Novinky v RC ovládání

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Novinky v RC ovládání

#136 Příspěvek od pepin »

Tak to se mi hodně líbí, váha 650g by byla v poho, nečučí z ni pendrek, edge by bylo asi taky v poho ale předpokládám že starý malý levný flysky přijimače umět nebude a asi i cena bude nejspíš k 10 tisicum jako paladis.
prikrylm

#137 Příspěvek od prikrylm »

Akorát netuší, jestli umí něco jiného jak ANT (tuším ne) a jak případně použít externí modul.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
pepin

#138 Příspěvek od pepin »

prikrylm píše: čtv 03.04.2025 15:25 Akorát netuší, jestli umí něco jiného jak ANT (tuším ne) a jak případně použít externí modul.
Externí modul by mě uplně zásadně netrápil, libilo by se mi to na srandapoletuchy misto flysky i6 ale musí to umět i ty obyč 6 kanalový přijimače a to si myslim že umět nebude, nejspíš ani ty serioznější 6 nebo 10 k.

Ale za 10k bych se na to stejně asi vyprdnul a to si myslim tak nějak cenově bude.

Ale jako radio se mi to libi, hlavně ta vaha je super, teda pokud to neni vaha vysilače bez baterii a s baterkama zase vahově 800 a viccgramu

Ps: a to ANT to je jako co ?😳
pepin

#139 Příspěvek od pepin »

Jinak jak pořad prskám že chci lehkou vysilačku, já si už zamlada podělal levý loket hrou na kytaru , dlouhodobější namáhani a vždy se ten loket zase ohlásí. Dnes jsem létal celý den a loket zase začal bolet, já za ten den nachodim s tim vysilačem v jedne ruce po louce od auta na startovačku přistávačku možná několik km a s těžší vysilačkou to je na ten loket blbý. Hlavně ten stisk zápěstim jako bych mačkal pražce na kytaře. Radiomastera jsem nakonec musel oblepit skejtáckým gripem abych ji nemusel tolik stiskávat když ji potřebuji držet jen levou rukou. https://www.folktime.cz/zajimavosti/675 ... bnika.html
Louda

#140 Příspěvek od Louda »

Pepine,

nemůžu soudit jak to dopadne pro český trh ale cena pro americký je něco pod 5500 Kč. radiou má podporvat jak Edge tak Fzsky szstém mohl bys sis zvolit šablony Flysky. Ale co je jisté, že kompatibilní s tvými přijímači to není ani s jinými AHFDS.

Oprava překlepu: Flysky OS systém
Naposledy upravil(a) Louda dne čtv 03.04.2025 22:51, celkem upraveno 2 x.
pepin

#141 Příspěvek od pepin »

Louda píše: čtv 03.04.2025 22:38 Ale co je jisté, že kompatibilní s tvými přijímači to není ani s jinými AHFDS.
Já si to myslel, ale díky za info.
Louda

#142 Příspěvek od Louda »

pepin píše: čtv 03.04.2025 22:29 já za ten den nachodim s tim vysilačem v jedne ruce po louce od auta na startovačku přistávačku možná několik km a s těžší vysilačkou to je na ten loket blbý.
Inu není nad pult zmrzlináře, pokud teda nepřistoupíš na nižší standard (gamepady pocket apod..)
pepin

#143 Příspěvek od pepin »

Louda píše: čtv 03.04.2025 22:44 Inu není nad pult zmrzlináře, pokud teda nepřistoupíš na nižší standard (gamepady pocket apod..)
To já uchyty na těch těžšich vysilačich jako na pultovce dodělaný mám, ale když s tim vysilačem jdeš tak se pokud ho nepřidržuješ rukou na tom popruhu stejně pohupuje. To bych musel mit asi takovy ten zadový popruh což zase nechci. Mam ho i někde doma ale to fakt použivat nechci.
Přílohy
3D5E0D46-745B-4744-B557-5D76E80E9809.jpeg
blembondo

#144 Příspěvek od blembondo »

prikrylm

#145 Příspěvek od prikrylm »

pepin píše: čtv 03.04.2025 16:05 Externí modul by mě uplně zásadně netrápil, libilo by se mi to na srandapoletuchy misto flysky i6 ale musí to umět i ty obyč 6 kanalový přijimače a to si myslim že umět nebude, nejspíš ani ty serioznější 6 nebo 10 k.

Ale za 10k bych se na to stejně asi vyprdnul a to si myslim tak nějak cenově bude.

Ale jako radio se mi to libi, hlavně ta vaha je super, teda pokud to neni vaha vysilače bez baterii a s baterkama zase vahově 800 a viccgramu

Ps: a to ANT to je jako co ?😳
- ANT je další z FlySky protokolů. Co se provozuje (a vím o nich) je to čtvrtý. (AFHDS2, AFHDS2A, AFHDS3A, ANT) Detaily neznám, nikdy jsem ANT neměl na stole, co vím, tak 4in1 ho (zatím?) neumí.
- co lehké rádio ala mobilní telefon, tzn, těžkou základnu s baterkama a chytristikou mám někde na zemi a malou lehkou věc v ruce, spojeno drátem, či bezdrátem.... Tak je to blbost, ale ...
pepin

#146 Příspěvek od pepin »

Ja možná koupim ještě jedoho radiomastera 16 na kteryho už nedobastlim jeti modul plus jetibox a bude vyřešeno.

Jen bych asi vyměnil, nebo spiš dopředu počital s tim že když ulomim nějaký zvlášt ten větší přepinač tak ho vyměnim za obyč menší. Chci mit možnost se k tomu radiu chovat trochu vic prasácky a ty dlouhý přepinače to je pak problém. Ale jinak radio fajnový , přijimače flysky umí tak asi nejrozumější varianta pořidit ještě jednoho radiomastera.

Zvlášt pokud se povede rozhýbat ten flysky altik jako vario.
prikrylm

#147 Příspěvek od prikrylm »

Co něco, co ty přepínače neulomí? Ala přepínače u RM Boxer.
Nebo něco malého, lehkého... EdgeTX umí spousta rádií. Třeba MT-12 :-D
pepin

#148 Příspěvek od pepin »

prikrylm píše: čtv 24.04.2025 16:50 Co něco, co ty přepínače neulomí? Ala přepínače u RM Boxer.
Nebo něco malého, lehkého... EdgeTX umí spousta rádií. Třeba MT-12 :-D
To má pro mě Chorche--takový návlek přez ty přepínače, jen se musíme nějak potkat.

ty malý edge zase neumějí flysky, na malý obrazovce prd vidim, navíc to menu edge je pak trochu jinak, aby se to vešlo na malou obrazovku.
prikrylm

#149 Příspěvek od prikrylm »

Velký barevný display - tomu rozumím...
---
Zase ta MT-12 je sice černobílá, ale displej má celkem velký. :-D
Janek2

#150 Příspěvek od Janek2 »

Ve vlákně o RC ovládání jsem správně, tak jen malinko odbočím. V RC Revue č.5 jsou nějaké informace o našem českém vysílači:

"Nový český vysílač Spirit Wave
Několik článků o Spiritu jsem již do RC revue napsal. Tentokrát však nebudu psát o FBL jednotce, ale o něčem novém, o čemž jsem si myslel, že je spíše z říše snů. Je to Spirit Wave – nový vysílač od českého výrobce. Dostal se mi do ruky předprodejní kus – je tedy jasné, že není vše ještě hotové…"

Nevíte někdo náhodou už teď bližší informace co je to zač?
Budu si muset zajet do Břeclavi pro ten sešit č.5. Ale tam jej mívají až kolem 10tého v měsíci.
Dík předem za info.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“