Společné polétání Ostrava - Poruba

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
djsmeegy

Re: Společné polétání Ostrava - Poruba

#1381 Příspěvek od djsmeegy »

Dareba píše:Pres den tu jsou 40 tky. Uz se tesim domu. Jak tam chodite. Autem se tam moc neda.

Tak tady máme celkem kosu (alespoň ráno) a tento týden je tepleji:-)
Jinak já byl v Martinově zatím jednou.
A jeli jsme autem kolem úřadu a nechali ho zaparkované u hospody a šli ten kousek pěšky. Takže celkem v pohodě.
Ale prý se dá i u koliby. To ovšem ještě nemám ověřeno.
Xenomorfus

#1382 Příspěvek od Xenomorfus »

Dareba píše:Ale prý se dá i u koliby.

ano, da, ale je to kazdopadne dal, jde se do kopce a ne vzdy se tam da slusne zaparkovat. Z tech "Prednich padelku" je to tak v 1/3 cesty. Samozrejmje, pokud nekdo nechodi pesky nekde od Pustkovce.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Lolin

#1383 Příspěvek od Lolin »

Hojte dnes! Tak jsem byl dnes obdarován lepicí tavnou pistolí Bosch na Li-Ion akumulátor. Nevím, co s tím budu dělat. Vypít se to nedá, a na YouTube jsem viděl, jak se s tím lepí barevný kytičky na květináče nebo co... :cry: Ani nevím, co ty tyčinky jsou za materiál a tak. Budu v pátek vděčný za tipy, nebo to s někým vyměním za piva :roll:

http://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/to ... 199879.jsp
Přílohy
Bosch GluePen.png
Když jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem. H.Ford.
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#1384 Příspěvek od RimmerCZ »

Ma to regulaci? Pokud jo tak bych o tom uvazoval
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
djsmeegy

#1385 Příspěvek od djsmeegy »

Lolin píše:Hojte dnes! Tak jsem byl dnes obdarován lepicí tavnou pistolí Bosch na Li-Ion akumulátor. Nevím, co s tím budu dělat. Vypít se to nedá, a na YouTube jsem viděl, jak se s tím lepí barevný kytičky na květináče nebo co... :cry: Ani nevím, co ty tyčinky jsou za materiál a tak. Budu v pátek vděčný za tipy, nebo to s někým vyměním za piva :roll:

http://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/to ... 199879.jsp

Ahoj! Jinak pistol vypadá zajímavě,akorát jsem si zrovna pořídil z dx a Rimmer mě navíc předběhl :-D však uvidíme ;-)
TAZmania

#1386 Příspěvek od TAZmania »

RimmerCZ píše:Ma to regulaci? Pokud jo tak bych o tom uvazoval

člověče, ty žiješ, kde seš, když my lítáme...
Marv

#1387 Příspěvek od Marv »

Hojte chlapi, poradite co se tyce odporove rezacky na polystyren? Jake napajeni, odporovy drat? Me pokusy se nejak nedari. Diky Marv
Paris Ivan

#1388 Příspěvek od Paris Ivan »

Marv píše:Hojte chlapi, poradite co se tyce odporove rezacky na polystyren? Jake napajeni, odporovy drat? Me pokusy se nejak nedari. Diky Marv

Neděkuj, v pátek se domluvíme na zácviku, drát pro tebe mám.
Ivan
djsmeegy

#1389 Příspěvek od djsmeegy »

Marv píše:Hojte chlapi, poradite co se tyce odporove rezacky na polystyren? Jake napajeni, odporovy drat? Me pokusy se nejak nedari. Diky Marv

Taky se připojuju k dotazu.. Určitě budu časem taky potřebovat.. Na epp... :smile:
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#1390 Příspěvek od RimmerCZ »

Odporovy drat nepouzivejte. Nejlepsi je tenky ocelovy - konkretne v domacich potrebach koupite snad za 30-40 korun 2m oceloveho nerezoveho dratu do krajece knedliku, tloustka tusim 0.4mm. Tento drat pouzivam ve 3 svych rezacich lukach - 30cm, 60cm a 110cm. Co si pamatuju z hlavy, pro proud 1.4A na ten nejdelsi potrebuju tak 25V, takze si to linearne prepocitejte na vasi delku dratu.

Na fasadni polys rezu na 1.4A-1.5A, tuhe XPSko na 1.8A a soklovy EPS na cca 1.6-1.7A. Taky zalezi dost na napnuti dratu, kvalite - klouzavosti sablony po ktere se drat pohybuje atp. Sablony rezu z obyc. topolovky 3mm a po duklanem prebrouseni a zaobleni hrat se do celkem da.

EPP jsem nikdy nerezal, ale jelikoz je to vahove tezsi material, bude asi potreba urco aspon 1.7-1.8A.

Bez problemu se da rezat treba z lipolky, nemusite na to mit zadny zdroj. Ono to zas tak moc nezere a na tu lipolku to muze byt zapnute treba hodinu ze jo.

Ja mam teda nabijecku iCharger a tam mam primo rezaci program, takze nastavim jaky chci proud a zbytek zaridi nabijecka az do napeti tusim 25+- voltu - coz je super, protoze si to muzu regulovat. Nektere lepsi nabijecky by toto mely umet taky. Kazdopadne je potreba pred ostrym rezanim si to vyzkouset jak to prochazi materialem. Urcite by se z toho nemelo kourit, takze to neprehanet s proudem ;)
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#1391 Příspěvek od RimmerCZ »

Co se tavne pistole tyce:
Koupil jsem si tuhle http://dx.com/p/130w-hot-melt-glue-gun-220v-34065 a MAXIMALNE doporucuju. Ta regulace je super, za cca 2m je nahrata a pouzitelna, pri odlozeni nekape, drzi krasne nastavenou teplotu. Akorat jsem si prodlouzil privodni kabel na cca 3m, at s tim muzu vic po pracovisti. Bez regulace bych nemohl lepit polystyren a depron, propalilo by se to.
Marv

#1392 Příspěvek od Marv »

Dik za odpoved chlapi, take jsem to zkousel z nabijecky, nicmene se nedari, haze error. Ivane v patek jsem v Brne, tak nekdy pristim tydnem poku se vycasi :D Skoda, ze mi patek unikne, bylo by to prvni posezeni s vami. Marv
djsmeegy

#1393 Příspěvek od djsmeegy »

RimmerCZ píše:Odporovy drat nepouzivejte. Nejlepsi je tenky ocelovy - konkretne v domacich potrebach koupite snad za 30-40 korun 2m oceloveho nerezoveho dratu do krajece knedliku, tloustka tusim 0.4mm. Tento drat pouzivam ve 3 svych rezacich lukach - 30cm, 60cm a 110cm. Co si pamatuju z hlavy, pro proud 1.4A na ten nejdelsi potrebuju tak 25V, takze si to linearne prepocitejte na vasi delku dratu.

Na fasadni polys rezu na 1.4A-1.5A, tuhe XPSko na 1.8A a soklovy EPS na cca 1.6-1.7A. Taky zalezi dost na napnuti dratu, kvalite - klouzavosti sablony po ktere se drat pohybuje atp. Sablony rezu z obyc. topolovky 3mm a po duklanem prebrouseni a zaobleni hrat se do celkem da.

EPP jsem nikdy nerezal, ale jelikoz je to vahove tezsi material, bude asi potreba urco aspon 1.7-1.8A.

Bez problemu se da rezat treba z lipolky, nemusite na to mit zadny zdroj. Ono to zas tak moc nezere a na tu lipolku to muze byt zapnute treba hodinu ze jo.

Ja mam teda nabijecku iCharger a tam mam primo rezaci program, takze nastavim jaky chci proud a zbytek zaridi nabijecka az do napeti tusim 25+- voltu - coz je super, protoze si to muzu regulovat. Nektere lepsi nabijecky by toto mely umet taky. Kazdopadne je potreba pred ostrym rezanim si to vyzkouset jak to prochazi materialem. Urcite by se z toho nemelo kourit, takze to neprehanet s proudem ;)

Moc děkuji za vyčerpávající popis. Určitě si znamenám a pak užiju! Těším se na pátek :-)
A tu tavnou pistoli s regulací z dx.com mám taky. Je super a doporučuji všem! Bez ní by to lepení bylo jako slina vetřelce :grin::grin:
Xenomorfus

#1394 Příspěvek od Xenomorfus »

Uz 45 minut cestuju do Maxe,tramvajim dosla stava nebo co :-(.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
djsmeegy

#1395 Příspěvek od djsmeegy »

Xenomorfus píše:Uz 45 minut cestuju do Maxe,tramvajim dosla stava nebo co :-(.

Jo asi jim odešly tyristory do křemíkového nebe. Taky cestuju:grin:
Zamčeno

Zpět na „Kluby“