o spotrebe)
scarabeus

#19 Příspěvek od scarabeus »

mikyno12 píše:je to gyro az take dolezite? mne akosi nevadi ani to povodne

V okamziku, kdy zkusis kvalitni gyro, pochopis, o cem se tu mluvi. Stabilni ocas je zaklad.

mikyno12 píše:a este otazocka..co je lepsie na wolfa...vecsie otacky motora, alebo vecsie nabehy listov (ak nehovorime o spotrebe)

Tehle otazce moc nerozumim, nedava mi totiz smysl. Ciste teoreticky, pokud bys dal mensi otacky, ale nabehy jak krava, tak se motor zacne kuckat, i kdyby byl sebesilnejsi.

Potrebujes primerene otacky a primereny uhel nabehu listu. Samozrejme kazdy si s tim pohraje a upravi k obrazu svemu, ale nejaky brutalni uchylarny se s tim delat nedaj.

Nastaveni krivek se spise odviji od ucelu pouziti. Proto taky existuji rezimy NORM, IDLE1, IDLE2.

BTW druhy extrem - sileny otacky a maly nabehy listu, to je taky silenost, protoze reakce budou strasne rychly a navic ne vsechny listy by mohly ty otacky vydrzet.
Rotvík

#20 Příspěvek od Rotvík »

BLC EgrO píše: Myslíte si, že to teda lítá dobře nebo špatně??? Nějak jsem nepochopil jesli přízpěvek Madboxe je kompliment nebo opak???

No už když jsem si přečetl spojení ,,vychvalovaný Wolf " tak jsem tušil ,,průser ".Ale být Tebou tak bych si z toho moc nedělal.Je to JEN koníček a ten by Ti měl hlavně dělat radost.A o to jde.
nostromo

#21 Příspěvek od nostromo »

Rotvík píše:
BLC EgrO píše: Myslíte si, že to teda lítá dobře nebo špatně??? Nějak jsem nepochopil jesli přízpěvek Madboxe je kompliment nebo opak???

No už když jsem si přečetl spojení ,,vychvalovaný Wolf " tak jsem tušil ,,průser ".Ale být Tebou tak bych si z toho moc nedělal.Je to JEN koníček a ten by Ti měl hlavně dělat radost.A o to jde.

Jasne, to mu nikdo nebere, hlavne kdyz to cloveka bavi. Kdyz uz to cloveka bavi, tak jde o to, aby se ten vrtulnik choval, jak ma a tim byl jednodussi(prijemnejsi) na pilotaz.
Naposledy upravil(a) nostromo dne sob 03.01.2009 21:20, celkem upraveno 1 x.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Mad_Box »

Pokud jsem se někoho nějak dotkl tak se omlouvám, zapomněl jsem přidat smajlíka. Ale i tak mi příjde že je tu na něho moc chvály a přitom to podle videa moc nevypadá.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
nostromo

#23 Příspěvek od nostromo »

Mad_Box píše:Pokud jsem se někoho nějak dotkl tak se omlouvám, zapomněl jsem přidat smajlíka. Ale i tak mi příjde že je tu na něho moc chvály a přitom to podle videa moc nevypadá.

To uz nevyzehlis :lol: :lol:
Rotvík

#24 Příspěvek od Rotvík »

nostromo píše:
Mad_Box píše:Pokud jsem se někoho nějak dotkl tak se omlouvám, zapomněl jsem přidat smajlíka. Ale i tak mi příjde že je tu na něho moc chvály a přitom to podle videa moc nevypadá.

To uz nevyzehlis :lol: :lol:

Trocha kritiky se snese,ne?Ale pokud člověk nemá možnost s někým konzultovat třeba to nastavení někde na místě a na živo tak to má dost těžké.Nějak to nastaví tak aby mu to lítalo a je spokojený protože nemá třeba žádnou zkušenost a ani netuší že je cosi špatně.Když pak např. natočí video tak je nemile překvapen tím co se dozví.
Už nejednou mně napadlo při čučení na youtube na různá videa o nastavování u kterých autor vysvětloval postup huhňaje slangovou angličtinou že by možná nebyl až tak blbý nápad kdyby podobné video natočil někdo ze zkušených zde na foru a třeba to ,,hodil" na DVD které by pak zájemcům za nějaký peníz střelil.Zájemců by bylo určitě dost.
Vím že by mohli být námitky co daně atp. ale to by se dalo řešit kontaktem přes mail a nikdo není schopen zjistit kolik kusů se prodalo.
Je to jen taková úvaha a třeba opět mimo :D
BLC EgrO

#25 Příspěvek od BLC EgrO »

Diť jo, v pohodě já to beru... :) Vim, že to Madbox nemyslel zle. Je dost možný, že ta helina lítá blbě ale neni možnost nic seřídit protože vysílačka z RTF a regl nemaj žádnou možnost nic nastavit.
Je mi jasný, že muj stroj neni nic extra ale když to řídim tak mě to baví :) A to je důvod proč to dělám...
Radši lítám než šroubkuju...
mirek77
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od mirek77 »

To je dobrej nápad mohl by Mad-Box něco připravit.
Blade 400, DX6i
mirek77
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od mirek77 »

Ono je to dost složitý pro začátečníky.A myslím ,že ani podle vida to nebude moc jasný.
Blade 400, DX6i
Rotvík

#28 Příspěvek od Rotvík »

mirek77 píše:Ono je to dost složitý pro začátečníky.A myslím ,že ani podle vida to nebude moc jasný.

Stále platí že jednou vidět je víc než desetkrát slyšet :D .
Vidět a a k tomu slyšet srozumitelný komentář.....co můžeš chtít víc,pokud tedy ne rovnou osobní konzultaci :D :D
jirka_d

#29 Příspěvek od jirka_d »

Já bych se taky za nějaké ti video přimlouval. Našel jsem na netu vše, co je moné najít. Vrtulník si seřídím že s ním jde viset a poletovat, ale vidět přesně jak se co dělá je něco jiného.
Když jsem nedávno na jedné akci poprosil o radu a pomoc jednoho "profi vrtulníkáře" tak mi sdělil, "je třeba seřídit stopu a napípat ve vysílačce křivky a poletí to".
Ani nebyl ochotný popojít 10 kroků k mému vrtulníku a podívat se na něj.
Troll

#30 Příspěvek od Troll »

jirka_d píše:Když jsem nedávno na jedné akci poprosil o radu a pomoc jednoho "profi vrtulníkáře" tak mi sdělil, "je třeba seřídit stopu a napípat ve vysílačce křivky a poletí to".
Ani nebyl ochotný popojít 10 kroků k mému vrtulníku a podívat se na něj.

No víš, já bych toho " profi vrtulníkáře" ( těch skutečných profi je mimochodem jenom pár a nevyskytují se až tak obvykle) nesoudil až tak přísně. Ono seřídit stopu a upravit křivky nemusí být až tak jednoduchá operace na pár minut. Pokud Tvé rádio neznal, může to trvat taky dvě hodiny, protože seřídit křivky znamená i naprogramovat letové režimy a on si třeba chtěl užívat akci . Já mám kolikrát na letišti dva i tři vrtulníky, šest nabitých paků, galon paliva a stihnu za celý den dva lety, protože se neustále vrtám v nějakém cizím stroji. Večer jedu domů a zjistím, že ač jsem byl na letišti celý den, vlastně jsem si ani nezalétal. Zkus se na to podívat i z jeho pohledu. Naprostá většina lidí ráda pomůže, ale někdy co je moc, to je moc. Třeba jsi měl jenom smůlu a přišel v nevhodnou chvíli.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“