DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
DJIvison

Re: Naza M-Lite - Failsafe

#1471 Příspěvek od DJIvison »

JosefSvejk píše:
Musíš si FS v přijímači nastavit na takový režim, aby při výpadku spojení byl na výstupu (kanál, kde je přepínač) předem nastavená hodnota signálu, která odpovídá tomu políčku FS v tom TX monitoru.

Jenom jestli přijímač RX701 dokáře identifikovat ztrátu signálu 8O :?:
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
JosefSvejk

#1472 Příspěvek od JosefSvejk »

Nastavení FS v přijímači je třeba udělat podle návodu k té RC soupravě, kterou používáš. To už s nazou nemá co dělat. Já ten systém neznám a hledat ti to nebudu :wink: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Velichko

#1473 Příspěvek od Velichko »

Strašně moc všem děkuju! Moc si toho vážím, ale když já nevím jak to v té vysílačce nastavit ten režim. Když jí vypnu, tak na CONTROL MODE SWITCH se nic neděje, nepřechází to do FS.
Velichko

#1474 Příspěvek od Velichko »

Přijímač RX701 po spárování svítí neustále červeně, v momentu vypnutí vysílačky, začne přerušovaně blikat.
Velichko

#1475 Příspěvek od Velichko »

Někteří z vás psali v komentářích, že pokud se nezapíšou na NAZE startovací pozice, tak sama nepřistane? Co tedyv případě, že létám bez kompasu/GPS modulu? Máte někdo zkušenosti?
JosefSvejk

#1476 Příspěvek od JosefSvejk »

Ty nemáš k tomu rádiu návod? :o
Tam to musí být popsáno.
Velichko

#1477 Příspěvek od Velichko »

JosefSvejk píše:Ty nemáš k tomu rádiu návod? :o
Tam to musí být popsáno.

Bohužel nemám...doufám, že ho na internetu najdu..Nicméně mě stejně tedy zajímá funkce toho failsafe režimu, protože ani výhradní prodejci jako Drona.cz (alias Pelikán), RC King a Pecka nedokázali odpovědět. resp. každý říkal trochu něco jiného. Nestačil jsem vyzkoušet Telink, tam by měli být údajně na nejvyšší úrovni podle zástupce firmy Pelikán.

Co se tedy stane v případě, že nebude zapojen GPS modul a vysílačku vypnu? bude se nechávat unášet nebo začne přistávat tam , kde zrovna je. Vzhledem k tomu, že jsem soudný "pilot" tak tyto funkce zkouším na modelářském letišti, tudíž žádné škody, kromě toho na dronu, neumím si to představit, že by se to ztratilo někde na periférií obce i v té bezpečné vzdálenosti podle zákona/úcl...
jio

#1478 Příspěvek od jio »

Velichko píše:Někteří z vás psali v komentářích, že pokud se nezapíšou na NAZE startovací pozice, tak sama nepřistane? Co tedyv případě, že létám bez kompasu/GPS modulu? Máte někdo zkušenosti?

Přistát určitě přistane, ale ne tam, kde bys to chtěl ty, tj. tam, odkud vzlétl.
Co se stane, když létáš bez GSM modulu a kompasu nevím. Neměl jsem potřebu to zkoušet. Je mi ale divné, že když ho máš, tak ho nemáš nainstalovaný.
To nastavení hodnoty na jednotlivé polohy přepínače si budeš muset skutečně sám nastudovat. U každého rádia to může být jinak.

edit: oprava chyby, ne GSM modul, ale GPS modul
Naposledy upravil(a) jio dne úte 03.03.2015 7:03, celkem upraveno 1 x.
jio

#1479 Příspěvek od jio »

Velichko píše:... kromě toho na dronu..

Drony mají jen vojáci, my máme multikoptery. :-)
Zenderat

#1480 Příspěvek od Zenderat »

Zkuš kamaráda youtuba, dost se toho tam dá najít
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hrRuMaUFfN4[/youtube]
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
JosefSvejk

#1481 Příspěvek od JosefSvejk »

Létání bez GPS je v pohodě, já taky GPS málokdy používám, protože mě s ním létání nebaví. Je ale jasné, že nebude fungovat "návrat domů", když jednotka neví ani kde je doma, ani kde právě je :wink: . Fail safe na rychlé přistání ale musí fungovat i bez GPS, to je nejdůležitější bezpečnostní funkce.
A používání názvu "dron"? Já s tím nemám problém, všichni přece víme, o co se jedná.
DJIvison

#1482 Příspěvek od DJIvison »

jio píše:Přistát určitě přistane, ale ne tam, kde bys to chtěl ty, tj. tam, odkud vzlétl.
Co se stane, když létáš bez GSM modulu a kompasu nevím. Neměl jsem potřebu to zkoušet. Je mi ale divné, že když ho máš, tak ho nemáš nainstalovaný.
To nastavení hodnoty na jednotlivé polohy přepínače si budeš muset skutečně sám nastudovat. U každého rádia to může být jinak.

Jemu nejde o přepínač, ale o to, pokud model ztratí signál TX(vysilače), tak řídící jednotka zahájí určité úkony(návrat nebo přistání), ale k tomu musí dostat pokyn od RX(přijímače), a je otázka zda to dokáže RX701 generovat ? Mám od RCKING návod( DEVO F7 a RX701) a tam o tom není zmínka.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Velichko

#1483 Příspěvek od Velichko »

GPS nepoužívám, protože se mi do těla (uvnitř) Walkery QR 350 nevejde. Už jsem to konečně vyzkoušel a podle rad ohledně nastavení FAILsafe na vypínači to pomohlo. Vše funguje správně. Walkera DEVO F7 FPV + NAZA M-LITE + Walkera QR 350 PRO motory a ESC v těle QR350...já vím, zní to divně, ale funguje to. Děkují mockrát všem za ochotu a rady, moc si toho vážím!
hadrák

#1484 Příspěvek od hadrák »

jio píše:když létáš bez GSM modulu a kompasu nevím. Neměl jsem potřebu to zkoušet. Je mi ale divné, že když ho máš, tak ho nemáš nainstalovaný.

Když už mu nechceš poradit,tak se alespoň nehnípej ve slovíčkách a přečti si to po sobě.JS má pravdu!
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
jio

#1485 Příspěvek od jio »

Hadrák: Asi nemluvím jazykem tvého kmene, protože jinak nechápu o co ti jde.

edit. Jo, už vím. To je pomsta. :-)
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“