Uletěl mi copter - ale proč?

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Uletěl mi copter - ale proč?

#136 Příspěvek od JosefSvejk »

DJIvison píše:Chm, jak pak asi mají zajištěnou "bezpečnost" helikoptéry a letadýlka, když se tu stále řeší "koptéry" ?

Ty většinou nejsou tak chytré jako koptery a spadnou na zem. Tím je bezpečnost zajištěna.

A proč se řeší koptéry ve vlákně "Uletěl mi copter", to fakt netuším :o .
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od jozefbb »

Teda neviem, co stala konkretna koptera /ceny phantonu su teda dost vysoke/, ale zda sa mi divne riadit to takou vysielackou.
DJIvison

#138 Příspěvek od DJIvison »

na tomto servru se řeší jedině koptery z hlediska "bezpečnosti", ale spadnout může nejen koptera ale i letadýlko, mi to tu připadne jako averze vůči koptérám, protože "jedině ty" můžou údajně napáchat škody.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
DJIvison

#139 Příspěvek od DJIvison »

jozefbb píše:Teda neviem, co stala konkretna koptera /ceny phantonu su teda dost vysoke/, ale zda sa mi divne riadit to takou vysielackou.

a co je na tom TX špatného ? (Turnigy T9x)
macil

#140 Příspěvek od macil »

Lietal si niekedy s modelom lietadla? Možno je to aj tým, že len málokoho napadne lietať s lietadlom za domom na záhrade a ak už, tak je to spravidla len nejaký parkflayer z EPP, s ktorým sa nerobia výškové prelety, ale lieta sa s ním okolo nosa a pri výpadku čohokoľvek sa veľmi krátkou trajektóriou uzemní. Neskúsený pilot, začiatočník, ktorý precení svoje schopností, ho uzemní takmer okamžite.
U koptér, ako to na tomto fóre možeš odsledovať, je všetko inak.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od JirkaA »

DJIvison píše:na tomto servru se řeší jedině koptery z hlediska "bezpečnosti", ale spadnout může nejen koptera ale i letadýlko, mi to tu připadne jako averze vůči koptérám, protože "jedině ty" můžou údajně napáchat škody.
Je to prosté, milý Watsone. S letadlem, které by svou velikostí potažmo kinetickou energií mohlo způsobit nějak významnou škodu na zdraví nebo majetku, se obvykle nedá odstartovat a poletovat v husté zástavbě, v místech s větší koncentrací lidí a podobně.
OK2WY
JosefSvejk

#142 Příspěvek od JosefSvejk »

A uletěný vrtulník? Zkus model vrtulníku přestat řídit a počítej do deseti... :P
zdzd

#143 Příspěvek od zdzd »

JosefSvejk píše:A uletěný vrtulník? Zkus model vrtulníku přestat řídit a počítej do deseti... :P

Obávám se, že tvoji narážku zainteresovaní vůbec nepochopí...
draceq
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od draceq »

Přesně tak. Jak vypadá "let" heliny, kterou přestane pilot řídit, tak to se zajdi někam na vrtulníkářské letiště podívat sám.... A letadla? Buď to jde k zemi po pěkné balistické křivce, nebo je to větroň a ten i když dokáže uletět pěkně daleko, tak jednak nepadá kolmo dolů, když mu dojde šťáva a jednak je tady opět na místě zodpovědnost pilota a nastavení FS (např po ztrátě signálu sestupné kroužení). A s letadly se obvykle létá na letišti, ne mezi barákama.

On totiž zásadní problém je v tom, že coptera je ohromně módní záležitost a koupí si ji pomalu každý druhý, aby mohl udělat cool záběry sídliště ze vzduchu na Trubku, aniž by se trochu zajímal o to, jak co správně nastavit a kde nejlépe lítat a jak vlastně vypadají předpisy pro provoz modelů. V luftě to drží pomalu samo, vlastně ani nemusíš být nějak trénovaný pilot, abys to udržel ve vzduchu - bohužel se to v tom vzduchu drží i v momentě, kdy už to pilot nemá ve své moci.

Čest těm poctivým copterářům, co tohle v paži nemají a ví, co a jak... jenže ti tady obvykle nikdy nepíšou, že jim to ulítlo kamsi do řiti a jen shodou náhod neudělalo díru do sousedova skleníku... Já mám coptery rád, rád si s nima zalítám, ale ono to není o těch strojích, je to o těch lidech, co je řídí....

Původní dotaz tohoto vlákna neměl být "Uletěl mi copter - proč?" ale "Mám nový copter, co mám nastavit, aby mi neuletěl?" Naštěstí se k tomu tazatel staví ex-post celkem rozumně a vzal si z toho (doufejme) ponaučení - kéž by si jej vzali i ti, co se teprve na pořízení coptery chystají....
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
DJIvison

#145 Příspěvek od DJIvison »

" Původní dotaz tohoto vlákna neměl být "Uletěl mi copter - proč?"(ale toto bych taky řešil) ale "Mám nový copter, co mám nastavit, aby mi neuletěl?" Naštěstí se k tomu tazatel staví ex-post celkem rozumně a vzal si z toho (doufejme) ponaučení - kéž by si jej vzali i ti, co se teprve na pořízení coptery chystají.... "

Konečně někdo kdo pochopil co mám na mysli ! Každý jenom o lítání nad "sídlišti" nebo "bezpečnosti lítání", ale rada ohledně techniky a nastavení vzácná. A věřím tomu, že tu skuteční odborníci jsou, kteří to polopatě můžou podat(mě třeba Drondrys perfektně poradil jak nakupovat na ebay(prostě jsem starý pitomec, tak jsem si nechám poradit)).
graup15

#146 Příspěvek od graup15 »

Je to prosté, milý Watsone. S letadlem, které by svou velikostí potažmo kinetickou energií mohlo způsobit nějak významnou škodu na zdraví nebo majetku, se obvykle nedá odstartovat a poletovat v husté zástavbě, v místech s větší koncentrací lidí a podobně.

Myslíš? :-) :-) :-)
Drondys

#147 Příspěvek od Drondys »

DJIvison píše:na tomto servru se řeší jedině koptery z hlediska "bezpečnosti", ale spadnout může nejen koptera ale i letadýlko, mi to tu připadne jako averze vůči koptérám, protože "jedině ty" můžou údajně napáchat škody.

Podotýkám, že v tomto vlákně nejde o žádnou averzi vůči koptérám.

Vlákno založil ten komu koptéra o hmotnosti přes 1 kg ulétla a následně z velké výšky jako padající kámen havarovala přičemž byla skoro na padrť. Bylo štěstím, že ji při tom úletu odnesl vítr nad pole a ne nad domy v té obydlené oblasti kde s ní autor tématu létal. Nebýt štěstí tak z toho mohl být klidně i tragický případ pro média. Nešlo o sériově vyráběný stroj, ale o koptéru sestavenou z dílů a jak se ukázalo autor tématu neudělal před tím letem bohužel žádné opatření jímž by předcházel riziku toho úletu.

Pokud by někdo udělal takovou prasárnu tj. létal v obydlené oblasti třeba s modelem letadla o hmotnosti přes 1 kg, který by mohl někoho zranit podobně jako ta koptéra a následně se takto pochlubil v podobné diskusi tak jsem přesvědčen o tom, že se mu dostane podobné kritiky. Nicméně s modely letadel o hmotnosti přes 1 kg se už z principu v obydlených oblastech moc nelétá, a to bude ten hlavní důvod proč se zde takové případy ve vztahu k modelům letadel tolik neprobírají.

Takže v tomto vlákně se jedná o oprávněnou kritiku padni komu padni.
jio

#148 Příspěvek od jio »

Drondys píše:Takže v tomto vlákně se jedná o oprávněnou kritiku padni komu padni.

Což jistě dříve nebo později povede k tomu, že se všichni, co mají ke kopterám co říct raději odmlčí. :cry:
Drondys

#149 Příspěvek od Drondys »

jio píše:Což jistě dříve nebo později povede k tomu, že se všichni, co mají ke kopterám co říct raději odmlčí. :cry:

To se určitě nestane. Vždy se totiž najde někdo kdo se rád pochlubí bez ohledu na následky. To je totiž jedna ze základních lidských vlastností, kterou nikdy nikdo ani nic nezmění i kdyby třeba trakaře padaly. :lol:
OK2BUH

#150 Příspěvek od OK2BUH »

Zajímavé je to, že toto téma bylo zobrazeno téměř 4500x a do ankety o failsafe zatím kliklo jenom 14 lidí. To je zatraceně málo pro statistické vyhodnocení. No nic, nechám to ještě do zítřka.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“