Lion elektro
Re: Lion elektro
Tak jsem začal dávat trup dohromady. Jsem na sebe na....ý, trošku mi to uteklo. Snad to půjde ještě nějak dobrousit. 
- blueangel
- Kontaktovat uživatele:
Co ti trochu uteklo??
No jak jsem dával ten trup dohromady, tak jsem to lepil i na tu spodní část a jedna bočnice je dobře a druhá je trošku více dopředu.
- blueangel
- Kontaktovat uživatele:
To jde dobrousit hlavně at máš trup rovný ,tj osa motoru musí být v ose směrovky ,pokud jej nemáš rovný je lepší to předělat .
No, pobodoval jsem to sekunďákem Bolt, vše sedělo. Potom jsem přepážky raději zalil epoxidovým lepidlem Pattex a přes noc mi to asi nějak ujelo. Souměrně vypadá, ale snad to dobrousím. Příště si budu muset dávat větší pozor. 
Stavíš lehkou poletuchu. Proč tam rveš epoxy. Ten bych dal jen na motorovou přepážku a zbytek disperzním.
A tos to neměl nijak přišpendlený, či jinak zafixovaný? Potom to nemůže ujet.
A tos to neměl nijak přišpendlený, či jinak zafixovaný? Potom to nemůže ujet.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
No, lepím disperzním lepidlem na dřevo, ale přepážky jsem chtěl raději zalít epoxidem, aby to dobře drželo pohromadě a zbytek dojedu zase jen disperzí. Přišpendlené jsem to neměl, jen prostě uložené na stole tak, aby mi to drželo pravý úhel, podepřené závažím. Chyba, no. 
Před chvílí jsem to měřil pomocí úhelníku a ani 2mm to nejsou. Je to tak milimetr, tak by to nemuselo být tak hrozné.
Před chvílí jsem to měřil pomocí úhelníku a ani 2mm to nejsou. Je to tak milimetr, tak by to nemuselo být tak hrozné.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
varok píše:No, lepím disperzním lepidlem na dřevo, ale přepážky jsem chtěl raději zalít epoxidem, aby to dobře drželo pohromadě a zbytek dojedu zase jen disperzí. Přišpendlené jsem to neměl, jen prostě uložené na stole tak, aby mi to drželo pravý úhel, podepřené závažím. Chyba, no.
... nahore pises ze to bylo nabodovane sekundakem , tak jak, bylo nebo nebylo?
Pozn. bocnice na takovych jednoduchych trupech lepim tak, ze strikackou nanesu disperzi na smrkovou hranu bocnice , prilozim k potahu , ustavim do spravne polohy, z vnejsi strany proliji ridkym sekundakem a pokracuji ve stavbe bez prodlev.
CA lepidlo drzi balsu okamzite a disperze na smrku muze nerusene vysychat i dva dny, ale hrany trupu muzu opracovat okamzite
veka1
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
... jeste poznamka. Hrany je rozumne chvili pred aplikaci CA lepidla potrit aktivatorem ( zaruci spolehlivou polymerizaci CA lepidla , bez rizika bourlive termicke reakce a skrehnuti spoje) . Teprve pak nanaset disperzni lepidlo na smrkovou listu.
veka1
veka1
Aha, tak já jsem to dělal trošku jinak. Na pár místech jsem kápnul kapku CA lepidla a přilepil k potahu spodku. Aktivátor nemám, to se musí používat? Lepí to pěkně i bez toho. Potm jsem to chtěl z vnitřní strany zalít disperzí, na přepážkách jsem dal epoxid. Je to moje první konstrukční RC letadlo, tak pádům se asi nevyhnu, tak ať to trošku drží. Tak jedině že by mi to utelko už při tom přibodování CA lepidlem. Zatím se s tím sekunďákem učím, tak se chybička asi vloudila.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
varok píše:Aha, tak já jsem to dělal trošku jinak. Na pár místech jsem kápnul kapku CA lepidla a přilepil k potahu spodku. Aktivátor nemám, to se musí používat? Lepí to pěkně i bez toho. ....
Obecne .... aktivatory jsou dobrymi pomocniky, kdyz se aplikuji vhodnym zpusobem. Jinak jsou spis na skodu.
V danem pripade je nosnym lepidlem disperze. Ca lepidlo spolu s aktivatorem je jenom nahrada spendliku , aby jeden mohl stavet bez prestavek a nemel potah propichany jak cednik.
Pozn. predbezne pouziti tekuteho ativatoru ti zabezpeci, ze Ca spolymerizuje pomerne rychle i kdyz se neuhlidas a spoj prelejes , navic je to bez zvyseni teploty spoje a kourovych efektu, jak to nekdy byva pri flusnuti sprejoveho aktivatoru na prelity spoj.
veka1
Tady to zkusím opravit jak to je. Snad budu dělat i další éra a tam už si dám na tohle pozor.
Dnes jsem byl něco shánět v OBI, tak jsem mrknul do regálu s lepidly. Byl jsem mile překvapen cenami. Na to jak je OBI hrozně předražené, tak lepidla mají za pěkné ceny. Koupil jsem i to vámi osvědčené disperzní lepidlo Pattex Wood Express, cena 119,- kč. Doteď jsem používal nějaké lepidlo na dřevo od Den Braven, protože Dispercol už byl asi nějaký zkažený, asi. 10 let doma ez hnutí se na něm podepsalo. Ten Pattex Wood Express u nás v Globusu nemají. Epoxidové lepidlo jsem kupoval v Barvy laky, jinde jsem žádné nesehnal. Bylo to taky Pattex, 5min. v takové té dvojinté injekční stříkačce, nebo jak to nazvat. Kupoval jsem ho za 90,- kč a v OBI ho mají za 76,- kč.
Ale kvalitou jsem velice spokojený. Teď jsem zkusil koupit na zkoušku Alteco, už kdysy jsem používal a veliká spokojenost. To jsem ale měl to s kovovým práškem, teď jsem koupil čisté. Uvidím co to bude.
A jeden dotaz na zkušenější. Jak je to vyosení motoru, to musí být přesně 2° doprava a 3° dolů? Co se stane, když to nebudu mít úplně přesně?
A jeden dotaz na zkušenější. Jak je to vyosení motoru, to musí být přesně 2° doprava a 3° dolů? Co se stane, když to nebudu mít úplně přesně?
- blueangel
- Kontaktovat uživatele:
Motor moc neřeš vyosení se musí upravit až po zalétnutí modelu na vyosení má vliv výkon motoru i vrtule a vše se nejlépe pozná v letu ,Já mám už komplet Lionka hotového včera jsem jej potáhnul a už jenom slušné počasí na zalétnutí a seřízení , tak dobré pokračování ve stavbě.
Jů, krásné.
Čím jsi to nakonec potáhnul?