Elektromobil na dálnici

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektromobil na dálnici

#1441 Příspěvek od Celeron »

DAF píše: Mimochodem v poslední době jsem viděl článeček, Číňani vyrábí autíčko velikosti zhruba Smarta ForTwo. Cena je (u nich) v přepočtu 85.000,-Kč. Za takovou cenu to může být zajímavé (pro jízdy po městě).

Už vidím ty bezpečnostní deformační zóny. :mrgreen: Ale u nich platí stejně jako u rusáků: 我们有很多人
martin250

#1442 Příspěvek od martin250 »

Dáva píše:MPml kolik máš v autě origo náhradních dílů,teda pokud nevlastniš new car?
Baterka nebude ubastlená ale vyrobena mini firmou registrovanou na živ. Odboru. Budeš na baterii mít záruku a doklad. Nevím proč by pojišťovna měla s tím mít problém. Případně dohledej konkrétní text u pojišťovny a dej sem.

---------------------------------------------------------
Nemusí ani dojít k bouračce, jak píše MPml. Může ti to zahořet v baráku, nebo v podzemce supermarketu. A ta baterka to ani nemusí zavinit... Pojištovna se z toho bude chtít vyvléct a ty se budeš soudit o milionové škody s někým, kdo do teďka ubastlil možná pár zdrojů do vrtačky-viz. datum založení "firmy" . Sídlo firmy u mě nebudí tolik důvěry, abych jí dal za zboží takový balík..Ale je to jen můj osobní názor.
Jinak- baterka do auta není jenom metrák spájených tužkovek, jak v akuvrtačce- i když tam už to taky přestává být tak jednoduché- viz. poslední generace aku zdrojů z Lidlu.(možná i jiné)
MPml

#1443 Příspěvek od MPml »

martin250 píše:---------------------------------------------------------
Nemusí ani dojít k bouračce, jak píše MPml. Může ti to zahořet v baráku, nebo v podzemce supermarketu. A ta baterka to ani nemusí zavinit... Pojištovna se z toho bude chtít vyvléct a ty se budeš soudit o milionové škody s někým, kdo do teďka ubastlil možná pár zdrojů do vrtačky-viz. datum založení "firmy" . Sídlo firmy u mě nebudí tolik důvěry, abych jí dal za zboží takový balík..Ale je to jen můj osobní názor.
Jinak- baterka do auta není jenom metrák spájených tužkovek, jak v akuvrtačce- i když tam už to taky přestává být tak jednoduché- viz. poslední generace aku zdrojů z Lidlu.(možná i jiné)

Asi tak - a myslím si, že to je naprosto marný - každý svého štěstí strůjce.
Dáva

#1444 Příspěvek od Dáva »

Jen jsem chtěl napsat svůj pohled na věc, chápu že ať se tady napíše cokoli o elektromobilitě tak se už z principu zvedne vlna nevole a coby kdyby.
Každopádně jsi mi tu formulaci z pojišťovny nenapsal/ale operuješ s tím.Takze je to ve fázi domněnek.
A máš pravdu je to zbytečný se o tom tady debatit. Hlavně argument/doporuceni koupit si "dobře fungující"starý elektromobil s baterkou po záruce před jistou smrtí tak jako sorry..to je z mé strany vše.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
automet

#1445 Příspěvek od automet »

Celeron píše:Už vidím ty bezpečnostní deformační zóny. :mrgreen: Ale u nich platí stejně jako u rusáků: 我们有很多人

A motocykel má aké zóny?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1446 Příspěvek od Kuba78 »

deformační zonou motocyklu je jeho pilot..
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1447 Příspěvek od DAF »

Dávo, pokud by takové auto, které jsi si vyhlédl, splňovalo požadavky, které na to kladeš, tak si to pořiď, viz moje předchozí odpověď. Já třeba mám trochu jiné požadavky na auto a jeho provoz, včetně ekonomie provozu.
Co se pojištění týče, asi bych se neptal tady, ale přímo v pojišťovně. Jinak ohledně náhradních dílů, což vlastně baterka je, bych si v daném případě ověřil shodu. Prodávají se druhovýrobní ND a mnoho lidí je bez problémů používá. Ale ty koupíš v kamenné kšeftě (nebo e-shopu s kamennou adresou). Ve většině případů problémy s pojišťovnou nemívají. Klidně bych tam některé věci také koupil a používal. Ale už tam třeba nekoupím brzdové destičky, udělal jsem to jednou a v žádném případě jsem neušetřil, životnost sotva třetinová, cena poloviční.
Hitec Aurora 9X
prikrylm

#1448 Příspěvek od prikrylm »

Včil jsem četl, že si číňani zabrali prakticky veškeré zdroje kobaltu v Africe, takže jestli se bude většina baterek (LiXXXX) vyrábět v číně, která topí uhlím, tak ty elektromobily srovnají čouďáky někde kolem 200 000 km a to je na hranici životnosti baterky...

Za mě elektro do města je super. Jinak vidím budoucnost ve vodíku - moc foukne - bude se vyrábět vodík. Už jsou na H2 i traktory a tvrdí, že se srovnatelnými výkony.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1449 Příspěvek od DAF »

Ve městě určitě, ale venku moc ne. Proto, když už baterkáč, tak hybrid - město baterka, venku shnilí dinosauři. Ale to má mnoho ekogenosse problém pochopit. No a s kobaltem, Číňani se holt chtějí na ten elektroboom předzásobit :lol: . Zřejmě chtějí zachránit Čínu a na Evropu se...kašlou.
Hitec Aurora 9X
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1450 Příspěvek od DAF »

https://www.novinky.cz/veda-skoly/clane ... .seznam.cz a my se tu hádáme jestli budeme jezdit na baterky nebo shnilé dinosaury :lol: :lol: :lol: .
Hitec Aurora 9X
jio

#1451 Příspěvek od jio »

Dlouhé ale výživné. Mám za to, že to stojí za přečtení.
https://www.fs.cvut.cz/verejnost/pr-med ... omobility/

Pouze s tímto bych polemizoval.
A nezapomeňme, jak této situace využívají výrobci orientovaní jen na elektromobily (určitě znáte alespoň jednu takovou firmu): kryjí svou prokazatelnou ztrátu z prodeje elektromobilů současným prodejem skleníkových benefitů jiným automobilkám, které vyrábějí i klasická vozidla a limit by překročily.

Podle výsledků hospodaření Tesly, které byly zveřejněné, by to v současné době neměla být pravda. Možná dříve.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1452 Příspěvek od Kuba78 »

https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi ... tomoto_fdv

tohle muze byt zajimavy ekologicky orisek.. do ceho zapocitat emise z horicich baterii, v horicim v elektromobilu, ktery je v horici lodi? do emisi lodi, do emisi elektroaut nebo do emisi vzniklych pri vyrobe a uzivani baterii.. nebo do emisi spalovacich aut, ktera hori s nimi?
Bildy

#1453 Příspěvek od Bildy »

Kuba78 píše:https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/azory-lod-elektromobil-pozar-volkswagen.A220221_112827_automoto_fdv

tohle muze byt zajimavy ekologicky orisek.. do ceho zapocitat emise z horicich baterii, v horicim v elektromobilu, ktery je v horici lodi? do emisi lodi, do emisi elektroaut nebo do emisi vzniklych pri vyrobe a uzivani baterii.. nebo do emisi spalovacich aut, ktera hori s nimi?

To bych započítal jako celkovej průs..švih všem stejně a zvláštní prémii bych měl pro to hejno "taky-inteligentů" a "inženýrů" v Bruselu. Uspořádal bych pro ně vejlet s alespoň 1-hod. vysazením na palubě lodi s vědeckým výkladem toho problému:-D
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1454 Příspěvek od Kuba78 »

na druhou stranu, oficialni reseni pozaru elektromobilu je ponorit jej po zahoreni do nadrze s vodou na 48 a vice hodin. Zde, pokud hori elektromobily na lodi pod carou ponoru, se reseni primo nabizi.. :-)

kazdopadne to video je nejake podivne. na videu udajne zachranuji posadku z te lodi, ale nejdriv je zaber na horici lod https://www.marinetraffic.com/en/ais/de ... LICITY_ACE s automobily a pak je zaber jak vytahuji lidi z tohoto tankeru.. https://www.marinetraffic.com/cs/ais/de ... NT_WARRIOR
kazdopadne, tohle musi byt pro pojistovnu skutecne terno.. blafne jedno elektroauto a 4000 ostatnich i s celou lodi je na odpis jako totalni skoda.
jio

#1455 Příspěvek od jio »

Bude docela zajímavé sledovat, jak budou hledat první auto, které začalo hořet a následné řešení coby pojistnou událostí. Řekl bych, že to nebude zrovna zábavné story.
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“