Blade 450 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vladimír

Re: Blade 450 X

#136 Příspěvek od Vladimír »

Tak to už bude muset odpovědět někdo, kdo opravdu něco ví. Ja Blade 450 viděl párkrát u kolegy na poličce :)
Řek bych že máš jen pootočený unašeč toho přepákování, ale jestli se to dá otočit zpátky, jestli je to na stavěcí šroub, nebo nalisované na hlavu rotoru netuším.
Za mě - pokud bych neměl možnost ověřit úchylkoměrem (ideálně po upnutí třeba do hlavy přesného soustruhu), že hlavní hřídel a hlava rotoru jsou opravdu rovné, vážně bych o výměně uvažoval. Ale jak říkám, vím o tom prd.
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
Vladimír

#137 Příspěvek od Vladimír »

Podle tohoto obrázku z manuálu pro Blade 450 X bych řekl, že aby se to mohlo pootočit, musí být střižený šroub který je na obrázku pod číslem 6.
Ovšem pokud by tomu tak bylo, pak bych předpokládal, že po roztočení ten rotor opustí hřídel a půjde si svojí cestou. Tak nevím.. :(

Obrázek
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
EvzEn

#138 Příspěvek od EvzEn »

Jo, taky to moc nepobírám... Jen doufám, že inženýři v HH nejsou tak blbý, aby něco takhle navrhly a hrozilo odloučení rotoru od heli..

Hlavně nechápu, jak je možné, že je ohnutá hlava, sice jsem osekal listy, ale ani jednou jsem u toho nestrhl hlavní kolo, což je z plastu..

Maj ten hliník asi nákej extra moc měkkej..

Každopádně díky za pomoc!
Bozha

#139 Příspěvek od Bozha »

No pokud jde o ohýbání T-hubu, tak to se mi přesně stalo :D hřídel rovná, T-hub házel... když dostane správnou prdu, tak se ani hlavní kolo nemusí strhnout.

Rozeber tu hlavu na prvočinitele a překontroluj každý díl... Jinak riskuješ další broušení asfaltu.
EvzEn

#140 Příspěvek od EvzEn »

Takže dnes jsem se do toho pustil a nic moc jako...
Hned jak jsem tu hlavu otočil vzhuru nohama bylo mi divné, že neni ze spoda rovnomerne zakončená, takže mi bylo jasný, že je prasklá..

Po nahřátí jsem sundal ten spodní prstenec a vytáhl hlavu a je prasklá..
Celé to drží jen díky lepidlu, tak doufám, že nepoužívaj jen nějaký levný threadlock :D

Takže kvalita Blade 450x hlavy nic moc jako..
Přílohy
IMG_2569.JPG
IMG_2568.JPG
IvoR1

#141 Příspěvek od IvoR1 »

Ajajaj. :( Tu hlavu už jsem jednou měnil. Musel jsi tomu dát docela ránu. Jestliže ti po roztočení na zemi uhýbá na stranu tak neváhej a kromě hlavy vyměň i hlavní hřídel určitě bude lehce ohnutá. :(
Zrovna jsem Ti dnes chtěl napsat jestli lítáš :) .
No bohužel tohle k tomu patří. :)
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
EvzEn

#142 Příspěvek od EvzEn »

IvoR1 píše:Ajajaj. :( Tu hlavu už jsem jednou měnil. Musel jsi tomu dát docela ránu. Jestliže ti po roztočení na zemi uhýbá na stranu tak neváhej a kromě hlavy vyměň i hlavní hřídel určitě bude lehce ohnutá. :(
Zrovna jsem Ti dnes chtěl napsat jestli lítáš :) .
No bohužel tohle k tomu patří. :)

Jo, jasně, že letám, bohužel v mém případě to pak takhle dopadá :D Radši tu ani nebudu popisovat, díky jaké blbosti jsem s tím fláknul a odrovnal tu hlavu..
Ono jak jsem s tím fláknul, tak příčná byla ohnutá jak prase, skoro jsem jí ani nemohl vytáhnout z hlavy :)
Hlavní byla taky líznutá, ale dal jsem tam jinou... Takže hřídel a příčná by měli být ok, spíš to bude v těch listech a té hlavě...
Ale musím uznat, že tenhle mesic jsem do toho nasypal celkem dost penez, ale aspon mám doma dvě nový baterky od Gens Ace a jsem lehce zásobenej dílama :)
Jinak musím říct, že ten design a kvalita te hlavy pro 450x je dost žalostná.. Sice jsem heli zastavil o zem, ale ani se nestrhlo hlavní kolo a "hliníková" hlava je na s.áč :\
Co protos, protosuje dobře ? :)
IvoR1

#143 Příspěvek od IvoR1 »

Jojo. Protos lítá a už jsem s ním docela dlouho nefláknul.Ťuk,Ťuk,Ťuk,Ťuk, :) Ale taky už bude asi potřebovat nějakou údržbu. Nějak mi povrzává volnoběžka.
EvzEn

#144 Příspěvek od EvzEn »

Tak to je dobře, že se daří :D Mně se taky začne dařit, ale nejdriv musím zaplatit dan za to, že jsem to v zimě flákal :\
Jinak ta 450x letá skvěle, až jsem čučel jak dobře zvládá vítr, ted ještě, abych jí zvládal já tak, že při rychlých osmičkách to nebude tak často samá krizovka :)
IvoR1

#145 Příspěvek od IvoR1 »

Jedině simulátor, simulátor a zase simulátor :lol:
EvzEn

#146 Příspěvek od EvzEn »

To jo no, musím víc trenovat, jenže nejhorší, že na simu létám i ruzné akro blbustky.. Ale v reálu jsem tak vystreslej, že to zkazím právě kvuli tomu..

No nic, ještě pár tisíc a bude to v cajku :D
EvzEn

#147 Příspěvek od EvzEn »

Tak tomu nějak nerozumím, dal jsem novou příčnou hřídel, novou hlavní hřídel.. Sešteloval nábeh listů tak, že to sedí +-0,2stupně..

Než jsem dal novou hlavu, tak jsem ještě nasadil ten swash tool, abych zkontroloval, že jsou všechna serva správně vycentrovaná..

Dnes jsem vzal heli na zálet a když jdu do vzduchu zase táhne do leva (pohled zepředu, kabinkou proti mě), už nějak nevím, na co bych se měl podívat..
Ani jsem se do vzduchu nedostal, protože už jsem viděl, jak listy skoro škrábou o zem, předtím, šla heli nahoru krásně rovně.. Na heli ted mám levné Tarot listí z karbonu, listí je dobře vyváženo..

Asi to vibruje, ale fakt nemám tuším díky čemu..
Naposledy upravil(a) EvzEn dne pát 21.03.2014 7:36, celkem upraveno 1 x.
IvoR1

#148 Příspěvek od IvoR1 »

Co to dělá, když to roztočíš na stole bez listí. Jsou serva v klidu a nebo začnou uhýbat?
IvoR1

#149 Příspěvek od IvoR1 »

Nemáš volný některý káblík od serva v Beastu? Taky jsem to už zažil. :(
EvzEn

#150 Příspěvek od EvzEn »

Takže, včera jsem to napsal blbě,při vzletu čumákem k sobě to táhne do leva..

Rozberal jsem to včera a znovu přemeril nábeh listů a zdá se to být dobré. Ale updla mi jedna nožička na kterou jsem přišroubovaný lyžiny.. Takže si říkám, jestli to nebylo tím, novou kostru nemám, takže jsem to slepil vteřinákem..

Uvidím, odpo hodím heli na stul roztočím a dám vědět. Divné však je, že vše předtím fungovalo a po osekání listů je to hotový..
Ještě si říkám, jestli nejsou v řiti ložiska v gripech, jak jsem ohnul příčnou, ale gripy chodí volně, tak taky nevím..

Prosím Tě, AR7200BX si přidělal ke kostře origo pěnovkou, nebo jen obyčejnou ?

Tobě se to teda taky stalo, že heli furt táhla při vzletu do strany, jo ? Ale tys jen vymenil hlavní hřídel a dobré že ?

Díky
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“