rc souprava okolo 5000 kč

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět

Která kombinace je lepší?

Turnigy t9x v2
38
60%
Spektrum dx6i + orange přijímač
25
40%

Celkem hlasů: 63

Zpráva
Autor
dokken

Re: rc souprava okolo 5000 kč

#136 Příspěvek od dokken »

Bampi

Celá modelařina je dodělej si sám, to je skutečnost. "Plug and play" generace s tím má probémy..a o tom to je.
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od BambiSpP »

dokken píše:Bampi

Celá modelařina je dodělej si sám, to je skutečnost. "Plug and play" generace s tím má probémy..a o tom to je.

Tak s tím musím souhlasit.Akorát mi přijde že je to furt dokola a dokola co je lepší toto či ono,co člověk to názor obrázek jsi musí udělat každý sám.A můj odhad je že většině tazatelů v tomto směru je kolem 15 let,spíš mi přijde že už jsi spíš dělaj srandu.Vláken ohledně vysílačů tu je spousty jenom je pročíst.
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
Drondys

#138 Příspěvek od Drondys »

BambiSpP píše:Jyrry já turnigy nezatracuju taky jsem o ní přemýšlel ale takových co umí dodělej si sám tu moc není viz tazatel.

U T9X už dávno neplatí to, že potřebuje-li někdo to či ono poupravit či změnit tak, aby to vyhovovalo lépe jeho potřebám tak si to buď udělá sám a pokud to neumí tak, že je naprosto bez šance tu či onu možnost, úpravu apod. získat.

Pokud někdo něco nezná a jde jen o informaci tak se zeptá někoho kdo to zná. Pokud někdo potřebuje nějakou úpravu hardware a sám by ji nezvládl tak se zas obrátí na někoho kdo ji zvládne a dokonce existují i lidé, kteří různé úpravy T9X dělají jako živnost a se zárukou.

V současnosti jde tedy spíš o to si zvolit co kdo chce z hlediska možností co se nabízí a pokud má člověk zájem o nějaké úpravy a sám se na jejich provedení necítí pak si je může u někoho objednat. :wink:
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od BambiSpP »

To já vím viz Rimr ale ona taky cena stoupá ze všemi těmi úpravami,ale pořád je s tim práce poslat mu to atd
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
Drondys

#140 Příspěvek od Drondys »

BambiSpP píše:ale ona taky cena stoupá ze všemi těmi úpravami

Tak samozřejmě, že stoupá. Pokud někdo chce víc než nabízí implicitní stav a sám to nezvládá tak je zcela logické, že za to někomu zaplatí, ale bude mít zas navíc některé možnosti, které by jinde třeba neměl a do budoucna to má pořád otevřené v tom smyslu, že si může kdykoli nechat doplnit další možnosti.

BambiSpP píše:ale pořád je s tim práce poslat mu to atd

Pokud někdo chce provést úpravy na T9X, kterou již používá a nezvládl by ty úpravy sám tak je celkem logické, že si je u někoho nechá udělat a buď mu ji pošle nebo pokud to má blízko tak se domluví, že si tam s ní třeba osobně zajede apod. To je na tom snad to nejmenší, ale pořád je to pro řadu lidí lepší varianta než stát jen před volbou koupit jiné hotové značkové rádio a pokud jim na něm něco nebude vyhovovat tak stát před volbou buď se s tím smířit a nebo si zase koupit třeba úplně jiné značkové rádio.

Každý se musí rozhodnout a spočítat si co je pro něj z toho či onoho pohledu obecně přijatelnější.

Já bych řekl, že stále více lidí začíná dávat přednost tomu mít T9X šitou na míru dle svých potřeb a proto si buď koupí T9X jako základ a postupně si různé úpravy udělají buď sami a nebo si je nechají udělat u někoho jiného a nebo pokud si chtějí koupit T9X už jako novou s provedenými úpravami pak to mají lehčí v tom smyslu, že si ji mohou objednat se vším všudy od někoho kdo T9X prostě koupí za ně, udělá v ní všechny požadované úpravy a pak jim ji už hotovou pošle nebo osobně předá.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Luzr »

BambiSpP píše:To já vím viz Rimr ale ona taky cena stoupá ze všemi těmi úpravami,ale pořád je s tim práce poslat mu to atd

Mno, co se tohohle týče, tak já si myslím že ty úpravy nemají moc smysl. Jistě, rozšíří možnosti programování, ALE s jakým letadlem se to pak jako má používat?

S původním softem se dá v pohodě naprogramovat třeba easy-glider, tzn. křídlo se dvěmi servy a brzda (či klapky), nebo elevony samokřídla. Prostě všechny jednodušší/levnější modely.

Pokud potřebuješ víc, tak jsi stejně asi v cenových hladinách kde ten cenový skok na Futabu zase tolik neznamená...
Drondys

#142 Příspěvek od Drondys »

Luzr píše:Mno, co se tohohle týče, tak já si myslím že ty úpravy nemají moc smysl. Jistě, rozšíří možnosti programování, ALE s jakým letadlem se to pak jako má používat?

Některé rozšíření možnosti programování někdo využít může například viz tento odkaz. Je samozřejmě na zvážení každého jak dalece půjde s využitím možností T9X byť třeba jen s jiným firmware jako je ER9X pro rozšíření možnosti programování nebo třeba dokonce i s různými úpravami HW například ve vztahu k integraci telemetrie FrSky či Jeti apod.

Například RiMr bude patrně kupovat novou Jeti DC-16 což je RC souprava úplně jiné podstatně vyšší kategorie než T9X a přesto hodlá T9X používat i nadále pro menší modely ovšem s úpravami pro integraci modulu Jeti Duplex. Nechce prostě do budoucna používat více různých přenosových systémů, ale jen jeden v tomto případě Jeti Duplex, ale zase chce mít přímo v rámci firmware T9X možnosti, které nabízí Jeti Duplex, a které by bez těch úprav prostě neměl a chce tedy mít možnost je využít i v těch menších modelech, se kterými bude tu upravenou T9X používat. Podobně jako RiMr k tomu přistupuje i řada dalších lití, ať už třeba využívajících v T9X moduly Jeti Duplex nebo FrSky apod.
mike97
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od mike97 »

Já už jsem si názor na turnigy udělal. Takže vybírám mezi dx6i a graupner mx-12. Večer objednávám. Tak doufám že se konečně rozhodnu :evil:
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
mac

#144 Příspěvek od mac »

mike97
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od mike97 »

No nic moc, vypadá trochu jako hračka. Chci si vybrat mezi temi dvoumy
mac

#146 Příspěvek od mac »

Vyzor je jedna vec, co radio ponuka, vec druha. Krabicu mx12 ma obchodnik Graupner samozrejme od JR ;-)
Si rozhodnuty, toto bol typ..
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#147 Příspěvek od rampa_mckvak »

dokken píše:Bampi

To že, "Plug and play" generace s tím má problémy se dá souhlasit co se týká modelařiny jako stavba letadel apod. Ale co se týká elektroniky a zde konkrétně vysílačky to přece nemůžeš myslet vážně. Taky sis pořídil ledničku, televizi, auto, kalhoty a plno dalších věcí ve stylu dodělej si sám? Myslím, že ne. Tak tu prosím neplácej kraviny. Pokud někdo o neduhách jistého zařízení ví a je ochoten se v tom hrabat nic proti tomu nemám, ale z ostatních nedělej neschopný blbce. Smiř se s tím, že dnes doba "Plug and play" je prostě taková a létání není dnes jen výsadou mistrů třeba jako seš ty :wink:
Podobné téma na dodělej si sám tu už bylo a třeba se tam řešila klec na baterky u dx6i.
Co neubrzdíš neukecáš.
Hunger

#148 Příspěvek od Hunger »

Nic ve zlém, ale Gaupner ji má spíš od Pelikána :D. Nějak moc mi připomíná hlavně anténou cadet4.
"Šmirgl to jistí!"
mike97
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od mike97 »

no mně je jedno od koho je, hlavně chci vědět kterou :D Mám egeho a na to programování mi stačí obě dvě. U graupnerky je telemetrie a zase ke spektrumce mohu dát blade msr.
mac

#150 Příspěvek od mac »

Hunger píše:Nic ve zlém, ale Gaupner ji má spíš od Pelikána
:mrgreen: :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“