Délka letu.

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Délka letu.

#136 Příspěvek od Drondys »

Troll píše:...jak je možné, že jsi opakovaně došťouchal do baterek po 2 min letu 4000 mAh ? Buď se ta energie někde záhadně ztratila a to je skutečně nesmírně pozoruhodné 8O , nebo jsi nám sem nenapsal správné informace , nebo Ti velmi silně kecá měření na nabíječi. A vzhledem k velikosti odchylky a možným následkům to je rovněž velice pozoruhodný jev. Doporučoval by Ti, zabývat se i tímto. :!:

Pokud se mu ten problém s jiným aku už neprojevuje a ani nabíječka s jiným aku nekecá pak je to opravdu záhada. :?: :?: :?:

Možná byla v těch dvou lipolkách, se kterýma mu to dělalo nějaká miniaturní červí díra, přes kterou se z článků odsávala energie selektivně jen při odběru za provozu v modelu a mizela někam do jiného vesmíru takže se to v našem vesmíru projevilo jen tou záhadnou ztrátou energie. Možná by to chtělo ty dvě lipolky nevyhazovat a poslat je někam do laboratoře na důkladný průzkum. Třeba se díky tomu přijde na ufony z jiného vesmíru, kteří tajně odsávají některým modelářům energii z jejich lipolek. :lol:
x.line

#137 Příspěvek od x.line »

Drondys píše:Pokud se mu ten problém s jiným aku už neprojevuje a ani nabíječka s jiným aku nekecá pak je to opravdu záhada. :?: :?: :?:

Možná byla v těch dvou lipolkách, se kterýma mu to dělalo nějaká miniaturní červí díra, přes kterou se z článků odsávala energie selektivně jen při odběru za provozu v modelu a mizela někam do jiného vesmíru takže se to v našem vesmíru projevilo jen tou záhadnou ztrátou energie. Možná by to chtělo ty dvě lipolky nevyhazovat a poslat je někam do laboratoře na důkladný průzkum. Třeba se díky tomu přijde na ufony z jiného vesmíru, kteří tajně odsávají některým modelářům energii z jejich lipolek. :lol:

Do laboratoře ne, ale na reklamaci určitě ;-)
x.line

#138 Příspěvek od x.line »

JirkaA píše:
Nebyly. Pokud jsi měřil klešťákem na střídavém rozsahu na fázi motoru, naměřil jsi naprostou blbost. Střídavý klešťák je kalibrovaný pro sinusový průběh proudu a síťový kmitočet. Na motoru za regulátorem máš průběh proudu silně neharmonický s daleko vyššími kmitočty (kmitočet PWM je obvykle 8 kHz, ale někdy i více), s tím by měl co dělat i "TrueRMS" klešťák za hodně tisíc.. Takže jsi vlastně nic použitelného nezměřil.

Jo tak.... Za naměřenými hodnotami si samozřejmě nestojím, jelikož tomu nerozumím a měřili to lidi zGME. Ale informace ohledně době letu, nabíjení a apod byly pravdivé ;-)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od jyrry »

x.line píše:... měřili to lidi zGME...

takže odborníci... :roll:
jyrry.webnode.cz
Troll

#140 Příspěvek od Troll »

x.line píše:Jo tak.... Za naměřenými hodnotami si samozřejmě nestojím, jelikož tomu nerozumím a měřili to lidi zGME. Ale informace ohledně době letu, nabíjení a apod byly pravdivé ;-)

Já Tě nechtěl nařknout že nám tady lžeš , spíše že jsi možná někde udělal chybu a ani o tom nevíš. Protože tohle je bez ohledu na to co naměřil odborník prostě fyzikálně nemožné. Buď jsi někde udělal chybu, nebo nabíječ občas ukazuje nesmysly a to je na pováženou. Že je měkká baterka mne napadlo hned jako první, jenže ta opakovaně dobíjená kapacita této teorii neodpovídá. A protože se ukázalo , že je skutečně blbá baterka tak máš problém někde jinde.Protože dobitou kapacitu nabíječe počítají dle toho, jaký proud po jakou dobu teče do baterky. Nemyslím že by to špatně měřilo čas, ale jestli blbne měření proudu, tak Ti to do baterky taky může pustit několikanásobně více než nastavíš a to pak může být dost veselo. Dokonce až do tance při ohníčku. Tak velký pozor na to :!: :!:
honzaop

#141 Příspěvek od honzaop »

Zdravím,
já mám váhu koptéry 585g s plným vybavením pro FPV a když tam dám 5000mAh baterku 408g, tak mi vydrží let 18min, pak už začnou blikat na pípáku diody červeně, ale ještě nepíská.

Chtěl bych se zeptat, když ve visu při váze 993g jsem naměřil odběr cca 15A a při stoupání 21A, a chtěl bych použít menší baterku, třeba 2200mAh, tak chápu, že třeba 30C dá max proud 2,2 x 30 = 66A, ale jak by pak vycházela doba letu? Váha by byla asi 585g kopt + cca 190g baterka.

Díky Honza
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
j.s

#142 Příspěvek od j.s »

Jednoduše si zjisti přesnou váhu té 2200mAh baterie (ne cca) a pak to dej na ecalc.ch
Každopádně pokud máš teď pohon dimenzovaný tak, že visíš na 50% plynu, tak pak to budeš mít dost přemotorované, přecijenom ztratíš 20% váhy, což je hodně.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Duffs

#143 Příspěvek od Duffs »

Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
x.line

#144 Příspěvek od x.line »

Ahoj všem.
Zvažuju, že přestrojím svojí F550 na rám Tarot 3K a osadím to na E600. Nikde jsem se bohužel nedočetl bližší specifika ke combům E600. Netušíte, zda při váze cca 2500g budu moct použít aku 3s 6500mAh Gens, nebo budu muset přejít n a 4S a případně jak se pohybují doby letu o těchto comb?

Díky za odpověď.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od zskal »

Mám dojem že E600 jede na 6S...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
x.line

#146 Příspěvek od x.line »

gardenroute píše:Zkontroluj si nastavení "Voltage" v "Advanced" v NAZA Assistantu pro First a Second Level Protection, velmi zjednodusene 3.7V (11.1V pro 3S) na clanek pro první uroven (varování), 3.3-3.5V/clanek pro druhou uroven, ta je pro automaticke pristani.

Presny popis jak na to zde Naza-M Voltage Monitoring

Nastavuješ i hodnotu LOSS?
gardenroute

#147 Příspěvek od gardenroute »

Poslal jsem Ti SZ na Tvuj rozsireny dotaz.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Uniyor

#148 Příspěvek od Uniyor »

Zdravím,
nechci zakládat nové téma, tak snad mi někdo odpoví tady.

Stavím si nový quad a chtěl bych poradit s výběrem baterie, tak abych dosáhl nějakého rozumného letového času, 10+ minut klidného letu. Plně osazený stroj bez aku váží cca 1150g včetně fpv výbavy, gimablu+gopro. Mám motory Turnigy D2836/9 950Kv, regulátory Mystery 30A, používám vrtule 11x4,7". Rád bych napájel z aku fpv i gimbal a nevím zda volit 4S nebo 3S, které doposud? mám 3000mAh, ale ty použiju na zemi k napájení FPV. protože by stejně nestačily při té váze copteru. Ecalc mi moc nepomohl, tak třeba to dobře dopadne zde. za tip předem díky...
Quadcopter X Multiwii
zskal
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od zskal »

To máš dost slušnou váhu. Já mám kopteru o dost těžší (1950g) a lítám na 4500mAh 4S 10-12 min. Na 3S bych to asi ani nezvedl. Ale vrtule mám 9443 se sadou motorů a regulátorů DJI E300 Tuned Propulsion System. Pro tvoje motory mi přijdou ty 11" vrtule už dost velké. Myslím že na 4S budeš mít určitě časy nad 10 min i když dáš menší vrtule a navíc to budeš mít i dost živé. Tuhle váhu by podle mě zvládla v pohodě i baterie 3S, ale pokud tam máš i gimbal a chceš to krmit všechno z jedné baterie, tak bych dal raději 4S...já to tedy aspoň takto mám a nemůžu si absolutně stěžovat.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od jamesgsf »

10x3,8 vrtule 4S baterku cca 5200mah, což bude cca konečná váha někde kolem 1600-1700g což by ti mohlá dát min 15-16 min letovky (možná i více) s 11 vrtulema bych se bál že ty motory na 4s schoří, max 10 a i to je na hraně.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“