Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Dle pozorování, křidélka dolů = nedělá nic, akorát se to pak blbě řídí
nahoru co to jde = znatelně lepší propadání (zkrátíš dráhu na přistání), ale snížená možnost manévrování a rychle se můžeš dostat do vývrtky ale funguje to.
nahoru co to jde = znatelně lepší propadání (zkrátíš dráhu na přistání), ale snížená možnost manévrování a rychle se můžeš dostat do vývrtky ale funguje to.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Ono to funguje, rychlost se znatelně sníží, ale stabilita nic moc. Možná by prospělo vyšší plošné zatížení, ale to by muselo být jiné letadlo.
Beta 1400, Wolf 450ME, Kestrel 500, Turnigy 9X V2, Turnigy Accucell 6
Díky všem za reakce ohledně křidýlek nahoru/dolu. Vyzkoušel jsem oboje a směr nahoru mi přijde opravdu o chlup lepší, i když ta účinnost je celkem slabá.
Na přistání mi to je celkem jedno, spíš jsem chtěl zpomalit klesání dolů, zůstat nahoře ve větru trochu déle nebo si zkusit trochu "zalovit" termiku.
Na přistání mi to je celkem jedno, spíš jsem chtěl zpomalit klesání dolů, zůstat nahoře ve větru trochu déle nebo si zkusit trochu "zalovit" termiku.
Turnigy 9 V2 + Beta 1400 & SWIFT II
Bad news is time flies.Good news is you are the pilot.
Bad news is time flies.Good news is you are the pilot.
Těmi pseudoklapkami se jen zhorší obtékání a zvýší odpor - vztlaková účinnost klesne. Viděl bych to přesně obráceně, odpor snížit a tím zlepšit klouzavost. Sice to poletí rychleji, ale nebude tolik ztrácet výšku. Ostatně, brzdit lze jednodušeji výškovkou, tedy stoupat. A hlavně při plachtění co nejmenší náklony, opět vedou jen ke ztrátě vztlaku, který to letadlo drží nahoře 
Beta 1400, Wolf 450ME, Kestrel 500, Turnigy 9X V2, Turnigy Accucell 6
Mám Bixler 1.1 nato aby som sa naučil lietať.Ked som začal pokukavat po Funcube chcel som si overiť či zvládnem lietanie s klapkami .Ako prvé som namixoval kridelka ako klapky.No moc ma to neohurilo poobzeral som fotky klapiek na Bixler2 ,objednal serva panty ...z HC ked to všetko prišlo za jeden deň som vyrezal klapky osadil serva napipal T9x a šlo sa znovu na zalet .Pri nastavovani primeraného spomalenia serva a správneho nacasovania potlacenia vyskovky som skoro prišiel o lietalo lebo v zápale boja som ho zavesil na sirokodaleko jediný topol .Ale našťastie spalo samo len sa odlomila jedna klapka z pantov čo zahojilo pár kvapiek ca lepidla .
Ale stalo to všetko zato.
Keďže lietavam na kopci a smer pristátia viacmenej určuje smer vetra,tak prístavnie dolu kopcom proti vetru na plné klapky dole a kridelka hore je bežná rutina .Čo bez bŕzd preletí celý kopec v polmetrovej vyske takou rýchlosťou že pristátie v jednom kuse je vylúčené.
A najmarkantnejšie je funkčnosť bŕzd patrna ked pri plnom potlačení vyskovky lietadlo klesá pod uhom cca 45°a rýchlosťou že ani ja úplný začiatočník nemám problém bezpečne písať na max 20m k nohe.
Ale stalo to všetko zato.
Keďže lietavam na kopci a smer pristátia viacmenej určuje smer vetra,tak prístavnie dolu kopcom proti vetru na plné klapky dole a kridelka hore je bežná rutina .Čo bez bŕzd preletí celý kopec v polmetrovej vyske takou rýchlosťou že pristátie v jednom kuse je vylúčené.
A najmarkantnejšie je funkčnosť bŕzd patrna ked pri plnom potlačení vyskovky lietadlo klesá pod uhom cca 45°a rýchlosťou že ani ja úplný začiatočník nemám problém bezpečne písať na max 20m k nohe.
Chci si koupit 6x4 E vrtuli, musí být tlačná nebo stačí obyčejná? A je nutnost koupit 30A nebo 25A regulátor? Zatím to kupovat nechci, protože nejdřív musím koupit 2x 2200mAh baterky a pak až koupím vrtuli a případně i regulátor. Prosím o doporučení vrtule a případně reglu, který je na skladě v Holandsku (HobbyKing NL). Díky moc
EDIT: A baterky by s novou vrtulí stačily 20C nebo musí být 25C?
Swift II | T9X(OpenTX)
Kuba5 píše:Chci si koupit 6x4 E vrtuli, musí být tlačná nebo stačí obyčejná? A je nutnost koupit 30A nebo 25A regulátor? Zatím to kupovat nechci, protože nejdřív musím koupit 2x 2200mAh baterky a pak až koupím vrtuli a případně i regulátor. Prosím o doporučení vrtule a případně reglu, který je na skladě v Holandsku (HobbyKing NL). Díky moc
Regulátor, třeba tenhle : http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=31689, pokud máš setový motor, určitě stačí...
Vrtule...lepší je tlačná, (když tam dáš normální opačně, taky se nic nestane). Já tam mám APC 6x4 EP.
Na HK mají tohle: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ller%206x4, bohužel ne v holandském skladu.
Baterky stačí 20C, při kapacitě 2200mAh to máš 40A.
Jinak na jednom místě to máš u czpredsedy a ceny + poštovné jsou srovnatelné s HK a doma to máš druhý den. Osobně tam nakupuji často a zatím maximální spokojenost:-)
http://www.rc-foto.cz/kategorie/nahradn ... beta-1400/
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
ascentis píše:
Regulátor, třeba tenhle : http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=31689, pokud máš setový motor, určitě stačí...
Vrtule...lepší je tlačná, (když tam dáš normální opačně, taky se nic nestane). Já tam mám APC 6x4 EP.
Na HK mají tohle: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ller%206x4, bohužel ne v holandském skladu.
Baterky stačí 20C, při kapacitě 2200mAh to máš 40A.
Jinak na jednom místě to máš u czpredsedy a ceny + poštovné jsou srovnatelné s HK a doma to máš druhý den. Osobně tam nakupuji často a zatím maximální spokojenost:-)
http://www.rc-foto.cz/kategorie/nahradn ... beta-1400/
Díky. Ten regl bych pak spíš koupil 30A Blue Series u předsedy, výjde ještě levněji než ten 25A. Vrtuli koupím taky u předsedy, asi tu origo tlačnou za stovku. Ještě ale počkám, teď akorát koupím 2x 2200mAh 20C a nabíječ (Accucel z HK) už mám na cestě.
Swift II | T9X(OpenTX)
Právě jsem se vrátil z dnešního lítání a musím říct, že Beta je prostě úžasná. Dneska to byl její 4. let a opět se lítalo krásně bez problému. 
Dneska jsem si už troufl i na mírnou akrobacii. Jediný problém byl, když jsem vletěl přímo do slunce (zapadalo) a asi 5 - 10 sekund letadlo vůbec neviděl, to je docela nepříjemnej pocit.
Ve větších výškach jsem měl někdy problém poznat stav letadla (kam letí), takže musím někdy vzít spray a spodek křídel stříknout nějakou výraznou barvou (jaká je při šeru a při slunci nejvíc vidět?).
Tady je pár fotek z pátku (28.6.13). To nebyla moc termika, dneska to bylo lepší, ale stejně pořád v termice neumím lítat...
http://kubamiga.rajce.net/RC_letani_s_Betou_-_28.6.2013
Dneska jsem si už troufl i na mírnou akrobacii. Jediný problém byl, když jsem vletěl přímo do slunce (zapadalo) a asi 5 - 10 sekund letadlo vůbec neviděl, to je docela nepříjemnej pocit.
Ve větších výškach jsem měl někdy problém poznat stav letadla (kam letí), takže musím někdy vzít spray a spodek křídel stříknout nějakou výraznou barvou (jaká je při šeru a při slunci nejvíc vidět?).
Tady je pár fotek z pátku (28.6.13). To nebyla moc termika, dneska to bylo lepší, ale stejně pořád v termice neumím lítat...
http://kubamiga.rajce.net/RC_letani_s_Betou_-_28.6.2013
Swift II | T9X(OpenTX)
Barvy spodku moc neřeš. Důležitý je kontrast :světlá -tmavá. Proti obloze a hlavně navečer stejně skoro nepoznáš třeba žlutou od bílé a modrou od červené. Nejlepší kombinace spodku je podle mě černá a bílá, v co největších plochách, které sledují konturu letadla. Nejlepší vyzkoušet samolepící fólií - pár zkušebních letů vydrží a podle toho pak stříknout. Každý má jiné oči a každý den jsou jiné světelné podmínky.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, široké pruhy černá/bílá! 
To je dobrý nápad, asi tam udělám jen černé pruhy a bude to.
Díky
Swift II | T9X(OpenTX)
Zdravím.
Při jednom z mých nepovedených letů se mi povedlo odlomit horní část u vrtule a odlomit i motor z té dřevěné destičky. Což o to, je to EPP, takže to se slepí, ale nevíte někdo, prosím, jak se má vyosit vrtule na Betě? Hledal jsem v diskuzích, někde se píše, že to je jedno, někde, že to má být kolem 8° doleva (při pohledu zepředu), takže já fakt nevím... Je teda fakt, že jsem to na louce provizorně slepil páskou a lítalo to taky, ale když už to budu opravovat, tak to chci udělat pořádně, ať to chvilku vydrží...
A pak se bych ještě potřeboval jednu radu - během mých začátků a pádů s tím souvisejících se mi odlomily křídla v místě, kde jsou přichyceny k trupu šroubky. Prozatím to řeším lepící páskou se skelným vláknem, která drží křídla u trupu, ale zajímala by mě nějak rada, jak to vyřešit lépe a dlouhodobě...
Dík moc za odpovědi.
Při jednom z mých nepovedených letů se mi povedlo odlomit horní část u vrtule a odlomit i motor z té dřevěné destičky. Což o to, je to EPP, takže to se slepí, ale nevíte někdo, prosím, jak se má vyosit vrtule na Betě? Hledal jsem v diskuzích, někde se píše, že to je jedno, někde, že to má být kolem 8° doleva (při pohledu zepředu), takže já fakt nevím... Je teda fakt, že jsem to na louce provizorně slepil páskou a lítalo to taky, ale když už to budu opravovat, tak to chci udělat pořádně, ať to chvilku vydrží...
A pak se bych ještě potřeboval jednu radu - během mých začátků a pádů s tím souvisejících se mi odlomily křídla v místě, kde jsou přichyceny k trupu šroubky. Prozatím to řeším lepící páskou se skelným vláknem, která drží křídla u trupu, ale zajímala by mě nějak rada, jak to vyřešit lépe a dlouhodobě...
Dík moc za odpovědi.
Beta 1400, Mustang P51D (snaha o více než jen deset vteřin slávy...)
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
nové motorové lože pořídíš tady
http://www.rc-foto.cz/produkt/nahradni- ... beta-1400/
vyosuje se motor (né vrtule), stačí na to podložky vložený mezi motor a lože. Kolik vyosit? nejlépe vyzkoušet na betce za letu.
křídla můžeš zajistit suchým zipem, nebo neodymovýma magnetama
http://www.rc-foto.cz/produkt/nahradni- ... beta-1400/
vyosuje se motor (né vrtule), stačí na to podložky vložený mezi motor a lože. Kolik vyosit? nejlépe vyzkoušet na betce za letu.
křídla můžeš zajistit suchým zipem, nebo neodymovýma magnetama
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO
ascentis píše:Vrtule...lepší je tlačná, (když tam dáš normální opačně, taky se nic nestane). Já tam mám APC 6x4 EP.
/
Pozor nedávej normál vrtuly obráceně, ale zmeň smysl otáčení změnou dvou drátu z reglu do motoru. Pokud koupíš normál apc 6x4E neuděláš z ní tlačnou tím, že ji obrátíš. Vrtuly tak jak má být, čísly a nápisem dopředu (k čumáku letadla - po směru letu). Vrtule je postavená tak jak má z výroby. Když tam bude normál nebo tlačná je to jedno fungovat to bude. Já osobně lítám normál apc 6x4E ale na bixlera 2 budu dávat 7x4.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.