Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#1351 Příspěvek od ST »

Jindro,
flešnutí reglu není zase taková věda, je potřeba mít reduci na Atmel, pokud tam ten atmel je. A nějaké rozhraní mezi PC a reglem. Já si takhle flešnul všechny regly co používám ( s ATMEL ) Je pravda, že posledníakce byla docela hardcore, jelikož nemám ten soket na Atmel, a dělám do jehlama s pružinkama, které držím na pinech Atmelu. Poslední score bylo 5:4 , tedy u jednoho mi během fleše ustřelila jehla. To bylo u těch MYSTERY z HK co lítám ve své první QAV250. Nyní ale beru ty Spidery12A z BG a ty mě fungují bez problémů. Lítám je na už nedostupné SunnySky 2206.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Amper

#1352 Příspěvek od Amper »

Ja myslim ze on je trochu problem v tom ze kazdy si "litani" predstavuje trochu jinak.

250tka s Flip32+ me taky letela na prvni dobrou ale chapu ze pro Nazisty kteri jsou zvykli ze copteru vlastne neridi ale pouze navrhuji kam by mohla letet :-D je problem ze kdyz pusti packy tak to nestoji docela zasadni :-) :-) :-)

Ty moznosti vyberu jsou prave bozi :-)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1353 Příspěvek od jindraj »

ST píše:Jindro,
flešnutí reglu není zase taková věda, je potřeba mít reduci na Atmel, pokud tam ten atmel je. A nějaké rozhraní mezi PC a reglem. Já si takhle flešnul všechny regly co používám ( s ATMEL ) Je pravda, že posledníakce byla docela hardcore, jelikož nemám ten soket na Atmel, a dělám do jehlama s pružinkama, které držím na pinech Atmelu. Poslední score bylo 5:4 , tedy u jednoho mi během fleše ustřelila jehla. To bylo u těch MYSTERY z HK co lítám ve své první QAV250. Nyní ale beru ty Spidery12A z BG a ty mě fungují bez problémů. Lítám je na už nedostupné SunnySky 2206.

vím, že teoreticky to věda není. koukal jsem už na nějaká videa a návody. Dokonce ty moje regy mají vstřícně na destičce takové plošky, kam my mělo stačit přidržet kontakty programátoru. a dokonce na tom druhém odkazu ten chlápek tvrdí, že to u těhle regů jde udělat jen připojením na ten servokonektor. nějakým afroprogramátorem z HK, ale stejně bych raději, kdyby pokud na to dojde mi s tím napoprvé helpnul někdo, kdo to už dělal - já bych to opravdu dělal jen jako opička netuše vůbec co činím, což nebývá ideál. Už jen proto, ž ten programátor nemám a čekat měsíc než odněkud přicestuje :/

Stando dva dotazy
... kdyby přišla bída na kozáky ... ty spidery jsou tyto? http://www.banggood.com/ZTW-Spider-Series-12A-OPTO-ESC-With-SimonK-Program-p-946402.html
... ten SimonK prý také podporuje OneShot (nevím ale da to není jen nějaká experimentální verze) ... má smysl to zkoušet v CC3D přepnout na něj? teď jedu přes to FastPWM
Seba

#1354 Příspěvek od Seba »

Nemáte někdo tenhle vysílač,váha a výkon je dobrý,ale zajímá mě realita.
http://www.surveilzone.com/58G-32CH-AV- ... tor-g-1298
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1355 Příspěvek od Ancistrus01 »

Tak u mě to asi taky bude problém se syncem regl <-> motor.
Když lítám freestyle, loopingy, rychlí obraty sem tam - hodně se mění otáčky motorů, tak je to v pohodě. ALE když jen visím na jednom místě, nebo dlouho letím v jednom směru, tak to vypadává!

Hmm tak teďka propátrat internet jak na tom jsou ostatní uživatelé DYS a KISS :D
graup15

#1356 Příspěvek od graup15 »

Amper píše:Ja myslim ze on je trochu problem v tom ze kazdy si "litani" predstavuje trochu jinak.

250tka s Flip32+ me taky letela na prvni dobrou ale chapu ze pro Nazisty kteri jsou zvykli ze copteru vlastne neridi ale pouze navrhuji kam by mohla letet :-D je problem ze kdyz pusti packy tak to nestoji docela zasadni :-) :-) :-)

Ty moznosti vyberu jsou prave bozi :-)

Je docela pověra,že Naza je úplně tupá. Na GPS ano,letí na těžkou pohodu.
Na Atti už dost slušně umí divočit, ale to,že udržuje level je velmi,velmi příjemné.
No a viděl jsem na vlastní oči na FPV srazu jak maník létel s hexou na Manual.
Neuvěřitelné vylomeniny..lopas,výkrut...normálně.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1357 Příspěvek od ST »

Jindro, ano jsou to ty regly, pokud nemáš KISS tak bych se oneshot jaksi ani nezabýval. Pokud ano, tak asi jo. Na moje polety mi fast PWM dlouho bude stačit.
NAZA je systém namontuj a leť. Ostatní jsou open source pro šťouraly ale není to nic co by člověk nedal.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
vbalko

#1358 Příspěvek od vbalko »

Dovolil bych si nesouhlasit - v posledních verzích OpenPilot jsou předpřipravené setupy pro nejrozšířenější typy napr. QAV250. A s těmi to bez nastavování líta velmi hezky a příjemně. Stačí mít stroj alespoň podobný originálu.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1359 Příspěvek od jindraj »

čím víc po tom pátrám, tím víc mi z toho leze jako pravděpodobný pachatel ten SimonK ... kterému zdá se některé setupy nevoní ...
tohle je jen jeden z mnoha případů, kde to nacházím zmíněné (a takhle nějak se mi to chovalo, byť v menší výšce, rychlosti a ne tak často ...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ugy5NOSvnOI[/youtube]
celkem mě sejří že jsem dost možná na takový setup kápnul (uvidím o víkendu) ... blbé je že to dopředu člověk nemá šanci zjistit.
dobré je, že to zřejmě má řešení ... i když bych si jej raději ušetřil.

kdyby tu byl někdo, kdo by byl schopen na dané téma říct něco relevantního (jako třeba srovnání zkušenosti SimonK vs. BLHeli v nějakých posledních verzích, budu opravdu rád.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1360 Příspěvek od H1N1 »

Jindro uvidime jak se to bude chovat mne. Mam preci stejny setup.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1361 Příspěvek od jindraj »

H1N1 píše:Jindro uvidime jak se to bude chovat mne. Mam preci stejny setup.

no to počkám určitě :) ... ostatně stejně musím zatím pozorovat co to a kdy dělá a na tréning do pár metrů to zatím létá dost spolehlivě - jen si to takhle netroufnu pustit moc daleko ... abych se pak moc nenachodil :) Každopádně možná řešení už začínám zjišťovat a zkoumat ... což mi připomíná ... asi bych měl další věci, co by se hodily kvůli téhle legraci z HK (ten programátor)
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1362 Příspěvek od H1N1 »

Posli do emailu a ja to nejak zvladnu, uz tam taky neco zase mam.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1363 Příspěvek od Ancistrus01 »

jindraj píše:čím víc po tom pátrám, tím víc mi z toho leze jako pravděpodobný pachatel ten SimonK ... kterému zdá se některé setupy nevoní ...

Tak to video mluví za vše, takhle to vypadá u mě :( flashování si ale nechám až jako poslední možnost...
krtek2k

#1364 Příspěvek od krtek2k »

Jo s BLHELI to lítá fakt supr.
Takhle jsem si skočil dnes ráno po cestě do práce.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ihLssPn0h08[/youtube]
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1365 Příspěvek od jindraj »

krtek2k píše:Jo s BLHELI to lítá fakt supr....

a v jakých ESC to máš mohu-li se zeptat (jaký procesor) a pokud jsi to tam dával sám, tak to bylo jen z důvodu experimentu, nebo si potřeboval něco vylepšit.

dík.J.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“