Tak jsme asi přišli o letiště

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Tak jsme asi přišli o letiště

#136 Příspěvek od Celeron »

Kvůli kontaminaci letiště Zábědov jsme dnes vyrazili na letiště Kobylice. Je to rovnej úsek bývalý jézéďácky polní cesty kromě průjezdního pruhu má z každý strany ještě přidaný dva pruhy finišéru. To letiště je bohužel už skoro 40 let starý, asfalt dost poničenej a nejhorší je, že je běžně průjezdný pro dopravu. Navíc se opravuje silnice Bydžov - Hořice a tahle cesta přes letiště je jedinná spojka obce Králíky a Řehoty se světem. Takže na lítání problém, start se dá vypozorovat volno, na obě strany je vidět skoro kilometr ale na přistání při chcípnutí či dojití batérek to muže být problém. S letadlem se dá sice přistát na vedlejší louce ale ta je rozrajtovaná nejspíš čtyřkolkama a je v ní dost kamení a roztlučenýho betonu a cihel. Navíc za ty dvě hodiny, co jsme tam byli, přifrčeli jezdiči, kterejm se asi taky nelíbil smrad v Zábědově.
Takže Hradečáci, Kobylice jsou dokud nebude hotová silnice asi pasé.
To jsme dopadli.... Asi skončíme s elektrovětroněma, ty se dají někde na mezi hodit rukou. :cry:
dratek

#137 Příspěvek od dratek »

A co kluci tohle,asi se to bude zdát utopie 8O sice nemám žádný éro na podvozku ale viděl jsem že spousty eroplánů jdou nahoru na pár metrech že by jste si vozili dráhu s sebou? :idea: Na YU mívají dost často na loukách folie který mají jako dráhu. Já bych tedy bez lítání už nedovedl existovat, zkusil bych v koupit pruh nějaké lacinější folie na zkoušku,napnout,zakolikovat a mohli by jste mít zatím vystaráno.Prosím ukamenovat mě až po tom co to náhodou zkusíte :? .Já jsem to zkusil(pro svoje bezpodvozky) na louce kterou mně totálně přejely divočáci :x :( a každý přistání mělo nějakou ujmu tak jsem zkusil jen kus natáhnout a ono to celkem fungovalo(když jsem tedy neminul :lol: :lol: )
DAF
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od DAF »

Petře, ale ty máš v podstatě "angličáky" (metrovky), zkus si představit takovou "fólii" pro dvoumetrového akrobata, nebo nějakou velkou maketu. Tobě stačí středně silný igelit 5x2 m. Abys neřekl, ano, také jsem to viděl, kluci měli na ploše položený široký pás starého koberce. Dalo se na tom startovat a při troše šikovnosti a umění i přistávat, ale všechno to byly relativně malé modýlky a měli to tam vlastně "natrvalo". Nedokážu si představit, že bych to vozil s sebou a ještě modely. Nebo, že by si to vozil každý sám, jak jsem četl Celerona, jezdí jich tam víc.
Hitec Aurora 9X
dratek

#139 Příspěvek od dratek »

No moje chyba v prezentaci,měl jsem připsat" použítí v případě depky z nelétání " 8) a využít menších modelů. Můj největší angličák má jen 1200 rozpětí.Jde právě o to na jakém kusu jsou schopni vzlétnout a přistát 20-30m??? a taková izofolie když se sbalí do rule tak toho zase tak moc nezabere a pokud je účastníků více tak se i podělí o výpomoc.Spíš jsem reagoval na neřešitelnou situaci a představoval jsem si více sám sebe že udělám proto abych si mohl zalétat cokoliv a nepreferuji moc slovo "nejde" ale je to Pavle jen můj názor, zkušenost a hlavně posedlost po lítání. :D
zdzd

#140 Příspěvek od zdzd »

Přenosná rule 30 x 2 m bude tak tenká, že nevyrovná žádné nerovnosti a bude ji brát vítr.

Viděl jsem plochu vystlanou gumovými pásy z pásových dopravníků sepnutých drátovými svorkami. To bylo tuhé a větru odolné. Ale taky nepřenosné...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od DAF »

Hmmm, tak běžně na našem letišti potkávám tak nanejvýš sám sebe :lol: , takže o nějaké "občanské výpomoci" se nedá hovořit. Nehledě na to, že buď bych si před každým létáním musel u správce letiště vyzvednout tu plachtu, nebo by každý člen klubu musel mít svou vlastní, což je malinko na hlavu :wink: .
Hitec Aurora 9X
dratek

#142 Příspěvek od dratek »

Koukám že jako kluby fungujete "úžasně"Pokud budu mít problémy(né já) s plochou a budu hledat nějakou náhradu protože chci létat tak se asi pravděpodobně domluvím s více kolegy .Co se folií týče tak je celkem dost druhů.Samozřejmě mikrotén jsem neměl na mysli.Klidně by to mohla být nopová drenážní folie,........a mnoho dalších,nechce to střílet od pasu že nic vhodného není ale přesvědčit se že je mnoho variant. Jo kdo chce tak si poradí kdo nechce tak hledá výmluvy .
DAF
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od DAF »

Jako klub fungujeme docela normálně. Každý chodí podle svých možností. Klidně výpusť ty uvozovky. Jsme schopní se na spoustě věcí normálně. Ale vozit s sebou nějakou fólii na startování je bl....nesmysl. Chodíme do práce, budujeme třídní kapitalistickou společnost a zářné zítřky a nemáme čas být na letišti imervére.
Hitec Aurora 9X
dratek

#144 Příspěvek od dratek »

V tom případě je všechno OK krom toho že Vám kdosi znepříjemňuje poletování a nevíte si s tím rady. Jsem rád že tohle jde mimo mně a jen moje blbost někomu něco říkat,"příště budu mlčenlivější starouši"
DAF
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od DAF »

Petře, lítáš sám na louce za barákem. To je rozdíl oproti regulérnímu letišti. I na tu "tvou" louku může přijet parta negramotů na motorkách a udělat ti z toho oraniště. Pochybuju, že si s tím, navíc sám, poradíš. Nebo nám poraď, jak to máme udělat, rád se nechám poučit, a zjevně nebudu sám. Minority report prostě nefunguje, nikdo nemá křišťálovou kouli, ze které by věštil, kdy se kde co stane. Pokud dokážeš takové věci předvídat, abys vzniku takových škod zabránil, škoda, že jsi např. včas nezavolal německým policajtům, že jim jdou vykrást Zwinger. Mnoho věcí si představuješ velmi zjednodušeně.
Hitec Aurora 9X
dratek

#146 Příspěvek od dratek »

"Moji"louku jak říkáš mi přejeli komplet divočáci a po nich nejsou jednotlivé koleje které hráběma v potřebném pruhu zahrneš.Pokud si myslíš že vidím všechno zjednodušeně tak je potřeba taky vědět co konkrétně vidím zjednodušeně,občas mi připadá že čteš moc rychle a obsah moc nevnímáš,Mám asi o proti Vám klukům z velkoměsta výhodu že spoustu věcí vyzkouším (nemyslím tím schopnost modelařit na špičkové úrovni)a pokud si znovu přečteš o čem jsem psal tak se to týkalo o možnosti nahradit nefunkční plochu pokud opravdu chce někdo dost pravidelně se lítáním bavit.Samozřejmě že asi těžko bych na nevyzkoušený náhradní podklad bral éro za 50000 -100000 Kč ale každý má snad nějakou obyč. náhražku.Pokud jsi někdy viděl tu drenážní nopovku 8mm prohlubně tak ta je schopná ty koleje od motorky parádně eliminovat jelikož není kopírující ale tužší.Je to hlavně o Vás podvozkářích jestli budete chtít něco eliminovat nebo bude jen zírat na vyježděné koleje a lamentovat.Nevím teď momentálně status Vašeho letiště ,zdali je to propachtovaná půda od majitele a nebo orgánem určené letiště. V dřívějších příspěvcích jsem jistou formu ochrany nastínil-samozřejmě jsi opět měl vše proti a je jen na Vaši vytrvalosti obtěžovat policii s podáním T.O.na neznámého pachatele pokud si pozemek alespoň označíte cedulemi a třeba drátěným obehnáním. A nebo druhá varianta vyrábět bezpodvozky a startovat z ruky.Víc opravdu nemám co dodat.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od DAF »

dratek píše:V tom případě je všechno OK krom toho že Vám kdosi znepříjemňuje poletování a nevíte si s tím rady..

Ano, nevíme si s tím řady. Stejně jako Celeron a mnoho dalších, a stejně jako ty si nedokážeš poradit se svými divočáky. Jakákoliv folie by musela být na místě trvale, nedokážu si představit, že bychom (každý) s sebou na plac vozili pás široký cca 3 m a dlouhý tak 30 m. Dokážeš si představit tu velikost? Čumělo by mi to z kufru skrz otevřené páté dveře a model bych už neměl kam dát. A kdyby tam byla natrvalo, co by bránilo motorkářům, aby ji zničili také.
Co se ploch týče, hledal jsem ve svém okolí nějaký plácek, kde bychom mohli s kluky z kroužku poletovat, prostě není! Není v blízkém okolí nic vhodného. Třeba u vás je možné někde najít vhodnou loučku, kde bude možné bez problémů poletovat, ve velkých městech to tak jednoduché není.
Naše letiště vlastní zakládající člen (zde si rýpnu, čti pečlivě i ty :lol: ). V tom jsme na tom lépe, než Celeron. Ale ani u nás nelze plochu stoprocentně zabezpečit, teda šlo by to, ale bylo by to finančně neúnosné. Který modelářský klub by si mohl dovolit ostrahu po 24 hodin, sedm dní v týdnu a 365 dní v roce. A k těm "podvozkářům", ti nemohou chodí jen tak po loukách v okolí. Ti pro provoz potřebují aspoň trochu upravenou plochu. Ono kočírovat dvoumetrového akrobata, nebo dělat aerovleky, to nejde z meze za vesnicí.
Hitec Aurora 9X
miho

#148 Příspěvek od miho »

Celeron píše:To jsme dopadli.... Asi skončíme s elektrovětroněma, ty se dají někde na mezi hodit rukou. :cry:

Tak jsem byl dneska prohlédnou všechna letiště v okolí. U Vás fakt v současné době nepoužitelné, navíc tam byli pro změnu tři motorkáři s kužely a jsou tam zase nějaké pneumatiky.
Malá Strana celkem v pohodě, dokonce cestou od Dubečna není ani zákaz vjezdu. Jen musí být sucho, protože cesta je dost rozježděná a okolní pole jsou až k ní.
Blata v podstatě to samé. Cesta zadem celkem v pohodě, jen musí být sucho.
Tak ještě trochu uklidnit počasí a zkusím to v praxi. Navíc se pokusím sehnat klíč na Malou Stranu, snad to půjde. Začínám být optimistou.....
kope
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od kope »

DAF píše:... nedokážu si představit, že bychom (každý) s sebou na plac vozili pás široký cca 3 m a dlouhý tak 30 m. Dokážeš si představit tu velikost? Čumělo by mi to z kufru skrz otevřené páté dveře a model bych už neměl kam dát. A kdyby tam byla natrvalo, co by bránilo motorkářům, aby ji zničili také.

No někdo si na plochu vozí i rybník, tak proč ne fólii ;-):

rybnik.png
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od DAF »

Ty bys to tahal na každé létání? Vezmi fólii a Phoenixe, rád se podívám. Tu fotku jako určitou recesi beru, ale tahat to pořád, to ne! Kluci ve Zdibech na ploše něco takového měli, ale bylo to pro vzlety malých letadel, tedy velikosti tvých bublinkových dvouplochů. Můj Cloud Cruiser (180cm/4kg) by z toho neodstartoval. Asi by to mohlo být položeno natrvalo, ale bál bych se, že to jezdiči stejně zničí.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“