DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: DJI NAZA pokračování

#1441 Příspěvek od JosefSvejk »

U zakrývání barometru nejde o zahřívání, ale o citlivost na světlo. Trpěly tím, myslím, hlavně APM jednotky. Já mám naza lite a nic nezakrývám, problémy s výškoměrem jsem nezaznamenal.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
golemus

#1442 Příspěvek od golemus »

Citlivost na svetlo? Zvlastni. Tak to se omlouvam, s tim moc neporadim. Jeste me napadlo ze v manualu se psalo neco o tom ze kalibrace ridici jednotky (to toceni s kvadrou na miste) by se mela provadet pokazde kdyz se zmeni lokalita kde se lita.
Taranis Plus, Swift II, FPV Fx-61, Reptile500 FPV Quad NAZA-M V2, Bix3 FPV, EPA Šad P-51
gardenroute

#1443 Příspěvek od gardenroute »

Zalistovat v tomto vlakne zpět, a najdeš to, uz jsme o tomto problému s citlivostí NAZA barometru na světlo psali před rokem či dříve. Není to ale nic drakonickeho, pomůže ta páska...
Jinak je NAZA "kapotovana", např. na Phantomech.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
JosefSvejk

#1444 Příspěvek od JosefSvejk »

golemus píše: Jeste me napadlo ze v manualu se psalo neco o tom ze kalibrace ridici jednotky (to toceni s kvadrou na miste) by se mela provadet pokazde kdyz se zmeni lokalita kde se lita.

To "točení na místě" nemá ale s tlakoměrem nic společného. Je to kalibrace magnetometru (kompasu).
Peta1191

#1445 Příspěvek od Peta1191 »

Wormsnake píše:Nikdo me zatim neodpovedel, ptam se proto znova. Je potreba nazu m lite nejak vykryt pred sluncem a jak?

Ahoj, mám NAZU LITE a u mé bylo potřeba zakrýt bok černou páskou (asi 3 vrstvy). Zkoušel jsem to minulý rok v létě a když jsem copter natočil levým bokem do sluníčka tak, aby na jednotku opravdu svítilo, tak byl výškový pokles cca 1,5-2m. Bez zásahu do plynu copter klesl a při otočení mimo sluničko zase stoupl na předchozí výšku...
caven

#1446 Příspěvek od caven »

Stejná zkušenost. mám na obou bocích nalepenou černou elektrikářskou pásku.
Wormsnake

#1447 Příspěvek od Wormsnake »

Mam doma i hlinikovou pasku, mohl bych ji pouzit nebo by vadilo ze je vodiva?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
JosefSvejk

#1448 Příspěvek od JosefSvejk »

To by rozhodně ničemu vadit nemělo.
Wormsnake

#1449 Příspěvek od Wormsnake »

Pokukoval jsen po lepsim TX a zalibil se me Taramis umi i telemerii proud napeni a vysku podle barometru.

V popisu barometrickeho cidla byl rozsah -700m az 1000m.

Jaky je rozsah barometrickeho cidla v naze?
HB-D8T Brushless
gardenroute

#1450 Příspěvek od gardenroute »

Wormsnake píše:Mam doma i hlinikovou pasku, mohl bych ji pouzit nebo by vadilo ze je vodiva?
Měděné stínění NAZA jednotky, na druhém snímku je dobře vidět vlevo dole vidět odebrání folie v místě otvoru barometru.
copper covered naza 01
copper covered naza 01

copper covered naza 02
copper covered naza 02

copper covered naza 03
copper covered naza 03

Řešení snižuje EMI emise NAZA jednotky, zvýší se rychlost a počet satelitů při GPS locku, Phantomistům dobře známá věc :D ...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zUROGtuKLz0[/youtube]
gardenroute

#1451 Příspěvek od gardenroute »

Wormsnake píše:Pokukoval jsen po lepsim TX a zalibil se me Taramis umi i telemerii proud napeni a vysku podle barometru. V popisu barometrickeho cidla byl rozsah -700m az 1000m. Jaky je rozsah barometrickeho cidla v naze?
Pro kombinaci NAZA a Taranis je vyborna věc Zaggometry Naza2FrSky Taranis Telemetry Adapter, zminil jsem o tom jiz pred casem v Taranis vlakne
Zaggometry Telemetry on Taranis
Zaggometry Telemetry on Taranis
Václav Procházka

#1452 Příspěvek od Václav Procházka »

gardenroute píše:Měděné stínění NAZA jednotky, na druhém snímku je dobře vidět vlevo dole vidět odebrání folie v místě otvoru barometru.
copper covered naza 01.jpg

copper covered naza 02.jpg

copper covered naza 03.jpg

Řešení snižuje EMI emise NAZA jednotky, zvýší se rychlost a počet satelitů při GPS locku, Phantomistům dobře známá věc :D ...

Na tom 3. obrázku to je pěkná prasárna :-( Měděná folie se opírá o piny konektorů výstupů. Nevadí, že je to z druhé strany. Ten člověk, který toto udělal, nemá praxi v elektronice. Stačí, aby se trochu více zatlačilo a piny půjdou do zkratu a karambol je jistý.
Duffs

#1453 Příspěvek od Duffs »

Zdravím, je možné sledovať počet satelitov aj bez tej Zaggometry?
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
gardenroute

#1454 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Na tom 3. obrázku to je pěkná prasárna :-( Měděná folie se opírá o piny konektorů výstupů. Nevadí, že je to z druhé strany. Ten člověk, který toto udělal, nemá praxi v elektronice. Stačí, aby se trochu více zatlačilo a piny půjdou do zkratu a karambol je jistý.
Václave, je to instalace někoho z RCG, vhodnější foto jsem rychle nesehnal :D , ale asi před rokem s půl (po té aférce s NAZA flyaway) se tím hodně lidí s NAZA na RCG celkem úspěšně zabývalo...
Duffs píše:Zdravím, je možné sledovať počet satelitov aj bez tej Zaggometry?
Odpovídal jsem Ti na Tvou SZ...
Pokud by jsi nějak jinak dostal info o GPS z NAZA pres FrSky receiver do telemetrie Taranisu. Před casem jsem to planoval pro svého Ptaaka (když jsem chtěl Taranise poridit místo setove Tx od Phantoma). Ty informace mam nyni v OSD (DJI iOSD Mk II), letam takřka vyhradne FPV, takze by to byla spise funkce navíc.
Zajimalo me to jako pripadne hlasove vystupy Taranisu techto info z NAZA, napr. pro hlidani baterie, vysky, rychlosti, napeti, GPS fix atd. vse co Zaggometry z NAZA dostane ven, velmi vhodny doplněk vedle obrazovych info v FPV. Vyhoda, ze nepotrebujes s výjimkou proudového senzoru zadne jiné senzory, a vse potrebne se bere primo z NAZA...
Wormsnake

#1455 Příspěvek od Wormsnake »

Chystam se prave oblepovat nazu, ale zatim rozmyslim jak na to...
Chltel bych ji oblepit tak aby pri potrebe opet stineni oddelat nedoslo k poskozeni horni nalepky a nalepky na boku (asi vyrobni cislo).
Takze asi oblozim vrch nazy a bok nejdriv papirem a hlinikova paska bude v kontaktu s nazou jen naspod a na boku bez nalepky.

Ale co nechapu je jak funguje barometricke cidlo v naze kdyz krabicka je cela uzavrena? Nekde prece musi byt otvor pro vyrovnani atmosferickeho tlaku a tlaku uvnitr krabicky.

Kdyz ji oblepim kolem dokola takze tak ze budou videt jen bocni potry bude to fungovat?

Mozna se ptam hloupe a moc to resim, ale nechtel bych to hned rozbit kvuli blbe chybe.
HB-D8T Brushless
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“