Hali píše:zdravim. sem ted najaky zmateny dival sem se na videa s nastaveni hlavy a pripada mi ze mi jdou padla na hlave moc lehce. kdyz dam z minima plny kolektiv tak se vzdycky padla nakloni na jednu stranu. vyvažene by mely byt dobre. a taky domek padel ma vuli asi 1mm to asi neni normalni co?
díky za odpovedi
Padla maji chodit volne, kdyz nastavujes hlavu a neco meris, mel by sis je nejak pridrzovat(rovne), je to stupen volnosti navic.
Kde mas vuli? Vule by nejlepe nemeli byt zadne a 1mm to je fakt moc.
Hali píše:zdravim. sem ted najaky zmateny dival sem se na videa s nastaveni hlavy a pripada mi ze mi jdou padla na hlave moc lehce. kdyz dam z minima plny kolektiv tak se vzdycky padla nakloni na jednu stranu. vyvažene by mely byt dobre. a taky domek padel ma vuli asi 1mm to asi neni normalni co?
díky za odpovedi
Padla maji chodit volne, kdyz nastavujes hlavu a neco meris, mel by sis je nejak pridrzovat(rovne), je to stupen volnosti navic. Kde mas vuli? Vule by nejlepe nemeli byt zadne a 1mm to je fakt moc.
Nevim jestli to nazyvam spravne. domek padel. ten obdelnik pres ktery potom padla ovladaji nabeh rotorovych listu. vule ja jak v pricne ose k hlavni hrideli. tak v prepakovani. proste system padel ma vuli 1mm stranove a dalsi asi 1 mm v nataceni.
Hali píše:Nevim jestli to nazyvam spravne. domek padel. ten obdelnik pres ktery potom padla ovladaji nabeh rotorovych listu. vule ja jak v pricne ose k hlavni hrideli. tak v prepakovani. proste system padel ma vuli 1mm stranove a dalsi asi 1 mm v nataceni.
Takze mas vuli mezi domkem padel - ramem padel - rotorovou hlavou? Jestli dobre chapu.
Mas to poradne dotazene? A nemas obracene bocnice ramu padel? Mezi ram padel a domek, sem daval podlozky, aby to bylo na fest.
Velikost vule 1mm to je opravdu moc
za ten čas čo mi príde helina by som rad kupil šruby. čo vlastne všetko sa šrubuje na HKčku ??
zatial mam na zozname napisane imbusy
M2 x 4,6,8,12
čiže imbus s priemerom (hlavičky ?) 2mm a dlžka 4,6,8 a 12mm. aspoň tak som sa dočítal na strane 88 aké ešte potom zobrať ?
mrpilot píše:za ten čas čo mi príde helina by som rad kupil šruby. čo vlastne všetko sa šrubuje na HKčku ?? zatial mam na zozname napisane imbusy M2 x 4,6,8,12 čiže imbus s priemerom (hlavičky ?) 2mm a dlžka 4,6,8 a 12mm. aspoň tak som sa dočítal na strane 88 aké ešte potom zobrať ?
Mrkni se do navodu Trex450, pisou tam rozmery sroubku.
Jinak sroubky M2 maji prumer zavitu 2mm a delka napriklad 12 je delka bez hlavicky. Ona ta hlavicka neni totiz tak dulezita, pokud hlavicka nema zapadnout nekam do nejakeho vybrani.
Hali píše:Nevim jestli to nazyvam spravne. domek padel. ten obdelnik pres ktery potom padla ovladaji nabeh rotorovych listu. vule ja jak v pricne ose k hlavni hrideli. tak v prepakovani. proste system padel ma vuli 1mm stranove a dalsi asi 1 mm v nataceni.
Takze mas vuli mezi domkem padel - ramem padel - rotorovou hlavou? Jestli dobre chapu. Mas to poradne dotazene? A nemas obracene bocnice ramu padel? Mezi ram padel a domek, sem daval podlozky, aby to bylo na fest. Velikost vule 1mm to je opravdu moc
tak nejak. ram padel chodi asi 1mm a padla pri otaceni se hybou asi taky tak. no nic rozeberu to, mrknu a smontuju,
uvazoval sem o podlozkach nebo ubrousit trosku ten ram, ale do toho se mi moc nechce. A chcu obejdnat kovovou hlavu treba na tom bude lip.
Hali píše:tak nejak. ram padel chodi asi 1mm a padla pri otaceni se hybou asi taky tak. no nic rozeberu to, mrknu a smontuju,
uvazoval sem o podlozkach nebo ubrousit trosku ten ram, ale do toho se mi moc nechce. A chcu obejdnat kovovou hlavu treba na tom bude lip.
Zkus to Mozna tam mas jen neco obracene, u toho ramu padel ty tycky zapadaji do drazky asi 1mm(treba to staci aby to zapadlo). Radeji bych nic nebrousil, spise bych dal podlozky, v nejhorsim asi jinou hlavu
Hali píše:tak nejak. ram padel chodi asi 1mm a padla pri otaceni se hybou asi taky tak. no nic rozeberu to, mrknu a smontuju,
Zkus to Mozna tam mas jen neco obracene, u toho ramu padel ty tycky zapadaji do drazky asi 1mm(treba to staci aby to zapadlo). Radeji bych nic nebrousil, spise bych dal podlozky, v nejhorsim asi jinou hlavu
Tu hlavu skladal cinan takze kontrolu asi budu muset udelat
2 Hali: to že se ti pádla překlápí na stranu když pohneš kolektivem nebo cyklikou může být tím že máš na jedné straně táhla trohcu víc natěsno na kloubcích, nebo ti může jít ložisko v gripu na jedné straně trochu víc ztuha, mi se to ještě nikdy nepodařilo udělat tak aby se pádla vůbec nehýbaly, ideál to asi není ale počítám s tím že jak se to roztočí tak to odstředivá síla pěkně pořeší.
Co se týká toho HK 450 Pro tak se nedivte že ho mají i s řemenem na HK v diskuzi se přímo ptali jestli ho mají okopčit a vyrábět kardanem nebo s řemenem a protože to bylo půl napůl tak dělají obě verze (někteří maníci lamentovali že s kjardanem odejde převod př každém štrejchnutí vrtulkou o zem) jinak třeba rotorová hlava podle fotek rozhodně jako pročková nevypadá. Naopak když jsem srovnával origo Align Pro hlavu kterou jsem měl fyzicky na stole s tím co je na fotkách Tarrotu tak bych i věřil že jsou od jednoho výrobce.