MINIMAG

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od LV »

honzajs píše:Kruci, já jsem chtěl taky po ES přejít na Minimaga a že by to nebylo to pravý ořechový. Ale chci zůstat u umělý hmoty, žádné konstrukce. že bych zkusil SpaceScooter ?

Ďalší model čo "nelieta"
Čo tak si povedať čo chcem.
Elektovetroň?
Akrobat?
Dmychadlo?
Je toľko dobrých guličkoletov tak prečo Minimag alebo Space Scooter???
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Marek71 »

A čo tak skúsiť niečo od LM model. Je to EPP, ale vypadá to dobre a podľa reakcií majiteľov to aj dobre lieta. Mám doma FW-190 D, ale zatiaľ ešte neletel...

honzajs píše:Kruci, já jsem chtěl taky po ES přejít na Minimaga a že by to nebylo to pravý ořechový. Ale chci zůstat u umělý hmoty, žádné konstrukce. že bych zkusil SpaceScooter ?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od honzajs »

LV píše:Ďalší model čo "nelieta"
Čo tak si povedať čo chcem.
Elektovetroň?
Akrobat?
Dmychadlo?
Je toľko dobrých guličkoletov tak prečo Minimag alebo Space Scooter???

Jak nelítá ? Máš s tím zkušenosti?Co jsem viděl na trubce tak lítal. Nahoru, dolu, doprava doleva.
Nechci zatím větroň, nechci 3D visící potvoru. Chci něco co vypadá jako letadlo a lítá jako letadlo. Asi tak... a tady bych chtěl slyšet praktický zkušenosti.
A proč od Multiplexu ? Prostě proto, že mi celkem líbí a jsou více méně bezúdržbový.Havárky se až tak neprojeví na vzhledu :lol:
A taky mám paranoiu, pokud to nemá aspoň metr rozpětí, tak to není letadlo :roll:
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od petrcorrado »

a ja s tebou souhlasim, modely od Mpx litaj hned po sestaveni, jsou hodny a nezaludny, navic Mpx to ma fakt promysleny, ten jejich Elapor je povrchove pekny a vypada urco lip nez normalni vyrezy epp.
therccustomjets.cz
customwings.cz
LV
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od LV »

Videl som tak Minimagov ako i Scootrov niekoľko.
Minimag je trenér a po EG by ťa asi nebavil. Scooter je háklivý na ťažisko a treba ho stále riadiť. Taký adrenalín. Mne osobne sa jeho letové vlastnosti nepáčia. To už radšej Akromaster a s tým sa dá lietať aj pomaly, aj rýchlo aj štýl WWII, F3A aj 3D. Pozor neplachtí!!! :lol: Príjemne sa riadi. :wink:
www.elektromodely.sk
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od honzajs »

No, asi bych i nadále volil hornoplocha...s křidélky a potom by se vidělo
Copak o to, člověk by chtěl móóóc ale je nutné reálně zhodnotit pilotní schopnosti. stavebnici resp. něco více konstrukčního nechci, nemám to kde stavět ani pak opravovat :cry:
Někde jsem taky zaregistroval od MPX PICO CUB, ale to bude MINIMAG v bledě modrým, resp. výběhovej typ
No ještě nějakýho JETa, ale to je moc rychlý....
Jdu se na to vyspat 8O
-----------------------------------------
Jsem se už vyspal, ale nálada se nezlepšila.....
MPX chystá nějaké novinky (MENTOR a EASYCUB), ale je otázka, zda to není pouze oprašování původního konceptu
U Pelikána jsem našel BONNIE... ale je konstrukční, což mě trošku děsí :(
tino

#22 Příspěvek od tino »

no neviem , chcel som nieco s kridelkami. na acrobat si netrufam, konstrukcne no mam malo casu na lietanie a ziaden na stavbu a opravy. chcem sa naucit hlavne lietat a pristavat s podvozkom. A radsej by som elapor ako EPP, myslym ze viac vydrzi. A ES nema kridelka. Ak by som mal easyglider tak uz idem asi do niecoho ineho. ale takto mi vychadza minimag. A k regulatoru, mozno by som aj RAY combo set ale mam obavu z regulatora ci utiahne 4 microserva. neviete ?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Nakadah »

tino> muzu rict ze JETI ECO25, ktereho mam v setu s B2845/09 zvlada 3 mikroserva v klidu. Teda mam tam 4, ale smerovku pouzivam tak leda na startu. Nak
LV
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od LV »

tino píše: A k regulatoru, mozno by som aj RAY combo set ale mam obavu z regulatora ci utiahne 4 microserva. neviete ?

Sú to Jeti Eco a utiahnu 4 servá bez problémov.
www.elektromodely.sk
Karel71

MiniMag po Easy Staru

#25 Příspěvek od Karel71 »

Osobně jsem létal s ES jako s druhým letadlem. Je to moc hodné letadlo pro začátek ale až moc hodné a trvanlivé v porovnání s MM. MiniMag je sice také hodný a se silnějším motorem dovede i pěkně řádit. Mám v něm BL2210/30 - čínský stříďák a po problémech s vyladěním už létá moc dobře. Sám jsem si pořídil kvůli plovákům na léto.

Ale jako další model po ES bych doporučil něco pomalejšího- sám jsem létal s Porterfieldem od Šimimodel a byl jsem velice spokojený (www.simimodel.cz). Je to lehčí a hodnější model než Mini Mag. Podobně a více připravené jsou Bellanca SUPER DECATHLON ARF nebo Piper od Hacker Model Production ale ty neznám. Nicméně vypadají podobně a tak předpokládám, že budou také tak hodné.

Také bych doporučil po své zkušenosti Easy Glider. Létá krásně a s motorem BL2215/20, který v něm mám jde jak o raketu tak o klidný větroň do termiky podle toho na co mám zrovna náladu. Cosi jako jeho čínská kopie vypadá Easy Fly - např u JR models. Ten je k diposici i se střídavým motorem a servy. Ale o něm jsem jenom četl. Já mám originál a nikdy neomrzí, i když už řádím i s jinými modely.

Snad trochu můj názor pomůže při volbě. Přeji hodně startů i přistání.
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od honzajs »

Ještě mě napadl DragonFly od VA Models. Obdoba MM a dle videa toho umí celkem dost
Nevím, jestli ho tady někdo má
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od 00Ja »

Ahoj,
ja mam ted Minimaga, je to moje prvni ero. Ale pak bych uvazoval o necem jako je T28 Trojan od Parkzone.

Pro zkusenejsi modelare: Moc mi nejde delat s MM vykrut. Vychylky mam nastavene podle manualu (11mm nahoru a 3mm dolu), ale sotva se to otaci, vetsinou mi to zacne klesat. Kdyz dorovnam v 90° otocky cumak smerovkou (tou dobou ve funkci vyskovky), vznikne takova parodie na nozovej let. Zkousel jsem to i ve vetsi rychosti a moc to nepomohlo. Zkusil jsem obe strany, pac na levou by to melo jit lip, ale rozdil nevidim. Kdyz jsem zkusil zvetsit vychylky kridylek, ero ve vzduchu skakalo jako koza a v zatackach se propadalo treba o 5m dolu. Je to pazourama nebo na to MM nema? Podle videi na trubce to umet musi. Zamerne dotaz nedavam do sekce akrobacie, protoze jsem zacatecnik :-)
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Kamil »

00Ja píše:Ahoj,
ja mam ted Minimaga, je to moje prvni ero. Ale pak bych uvazoval o necem jako je T28 Trojan od Parkzone.

Pro zkusenejsi modelare: Moc mi nejde delat s MM vykrut. Vychylky mam nastavene podle manualu (11mm nahoru a 3mm dolu), ale sotva se to otaci, vetsinou mi to zacne klesat. Kdyz dorovnam v 90° otocky cumak smerovkou (tou dobou ve funkci vyskovky), vznikne takova parodie na nozovej let. Zkousel jsem to i ve vetsi rychosti a moc to nepomohlo. Zkusil jsem obe strany, pac na levou by to melo jit lip, ale rozdil nevidim. Kdyz jsem zkusil zvetsit vychylky kridylek, ero ve vzduchu skakalo jako koza a v zatackach se propadalo treba o 5m dolu. Je to pazourama nebo na to MM nema? Podle videi na trubce to umet musi. Zamerne dotaz nedavam do sekce akrobacie, protoze jsem zacatecnik :-)
Tie výchylky dolu sú malé. Pozri sa na http://www.bungymania.com/minimag/index2.html
Zatáčku musíš letieť aj so smerovkou - alebo si ju namixuj do krídelek.
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od 00Ja »

Vcera jsem se splet, vychylky podle manualu jsou +7 a -3 milimetry. Ale na tej strance, co jsi poslal odkaz, maj nastaveno +9 a -5mm. Tak to zkusim.
honzajs
Kontaktovat uživatele:

Nové motorové lože

#30 Příspěvek od honzajs »

Chci MM trochu popohnat a dát nový AC motor. Akorát se mi nechce ho šroubovat na původní lože, nemám k té umělé hmotě příliš důvěru, co kdyby udělali soudruzi z NDR někde chybu, že?
Takže bych udělal (vypižlal) a slepil nový lože. Předpokládám, že standardem bude 2° dolů - to je myslím realizovaný tím úkosem v motorovým prostoru v trupu. Ale nejsem schopen zjistit, jestli je tam taky i 2° doprava? Mám vyosit motor v novém loži, nebo už taky mají tu díru nakřivo, tak jako náklon?
Nedělal někdo něco podobného ?
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“