Heli HK-450 z HC

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno

Co si o téhle heli myslíte?

Anketa končí za ned 15.02.2009 11:22

Nepovedený klon
2
13%
Jako vše ostatní,za málo peněz málo muziky
14
88%

Celkem hlasů: 16

Zpráva
Autor
Zbynass1

#1381 Příspěvek od Zbynass1 »

2Kenny: od loňských prázdnin jsem půl roku jsem se samokřídlem, přes sezonu od letošního jara do podzimu několik EPP letadel, koncem léta jsem objednal HK450, než přišlo tak sim RFG4,5 cca 14 dní pilně (aspoň půl hodiny - hodinu denně s TRex500) podobné lety jako je vidět na tom videu jsem lítal asi tak po 10 dnech od složení HK, a zlepšovalo se to baterku od baterky, celkem jsem s ním za tři týdny odlítal dvě hodiny letového času, pak přišla hrozná rána, objednal jsem CX 450 V2 AE, měsíc a půl pauza, po složení následovaly problémy s doladěním takže jsem to zalítával skoro čtrnáct dní, no a ten let co je na videu tak to je asi čtvrtá baterka po tom co jsem namontoval uhlíkové listy a doladil hlavu a křivky, takže to bylo jenom takové nesmělé osahávání jak to vlastně chodí, ale bylo hezky tak mě kamoš natočil foťákem, (chtěl jsem mít památku než to zase rozložím o matičku zem) teď asi o osm baterek dál už jsem dával výkruty přemety docela na jistotu a visy i přesuny ve visu v jakémkoliv úhlu ( jde jenom o to překonat strach, v realu pokud moc nefouká tak to funguje přesně jak v simu) , no a pak jsem se pokusil o větší akrobačku a přišla další hrozná rána, jsem prostě JELITO :) do víkendu to zas bude v kupě tak snad ještě letos bude počasí, 3D akrobacii si budu muset jednou pro vždy zakázat protože už mi začínají docházet prašule :) a tak nějak tuším že na to asi nemám to ideální nadání. Každopádně jestli můžu, jako začátečník, něco doporučit vždycky když jsem se na simu něco učil tak jsem si nejdřív vzal nějakou větší a poslušnou helinu, na které jsem si nejdřív zjistil jak se ten který obrat má dělat a co s páčkama a až jsem dostal do rukou tu správnou synchronizaci tak teprve pak jsem si vzal menší a neposedný model. Podle mně je i blbost se učit na simu třeba visy hned s 450 vrťasem, myslím že to akorát prodlouží čas tréningu. Třeba heliny co se používají v RFG v heli tutorialech jsou proti těm našim elektrám vyloženě líné, předpokládám že ti instruktoři asi ví proč.
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#1382 Příspěvek od Kenny McCormick »

To si zvladol pomerne rychlo - si myslim. Ono je to nieco na tom, ked niekto lietal s lietadlami predtym, co sa tyka ovladania modelu nosom k sebe. S tym mam dost velky problem, a bojim sa ze v panike zabudnem kde je "sever".
Skusim to podla tvojej rady na sime najprv s vecsim modelom, so 450 nemam problem visiet, pokial ho nenatocim nosom k sebe. Ale ani normalnu osmu s nim nezaletim. S velkym hej, zrejme preto, ako pises, mam ovela viac casu - je pomaly...
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#1383 Příspěvek od Bizon »

Je to tak. Já se naučil lítat na simu s velkou mašinou solidně, ale v reálu s 450 jsem to uplně nestíhal... Tak jsem začal i na simu lítat 450, a teď mi ten velký mixér na simu příjde jako kdyby to bylo zpomalené!
Zbynass1

#1384 Příspěvek od Zbynass1 »

Vidím že HK vlákno víc žije tak tady přidám jendo svoje neblahé zjištění. Přemýšlel jsem jak nahradit drát pádel něčím pevnjším, narychlo jsem změři průřez vypadalo to na 2mm, tak jsem zaběhnul do prvního cyklosportu a nakoupil špice do zásoby. Bohužel ten drát není rovné 2mm ale asi tak nějak 1,95 (přesněji to šuplerou nezměřím), a tak špice která má 2mm tam nejde narvat. Samozřejmě jsem to zjistil až po té co jsem jedno pádlo natvrdo zalepil na špici... Platí pro hlavu CX i HK plastovou
nahoru může, dolů musí
Black
Kontaktovat uživatele:

#1385 Příspěvek od Black »

Zbynass1.Když jsem viděl to video,tak jsem taky myslel,že máš odlítaný podstatně víc.No je to výzva.Kuwa už aby mi přišlo to servo a mohl jsem zase poskakovat.
Maxipes

#1386 Příspěvek od Maxipes »

Zbynass1 píše:Přemýšlel jsem jak nahradit drát pádel něčím pevnjším

A proc potrebujes pevnejsi? Pri rane o zem se to ohne i kdyby to byl drat 5mm. Naopak je lepsi kdyz se ohne snadno aspon tim zachrani neco drazsiho.

PS: klobouk dolu. Takle rychle bych se taky chtel ucit :-)
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Kenny McCormick

#1387 Příspěvek od Kenny McCormick »

S tym dratom ma Maxipes pravdu. Lepsie ked sa ohne drat, ako nieco na rotorovej hlave. Zatial sa mi podarilo 2x drat pomerne slusne vyrovnat. Mam nahradny, ale este som nepouzil.
Zato som menil hlavnu osku 3x, priecnu 2x, zadnu 4x a domcek /hlavu/ na hlavnom rotore 1x, listy hlavne 3x, zadne 1x, trubka 1x. Zatial celkom "male" naklady na opravy ale vzhladom na to, ze este viem len visiet, stupat, klesat, presuvat sa a pristat chvostom k sebe - mozno ani nie male. :P

Keby si ho chcel silou mocou skusit upravit - ten drat, upnut do vrtacky alebo maleho sustruhu, roztocit a prejst nejakym jemnym smirkovym papierom /zrno 400-600/. Problem je ale s uchytom padiel /nieje zavit/, zrejme treba dat carbonove s cervikom, predtym urobit zabrus pilnikom.
Hali
Kontaktovat uživatele:

#1388 Příspěvek od Hali »

Vlastni blbosti a klestema na kulove cepy jsem si podrel a omackal cep na zadni servo u cykliky. kdyz tam ted nasadim tahlo pohybbuje se ztuha. maji na HC nekde tyhle nahradni dylo popř i u nas? diky.
[url=http://www.spotreby.cz/honda-civic-d15z8-84-kw-0-hp-a4070/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_4070.gif[/img][/url]
Zbynass1

#1389 Příspěvek od Zbynass1 »

Hali: na HK koupíš sáček s drobnými díla za 3,- DLR jinak Pavel Vít je bude mít taky určitě skladem kdybys měl cestu do Ovy.

K tomu drátu, pevnější nebo pružnější jsem chtěl hlavně proto, že nemám na vrtulník zatím kufr a tahám ho furt sebou v autě, občas na zadním sedadle občas v kufru a protože mám v autě bordel tak se občas stane, že se mi o pádlo které trčí dopředu něco opře a drát se přihne... Jasné že při ráně to žádný matroš nezachrání. A ty špice mi přišly jako dobrý nápad už jenom proto že jedna stojí 3,-Kč. Stranu bez závitu jsem upravil tak že jsem jí na brusce trochu zůžil a zdrsnil, nanesl Anaerob do pádla dal na drát a zarazil do sebe, zbytek anaerobu jsme otřel spoj zakápnul sekunďákem a stříknul aktivátorem ( ten sekunďák proto aby anaerob uvnitř dokonale zatuhl. Včera jsem se pokoušel pádlo oddělit od drátu a hodně jsem se zapotil... Za letu se by se to rozebrat rozhodně nemohlo.
Zas tak mě nechvalte, je to podle mně naprostý začátek lítám s tím jak s letadlem. Nějaká zatáčka v couvání nebo let na zádech je pro mně zatím naprosto nepředstavitelný. A i to je stále jenom základ pokud by chtěl člověk lítat akrobacii.
K velkému skoku při učení se s vrtulníkem došlo když jsem starší olítáné HS55 sevra konečně hodil do popelnice a namontoval HD1810. Co se týká stability tak rozdíl o 100%.
nahoru může, dolů musí
A2C
Kontaktovat uživatele:

#1390 Příspěvek od A2C »

Zdravím vás, som v tomto nový, pôvodne som kúpil z ebay Esky Honey Bee King 3, potom som tu prečítal všetko možné o tom a tak som bol nakoniec rád že to nebolo možné poslať a tak mi vracajú peniaze. Avšak ako som tak čítal a "bruslil" po dostupných info tak som sa dostal k HK450, nechcem s tým lietať 3D (aspoň zatial) ale nechcem zas aby sa mi to rozpadlo v rukách na prach preto chcem niečo kvalitnejšie na také "hobby polietanie"
beriem si HK450 Fully Alloy http://www.unitedhobbies.com/hobbycity/ ... copter_Kit
teda predpokladám že to už má asi všetko v kove, ak sa dá veriť popisu a časti aj obrázkom.
avšak som začiatočník a bojím sa tej stavby a dávania to do "cajchu"
snažil som sa túto tému prečítať ale 95 strán bolo na mňa moc, po asi 15tich som to vzdal.
chcem to poskladať komplet a budem potrebovať aj vysielačku. Prípadne asi skúsim či to niekto nepredávate v bazáre komplet a odladené
Turingy 9X - 2,4GHz (Corona)
Chytili ma coptery :)
A2C
Kontaktovat uživatele:

#1391 Příspěvek od A2C »

snáď mi niekto pomôže s vyskladaním tohto HK450

takže chcem HK-450 Fully Alloy

k tomu
serva klasika aké tu stále odporúčate: 3x HXT900 a GWS Park HPX

regulátor teraz neviem aký lebo v tom mám zmätok
všetci mi odporúčajú Turingy avšak neviem aký je rozdiel medzi Sentry a Plush
aký je v tom rozdiel? nebude sa mi zahrievať? Akú budem potrebovať k tomu programovaciu kartu? alebo potrebujem k tomu programovaciu kartu?

Motor TP450

Gyro Hobby King 401B AVCS

Baterie vezmem zatial 2x ZIPPY Flightmax 2200mAh 3S1P 25C

Nabíjačku Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger

vie mi niekto s tým poradiť? zabudol som ešte niečo k tomu aby som vzlietol?
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#1392 Příspěvek od ËWRYBADY »

Tak ty serva HXT 900 nic moc..(spíš nic než moc)vem jich v tom případě aspoň 5.Regulátor vem Turnigy 40A Plus.(Není mezi nima rozdíl,jen v tom že sentry hlídá napětí přes balanční konektor).K nabíječce vem ještě zdroj!Ale jestli na to nějak moc nespěcháš taky bych počkal do ledna,kdy má přijí 450 PRO.Já s tím MT nebyl moc spokojen..
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
A2C
Kontaktovat uživatele:

#1393 Příspěvek od A2C »

k tomu regulátoru nebudem potrebovať programovaciu kartu?
v čom sa bude odlišovať PRO od MT? a cenovo ako na tom bude?
Zbynass1

#1394 Příspěvek od Zbynass1 »

Serva bych vzal určitě nějaké lepší, u vrtulníku jsou kvalitní serva Alfa a Omega stability. Ten motor mám, v pohodě s ním 6 minut uvisíš. S lepšími listy není problém 7 minut lítání i s rezervou napětí v baterkách.
nahoru může, dolů musí
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#1395 Příspěvek od ËWRYBADY »

A2C píše:k tomu regulátoru nebudem potrebovať programovaciu kartu?
v čom sa bude odlišovať PRO od MT? a cenovo ako na tom bude?

PRO je promakanější verze V2(u Align)je starší,ale lítá výborně..Ale já to myslel že ta PRO bude snad ještě kvalitou o něco výš..Jinak verze PRO bude určitě dražší,ale přes 100 to určitě nebude..Tipuju 80?
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“