to jyrry: jsou tam, protože tenhle náhled slouží ke konstrukci a je potřeba je vidět. Líp se na to nachytávají díly. Jinak tohle zobrazení si nastavíš hned na začátku spuštění v tutorialu, klikneš na "choose template" tam už to uvidíš. Je to ale v metrech místo mm takže pro naše kreslení se to nehodí. Kreslím tedy v normálním modu a pak si to prohlížím v tomhle "hladším". V samotném programu pak v menu Window - Preference - Template. Mám spuštěný dva programy najednou a vždycky si to překopíruju a prohlídnu
to imagin: tohle řeším tak, že že se nechám vést barvou vodítek v pravoúhlém systému. Při spojení určitých dílů je chytám vždy za konkrétní bod (rohový je nejlepší) a přenesu na konkrétní bod na druhé součásti. Pak se nestane, že se to rozhodí. Pro přetáčení používám radši "flip along" (pravé tl. myši - menu) ten úhloměr moc rád nemám. Souosost dělám pomocnými přímkami, které pak smažu. Je potřeba vždy kreslit v rovině.
Je tam ještě fialové vodítko, které se snaží tě navést v pokračování určitého směru, kterým jsi zrovna kreslil. To je taky fajn věc.
Asi to jde i jinak, takhle jsem to vyřešil já