Helimaniacs Team Brno

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1381 Příspěvek od pkotatko »

psena píše:No, ze se ptas.... kdokoliv je vitan a kdo je dal nez my, tak trojnasob.

No, včera jsem tě chvilku pozoroval. Vím že to bylo jen takové blbnutí, ale už by jsi mohl učit ty mě... :D Fakt dobrý.
Ono i to blbnutí má něco do sebe. Jedna věc je nadřít nějaký obrat a druhá lítat pro radost, blbnout a při tom se jen tak mimochodem učit reagovat na všechny polohy heliny.
Já ještě mám pořád pocit, že potřebuju dřít polohovky v reálu. Tohle musí být na 200%, pak má smysl jít dál.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
psena
Kontaktovat uživatele:

#1382 Příspěvek od psena »

Je, tak to jsem si vubec nevsiml, ten multiplayer by mohl mit lip udelanej chat i oznamovani , kdyz treba nekdo vstoupi do multiplayeru. Treba, kdyz jsem vcera chtel psat Penaxovi na co se muze zamerit kdyz trenuje zatacku, tak si toho meho textu malym dole samozrejme nevsiml.
S tim blbnutim vim jak to myslis, uz taky pravidelne zarazuju nejaky "blbnuti" do svyho soukromyho treninku, protoze takhle se vlastne zacina formovat i volna sestava. Takovy to rychly prizpusobeni poloze heliny je dobra a prospesna vec, ale stejne se cim dal vic snazim abych ne pouze reagoval, ale abych dopredu vedel co presne chci udelat kdekoliv se v luftu nachazim, ale to zatim dost drhne.
Dost uz citim, ze si fakt budu muset zacit na jaro pripravovat nejakej sled prvku aby to nejak navazovalo a dalo se na to divat, prevest to potom do realu potom uz neni takovy problem.
Polohovky jsou uplne jasny, tech neni nikdy dost a je to zaklad, hodne stale bojuju s presnosti pakovani v zakladnich obratech. Nudelam tri bocni premety s presunem aniz by se me nevychylil ocas atd... vsak to zname asi vsichni. :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#1383 Příspěvek od psena »

Digis píše:Vidím, že jste nahodili téma, které teda není nic pro mě. Simulátor a ještě online to asi moc na naučení není, akorát na blbnutí, co? Když se chce člověk na simu něco naučit, chce mít klid a nechce aby se mu tam nikdo pletl.

Samozrejme kdyz by to byl model jak my vcera, tak se nenucis vubec nic :D , ale pote co jsem zkousel neco poradit Penaxovi a samozrejme pres chat by to bylo na dlouhy lokte nez bychom se vubec porozumeli, tak me napadlo propojeni pres teamspeak, coz je bezny program pro propojeni lidi nebo i celych tymu pri hrani ruznych multiplayerovych her.
Takze pokud bych byl s nekym spojenej pres teamspeak nebo skype, tak myslim ze bych mohl pomoct napriklad pri treninkovych metodach a dalsim postupu treninku. Na letisti na to uz dlouho nebyl cas a ted uz ani neni pocasi, ale v noci v teple domova me nedela takova lekce problem.
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#1384 Příspěvek od oskar 007 »

No tak když bys poskytoval takové lekce tak i já bych se připojil kdyby to nikomu nevadilo. Ale nějak mě to lítání na simu moc nebere. Real je real.
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
peko.cz

#1385 Příspěvek od peko.cz »

psena píše:
Digis píše:Vidím, že jste nahodili téma, které teda není nic pro mě. Simulátor a ještě online to asi moc na naučení není, akorát na blbnutí, co? Když se chce člověk na simu něco naučit, chce mít klid a nechce aby se mu tam nikdo pletl.

Samozrejme kdyz by to byl model jak my vcera, tak se nenucis vubec nic :D , ale pote co jsem zkousel neco poradit Penaxovi a samozrejme pres chat by to bylo na dlouhy lokte nez bychom se vubec porozumeli, tak me napadlo propojeni pres teamspeak, coz je bezny program pro propojeni lidi nebo i celych tymu pri hrani ruznych multiplayerovych her.
Takze pokud bych byl s nekym spojenej pres teamspeak nebo skype, tak myslim ze bych mohl pomoct napriklad pri treninkovych metodach a dalsim postupu treninku. Na letisti na to uz dlouho nebyl cas a ted uz ani neni pocasi, ale v noci v teple domova me nedela takova lekce problem.

Je ta možný i VoiceChat, ale zatím jsem ho nezkoušel.
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
Troll

#1386 Příspěvek od Troll »

psena píše: ...bocni premety ...

Ahoj Petře. Co jsou to ty boční přemety? Už jsem to tady párkrát četl a vůbec nemám jasno co tím názvem označujete.
psena
Kontaktovat uživatele:

#1387 Příspěvek od psena »

:lol: Ahoj Honzo, ja vim ze jsem nemehlo na nazvoslovi, nejak mam v tech prvcich problem se vyznat, neco anglicky, neco cesky a vetsinou si nemuzu vzpomenout na nic i na letisti a ostatni me napovidaji. :D
Bocni premet, nebo spis pulpremet s presnusem jsem myslel to, kdyz pomoci kloneni, neboli kridelek se dostanu na vrtuli s tim, ze se pri tom pulpremetu presunu treba 5m, kdyz udelam jeden tak to jeste jde, ale jak jich je vic v rychlejsim sledu tak me jde ocas sejdrem a musim ho rovnat. Proste ruka jde krive jakmile se vrtulnik dostava dal ode me, nejak se toho nemuzu zbavit.
Troll

#1388 Příspěvek od Troll »

Aha, už mi to je jasné. :D Dík. A jak velký průměr přemetu děláš? Zkus to na pořádný rychlosti a co největší, bude se to snadněji řídit, bude víc času. Ale zase to chce výborně fungující ocas. BTW, ten se hodí vždy :lol:
psena
Kontaktovat uživatele:

#1389 Příspěvek od psena »

No pri tom pulpremetu se presouvam velkym obloukem treba 3-5 metru, pri tom presunu je samozrejme dost casu to ridit, ale byl bych radsi, kdybych mel tak pevnou ruku co se tyce zakladniho krize ovladace, ze bych ocas nemusel dorovnavat. No postupne se to zlepsuje, chce to cas a klid.. :D
psena
Kontaktovat uživatele:

#1390 Příspěvek od psena »

Diky vsem za reakce na SZ (krom peka, ten je evidentne mimo net).
Vypada to nadejne, Uch a prtka maji moznost nekoho oslovit a Digis uz ma i nejaky svuj navrh a je taky moc pekny :D
Uch taky planuje brzky natisk nejakych jednoduchych samolepek na kabinku popripade na auto atd. v rozmeru cca 2cmx10cm
Ja si zavazne objednavam 5ks 8)

EDIT: Tak prtka uz kontaktoval sveho grafika a dostal podobne ceny jak jsem vam psal v SZ ja... takze je to uz pouze na Michalovi a jeho kamosovi, popripade na Digisovi jako tvurci.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#1391 Příspěvek od Digis »

Ten návrh je v podstatě Peka, já ho jen trochu opravil.

Co se tělocvičny týká, vypadá to blbě, jak jsem řekl lítání s modely tak byli všichni vyděšení, že jim to tam zničíme, že to mají nový apod. Vůbec neví která bije. Jinak ceny se pohybují kolem 400,- za hodinu. I kdybych u nás tu bábu přesvědčil, tak mají stejně zamluvený každej den až do konce zimní sezóny. Tak že já nepomůžu, byl jsem naivní..
peko.cz

#1392 Příspěvek od peko.cz »

Měl jsem blbej den. Odešel mě zesilovač Sony v obyváků (oprava bude asi drahá). Dal jsem na reklamaci ten můj Tx Futaba 10CG, kterýmu už skoro nefungoval diosplej (naštěstí v záruce), ty "vadné" baterky Hyperion vypadají tak, že je asi vadný nabíječ Hyperion 615i DUO3 a ten je zku..il. Krtek by je sice na reklamaci asi vzal, ale asi by to bylo marný ... Holt, blbej den. Aspoň někde si můžu postěžovat :x
UCH

#1393 Příspěvek od UCH »

Tak to je mi líto že tě potkalo tolik smůly najednou. Ani na lítání to dnes nebylo.... Takový dny by se fakt neměli vyskytovat.
HK 600 GT, HK 500 GT, T-rex 600, Maketa MD 530 na sračku, Hornet X3D-nikdy víc..DX7Kdo nepadá, lítá pod svoje možnosti...tak tohle všechno je už minulost...[url=http://www.helimaniacs.cz][img]http://www.helimaniacs.cz/logo.jpg[/img][/url]
Digis
Kontaktovat uživatele:

#1394 Příspěvek od Digis »

UCH píše:Tak to je mi líto že tě potkalo tolik smůly najednou. Ani na lítání to dnes nebylo.... Takový dny by se fakt neměli vyskytovat.

a bude jich bohužel víc :( Jak se příští týden posune čas, tak my co chodíme "normálně" do práce budeme chodit domů za tmy a lítání přes týden definitivně končí. :(
peko.cz

#1395 Příspěvek od peko.cz »

Digis píše:
UCH píše:Tak to je mi líto že tě potkalo tolik smůly najednou. Ani na lítání to dnes nebylo.... Takový dny by se fakt neměli vyskytovat.

a bude jich bohužel víc :( Jak se příští týden posune čas, tak my co chodíme "normálně" do práce budeme chodit domů za tmy a lítání přes týden definitivně končí. :(

Já jsem skončil tak na měsíc, bo nemám vysílačku. Asi vyhrabu DX6i a zkusím ji zprovoznit aspoň na SIMu a na dvou letadlech z EPP.
Zamčeno

Zpět na „Kluby“