DJI NAZA
- gardenroute
Re: DJI NAZA
Presne tak, oni na to pouzili tak trochu zavadejici oznaceni, ktere laiky okamzite poplete, zvlaste kdyz ve vsech popisech to BT tak porad zdurazuji... 
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zdravim vsetkych, potrebujem poradit .. mam naza m lite, neviem ale zapnut kalibraciu regulatorov, mam hobbywing platinum opto pro 30a, ked podla navodu prepinam vypinac letoveho modu tak sa mi nerozsvieti zlta led ... je to regularotmi alebo som na nieco za budol ? dakujem za odpoved
geko píše:zdravim vsetkych, potrebujem poradit .. mam naza m lite, neviem ale zapnut kalibraciu regulatorov, mam hobbywing platinum opto pro 30a, ked podla navodu prepinam vypinac letoveho modu tak sa mi nerozsvieti zlta led ... je to regularotmi alebo som na nieco za budol ? dakujem za odpoved
ako chces kalibrovat ESC cez Nazu??? Toto pocujem prvy krat, to nema logiku...
ESC musis kalibrovat pomocou riadiaceho signal a ten predsa nie je aktivny, ked stroj neleti...
Regulatory treba odpojit od nazy a pripojit bud priamo na receiver a "vypackovat" si vsetko alebo na nejaky servo tester, pripadne na programovaciu kartu (hobbywing ESC maju kartu)
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
jaj .. sorry .. myslim na dve veci naraz .. kalibraciu gps a armovanie motorov .. hlavne mi ide o motory .. nerozbehnu sa ked sa ich snazim armovat .. myslel som, z eje to regulatormy, ale citam ze maju frame rate od 50 do 470 ci tak nejako ... som zaciatocnik, takze mozno je to nejaka banalna chyba ...
geko píše:jaj .. sorry .. myslim na dve veci naraz .. kalibraciu gps a armovanie motorov .. hlavne mi ide o motory .. nerozbehnu sa ked sa ich snazim armovat .. myslel som, z eje to regulatormy, ale citam ze maju frame rate od 50 do 470 ci tak nejako ... som zaciatocnik, takze mozno je to nejaka banalna chyba ...
podla mna je zle nakalibrovany TX, alebo mas zle nastaveny idle time. Frame rate na regulatory treba co najvyssie - 400/500Hz. Ale urcite to nema vplyv na armovanie.
Dufam, ze neskusat armovat, ked je Naza pripojena na pocitac - tam to nejde.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
- gardenroute
Re: Novinky od DJI - 2.4G Datalink&iPAD Ground Station a FW
gardenroute píše:Tak na nás DJI chystá (a již i spustilo) haldu novinek :
....
- od 13.9. také zahájen prodej 2.4G Bluetooth Datalink & iPAD Ground Station, což vypadá jako dost dobrá věc, kterou zatím u DJI zvládal jen špičkový (a drahý) autopilot Wookong
- umí to s aplikací běžící na běžném iPadu (a pozemní stanicí, která s iPadem komunikuje přes Bluetooh) automaticky létat po Waypointech a automaticky přistávat (a kopírovat terén), a to s využitím (asi Google) map, stojí to bratru 300 USD, a je to další kus hardware do multikoptery
....
Tady jsou DJI videa a jak to vlastne funguje, mimochodem je to plne funkcni i s Phantomem, pokud by ten Vas jeste neco dalsiho unesl (data modem 2.4 GHz).
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=awSWaXlF1VU[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m_zvalXWct4[/youtube]
nearmujem, ked som na pc ... skusim sa s tym pohrat ... dakujem za rady
Tak už jde stáhnout ten poslední firmware? Po zklamání s 3.16 a downgradu na 3.14 se mi nějak nechce dělat betatestera. Stanleyy psal, že to hned hodí na své stroje. Zkoušel už jej teda někdo?
Marek_Km píše:Tak už jde stáhnout ten poslední firmware? Po zklamání s 3.16 a downgradu na 3.14 se mi nějak nechce dělat betatestera. Stanleyy psal, že to hned hodí na své stroje. Zkoušel už jej teda někdo?
stanleyy to chcel hodit, len to vtedy neslo
- gardenroute
firmware 4.0
Uz to mam na Phantomovi, celkem to probehlo v pohode. Zatime nezkouseno za letu, jedu dnes do jiznich Cech, tak tam to chci otestovat. Pribyla tam jen položka pro Reset Bluetooth Info, a samozrejme to nastaveni maxim. vysky a vzdalenosti. Na to jsem zvedavy.
Zatím jiz ale vim, ze to muj problém (a mnoha jinych) s nezobrazovanim vzdalenosti od mista vzletu v iOSD Mk II (po posledním upgrade firmware iOSD) nevyresilo, ale jak rikam zatím jsem neletel, a nemel jsem GPS lock, tak mozna az potom....
Zatím jiz ale vim, ze to muj problém (a mnoha jinych) s nezobrazovanim vzdalenosti od mista vzletu v iOSD Mk II (po posledním upgrade firmware iOSD) nevyresilo, ale jak rikam zatím jsem neletel, a nemel jsem GPS lock, tak mozna az potom....
upgradol som Discovery Pro aj FY680... uvidime, ci zajtra bude dobre pocasie...
Po dvou startech s fw4 to vypada ze se to chova dobre, a nezaznamenal jsem nic co by me znepokojovalo. Jen je potreba vse znovu nastavit a zkalibrovat IMU vcetne kompasu!
Naposledy upravil(a) Heli dne pát 13.09.2013 19:36, celkem upraveno 1 x.
Jinak duvod proc prvni den neuvolni stazeni fw4 do Nazi je pry ten.... ze stazeni asistencniho SW ma vic jak 10 Mb a nechteji po tom prvotnim naporu uzivatelu zatezovat server jeste naslednym upgradem jednotky.
Heli píše:Jinak duvod proc prvni den neuvolni stazeni fw4 do Nazi je pry ten.... ze stazeni asistencniho SW ma vic jak 10 Mb a nechteji po tom prvotnim naporu uzivatelu zatezovat server jeste naslednym upgradem jednotky.
hlavne, ked ma ten firmware par sto kB...
4,0 nainštalovaná na 3,14/ hexa F550-inštalácia bez problémov, dokonca mi zostali všetky predošlé nastavenia, len som to prekontroloval. Dúfam že let bude prebiehať hladko, už len to počasie 
Zároveň som nainštaloval aj iOSDmini. Som zvedavý či bude ukazovať aj vzdialenosť od štartu.
Zároveň som nainštaloval aj iOSDmini. Som zvedavý či bude ukazovať aj vzdialenosť od štartu.
DJI F550, NAZA-M, Futaba T8J, GPS, H3-2D, HERO3, FatShark Attitude SD,Dji 10x3.8