Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

#1381 Příspěvek od Drondys »

zima.s. píše:Ještě další taková zajímavost je, že po celou dobu trackingu (ať už na ruských trackitonline.ru, nebo na fiji, nebo na frei post) jsem měl zásilku vedenou jako EMS, jakmile si ji vzala Praha je tam letters :(. Kdyby tam to obyčejný psaní bylo po celou dobu, tak se tolik nedívím...

Jaké jsou první dvě písmena sledovacího kódu té zásilky ?

Zásilky jdoucí přes Fiji post se sledovacím kódem LX****FJ z mezinárodního hlediska nejsou EMS a pokud je tak někdo zobrazuje je to chyba.

Jako EMS jsou z hlediska zásilek jdoucí přes Fiji post mezinárodně vedeny pouze zásilky se sledovacím kódem EE****FJ a ty by měly být viditelné ve sledovacím systému České pošty minimálně po příchodu na území ČR i když na ně nebude stanoveno DPH.

Jinak z hlediska rychlosti EMS zásilek jdoucích přes Fiji post tj. se sledovacím kódem EE****FJ to byla zatím obecně bída tj. Fiji post je natolik "lemra líná", že ani EMS nemají moc z hlediska rychlosti doručování váhu. V tomto ohledu to možná vypadá na určitou formu diskriminace u tzv. přebírajících leteckých dopravců, kteří když zřejmě vidí, že to zásilka přes Fiji post tak to berou obecně za nějakou podřadnou zásilku, která si nezaslouží nic jiného než čekat a čekat. To samozřejmě nevylučuje případy, že to může tu a tam projít i rychleji.
zima.s.

#1382 Příspěvek od zima.s. »

Jop, mám EE...FJ
V tom případě, pokud je to jako mezinárodní EMS (sice teda hodně zpomalená), tak proč ji Česká pošta nebere jako EMS. Čert to vem, že já tu sedím a těším se na to jak malej kluk a ono to jde 48 dní... spíš mě sejří to, že to skončí u sousedky a když bude hodná tak mi na dveře nalepí lísteček, že si to u ní mám vyzvednout. Ať je to čínská, japonská, nebo fidjijská EMSka, prostě je to EMSka a tak je oproti podpisu ne?
Momentálně mám status: Zásilka celně odbavena, propuštěna do další přepravy 26.02.2014, tak počítám, že do konce týdne by mohla být doma (resp. u sousedky)
Drondys

#1383 Příspěvek od Drondys »

zima.s. píše:Jop, mám EE...FJ
V tom případě, pokud je to jako mezinárodní EMS (sice teda hodně zpomalená), tak proč ji Česká pošta nebere jako EMS.

Česká pošta má v rámci Seznamu druhů zásilek s možností sledování v režimu Track&Trace deklarováno, že za EMS zásilky z ciziny považuje jen ty jejich sledovací kód začíná EA až ED, EF až EZ, FB, GD. EE platí pro uznání EMS Českou poštou jen u vnitrostátních EMS zásilek tj. posílaných jen v rámci ČR zatímco u mezinárodních zásilek Česká pošta zásilky s prefixem EE za EMS nepovažuje.

Na druhou stranu můžeš být jen rád pokud to ze strany České pošty není považováno za EMS, protože pro zásilky EMS platí jiné pravidlo ohledně porovnání s limitem pro DPH při dovozu ze zemí mimo EU, a to takové, že u EMS zásilek se do porovnání s limitem 22 EUR zahrnuje nejen cena zboží, ale i cena poštovného a tudíž je u EMS zásilek vyšší pravděpoonost, že bude stanoveno DPH a případně i to, že budou vyžádány dokladu k zásilce pro účel celního odbavení.

zima.s. píše:Čert to vem, že já tu sedím a těším se na to jak malej kluk a ono to jde 48 dní... spíš mě sejří to, že to skončí u sousedky a když bude hodná tak mi na dveře nalepí lísteček, že si to u ní mám vyzvednout. Ať je to čínská, japonská, nebo fidjijská EMSka, prostě je to EMSka a tak je oproti podpisu ne?

Zdá se, že mezinárodní zásilky jdoucí přes Fiji post se sledovacím číslem EE****FJ jsou považovány za EMS zásilky zřejmě jen vnitrostátně tedy v rámci výchozí země odkud jsou odesílány, ale jakmile překročí hranice výchozí země tak dál jdou jen jako cenné balíky tj. ne EMS.

Zřejmě je to tedy jen jakási lowendová levnější forma EMS, která není plnohodnotnou EMS po celé trase doručování, a proto ta rychlost není ani u těchto zásilek přes Fiji post nic moc. Ostatně cena poštovného u těchto EMS zásilek jdoucích přes Fiji post je na Hobbykingu mnohem menší (pozn. při stejné maximální možné hmotnosti v daném limitu je cca třetinová) než je cena EMS zásilek jdoucích přes jiné pošty.

Jinak Fiji post obecně zatím patří mezi ty nejpomalejší a i když se v několika případech vyskytly i rychlejší termíny doručení tak není vyloučeno, že se budou u zásilek jdoucích přes Fiji post v řadě dalších případů do budoucna znovu vyskytovat delší prodlevy.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#1384 Příspěvek od Papir »

Když mám u zásilky z HK z global skladu jen 7 místné číslo a nic víc tak je to nějaká nová finta nebo je to jen mezikrok byť je shipped?
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1385 Příspěvek od RCStudio »

skladovaci cislo, tak za pul roku ti tam skoci sledovaci cislo a za dalsi pul rok to dorazi
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Papir
Kontaktovat uživatele:

#1386 Příspěvek od Papir »

janekx píše:skladovaci cislo, tak za pul roku ti tam skoci sledovaci cislo a za dalsi pul rok to dorazi

Tak to by ještě šlo :mrgreen: :mrgreen:
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
Drondys

#1387 Příspěvek od Drondys »

Papir píše:Když mám u zásilky z HK z global skladu jen 7 místné číslo a nic víc tak je to nějaká nová finta nebo je to jen mezikrok byť je shipped?

Podle informací z Hobbykingu se u nich v současnosti řeší odesílání zásilek prostřednictvím lokálního místního dopravce, který k tomu zřejmě má svůj vlastní sklad. Takže když je zásilka vyskladněna ze skladu Hobbykingu tak dostává číslo zřejmě ve skladě tamního lokálního místního dopravce a ten teprve zajisťuje její pozdější podání konkrétní poště nebo kurýrovi. Stručně řečeno z pohledu Hobbykingu už bylo odesláno, ale z pohledu poštovní služby ještě nebylo ani podáno.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#1388 Příspěvek od Nakadah »

Tak prisel email z Paypalu ze mi vraceji penize zpet. Toz to slo celkem rychle, narozdil od HK. Nak
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1389 Příspěvek od RCStudio »

No to je dobry a me to zamitli ale ty jsi reklamoval obj a ne dopravu, beru z5
Jan Janekx Urbanek
kajman111

#1390 Příspěvek od kajman111 »

Asi v Hobbykingu nastala nějaká změna. Jestli k lepšímu to se uvidí. Objednal jsem nějaké kraviny a dnes odesláno pres Thajskou poštu. Tak uvidíme.
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
AR1
Kontaktovat uživatele:

#1391 Příspěvek od AR1 »

Já mám bohužel zase LX, ale za tři dny je v Londýně!
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Fibik
Kontaktovat uživatele:

#1392 Příspěvek od Fibik »

Já si myslím, že Hobbyking International jde k lepšímu. Objednání 29.1. a dneska (27.2.) je u mě na stole.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1393 Příspěvek od jyrry »

Fibik píše:... myslím, že Hobbyking International jde k lepšímu. ...

No to jsem zvědav.... moje poslední zásilka má tracking number RQxxxxxxxxxTH ....
aháá, on už to kolega píše... :-)
koukám že podnikáme okružní jízdu dálnými kraji... :-D
jyrry.webnode.cz
mior
Kontaktovat uživatele:

#1394 Příspěvek od mior »

AR1 píše:Já mám bohužel zase LX, ale za tři dny je v Londýně!

To ja mám akože v Londýne od 24.2 a údajne dopravované na Slovenskú poštu...asi koňmo ... neverím im ani slovo!
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1395 Příspěvek od RCStudio »

Tak dnes velike prekvapeni obj odeslana v utery ve ctvrtek doma samozrejme GLS z euro skladu
Jan Janekx Urbanek
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“