T-rex 450 Pro - zkušenosti
- DaveLister
Znova nastavovat limity je zbytecne(gyro pokud neni nejak poskozeno si spravne nastavene limity pamatuje porad). Staci na chvilku cvaknout normal a zpet headlock a servo se normalem vycentruje. Samozrejme subtrimy musi byt na 0 a nehybat smerovkou, jinak ti to v headlock zase ujede ke strane. Osobne radeji roztacim heli v normal a head lock davam az pred vzletem, nebo behem letu.
AdamProg píše:Znova nastavovat limity je zbytecne(gyro pokud neni nejak poskozeno si spravne nastavene limity pamatuje porad). Staci na chvilku cvaknout normal a zpet headlock a servo se normalem vycentruje. Samozrejme subtrimy musi byt na 0 a nehybat smerovkou, jinak ti to v headlock zase ujede ke strane. Osobne radeji roztacim heli v normal a head lock davam az pred vzletem, nebo behem letu.
Pokud přesadí páku na servu, tak musí odpovídajícím způsobem opravit i limity. Jinak smykátko na jednu stranu nedojede, zatím co na druhou se šprajcne.
Stejně tak pokud změní délku páky.
Bizon píše:Když hýbeš servem nebo pákou tak je nejlepší limity nastavit vždycky znova...
zdzd píše:Pokud přesadí páku na servu, tak musí odpovídajícím způsobem opravit i limity. Jinak smykátko na jednu stranu nedojede, zatím co na druhou se šprajcne.
Stejně tak pokud změní délku páky.
Omlouvam se, spatne sem pochopil "Když hýbeš servem nebo pákou". Myslel jsem hybani kniplem, mel sem procist lepe vlakno. Samozrejme pokud se mechanicky neco dela s pakou musi se nastavit limity.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
AdamProg píše:....... Osobne radeji roztacim heli v normal a head lock davam az pred vzletem, nebo behem letu.
Prosím nejsem dost dobře znalej celí problematiky gyroskopů ale mněl jsem zato že gyro by se mnělo provozovat v tom režimu kdy se uvedlo v činnost. to zn. pokud ho zapnnu v HL modu tak na ten létat. při přepínání režimů alespoň co mám odpozorováno na vlastní kůži se občas stalo jako by si gyro načetlo šptnou nulovou polohu a po zvednutí stroje ustřelí ocas.
Ale jak říkám tahle informace není ověřená pouze mnou odpozorovaná. A to že během letu si přepínáš Normal do HL modu osobně považuju za průserové. Já vozím gyro GP750 - třeba máš jiné co to umožňuje.... co já vím a proto se nechci přít - ale spíš zeptat zda ti to někdy nedělalo nějaké problémy- třeba i jen menší?? ..........
OPR píše:Prosím nejsem dost dobře znalej celí problematiky gyroskopů ale mněl jsem zato že gyro by se mnělo provozovat v tom režimu kdy se uvedlo v činnost. to zn. pokud ho zapnnu v HL modu tak na ten létat. při přepínání režimů alespoň co mám odpozorováno na vlastní kůži se občas stalo jako by si gyro načetlo šptnou nulovou polohu a po zvednutí stroje ustřelí ocas.
Ale jak říkám tahle informace není ověřená pouze mnou odpozorovaná. A to že během letu si přepínáš Normal do HL modu osobně považuju za průserové. Já vozím gyro GP750 - třeba máš jiné co to umožňuje.... co já vím a proto se nechci přít - ale spíš zeptat zda ti to někdy nedělalo nějaké problémy- třeba i jen menší?? ..........
Prepinat rezimy gyra opravdu neni zadny problem.
Cuknuti ti prave hrozi, pokud startujes v headlock, a hejbnul sis pred tim smerovkou a nebo se ti heli pri roztaceni otocila(to se mi nekdy stane u Maxira), pak se po odlepeni vrtulnik prudce otoci, proto pri prepinam na headlock az po odstartovani. Pri prepnuti do normalu se ti vrtulnik muze zacit stacet, pokud nemas normal presne nastaven, a pri prepnuti zpet zase prestane stacet. Bud musis precizne nastavit normal(spravne nastavit stred vrtulkoveho serva), a nebo stim musis pocitat a pri prepinani na normal zacit lechce tocit a pri prepnuti na zpet, zase prestat korigovat smerovku.
Jinak ja normal pouzivam pouze na vyseni, takze ti nereknu jake zaludnosti te cekaji pri normalnim letu.
Jinak napriklad GY401 se nema zapinat v normal rezimu, takze pokud chces normal, stejne musis prepinat rezimy.
Take nedoporucuji rychle za sebou rezimy prepinat, aby to gyro nebralo jako nejaky servisni pokyn.
Začínám s PRO ve verzi 3G. Než to začnu stavět, podrobně čtu celé tohle vlákno a jsem v polovině.
Napadlo mě udělat jakýsi audit formou odkazové tabulky na jednotlivé problematiky téhle heli tak aby pokud někdo řeší jednu konkrétní oblast nebo věc nemusel procházet celých 92 stran anebo ve vyhledávači brouzdat jinými typy heli. Úplný začátečník by si to myslím měl "odsloužit" ale radši celé, pochopí v čem lítá a co bude tak či tak řešit. Ta tabulka není zrovna sranda, ale abych měl vlákno k dispozici i mimo web mám ho naskenované prográmkem Fast Stone Capture a v Zoneru na 100% zvětšení si barevně kroužkuju zajímavé příspěvky. V excelu je pak ukládám pod číslem k danému tématu a tak vzniká ta tabulka.
Zatím mám zhruba 57 témat, v závěru je ještě srovnám a případně některá sloučím. Aby to mělo smysl, asi bych to měl pak založit jako nové odkazové téma : T-rex 450 PRO - Začínáme a tam dát jenom tu tabulku a odkaz na téma T-rex 450 PRO - Zkušenosti. Asi by bylo ideální aby tuhle věc posoudil moderátor serveru zdzd nebo někdo z mazáků či zkušených. Možná k tomu budou mít co říct, modifikovat anebo nedoporučit.
ukázka copy z excelu, finále by bylo tak aby to jelo svisle ve sloupcích
3G 21,23,
Autorotace 16,17,24,44,
Baterky 10,11,12,26,27,32,
Bezpádlo zkušenosti 23
Deska cykliky 34,36,
Dlouhodobý test 15
Govenor 6,7,12,14,15,25,
Gyro 6,8,33,39,41,42,44,
Hlavní převodové kolo 31
Hmotnost PRO 21
Iddle 1 a 2, Normal 12,13,17,26,
Instruktor - žák 36
Kabely 13,40,43,44,
Kabina 23,24,
Kardan ocas 20,23,
Křivky 7,8,9,13,15,17,41,44,
Kufřík 25,26,
Kulové čepy 31
Lepidlo a lepení 22,28,29,39,
Letový čas 9,39,
Napadlo mě udělat jakýsi audit formou odkazové tabulky na jednotlivé problematiky téhle heli tak aby pokud někdo řeší jednu konkrétní oblast nebo věc nemusel procházet celých 92 stran anebo ve vyhledávači brouzdat jinými typy heli. Úplný začátečník by si to myslím měl "odsloužit" ale radši celé, pochopí v čem lítá a co bude tak či tak řešit. Ta tabulka není zrovna sranda, ale abych měl vlákno k dispozici i mimo web mám ho naskenované prográmkem Fast Stone Capture a v Zoneru na 100% zvětšení si barevně kroužkuju zajímavé příspěvky. V excelu je pak ukládám pod číslem k danému tématu a tak vzniká ta tabulka.
Zatím mám zhruba 57 témat, v závěru je ještě srovnám a případně některá sloučím. Aby to mělo smysl, asi bych to měl pak založit jako nové odkazové téma : T-rex 450 PRO - Začínáme a tam dát jenom tu tabulku a odkaz na téma T-rex 450 PRO - Zkušenosti. Asi by bylo ideální aby tuhle věc posoudil moderátor serveru zdzd nebo někdo z mazáků či zkušených. Možná k tomu budou mít co říct, modifikovat anebo nedoporučit.
ukázka copy z excelu, finále by bylo tak aby to jelo svisle ve sloupcích
3G 21,23,
Autorotace 16,17,24,44,
Baterky 10,11,12,26,27,32,
Bezpádlo zkušenosti 23
Deska cykliky 34,36,
Dlouhodobý test 15
Govenor 6,7,12,14,15,25,
Gyro 6,8,33,39,41,42,44,
Hlavní převodové kolo 31
Hmotnost PRO 21
Iddle 1 a 2, Normal 12,13,17,26,
Instruktor - žák 36
Kabely 13,40,43,44,
Kabina 23,24,
Kardan ocas 20,23,
Křivky 7,8,9,13,15,17,41,44,
Kufřík 25,26,
Kulové čepy 31
Lepidlo a lepení 22,28,29,39,
Letový čas 9,39,
- Andrews
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem provedl zálet čtyřma baterkama (předtím dvě poskakování s křížem). Na radu zkušenějších jsem sundal kříž a lítal rovnou v Idle1. Rozdíl proti kříži nepopsatelný a nakonec jsem zvládl i loop:)
Mám ale začátečnický dotaz. Vrťas dokážu držet na místě, ale po chvíly nepáčkování začíná padat na ocas, případně dozadu a na levý bok. Snažím se to srovnávat trimem. Vyváženo mám snad dobře při chycení za drát pádel vysí rovně. Deska cykliky podle oka vypadá ok v rovině. Mám to řešit subtrimem na zadním servu (Elevator) nebo roztáhnout zadní táhlo? Nebo hledat chybu jinde ?
Chci pořídit kufr na 450 a vysílačku zároveň a našel jsem asi dvě základní možnosti a to buď od Hořejšího nebo od Pelikána. Nějaký tip který je lepší nebo hledat něco jiného?
Mám ale začátečnický dotaz. Vrťas dokážu držet na místě, ale po chvíly nepáčkování začíná padat na ocas, případně dozadu a na levý bok. Snažím se to srovnávat trimem. Vyváženo mám snad dobře při chycení za drát pádel vysí rovně. Deska cykliky podle oka vypadá ok v rovině. Mám to řešit subtrimem na zadním servu (Elevator) nebo roztáhnout zadní táhlo? Nebo hledat chybu jinde ?
Chci pořídit kufr na 450 a vysílačku zároveň a našel jsem asi dvě základní možnosti a to buď od Hořejšího nebo od Pelikána. Nějaký tip který je lepší nebo hledat něco jiného?
Andrews píše: Vrťas dokážu držet na místě, ale po chvíly nepáčkování začíná padat na ocas, případně dozadu a na levý bok. Snažím se to srovnávat trimem. Vyváženo mám snad dobře při chycení za drát pádel vysí rovně. Deska cykliky podle oka vypadá ok v rovině. Mám to řešit subtrimem na zadním servu (Elevator) nebo roztáhnout zadní táhlo? Nebo hledat chybu jinde ?
Ja si dneska všim že když chytíš za drát pádel a heli je rovne, ze to pak ve visu žene trochu dozadu, posunul sem baterku více dopredu. Když chytím za pádla tak je heli mírne nahlá dopredu a ve visu visí krásně. Nepoužívám žádnej trim. Vis bokem ve 2m nádhera, ale to mírne klonení na levý bok musíš jemnými pulzy korigovat, je to vlastnost a trim nevím jestli je to ideální, já si nato tak nejak zvyk a ve vzduchu to dorovnávám.