3D tiskárny v modelařině - III
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II
a kterej myslis ? Pokud ten s EcoSunem tak jsi sam psal ze ta vetsi folie je 50cm sire a tak velkou samostatnou tiskarnu nechci a ta mensi, 30cm, jsi psal ze nestaci na ABS.
Zatim jsem nasel jednoho dovatele heatbedu 30x30 (PCB aj ALU) ale oba jsou mimo sklad. A taky jsem nasel generatory PCBcek takze zacinam uvazovat o tom ze si heatbed vygeneruju, vygraviruju a hotovo.
Kdyz jsme u toho - nevite nekdo o nejakem dodavateli cnc/laserovanych (a rovnych) 3-4mm alu plechu na stolek a tiskovou plochu ?
Zatim jsem nasel jednoho dovatele heatbedu 30x30 (PCB aj ALU) ale oba jsou mimo sklad. A taky jsem nasel generatory PCBcek takze zacinam uvazovat o tom ze si heatbed vygeneruju, vygraviruju a hotovo.
Kdyz jsme u toho - nevite nekdo o nejakem dodavateli cnc/laserovanych (a rovnych) 3-4mm alu plechu na stolek a tiskovou plochu ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
velke heatbedy som kupoval na amazone
Pro pobavení a inspiraci kam s 3D tiskárnou ...
... mám několik tiskáren a už nebylo kam je dát tak, aby při delším provozu nerušily.
Poslední Rebel II skončil na WC na pračce což je velice výhodné, pračka je dobře odhlučněná na gumové podložce a tisk neruší je zavřený za dveřma.
... mám několik tiskáren a už nebylo kam je dát tak, aby při delším provozu nerušily.
Poslední Rebel II skončil na WC na pračce což je velice výhodné, pračka je dobře odhlučněná na gumové podložce a tisk neruší je zavřený za dveřma.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Jyrry, co se ti stalo s teflonem v HE ? Ja mam v heatbreaku od 3Ddraty teflon uz urcite vic jak rok a vytisknul jsem na nem komplet MPCNC a hafo dalsich veci vcetne ABS na 260ti. Neni mozne ze by jsi za tu chvilku vytisknul vic nez ja 
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
no, me jde o to zda bych teda taky nemel koupit
Patas psal ze to meni po spulce, ty taky mas nejaky problem takze by me zajimalo zda to nahodou neni blbou vlastnosti tech cinskych E3D clonu. Prece jen ty 3Draty maj tu trubku pres celej break a ne jen na konci jako klon. Ale klon mam tady taky a nez ho nasadim tak by me to zajimalo.
Jednoduchý - ta PTFE trubička nebyla v celé délce jak by měla být. Při změně plastodrátu se tam občas udělal uvnitř napěchovaný kousek a nešlo to ven ani jedním koncem. Tak se to odvrtávalo... 
jyrry.webnode.cz
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Amper píše:a kterej myslis ? Pokud ten s EcoSunem tak jsi sam psal ze ta vetsi folie je 50cm sire a tak velkou samostatnou tiskarnu nechci a ta mensi, 30cm, jsi psal ze nestaci na ABS.
Tak jem ověřoval tu fólii. Celková šířka je 320, aktivní 300 mm. 110-120 st dosáhne bez problémů. Mezi plechem a fólií musí být desková slída, není problém ji dodat. Tloušťka fólie a slídy je cca 0,4 mm. Přívody se na sběrací pásky pájí klasickým PbSn. Mám poptat zkušební sadu co zato?
Jirka
Tak cenova informace se urcite bude hodit 
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
kroxigor píše:Poslední Rebel II skončil na WC na pračce což je velice výhodné
No moc výhodný to nebude. Ono se to nezdá, ale čpavek dělá psí kusy. Radiátory na topení jsou komaxitovaný a po pár letech jsou sežraný. Rebel nemá žádnou povrchovou úpravu, takže to bude mnohem dřív.
Jirka
jyrry píše:Jednoduchý - ta PTFE trubička nebyla v celé délce jak by měla být. Při změně plastodrátu se tam občas udělal uvnitř napěchovaný kousek a nešlo to ven ani jedním koncem. Tak se to odvrtávalo...
hmm, dobre vedet
jyrry píše:Jednoduchý - ta PTFE trubička nebyla v celé délce jak by měla být. Při změně plastodrátu se tam občas udělal uvnitř napěchovaný kousek a nešlo to ven ani jedním koncem. Tak se to odvrtávalo...
Příště než budeš měnit plastodrát, tak nahřej HE, na drát trochu zatlač aby si tryska odplivla a vytáhni drát ven a žádná kulička se ti na konci neudělá
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
bv9 píše:... nahřej HE, na drát trochu zatlač aby si tryska odplivla a vytáhni drát ven ...
A jak myslíš že jsem to několikrát předtím dělal. Prostě se to jednou, dvakrát nepovedlo.
jyrry.webnode.cz
U elektrovětroňů Multiplexu jsou kužely a trámce sklopné vrtule z plastu. Např. i stavebnice E-Hawku 1500
Z jakého materiálu by bylo nejlepší něco takového tisknout?
A jestli je vůbec vhodné to tisknout, aby to bylo dostatečně pevné?
Z jakého materiálu by bylo nejlepší něco takového tisknout?
A jestli je vůbec vhodné to tisknout, aby to bylo dostatečně pevné?
MLK píše:... je vůbec vhodné to tisknout, aby to bylo dostatečně pevné?
Vůbec bych to nezkoušel. Plast vyrobený vysokotlakým vstřiknutím do formy má "o fous" jiné pevnostní vlastnosti než plast naslintaný po vrstvách.
Ověřeno na SLS (Selective Laser Sintering) zkušebních tělískách, kdy tvůrce tvrdil že to má "prakticky stejnou pevnost jako původní materiál a to ve všech směrech" (polyamid 6 v tom případě).
Nebylo tomu tak ani náhodou. Ve směru po vrstvách to mělo 75-80% deklarované pevnosti a kolmo na vrstvy jen 55-60%.
Ale odvážnému štěstí přeje, roztočit to bude taková dobrá adventure
jyrry.webnode.cz