DepronCup - soutěž elektrovětroňů

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: DepronCup - soutěž elektrovětroňů

#136 Příspěvek od DAF »

HXT 900 má od spodní hrany patky po vrchní hranu páky 15,6 mm bez blimpu. HS-55 mi vyšlo na 11.0 mm, také bez blimpu. Pokud jde o ty 8g Robbáky, je pravdou, že mají podle mého názoru křehčí zoubky, takže jsem je u několika měnil. Jak jsem psal, je to záměnné, ale jako celá sada od motoru (pastorek myslím měnit netřeba) až po výstupní hřídel. Pak to fachalo už dobře, zoubky se nelámaly. Když ovšem spočítám cenu, tak Robbe za 2 kilča, k tomu za 9 pětek kolečka, tak jsem na celém novém HS-55 i se zárukou 8) .
Hitec Aurora 9X
kope
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od kope »

Dík, právě jsem do trupu zabudoval 8g robbe :)
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kope
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od kope »

Tak mám (skoro) hotovo. Zbývá vlepit lože pro baterku a na táhla na straně serv dát šroubovací vidličky. S blimpama se mi to tam nevejde ani s těmi menšími servy :(. Křídlo je nakonec jen v laku, finální povrchovku (asi stříknutí nějakých barevných pruhů na spodek křídla, dobroušení a lehké přetmelení a možná i stříknutí gondolky) udělám až jestli bude úspěšný zálet-snad se mi to povede zalítnout zítra nebo v pátek.
12062013532.jpg

A jestli se ukáže, že je to moc těžký, tak se naštvu, vezmu v sobotu frézku a lupínkovou pilku, spáchám na křídle odlehčovací konstrukci podobnou jako je tohle:
https://plus.google.com/photos/10535523 ... banner=pwa
a potáhnu to do neděle transparentní fólií. Jen bych v tom případě rád sehnal černou, aby mi ladila s ocaskama :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Abu »

Vypada to docela dobre.
Jestli je to tezky nebo ne zjistis jednoduse - das to na vahu :wink:
Kdyz tam bude vic nez 650g, tak to bude tezky.

RiMr je silenec, jak to proboha vyrezaval, takovy ornamenty ?!
(nojo, grafik se nezapre :) )
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kope
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od kope »

Abu píše:Vypada to docela dobre.
Jestli je to tezky nebo ne zjistis jednoduse - das to na vahu :wink:
Kdyz tam bude vic nez 650g, tak to bude tezky.

RiMr je silenec, jak to proboha vyrezaval, takovy ornamenty ?!
(nojo, grafik se nezapre :) )

Jasně, včera (vlastně dneska) ve dvě v noci už jsem jen neměl nějak sílu to vážit. Ale když jsem posledně vážil sestavené, nalakované křídlo a sestavený trup (ještě bez toho "nástavce" na čumáku), tak jsem bez komponent navážil 450g. K tomu serva 16 g, motor 45 g, baterka 63g, něco kužel a vrtule... No čekal jsem míň, ale zase na druhou stranu, když jsem viděl na Stoupáku nějakou tabulku vah modelů z jedné starší RCEK soutěže, tak tam pár modelů kolem 600g taky bylo, koneckonců i etalon, který je na stránkách LS prezentovaný jako stroj pro RCEK má uváděnou váhu od 630g a i můj Magic má po opravě prasklé ocasky 560g a lítá jak z praku. Tak snad to bude dobrý.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Abu »

No vzdyt pisu, do 600g by to melo byt ok, bude to sice nepatrne rychlejsi ale pokud bude pofukovat tak to bude spis vyhoda. A ten motor to asi vytahne i tak dostatecne vysoko.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od DAF »

Řekl bych: "hmmm, fakt dost dobrý!" Míro nádherná práce. Na můj vkus je ten čumák před křídlem opravdu dost krátký. Proto jsem si dělal delší gondolu, abych mohl bez větších potíží čarovat, tedy posouvat vnitřnosti (baterka ad.). Jak jsem dělal předběžné vyvážení, o tom jsme se bavili. Tak makej, máš ještě něco času k dobru, abys to otestoval a v neděli nám to všem natřel 8) . Vypadá to opravdu velmi dobře!!!
Hitec Aurora 9X
Abu
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Abu »

No a navic to vypada ze i cely vikend bude letove pocasi. :D
kope
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od kope »

DAF píše:Řekl bych: "hmmm, fakt dost dobrý!" Míro nádherná práce. Na můj vkus je ten čumák před křídlem opravdu dost krátký. Proto jsem si dělal delší gondolu, abych mohl bez větších potíží čarovat, tedy posouvat vnitřnosti (baterka ad.). Jak jsem dělal předběžné vyvážení, o tom jsme se bavili. Tak makej, máš ještě něco času k dobru, abys to otestoval a v neděli nám to všem natřel 8) . Vypadá to opravdu velmi dobře!!!

No, takhle z dálky to vypadá ok, ale zblízka vyniknou nedokonalosti... Kdysi jsem četl v jednom článku, že autor se snaží stavět modely podle zásady "happy modeler" - modely se mají posuzovat ze tří metrů, aby nevynikly drobné nedostatky. Tak to je přesně tenhle případ :D . Musím vybrousit a asi přetmelit přechod mezi gondolou a tím "návlekem" přes motor, ale to asi fakt až po záletu. Abych se s tím nebabaral a pak se nestalo to, že to nepoletí
DAF
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od DAF »

No, na rovinu, ať se člověk snaží jak se snaží, vždycky tam něco jiný najde. S ohledem na to, že si nehrajeme na 100% supermakety, tak bych to zas tak černě neviděl. Když se podíváš např. na Akuro, v poslední době tam nějaký šílenec prodával ajrák, který byl údajně Fw 190. Když byla mlha, ty jsi stál pop kolena ve vodě a díval jsi se tam tím směrem, mohl jsi se při dostatečném mnžoství alkoholu pod kůží domnívat, že někde na opačné straně je Fokouš opravdu je. A to za to chtěl čtyřiapůl klacku!!!
Hitec Aurora 9X
kope
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od kope »

Když jsem večer nastavoval model, tak jsem si uvĕdomil, že jsem ještĕ nemĕl model s plov.výškovkou. Když jsem tak koukal, jak se celá vychyluje, tak jsem znejistěl a chci se ujistit-funguje plovoucí vop stejnĕ jako klasickà-tj. odtokovka jde nahoru, letadlo je natažené, odtokovka jde dolů, letadlo je potlačené?
mab
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od mab »

kope píše:chci se ujistit-funguje plovoucí vop stejnĕ jako klasickà-tj. odtokovka jde nahoru, letadlo je natažené, odtokovka jde dolů, letadlo je potlačené?

Ano.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
DAF
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od DAF »

to bitovod, jak to s tebou vypadá? Přijdeš aspoň na čumendu?
Tak pánové, jdu dobít baterky, až se zítra zavelí "krleš!", ať vyletím výš, než vy :lol:
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od Luzr »

DAF píše:to bitovod, jak to s tebou vypadá? Přijdeš aspoň na čumendu?
Tak pánové, jdu dobít baterky, až se zítra zavelí "krleš!", ať vyletím výš, než vy :lol:

JJ, taky nabijim...
kope
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od kope »

Já taky...
Odpovědět

Zpět na „Kluby“