RC HELI-Co je lepsi Mod 1 neco 2 a proc?piste zkusenosti.dik
trochu nám ta debata odbočila,jen jsem chtěl názor lidí s modem 1 a modem 2,jinak co se týká simulátoru,tak to už jsem si taky vyzkoušel,no je to fajn ale furt to neni to pravé vořechové,je to prostě simulátor a ne realita.Je fakt,že se simu s tim křápneš tisíckrát a nic se neděje a právě ta realita to držet v luftěto je to proč to dělám,člověk se o to víc snaží se víc a víc s modelem a jeho vlastnostma seznamovat a mám pocit,že o tom to je.Cvičit na léto na simu 3D akro ,tak s tím souhlasím,je to náročný....,alespoň co jsem viděl s helinou,to byla krásná podívaná.Před těma co to ovládaj hluboce smekám-jste borci

Blade píše:...jinak co se týká simulátoru,tak to už jsem si taky vyzkoušel,no je to fajn ale furt to neni to pravé vořechové,je to prostě simulátor a ne realita....
Pristupujes k tomu sice dobre, ale presto te varuju, nepodcenuj simulator. Znam cloveka, ktery mel naprosto stejny nazor jako ty, radsi mel realitu, ucil se za chodu a podobne. Nenechal si vysvetlit, ze dokud nezvlada vis v simu, nema helinu ani zkouset poustet v realu. Jak dopadl? 3x s tim prasknul a pochopil, ze neustale opravy, nastavovani a vyhazovani penez je otrava, vratil se k simu.
scarabeus píše:Blade píše:...jinak co se týká simulátoru,tak to už jsem si taky vyzkoušel,no je to fajn ale furt to neni to pravé vořechové,je to prostě simulátor a ne realita....
Pristupujes k tomu sice dobre, ale presto te varuju, nepodcenuj simulator. Znam cloveka, ktery mel naprosto stejny nazor jako ty, radsi mel realitu, ucil se za chodu a podobne. Nenechal si vysvetlit, ze dokud nezvlada vis v simu, nema helinu ani zkouset poustet v realu. Jak dopadl? 3x s tim prasknul a pochopil, ze neustale opravy, nastavovani a vyhazovani penez je otrava, vratil se k simu.
Nemám simulátor a zatím to zvládám dobře
Jako začátečník jsem zkusil plyn-vyrovnávací rotor vlevo, deska cykliky (L-Pa P-Z) vpravo. Sice to šlo, ale nebylo to ono. Na simu jsem testnul opačný gard a je to mnohem lepší. I přepájel jsem rádio na druhou variantu a po prvním pokusu se to zdá být lepší i v reálu. Mít rozházené směrové ovládání na obě páky mě ani ve snu nenapadlo, připadá mi to mnohem horší.
Létání je věda
Kdyz jsem poprve upustil do vzduchu dvourotorak, bylo to na modu2 (uz tak byl pri koupi). Behem prvniho tydne az 14 dni jsem resil tutez otazku - mod1 nebo mod2? Mod2 ma pravou paku stejne jako je knipl ve skutecnem, ale mod1 ma vetsina. U letadla se argument ze mod1 rozklada "zatez" na obe ruce se jeste da brat, ale jak s vrtulnikem? To ze hodne lidi, co leta 3D, ma mod2 je mi platne asi jako informace ze kosmonauti maji v lunarnim vozitku plyn na levou ruku*. Proste tohle neni vec na kterou bych se mel zamerovat (nehlede na to ze mezi 3D helinari jsou i ti co maji mod1).
No proste jsem resil tuhle zdanlive jednoduchou otazku tak dlouho, az jsem predelal vysilac na mod1 a od te doby letam na mod1. Hlavni duvod toho rozhodnuti byla vetsi sance na podporu od jineho modelare**.
Zprvu to byl trochu nezvyk (poskakovani s modem1), ale rychle se to srovnalo. Soucasne s tim jsem opustil dvourotorak a presel na laciny jednorotor.
Po trech mesicich jsem potkal tentyz vrtulnik v modu2 a pri opatrnem visu jsem zjistil ze mam urcite potize s tim, ze mi chybi ... "operny bod" (nevim jak to lepe popsat a nemyslim tim hranu vysilace o kterou mam oprenou ruku). Pri modu2 mi proste prava ruka "plave" a mam s tim fakt urcite potize. Na tohle mi mod1 prijde (ted) o dost lepsi.
Takze asi tolik od zacatecnika co se snazi par mesicu viset (a zatim fakt jenom visim. S vetsimi ci mensimi obtizemi - takova nervozita patri mezi ty vetsi
).
Nejlepsi rada je asi vyskouset si vsechny varianty a pouzit to, co ti vyhovuje nejlepe. Za predpokladu, ze ti vyjde volba na minoritni mod to holt budes mit trochu problematicky pri prosbach o zaletani a jinych podobnych zalezitosti pri kterych guru musi zvednout vrtulnik do vzduchu.
Na druhou stranu, i kdyz se to treba nezda, naucit se da fakt libovolny mod, takze vybrat si proste ten mod ktery pouzivaji helinari ve tvem okoli ma taky neco do sebe.
Ale preucit se jiz jednou nauceny mod na jiny je daleko horsi.
*) To je velmi pravdepodobne nesmysl, ale nic lepsiho mne ted nenapadlo
. Zkratka sance ze se stanu 3D helinarem je asi tak velka jako ze se stanu kosmonautem.
**) Je teda pravda ze se mi sance moc nevylepsily. Jen se veta "Nojo, ale ty mas mod2, s tim ja neumim" zmenila na "Nojo, ale Walkeru ja vubec neznam"
.
No proste jsem resil tuhle zdanlive jednoduchou otazku tak dlouho, az jsem predelal vysilac na mod1 a od te doby letam na mod1. Hlavni duvod toho rozhodnuti byla vetsi sance na podporu od jineho modelare**.
Zprvu to byl trochu nezvyk (poskakovani s modem1), ale rychle se to srovnalo. Soucasne s tim jsem opustil dvourotorak a presel na laciny jednorotor.
Po trech mesicich jsem potkal tentyz vrtulnik v modu2 a pri opatrnem visu jsem zjistil ze mam urcite potize s tim, ze mi chybi ... "operny bod" (nevim jak to lepe popsat a nemyslim tim hranu vysilace o kterou mam oprenou ruku). Pri modu2 mi proste prava ruka "plave" a mam s tim fakt urcite potize. Na tohle mi mod1 prijde (ted) o dost lepsi.
Takze asi tolik od zacatecnika co se snazi par mesicu viset (a zatim fakt jenom visim. S vetsimi ci mensimi obtizemi - takova nervozita patri mezi ty vetsi
Nejlepsi rada je asi vyskouset si vsechny varianty a pouzit to, co ti vyhovuje nejlepe. Za predpokladu, ze ti vyjde volba na minoritni mod to holt budes mit trochu problematicky pri prosbach o zaletani a jinych podobnych zalezitosti pri kterych guru musi zvednout vrtulnik do vzduchu.
Na druhou stranu, i kdyz se to treba nezda, naucit se da fakt libovolny mod, takze vybrat si proste ten mod ktery pouzivaji helinari ve tvem okoli ma taky neco do sebe.
Ale preucit se jiz jednou nauceny mod na jiny je daleko horsi.
*) To je velmi pravdepodobne nesmysl, ale nic lepsiho mne ted nenapadlo
**) Je teda pravda ze se mi sance moc nevylepsily. Jen se veta "Nojo, ale ty mas mod2, s tim ja neumim" zmenila na "Nojo, ale Walkeru ja vubec neznam"
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
kmarty.......dík moc za tvou zkušenost,něco na tom je.chce to zkoušet co sednePřekopnul jsem vysílač na 2 a zatím se seznamuju a zdálo se mi to na začátek divný a trochu jsem z helinou spíš po zemi jezdil,ale po dvou baterkách je to už lepší a dostávám se pomalu ale jistě do visu,ale cestuje mi ve velkym okruhu,tak se ho snažim zkrotit.....

To je "zkusenost" zacatecnika. Jenze je to neco, na co muzu trebas za rok koukat jak puk jak jsem proboha mohl neco takovyho napsat.
Napriklad vubec netusim jestli v tom muze figurovat i treba to, ze vyslovene zacatecnik ani nepozna, ktery mod by pro nej byl lepsi. Ale to zase nastupuje na scenu ta druha verze o ktere jsem presvedcen - clovek, nepostizeny letanim, se nauci libovolny mod. Rozdil je snad jen za jak dlouho. Kazdopadne rychleji nez kdyz uz s nejakym modem lital, pac mu nehrozi ze si podvedome zameni paky (i kdyz zase pro zmenu hrozi zamena pák absenci toho podvedomi
. Ale od toho tu je, mimo jine, simulator).
Napriklad vubec netusim jestli v tom muze figurovat i treba to, ze vyslovene zacatecnik ani nepozna, ktery mod by pro nej byl lepsi. Ale to zase nastupuje na scenu ta druha verze o ktere jsem presvedcen - clovek, nepostizeny letanim, se nauci libovolny mod. Rozdil je snad jen za jak dlouho. Kazdopadne rychleji nez kdyz uz s nejakym modem lital, pac mu nehrozi ze si podvedome zameni paky (i kdyz zase pro zmenu hrozi zamena pák absenci toho podvedomi
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
já bych se držel MOD1, já lítam s dvourotorem dvojku a když teď potřebuju zalétnout jednorotor tam mám velký problém, zatím sem toho moc nenalítal tak se budu muset přeučit na mod1 protože ho lítá většina a nikdo by mi s dvojkou nepomohl
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
Litej to co ti sedne skus oboje na simu nebo pokud ti nekdo pujci treba dvourotor (jednorotora by jsi asi hned rozbil a to by majitel nebyl moc rad). Ja letam mod2. Ze zacatku je trosicku sehnat nekoho kdo leta taky tento mod, nicmene zkuseny helinar ti helinu nastavi i na opacnym modu. Proste to udela tak ze si radio polozi na zem a helinu ti vytrimuje tak ze si prida si trochu "plynu" az se ma heli snahu vznest - ja to rikam ze zacina levitovat
a krasne citi kam tahne a podle toho upravi tahla na hlave. Jinak toto nastavovani je nejlepsi krasne citi kam se ma snahu rozbehnout a pripadne vybrace "v ruce". Akorat ti ji odmitne zaviset nicmene pokud heli takhle nastavi tak ver ze by zavisel uplne perfektne
pak uz zalezi jen na tobe jak ti to pujde. Je to moje osobni zkusenost kdysi mi takhle helinu (jeste walkeru) nastavoval Beri na krtkovani. Nastavovani v "ruce" delam vzdy bud po rane a nebo kdyz se mi neco nezda. Toto nastavovani jde samozrejmne do velikosti 450 a maximalni opatrnost, pokud nekontroluju stopu listu tak to delam v kleku a heli drzim mirne nad hlavou. A jeste takova zajimavost Mod2 je velice podobny ovladani velkych helin (plyn zvedani kolektivu na "rucni brzde" vlevo, kloneni,klopeni kolektivu velka paka mezi nohama a rotace heli je na pedalech 
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Je to divný,ale přešel jsem z 1 na 2 a musím říct že mi to řízení přijde takový jednoduší.Nastal ve visu hodně velkej problém-mabral mě vítr a ne malej a automaticky jsem to dorovnal a přistál,nic mémě že bych vzal za špatnou páku se nestalo _a to je dobře
.Je to opravdu o člověku co mu víc sedí.A simu? Je to věc názoru,určitě do něj pudu ale základy jsem jel na ostro a zlepšení je vidět čím dál víc.Simu je super na zimu a helina na léto
Škoda že už začíná foukat
je to jak magnet ,držet ty páky v prstech 
Tuhle cast bych nebral jako dogma anzto jsem levak a , ehm, "litam" s Mod1Gllun píše:...tak mi řekli, že dvojku litaji leváci...
A i kdyby to tak platilo, tak spis uverim tomu ze levak nepouzije ani Mod1 ci Mod2, ale Mod3 nebo Mod4:
pravak - levak
---------------
Mod1 - Mod4
Mod2 - Mod3
Prze Mod4 ma rozmisteni uplne stejne jako Mod1, ale ma prohozene paky a stejne tak Mod2 proti Mod3.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele: