DJI NAZA pokračování
Re: DJI NAZA pokračování
To DJI reseni je ale vlastne taky privedeni GPS signalu prez vlozeny clen (zvysuje moznost poruschy).
Autonomni reseni s gps neznamena markantni zvyseni hmotnosti, me se vylouply nasledujici varianty. Vsechny jsou v podstate shodne, u toho prvniho neverim, ze se jedna o NEO GPS, druhe dle deklarace ano, a treti ma mediatek gps:
1.
http://www.ebay.com/itm/DIY-Remzibi-OSD-Open-Source-GPS-Module-for-Quadcopter-FPV-System-Version-gi-New-/171447619439?pt=AU_Gadgets&hash=item27eb130f6f
2.
http://www.ebay.com/itm/Remzibi-V1-79-OSD-W-Ublox-6M-10HZ-GPS-module-USB-cable-TTL-for-program-FPV-/131365411384?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e95fd1a38
3.
http://www.ebay.com/itm/Remzibi-V1-79-OSD-W-MTK3329-5HZ-GPS-module-USB-cable-for-program-FPV-gls-/281477323467?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41895b1acb
Autonomni reseni s gps neznamena markantni zvyseni hmotnosti, me se vylouply nasledujici varianty. Vsechny jsou v podstate shodne, u toho prvniho neverim, ze se jedna o NEO GPS, druhe dle deklarace ano, a treti ma mediatek gps:
1.
http://www.ebay.com/itm/DIY-Remzibi-OSD-Open-Source-GPS-Module-for-Quadcopter-FPV-System-Version-gi-New-/171447619439?pt=AU_Gadgets&hash=item27eb130f6f
2.
http://www.ebay.com/itm/Remzibi-V1-79-OSD-W-Ublox-6M-10HZ-GPS-module-USB-cable-TTL-for-program-FPV-/131365411384?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e95fd1a38
3.
http://www.ebay.com/itm/Remzibi-V1-79-OSD-W-MTK3329-5HZ-GPS-module-USB-cable-for-program-FPV-gls-/281477323467?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41895b1acb
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
To máš pravdu, ale je to origo DJI, takže bych tomu věřil více, než něčemu neorigo. ..
- gardenroute
S DJI iOSD zadnou chybu neudelas, PMU2 budes stejne potrebovat, pokud budes chtit pripojit cokoliv dalšího, ma na sobe CANbus rozhrani, coz je rychle datove rozhrani pro nejen iOSD, ale i pro gimbal, BTU atd... Ten LED modul myslim nemá moc spolecneho s iOSD, je to indikace statusu letoveho kontroleru, a budes ho potrebovat i bez OSD.celestyn píše:NAZA a OSD...Mam NAZA lite upgradovanou na V2 a rozhlizel jsem se po OSD...1. reseni iOSD...
iOSD mini je dobre OSD, rychle, dobře citelne a spolehlive, az stupidne jednoduse zapojitelne, a celkem lacine, když to napr. srovnam s mym iOSD MkII, které ma napr. ještě i letovy logger a prepinatelne kamery... Jedina chybička je, ze neukazuje (zatím ?) GPS souradnice
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
graup15 píše:Na tohle OSD jsem taky koukal..důvod proč ne... GPS a napájení Nazy jde přez OSD. A opravdu nechci žuchnout na zem až se v tom mozečku OSD něco podělá.
Zastávám názor...řídící system naprosto oddělený od OSD. Tak to taky mám a lítám spokojeně.
Sice tam vozím dvě GPS , ale to mi naprosto nevadí.
Je ale ještě možnost koupit original Remzibi OSD, nahrát do něj firmware pro Nazu a využívat pro OSD GPS od Nazy. Zbytek jde mimo Nazu. Mám to tak teď a naprostá spokojenost. Šlo mi hlavně o to, abych věděl z OSD jak je na tom Naza s počtem satelitů za letu. Zapojení je tady.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
zskal píše:Je ale ještě možnost koupit original Remzibi OSD, nahrát do něj firmware pro Nazu
Jo uz mi zibi odpovidal a pry ma jeste s tim firmware pro NAZU obcas nejaky problem (nekdo prisel jeste na nejakou chybku). Ale jsem rozhodnut to reseni od neho koupit i s tou GPS. Aspon budu mit nejaky support, pokud jsem pochopil, tak je to Polak. (Mam treba dobrou zkusenost s variometrem od pitlabu, coz je taky Polak a jeho support je rychly a pripadna oprava zaslanim postou me nezruinuje).
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
gardenroute píše: Ten LED modul myslim nemá moc spolecneho s iOSD, je to indikace statusu letoveho kontroleru, a budes ho potrebovat i bez OSD.
Jj, ja totiz mam jeste PMU tu starou , kde byl soucasti i ten LED ukazatel. Ted delaji k LITE verzi oddeleny PMU (versatile unit) a separatni LED ukazatel, ktery je vyvedeny ven. Prave nevim, kolik tahle PMU (VU) dava proudu. Ta novejsi ma na sobe napsano 3A.
Nedávno jsem mu i já posílal několik poznámek, ale dnes jsem zrovna natahoval firmware 1.57 kde už to všechno opravil.celestyn píše:...(nekdo prisel jeste na nejakou chybku). ...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
Nevíte někdo jak zaktualizovat Datalink?
TX a BT mám, ale do RX to nemohu dostat....
Už jsem na to přišel, měl jsem vedle PC zaplou vysílačku, ta shodila WiFi, nevšimnul jsem si toho...
TX a BT mám, ale do RX to nemohu dostat....
Už jsem na to přišel, měl jsem vedle PC zaplou vysílačku, ta shodila WiFi, nevšimnul jsem si toho...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Chlapi poradíte? kúpil som si tx taranis plus s prijímačom x8r (8 kanal). Rozmýšľal som v naza assistovi aký typ prijímača zvoliť či tradičný či SBUS. Nakoniec som sa rozhodol pre tradičný. Prišiel som o niečo? kedy sa nastavuje typ prijímača S BUSoví?
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
- JosefSvejk
Podle toho, jak je jednotka s přijímačem propojená.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
No dobre podla obrázka som si všimol že je inak zapojená:D ale načo je tam tá možnosť to zapojiť cez sbus?
- JosefSvejk
Je to jednodušší, lehčí, stačí jeden kabel.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Ahá už to chápem. Viete mi povedať alebo navigovať na číslo stránky (ak sa to tu preberalo) ako nastaviť Failsafe pri stráte signálu? Konkrétne pre taranis plus. Na starej tx s frsky som to nastavil takto :
1. spusť si setup v naze, zapni rádio, potom koptéru
2. nastav všetky 4 bežce v setupe do stredu tak, aby boli ukazovatele zelené
3. potom si nastav v rádiu koncový bod kanálu na ktorom máš prepínač letových módov tak, aby sa ti bežec zobrazujúci letové módy presunul na modré políčko failsafe.
4. následne pristúp k prijímaču a krátkym stisnutím tlačítka F/S potvrď nastavenie. Ledka na prijímači musí dvakrát bliknúť (alebo tak nejako).
5. potom v setupe vráť polohu bežca zobrazujúceho letové módy do polohy, ktorá zodpovedala polohe prepínača.
Keď je všetko správne nastavené, tak pri zapnutej koptére vypni rádio (podotýkam, že musíš mať pre kontrolu stále zapojený USB kábel do jednotky Naza). Bežec zobrazujúci letové módy musí skočiť do modrého poľa Failsafe.
1. spusť si setup v naze, zapni rádio, potom koptéru
2. nastav všetky 4 bežce v setupe do stredu tak, aby boli ukazovatele zelené
3. potom si nastav v rádiu koncový bod kanálu na ktorom máš prepínač letových módov tak, aby sa ti bežec zobrazujúci letové módy presunul na modré políčko failsafe.
4. následne pristúp k prijímaču a krátkym stisnutím tlačítka F/S potvrď nastavenie. Ledka na prijímači musí dvakrát bliknúť (alebo tak nejako).
5. potom v setupe vráť polohu bežca zobrazujúceho letové módy do polohy, ktorá zodpovedala polohe prepínača.
Keď je všetko správne nastavené, tak pri zapnutej koptére vypni rádio (podotýkam, že musíš mať pre kontrolu stále zapojený USB kábel do jednotky Naza). Bežec zobrazujúci letové módy musí skočiť do modrého poľa Failsafe.
Taky jsem tápal. Výhodou je 1 spojovací kabel místo 7.
Mé nastavení pro Taranis. Není to možná úplně ideální, ale já se zatím k lepšímu nepropracoval.
Mé nastavení pro Taranis. Není to možná úplně ideální, ale já se zatím k lepšímu nepropracoval.
Prvotní nastavení - Naza a Turnigy 9x
Ahoj,
po dlouhém studování zde i po celém netu jsem se rozhodl dopřát si coptéru. Vše jsem nakoupil a od sobotního rána stavím a už si nevím rady. Celé to má na starosti Naza (upgrade z Lite na Naza-M V2). Čínské motory, čínské regulátory.
Problém je, že mi nejde spárovat vysílačka s Nazou. Pokud Tx i Rx připojím rovnou na sebe, funguje to, ovládám přes kanály všechny motory (regulátory připojuji na kanál 3 postupně všechny, zbytek jsem zkoušel přes serva a OK). Zapojení mám:
A-CH1
E-CH2
T-CH3
R-CH4
U-CH7
Pokud v Naze dám Rx Type: Tradition, hodí to Error 29. Pokud dám PPM (což mám na vysílačce, tu jsem nijak nenastavoval, jak jsem vybalil, tak funguje), hodí to RX-ERR a kalibrace stejně nefunguje.
Navíc, pokud v Naze dám Motor Test, roztočí se pouze motor M1, ostatní ani ťuk, i když je přepojím na M1, tak nic.
Namůže být něco s Nazou?
Díky za radu
po dlouhém studování zde i po celém netu jsem se rozhodl dopřát si coptéru. Vše jsem nakoupil a od sobotního rána stavím a už si nevím rady. Celé to má na starosti Naza (upgrade z Lite na Naza-M V2). Čínské motory, čínské regulátory.
Problém je, že mi nejde spárovat vysílačka s Nazou. Pokud Tx i Rx připojím rovnou na sebe, funguje to, ovládám přes kanály všechny motory (regulátory připojuji na kanál 3 postupně všechny, zbytek jsem zkoušel přes serva a OK). Zapojení mám:
A-CH1
E-CH2
T-CH3
R-CH4
U-CH7
Pokud v Naze dám Rx Type: Tradition, hodí to Error 29. Pokud dám PPM (což mám na vysílačce, tu jsem nijak nenastavoval, jak jsem vybalil, tak funguje), hodí to RX-ERR a kalibrace stejně nefunguje.
Navíc, pokud v Naze dám Motor Test, roztočí se pouze motor M1, ostatní ani ťuk, i když je přepojím na M1, tak nic.
Namůže být něco s Nazou?
Díky za radu