Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

Re: delta mix

#1456 Příspěvek od JASSoft »

Drondys píše:
semby píše:prosím vás máte prakticky někdo vyzkoušen mix na samokřídlo na T9X? Budu vděčný za radu nějak se v tom plácám.

Myslím, že už se tu o tom diskutovalo viz odkaz. Mrkni na tu stánku kde se o tom píše a je tam popsané i nastavení toho mixu.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=314

To nastavení podle uvedeného linku je trochu nebezpečné - plná výchylka křidélek a výškovky znamená 170% výchylku serva - pokud rozsah výchylky serva nebude omezen jinde - tohle nastavení může způsobit vážné potíže včetně těch fatálních.
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#1457 Příspěvek od JASSoft »

Tak jsem se zasekl na funkci FLAP-TRIM. Pokud není aktivní žádný jiný mix chodí ch6 (v rozsahu nastaveném ve Flap-Trim) v závislosti na ovladači křidélek - tedy se chová jako AIL2 s jiným rozsahem. Když je aktivován mix FLAPERON tak už je to totální zmatek. Na AIRBRAKE se funkce Flap-Trim neprojevuje vůbec - zde je vše v normálu. Prosím zkušené o lidské vysvětlení k čemu je to dobré a nebo kde dělám chybu. Děkuji.
olisoft

#1458 Příspěvek od olisoft »

pre zaujimavost, chlapik ma 450ku s 9x:
http://rcheli-blog.blogspot.com/p/turni ... setup.html
Pidus5
Kontaktovat uživatele:

přijímač

#1459 Příspěvek od Pidus5 »

Ahoj chlapy.Nebudete někdo objednávat přijímače na T 9X?Kdyby ano měl bych zájem tak o tři kousky:)
Díky :)
Pidus5
centusak
Kontaktovat uživatele:

dosah

#1460 Příspěvek od centusak »

Ahoj lidi, sleduji toto vlakno od prvopocatku a docela by me zajimalo jestli nekdo zkousel porovnat dosah Turnigy 9x s original prijimace a treba s s prijimacem Hobby King 2.4Ghz Receiver 6Ch V2.
Ja jsem s original prijimacem dosahl ( mereno na zemi ) 350 metru a pak se serva zacaly cukat.

Centus
zdekar

#1461 Příspěvek od zdekar »

Ve vzduchu to je zpravidla víc jak na zemi. Záleží s čím budeš lítat. Letadlo tak kolem 1,5m je už v 300m docela špatně vidět ;-)
Myslím že nějaké testy s dosahem dělal RiMr, nebo nám je tu aspoň sliboval :) . Taky by mě to docela zajímalo jaký je rozdíl tohoto Turnigy systému v porovnání třeba s Assanem.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
vosvos

#1462 Příspěvek od vosvos »

Ja jsem používal T9X na 4m elektrovětoni a v rámci rozumne viditelnosti jsem s dosahem neměl nikdy problém.Zkázu přinesl až shořelý (poddimenzovaný) regulátor...
olisoft

#1463 Příspěvek od olisoft »

Doplnim este obrazok anteny 9X, da sa rozovbrat a nahradit uplne, napriklad podla clanku z RCR 07/2010 kupit koax a prehodit ho namiesto povodneho s dodrzanim presnych rozmerov...

Obrázek
olisoft

#1464 Příspěvek od olisoft »

vosvos: mozno hlavne pre Teba teraz - ako vyzera origo 8k prijmac zvnutra.
Antenu nahradis rovnakou ako je vysielacia (rozmery su zhodne s prijmacou, aj ta "protivaha" trubicka je rovnako dlha.
Koaxial pouzi napriklad RG178/U (impedancia 50Ohm, vonkajsi priemer 1.8mm), dostat ho napr. v ASM Praha.
Pripadne kup wifi redukciu s mikro koax konektormi (pozri do temy o FrSky, dam tam obrazky vnutra origo prijmaca s telemetriou), alebo vyber zo stareho notebooku s wifi antenami v displayi.

Obrázek

Obrázek
olisoft

#1465 Příspěvek od olisoft »

No a pre zaujimavost este foto vnutra 3k mikroprijmaca fungujuceho s 9X.
S krabickou vazi 6.1g, bez nej 3.8g. :)

Obrázek

Obrázek
vosvos

#1466 Příspěvek od vosvos »

Diky za obr.i radu,nicmeně přiznávám že moc moudrej z toho nejsem.Rozhodujici je tedy velikost toho valečku? Ten mi práve ulít neb koukal ven. Pokusím se, ale snad se objeví nové přijímače,to by bylo určitě lepší. Petr.
olisoft

#1467 Příspěvek od olisoft »

Do coho to pouzivas?
Ten valcek teoreticky vobec netreba, ostatne prijmace maju len ten odizolovany koniec koaxu...

Pripadne si kup na HC tu Quanum nahradnu antenu, odstrihnes konektor a mas komplet antenu ako bola origo, len s lepsim koaxom. ;)
Earl
Kontaktovat uživatele:

#1468 Příspěvek od Earl »

olisoft - prosím Tě nemohl by jsi mi změřit délku antény u 3 kanálového přijímače? Ještě jsem se chtěl zeptat jak ovlivní funkci přijímače anténa delší a naopak kratší. Abych pravdu řekl tak mě konec antény usekla tlačná vrtule 8O Nepozoruji, že by to mělo nějaký negativní vliv na funkci, tak by mě zajímalo jak je to s délkou antény.
RCmichal

#1469 Příspěvek od RCmichal »

ten váleček tam nakonec nemusí být (má to vliv na směrovost)
ale pokud v bazaru koupíš WiFi 2db anténu k routru tak z toho vyoperuješ i ten váleček (vnitřek té antény je totožný s obrázkem antény vysílače 9x)
v případě dobrého nákupu tě oprava bude stát 10Kč, za ty peníze jsem anténu koupil já na burze

konec antény doporučuji dát do smršťovací bužírky
RCmichal

#1470 Příspěvek od RCmichal »

délku toho odizolovaného konce jsem změřil 28mm - ale číňani to ustřihnou různě

na té fotce je to 29mm
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“