Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
jetylo

#1471 Příspěvek od jetylo »

Tak som spravil este jedno meranie, vysielac som dal von (10 stupnov celsia) a pociatocna dlzka impulzu bola 1532 mikrosekund a po cca 10 minutach sa to vysplhalo na 1571 mikrosekund. Coro nie je to vela, ale na to abu sa pohli servra a roztrimovali model to staci. Samozrejme na nejaky "pohym" serva to asi nestaci. Zajtra odmeram eclipse 7 so spectra 24. som zvedavy na vysledok. mozno len nahaname ducha.
dokken

#1472 Příspěvek od dokken »

JMalik píše:
RiMr píše:
.................Dneska se mi na webu objevil tento dotaz, další "hřebíček do rakve":...................

S moderátorem jsem domluvený, že nebudu reagovat na nic kolem TGY9.
Protože se tenhle problém opakuje a setkal jsem se s tím, tak je možné po SZ.

:roll:
coro

#1473 Příspěvek od coro »

jetylo píše:Tak som spravil este jedno meranie, vysielac som dal von (10 stupnov celsia) a pociatocna dlzka impulzu bola 1532 mikrosekund a po cca 10 minutach sa to vysplhalo na 1571 mikrosekund. Coro nie je to vela, ale na to abu sa pohli servra a roztrimovali model to staci. Samozrejme na nejaky "pohym" serva to asi nestaci. Zajtra odmeram eclipse 7 so spectra 24. som zvedavy na vysledok. mozno len nahaname ducha.

To už je väčší rozdiel, možno práve studený vysielač reagoval viac a v lete to bude nepodstatné.
Po zapnutí si dal vysielač do tepla, alebo ho nechal vonku na tých 10 stupňoch? Lebo to by pridalo 10 či 15 stupňov k rozdielu.
A ešte by som bol zvedavý ako by dopadlo meranie pri vyšších teplotách, nejak nasimulovať leto, napríklad 30 stupňov pri zapnutí - že či ten posun pokračuje lineárne, napr. že modul má po čase o 15 stupňov viac (stratový výkon a tepelný odpor by mali byť stále rovnaké) čo by mohlo znamenať stále rovnaký posun, napríklad o tých 23us...
Drondys

#1474 Příspěvek od Drondys »

jetylo píše:Tak som si to odmeral. Ak by nuiekto chcel spochybnovat presnost, pouzil som univerzalny citat BM 520. A nameral som nasledujuce. Knyplov som sa nechytil, takze boli cely cas v neutalnej polohe. Po zapnuti ukazovla citac dlzku impulzu 1558 mikrosekund po zhruba 10 minutach sa dlzka impulzu zmenila na 1581 mikrosekund a uz sa nemeni. Ja neviem ci to je malo alebo nie, ale rozhodne to je dost na to aby sa servo pohlo. Pokial to bude na kridelkach a pojde to proti sebe, tak je to celkom zaujimava odchylka. Zavery nech si ti skusenejsi spravia sami. Meranie som spravil pri izbovej teplote, teplomer co tu mam ukazuje 23 stupnov. Moe meste slusit vyhodit vysielac von na cerstvy vzduch a ochladenie. Po vychladnuti skusit este dalsie meranie.

Zkus to ještě s eliminací kniplu tj. namixuj si pevnou hodnotu některého kanálu, který není ovládaný žádným kniplem a pak si změř o kolik ujede za 10 minut od zapnutí.
coro

#1475 Příspěvek od coro »

dokken píše:
JMalik píše:
RiMr píše:.................Dneska se mi na webu objevil tento dotaz, další "hřebíček do rakve":...................

S moderátorem jsem domluvený, že nebudu reagovat na nic kolem TGY9.
Protože se tenhle problém opakuje a setkal jsem se s tím, tak je možné po SZ.

:roll:

Ja len pripomeniem že sa píše o VF module a nie o 9x vysielači do ktorého sa dá dať nejaký lepší.
jetylo

#1476 Příspěvek od jetylo »

to Coro: pri druhom pokuse bol cely cas vonku polozeny asi 150cm nad zemou v zavetri na takej drevenej konstrukcii.

Zajtra skusim tam nastavit fixnu hodnotu, aby to nebralo data z kniplu (aj ked si nemyslim, ze to na vplyv)

Neviem ako spravit tych 30 stupnou, teplovzdusny termostat doma nemam.
coro

#1477 Příspěvek od coro »

jetylo píše:to Coro: pri druhom pokuse bol cely cas vonku polozeny asi 150cm nad zemou v zavetri na takej drevenej konstrukcii.

Zajtra skusim tam nastavit fixnu hodnotu, aby to nebralo data z kniplu (aj ked si nemyslim, ze to na vplyv)

Neviem ako spravit tych 30 stupnou, teplovzdusny termostat doma nemam.

Príde čas a bude vonku..
Inak takto to je podľa mňa nádejnejšie, keď posun pri 10 stupňoch bol 2x taký ako pri 20, tak možno pri 30 už bude nulový ... :-)
EDIT: našiel som nejaký datasheet od atmelu (aj keď neviem čo to je za procesor v tom module), a vyzerá to tam tak že drift podľa teploty by mal byť konštantný, takmer lineárny. Ale to nesedí s väčšou zmenou pri nižších teplotách u Teba..
Zároveň by mal mať zanedbateľnú závislosť na napätí. takže meniť stabilizátor napätia nemá význam (ak pre ten procík platia rovnaké princípy ako pre atmely).

Škoda času to riešiť - do guličiek by to nemalo vadiť, aj plasty majú teplotnú rozťažnosť a taký model sa roztrimuje zmenou teploty aj sám, a k lepším modelom sa môže modul jednoducho vymeniť.
Drondys

#1478 Příspěvek od Drondys »

jetylo píše:Zajtra skusim tam nastavit fixnu hodnotu, aby to nebralo data z kniplu (aj ked si nemyslim, ze to na vplyv)

Pokud by se u tebe ukázalo, že kanál vůbec neovládaný kniplem a nastavený mixem na pevně definovanou hodnotu tuto závislost nevykazuje nebo je v takovém případě prakticky zanedbatelná pak by to znamenalo, že problém u tebe nemusí být ve VF modulu.
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#1479 Příspěvek od Argo22 »

planek na pult nekdo nemate ?
nema to kridla a prece to leti :D
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1480 Příspěvek od boboland »

Ahoj, aj ja mam jedno lietadlo, ktore mi cuka serva a este si sem tam aj piskaju, a po vymene tx a rx to robi to iste.

skusal som turnigy, spectrum a futabu.
Cize vysledok je jasny - serva na hovno. Nie je to aj Vas pripad?
http://bobo.matej.name
olisoft

#1481 Příspěvek od olisoft »

Podla mna je to ten problem, co popisuje kapitany na HK fore.
Takze problem modulu...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1482 Příspěvek od RiMr »

Mě teda taky serva ani necukají, ani necestují... Aspoň jsem si toho nevšimnul.
Ovšem ty případy toho vzájemého rušení... V okolí je teď 5 dalších T9x v2 JENOM CO VÍM... A pravděpodobnost, že někde na druhé straně kopce létá někdo s konfliktním rádie se tak zvyšuje... TO mě přijde teda jako podstatně větší riziko. U malých prcků mě to netrápí, zrovna včera jsem třeba zalétnul malinkého 50cm rozp. "bomardér" Avro Vulcana, to už na třicet metrů nebylo vidět. Ale s EasyMoa létám stovky metrů daleko, tam je to o držku.
Proto to rádio přecvaknu na FrSky, není co řešit. JETI je ještě daleko a nemůžu teď vrazit tisíce do přijímačů, musím šetřit na Duxford :)
Vzhledem k tomu, že je "krabičkový" FrSky vyprodaný, předpokládám, že mi tady ten hack modul udělá stejnou službu?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17205
Kontaktovat uživatele:

#1483 Příspěvek od RiMr »

Jsme na stovce, přemýšlím, že bych udělal jedno nové téma, pouze na "Upgrade T9x hack modulem FrSky"
snad to TOmáš zkousne...

Myslím, že by to vzhledem k počtu uživatelů dost lidí zajímalo...

#1484 Příspěvek od mijou »

RiMr píše:....Vzhledem k tomu, že je "krabičkový" FrSky vyprodaný, předpokládám, že mi tady ten hack modul udělá stejnou službu?

Ak chces, mam oba. Nove. Presiel som na JETI :-) skor nez prisli z HK.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1485 Příspěvek od RiMr »

mijou píše:
RiMr píše:....Vzhledem k tomu, že je "krabičkový" FrSky vyprodaný, předpokládám, že mi tady ten hack modul udělá stejnou službu?

Ak chces, mam oba. Nove. Presiel som na JETI :-) skor nez prisli z HK.

Ahoj, díky!
A jaké oba? A co máš k FrSky šecko? :)

Zpět na „Turnigy T9x“