Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
V afro20A , vylepšit, taky mi simonK vypadával ze synchronizace. S BLHELI to chodí jak fík 
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
kdy se to vypadavani projevuje ? Mam Spidery se Simonk a preventivne se me to flashovat nechce. Tak at vim na co si davat pozor.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
krtek2k píše:V afro20A , vylepšit, taky mi simonK vypadával ze synchronizace. S BLHELI to chodí jak fík
dík ... moc užitečná informace ... tak se nám ten zádrhel začíná rýsovat ... nemáš náhodou zkušenost nebo nějaké "zvěsti" o tom jak se chová ten BLheli na ATMELch? to afro je myslím Sylabs ne?
Jo a na rozdíl od SimonK je BLheli nějak konfigurovatelný (což mě život spíš komplikuje - další věc co bych si klidně odpustil) ... potřeboval jsi nějak něco nastavovat nebo jedeš nějak v defaultu?
Re: Amper ... preventivně nemá smysl nic flešovat. Někomu to chodí a nemá problém. Pak není důvod nic měnit. Třeba ST také lítá Spidery a také je podle všeho OK. Pokud to funguje, nehrab do toho. Tady řešíme že pár setupů s nimi má tendenci více či méně škytat a zastavovat se. To samozřejmě řešit nějak musím pokud bude pokračovat. Jinak projevuje se to právě v různých situacích, ale obvykle tak, že se jeden či více motorů jakoby zasekne a koptéra se tím pádem neudrží ve vzduchu a žuchne, nebo někdy jen zavrávorá (aniž by dostala ránu a bez zásahu pilota nebo něco takového) ale stihne ještě vybrat. Ani jedno samozřejmě není žádoucí. Viz třeba to video výše
To: Ancistrus01
možná to tím nebude, ale při prvním oživování CC3D jsem narazil na problém s přehozenými kabely mezi přímačem a deskou (pinování v konektoru desky). Myslel jsem, že to v konfigurátoru dohoním, vypadalo to tak i v SW ale quad se choval prapodivně (podobně jako na videu, občas po zapnutí nešel plyn ...). Tak jsem kabely přehodil jak to má být a provedl novou konfiguraci - od té doby lítá jak má. Mám to nejlevnější CC3D co na e-bay je a jsem maximálně spokojen.
možná to tím nebude, ale při prvním oživování CC3D jsem narazil na problém s přehozenými kabely mezi přímačem a deskou (pinování v konektoru desky). Myslel jsem, že to v konfigurátoru dohoním, vypadalo to tak i v SW ale quad se choval prapodivně (podobně jako na videu, občas po zapnutí nešel plyn ...). Tak jsem kabely přehodil jak to má být a provedl novou konfiguraci - od té doby lítá jak má. Mám to nejlevnější CC3D co na e-bay je a jsem maximálně spokojen.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
To Kenny:
Nene tím to stopro není. Quad lítá perfektně, jen občas pozlobí motor
Nene tím to stopro není. Quad lítá perfektně, jen občas pozlobí motor
jindraj píše:dík ... moc užitečná informace ... tak se nám ten zádrhel začíná rýsovat ... nemáš náhodou zkušenost nebo nějaké "zvěsti" o tom jak se chová ten BLheli na ATMELch? to afro je myslím Sylabs ne?
Jo a na rozdíl od SimonK je BLheli nějak konfigurovatelný (což mě život spíš komplikuje - další věc co bych si klidně odpustil) ... potřeboval jsi nějak něco nastavovat nebo jedeš nějak v defaultu?
Re: Amper ... preventivně nemá smysl nic flešovat. Někomu to chodí a nemá problém. Pak není důvod nic měnit. Třeba ST také lítá Spidery a také je podle všeho OK. Pokud to funguje, nehrab do toho. Tady řešíme že pár setupů s nimi má tendenci více či méně škytat a zastavovat se. To samozřejmě řešit nějak musím pokud bude pokračovat. Jinak projevuje se to právě v různých situacích, ale obvykle tak, že se jeden či více motorů jakoby zasekne a koptéra se tím pádem neudrží ve vzduchu a žuchne, nebo někdy jen zavrávorá (aniž by dostala ránu a bez zásahu pilota nebo něco takového) ale stihne ještě vybrat. Ani jedno samozřejmě není žádoucí. Viz třeba to video výše
Afro je atmel. Blheli je plně konfigoravetelný.
Nastavuju ale jen tři věci.
1-damped light
2-timing na max
3-případně směr otáčení, jinak je všechno v defaultu.
Moje nastavení v příloze:
Frsky X10S Carbon
Tak jsem se vratil z litani s 250tkou s naze32 a už mi to točí lopasy a vykruty jak spraku. Hlavně to zastavovani v horizontu je hustý naze32 lita fakt huste. Ještě musim poladit kameru, mám ji pořád málo vyosenou. Zkusim vytisknout podložky pod motory a uvidim. Zatím naprosta paráda a pocity z litani skvělý. Nic nezlobí a funguje super. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
mel bych jen takovej dotaz, jestli pouzivate pro vtx LC filtr?
naze, minimosd a vtx napajim 5V ze samostatnyho becu, a zaclo mi vypadavat minimosd /nevidim cisla/, ted uz se i sem tam restartuje a jeste se k tomu pridaly i cerny pruhy pres obraz, kdyz zapnu motory. kde mam hledat pricinu? ruseni od motoru /cinskych lozisek/, spatnej bec /ten prece naky filtrovaci soucastky mit musi/
diky za radu ;]
naze, minimosd a vtx napajim 5V ze samostatnyho becu, a zaclo mi vypadavat minimosd /nevidim cisla/, ted uz se i sem tam restartuje a jeste se k tomu pridaly i cerny pruhy pres obraz, kdyz zapnu motory. kde mam hledat pricinu? ruseni od motoru /cinskych lozisek/, spatnej bec /ten prece naky filtrovaci soucastky mit musi/
diky za radu ;]
Když už mě tak včera ten můj QAV250 tak překvapil, tak jsem mu spíchnul nový přední spoiler na kameru. Trochu jsem si pohrál se solidworks a na 3D tiskárně je to.
Trocha aerodynamiky pro rychlejší let taky není na škodu.
- xxkarlosxx
Poladil jsem CC3D a málem jsem se pěkně rozplácnull.. První let s tím nastavením,ale myslím,že to bude super až si zvyknu.. Ještě musím podložit mobius kameru,aby bylo lépe vidět v rychlostech.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_R0j0zQxj3Y[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_R0j0zQxj3Y[/youtube]
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
pěkně karlos 
Frsky X10S Carbon
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem z těch výpadků jelen.
Očividně v tom nějak má vliv rate (rychlost flipů).
Ráno se mi docela dařilo nasimulovat výpadky motorů. Vysel jsem nízko u země, cca 15 cm a každou chvíli náhodně vypadl jeden až všechny motory, knipl plynu jsem nechal tak jak je a chvíli po dopadu na zem motory zase nabraly otáčky a koptéra zase za vysela. Tohle se opakovalo snad 10x!
Dokonce jsem to nahrával, ale protože jsem si ráno do Lumie nahrál Windows 10 Technical Preview, uložil se jen začátek kde není vidět ten výpadek. (Tím nechci nijak hanit WindowsPhone, je to jen Alfa verze, u finální rozhodně takové problémy nebudou
)
Tak jsem si řekl, že to zkusím s CleanFlight. Nahrát do CC3D se mi to podařilo, ale nakonfigurovat už moc ne... Nemohl jsem rozchodit FrSky S.Bus, tak jsem to nechal a vrátil tam zpátky OpenPilot 15.02. Nakonfiguroval jsem to tedy všechno od znova, a namísto 600 deg/s rate jsem dal 500 deg/s. S 500 deg/s už mám celkem vyladěné pidy, takže je let takový klidnější, s 600 deg/s to musím ještě doladit.
No každopádně, teď jsem to byl zkusit, že to natočíme tentokrát zrcadlovkou a celý let byl perfektně klidný! Zase jsem jen visel u země, ale ani jeden výpadek
Bohužel mám furt takovou nejistotu, že ještě alespoň 4 lety provedu vysením.
Také mě napadá, že jsem teďka o trochu zvedl neutrál otáček. Z 1094µs na 1100µs. Mohlo by to mít vliv?
Očividně v tom nějak má vliv rate (rychlost flipů).
Ráno se mi docela dařilo nasimulovat výpadky motorů. Vysel jsem nízko u země, cca 15 cm a každou chvíli náhodně vypadl jeden až všechny motory, knipl plynu jsem nechal tak jak je a chvíli po dopadu na zem motory zase nabraly otáčky a koptéra zase za vysela. Tohle se opakovalo snad 10x!
Dokonce jsem to nahrával, ale protože jsem si ráno do Lumie nahrál Windows 10 Technical Preview, uložil se jen začátek kde není vidět ten výpadek. (Tím nechci nijak hanit WindowsPhone, je to jen Alfa verze, u finální rozhodně takové problémy nebudou
Tak jsem si řekl, že to zkusím s CleanFlight. Nahrát do CC3D se mi to podařilo, ale nakonfigurovat už moc ne... Nemohl jsem rozchodit FrSky S.Bus, tak jsem to nechal a vrátil tam zpátky OpenPilot 15.02. Nakonfiguroval jsem to tedy všechno od znova, a namísto 600 deg/s rate jsem dal 500 deg/s. S 500 deg/s už mám celkem vyladěné pidy, takže je let takový klidnější, s 600 deg/s to musím ještě doladit.
No každopádně, teď jsem to byl zkusit, že to natočíme tentokrát zrcadlovkou a celý let byl perfektně klidný! Zase jsem jen visel u země, ale ani jeden výpadek
Bohužel mám furt takovou nejistotu, že ještě alespoň 4 lety provedu vysením.
Také mě napadá, že jsem teďka o trochu zvedl neutrál otáček. Z 1094µs na 1100µs. Mohlo by to mít vliv?
Dneska ověřeno, že CC3D i s nejnovějším fw s openpilot v acro mode prakticky nelítatelné. Začne se to vzpínat a prakticky to je neřiditelné. Takže lítám atti tam to funguje. Takové pohodové lítání. Pořád to nemají vychytaný, zlatá NAZE32 tam to v clean flight funguje parádně.
Krtku2k tisknu toho peona, jsem na to zvědav.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
ST píše:Dneska ověřeno, že CC3D i s nejnovějším fw s openpilot v acro mode prakticky nelítatelné. Začne se to vzpínat a prakticky to je neřiditelné. Takže lítám atti tam to funguje. Takové pohodové lítání. Pořád to nemají vychytaný, zlatá NAZE32 tam to v clean flight funguje parádně.
Myslíš Acro+?
Já lítám Rate a je to úplně paráda!
Jaký je konkrétně rozdíl mezi Acro+ a Rate? Mě ten Rate příjde až dost ostrý...
Jo je to acro+, jak to půjde, tak jdu zpátky taky na RATE.