Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
No panečku! tak to jak to tak pročítám ještě zlatá pošta 120 :/ Kolik si platil za poštovné FedExu a kolik balík váží?
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
koulinek píše:No panečku! tak to jak to tak pročítám ještě zlatá pošta 120 :/ Kolik si platil za poštovné FedExu a kolik balík váží?
http://img687.imageshack.us/img687/8782/obr376.jpg takova zasilka
Tolik penez a jeste chtej dalsi penize
Kubi píše:...Cenik FedEx ... http://fedex.com/cz/services/ancillary.html
Jak tak koukám, tak jsou u Fedexu s poplatkama za proclení u zásilek se stanoveným DPH větší zloději než Česká pošta a pokud jde o tu cenu poštovného 45 USD za zásilku o váze 0.9 Kg tak to je srovnatelné se službou EMS přes Českou poštu, která je co do rychlosti doručení obdobná.
S tím požadavkem na vyplnění JSD taky nic moc. Zatím tady nebyla ani jediná zmínka o tom, že by někdo z těch kdo si vyřizovali osobně zásilky neobchodního zboží co šly přes Českou poštu musel vyplňovat JSD. Buď celníci vůči klientům Fedexu postupují jinak než vůči klientům České pošty a nebo Česká pošta vyplňuje JSD i za klienty, kteří si proclení vyřizují osobně a je to zahrnuto v tom poplatku 96 Kč, který v takových případech Česká pošta účtuje.
Ponaučení do budoucna na takovéto zásilky neobchodní povahy pokud spěcháte na doručení tak bude zřejmě vhodnější využít bude-li to možné spíš službu EMS než Fedex, pokud nehodláte bojovat s JSD a chcete ušetřit na poplatcích za proclení.
Kubi píše:Cenik FedEx ... http://fedex.com/cz/services/ancillary.html
S FedEx jsem měl možnost se střetnout před necelými dvěma roky a ze zkušenosti vím, že radši už nikdy více. Jednalo se o oblečení koupené na eBay od amerického prodejce, který jej bez varování poslal místo US Postal právě FedExem. Cena zásilky byla pod tou dobou platnou hranici bezcelní limitu (tedy i bez DPH), takže přes USPostal a ČP by vše prošlo bez doplatků. Pán z Fedexu volal jakmile zásilka přišla do ČR, že mi zašle plnou moc a avizo co mám vyplnit a poslat nazpátek. Až při čtení dokumentů jsem si všimnul, že "se zavazuji k zaplacení poplatků za zastupování". Takže až po e-mailovém dotazu mi sdělili, že to bude za 357 Kč za zastupování plus DPH. Vrcholem bylo, že ačkoliv jsem do avíza vyplnil přesné ceny zboží a dopravy, které jsem zaplatil, nebrali to v potaz a do JSP zapsali cenu dopravy asi dvojnásobnou, takže DPH bylo rázem asi o necelé 200 Kč více. Za několik dnů bez jakéhokoliv předchozího upozornění zazvonil kurýr z Fedexu se zásilkou a chtěl vybrat peníze. U sebe neměl ani korunu a chtěl přesnou částku, že prý mi měli předem volat a upozornit, že peníze musím mít připravené na korunu přesně (což se nestalo). Takže jsem musel dát nedobrovolné dýško asi 70 Kč, jinak by zásilku odvezl nazpátek a musel bych si jít vyzvednout v Praze. Prostě služba za všechny prachy...
hollisterco.com posila pouze pres Fedex... priste zkusim poslat sem http://www.zasilkovasluzba.com/v2/shipping-split.php a pak preposlat do CR, bych pak nemel platit DPH ani CLO 
Kubi píše:hollisterco.com posila pouze pres Fedex... priste zkusim poslat sem http://www.zasilkovasluzba.com/v2/shipping-split.php a pak preposlat do CR, bych pak nemel platit DPH ani CLO
Ovšem pouze v případě, že si nekoupíte žádnou věc, která by byla dražší než 22 EUR.
Ja vim, maji zrovna vyprodeje 
- Petricius
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, momentalne resim problem, ze potrebuji poslat zbozi na opravu do USA. Jedna se o maly pocitac do osobniho auta, veterana. Novy stoji neco prez 2500 Euro v Nemecku, oprava ve statech prijde na nejakych 500 $. Opravu delaji tim zpusobem, ze poslou obratem repasovany, pokud jim poslete svuj stary.
A ted otazka. Co ma clovek udelat, aby se vyhnul placeni plne ceny zbozi, az prijde ten repasovany? Lze nekde declarovat, ze budu posilat ono zbozi do opravy v USA? Mate nekdo s podobnou situaci zkusenosti?
Dekuji
A ted otazka. Co ma clovek udelat, aby se vyhnul placeni plne ceny zbozi, az prijde ten repasovany? Lze nekde declarovat, ze budu posilat ono zbozi do opravy v USA? Mate nekdo s podobnou situaci zkusenosti?
Dekuji
- michalodatrs
Zdravím ve spolek,
kamarád i objednával nějaké věci Číny a stopli to celníci. Ale nechci ho už dále otravovat tím vším a šel bych si to vyzvednout sám na smíchovskou poštu. Nevíte, zda bude stačit neověřená plná moc k vyzvednutí zásilky?
Díky
Michal
kamarád i objednával nějaké věci Číny a stopli to celníci. Ale nechci ho už dále otravovat tím vším a šel bych si to vyzvednout sám na smíchovskou poštu. Nevíte, zda bude stačit neověřená plná moc k vyzvednutí zásilky?
Díky
Michal
Petricius píše:Ahoj, momentalne resim problem, ze potrebuji poslat zbozi na opravu do USA. Jedna se o maly pocitac do osobniho auta, veterana. Novy stoji neco prez 2500 Euro v Nemecku, oprava ve statech prijde na nejakych 500 $. Opravu delaji tim zpusobem, ze poslou obratem repasovany, pokud jim poslete svuj stary.
Dekuji
¨
http://www.misantrop.info/jak-reklamovat-u-amazonu-neplatit-znovu-clo-ani-dph
michalodatrs píše:Zdravím ve spolek,
Díky
Michal
Vzhledem k tomu, že ani plná moc, kterou používá Česká pošta není úředně ověřena a Česká pošta ani Celní správa její úřední ověření nepožaduje, tak by neověřená plná moc stačit měla.
Doporučuji vzít si sebou navíc na papíře vytisknuté tři dokumenty vytvořené na základě návodu viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce.
Jen na doplnění zmíním to, že pokud se jedná o zásilku doručovanou přes poštu pak je zásilka na území ČR vždy zadržena na poště Praha 120, Plzeňská 139, 220 00 Praha 5 - Košíře kde se musíte dostavit v případě, že chcete vyřídit odbavení zmíněné zásilky a počítejte s tím, že budete patrně platit České poště poplatek 96 Kč bez ohledu na to zda na zásilku bude či nebude stanoveno DPH nebo CLO.
Obecně veškeré další podrobnosti a informace k proclívání u zásilek doručovaných přes poštu jsou shrnuty v úvodním příspěvku tohoto tématu viz tento odkaz. Tak si to tam podrobně prostudujte pokud jste to ještě nečetl.
Drondys píše:michalodatrs píše:[color=#008040]Zdravím ve spolek,
a počítejte s tím, že budete patrně platit České poště poplatek 96 Kč bez ohledu na to zda na zásilku bude či nebude stanoveno DPH nebo CLO.
viz tento odkaz. Tak si to tam podrobně prostudujte pokud jste to ještě nečetl.
Rád bych se zeptal na toto - objednal jsem nějaké maličkosti z Hobbykingu asi za 3 dolary a přišel mi balíček přímo a byl položen na schránce u bytu. To znamená, že se neplatí DPH ani clo a také nikdo po mně nechtěl 96 Kč. Kdy se tedy platí 96,- Kč?
Re: Re:
Kikuli píše:lukypav píše:Celní úřad peníze vrátil 5 dní po vydání "Rozhodnutí".Dne 3.8. jsem poslal žádost na ČP120 o navrácení neoprávněně vybraných poplatků.Dne 4.8. mně odpoveděl p.Bereň, že přeposílá moji žádost na oddělení reklamací a náhrad.Do dnešního dne jsem od nich nedostal žádné vyrozumění.Chtěl bych tam napsat, nebo zavolat, ale nikde nemohu najít nějaký kontakt.Prosím Drondýse, zda nějaké spojení na ně nezná,Děkuji.
Já měla mailem nebo písemně napsat číslo účtu, adresa mailu je stranska.hana@cpost.cz, ale nejspíš to bude vyřizovat více lidí
Dík za tip. Během dvou pracovních dnů 202Kč na mém účtu.Bohužel poplatek za doporučený dopis s doklady pro Celní správu jsem nedostal zpět.To nebylo v moci oné, jinak velice ochotné osoby.Mnozí šéfové ČP by si mohli vzít příklad, to ale asi nehrozí.
kutil1 píše:Rád bych se zeptal na toto - objednal jsem nějaké maličkosti z Hobbykingu asi za 3 dolary a přišel mi balíček přímo a byl položen na schránce u bytu. To znamená, že se neplatí DPH ani clo a také nikdo po mně nechtěl 96 Kč. Kdy se tedy platí 96,- Kč?
Zjednodušené shrnutí kde je mimo jiné uvedeno i to kdy se platí poplatek 96 Kč jsem uvedl viz tento odkaz.
Ohledně případných dalších informací si nejprve prostudujte podrobně úvodní příspěvek viz tento odkaz. Tam jsou shrnuty všechny nejpodstatnější informace a vysvětlení a jsou tam i případné odkazy na doplňující vysvětlení.
Kubi píše:hollisterco.com posila pouze pres Fedex... priste zkusim poslat sem http://www.zasilkovasluzba.com/v2/shipping-split.php a pak preposlat do CR, bych pak nemel platit DPH ani CLO
Ovšem pouze v případě, že si nekoupíte žádnou věc, která by byla dražší než 22 EUR.
Kubi píše:Ja vim, maji zrovna vyprodeje
Pro přepravu službou VAT Buster je vyhrazena služba Fedex IMS Standard jak je uvedeno viz tento odkaz přičemž platí, že zásilky odeslané přes Fedex IMS NELZE POJISTIT jak je uvedeno viz tento odkaz. Takže když se některé zásilky, které si budete přeposílat tou službou VAT Buster cestou do ČR třeba ztratí, tak bude mít smůlu. Takže přeji štěstí ať se Vám pokud možno nic neztratí.