Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od slavoo »

LV píše:
slavoo píše:Pamäťový efekt ti nehovorí nič.. !? Či tento typ batérií je voči tomu odolný ?

Čo je to pamäťový efekt. Kde sa to dá zohnať?
Ja som aj otvoril Nixx článok a veru nič také tam nebolo. Ani fleška, ani harddisk ani ramka.... nič.
Kde sa to v tom článku ukladá?

:)
rejpal jeden,, :lol:
frontier
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od frontier »

PetrL píše:
zdzd píše:Takže nejprve navolit funkci MODEL SELECT a v ní přepnout TX na CARD, vybrat model a pak ti chybí SELECT, přičemž RENAME COPY DELETE tam je?

To by bylo nějaké divné. U FX-30 nejde select tehdy, když už je model aktivní. Naopak, na aktivní nejde delete . Zkoušel jsi to s různými modely?

Přesně tak vybere se paměť (CARD) a v ní se vybere model. U neaktivního modelu jsou dostupné možnosti: VYBRAT, PŘEJMENOVAT, KOPÍROVAT a SMAZAT.
U aktivního modelu jde tuším jen PŘEJMENOVAT a KOPÍROVAT.

Tak Pánové mě to nejde u žádného neaktivního modelu, je tam možnost pouze: PŘEJMENOVAT, KOPÍROVAT a SMAZAT, políčko VOLBA(SELECT) u CARD prostě chybí. Vzkoušeno několikrát. :cry:
Naposledy upravil(a) frontier dne čtv 22.04.2010 9:03, celkem upraveno 1 x.
RomanSadilek

#138 Příspěvek od RomanSadilek »

Naco vlastně je ta paměťovka? pokud mám jen pár modelů (zatím dva v provozu)? má smysl ji tam dávat??
Surgical

#139 Příspěvek od Surgical »

Hm, ta paměťovka je dobrá třeba na to, že někdo má vychytaný setup pro éro a je ochoten ti ho poskytnout. Jenže bydlí dost daleko a oba se nedokážete v rozumném časovém horizontu sesynchronizovat k osobní schůzce. Ovšem může ti ten setup poslat jako přílohu mailem, ty ho stáhneš na paměťovku, prskneš do vysílajdy, skopíruješ a voila....
LV
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od LV »

Surgical píše:Hm, ta paměťovka je dobrá třeba na to, že někdo má vychytaný setup pro éro a je ochoten ti ho poskytnout. Jenže bydlí dost daleko a oba se nedokážete v rozumném časovém horizontu sesynchronizovat k osobní schůzce. Ovšem může ti ten setup poslat jako přílohu mailem, ty ho stáhneš na paměťovku, prskneš do vysílajdy, skopíruješ a voila....

Vychytaný setup... Ako podklad na začiatok ano, ale dva identické modely na svete neexistujú :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
frontier
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od frontier »

frontier píše:
PetrL píše:
zdzd píše:Takže nejprve navolit funkci MODEL SELECT a v ní přepnout TX na CARD, vybrat model a pak ti chybí SELECT, přičemž RENAME COPY DELETE tam je?

To by bylo nějaké divné. U FX-30 nejde select tehdy, když už je model aktivní. Naopak, na aktivní nejde delete . Zkoušel jsi to s různými modely?

Přesně tak vybere se paměť (CARD) a v ní se vybere model. U neaktivního modelu jsou dostupné možnosti: VYBRAT, PŘEJMENOVAT, KOPÍROVAT a SMAZAT.
U aktivního modelu jde tuším jen PŘEJMENOVAT a KOPÍROVAT.

Tak Pánové mě to nejde u žádného neaktivního modelu, je tam možnost pouze: PŘEJMENOVAT, KOPÍROVAT a SMAZAT, políčko VOLBA(SELECT) u CARD prostě chybí. Vzkoušeno několikrát. :cry:

Dale jsem zjistil že časy všech modelů uložených na SD kartě jsou všechny 00:00, ono je to docela logické když nejdou použít jako aktivní.
RomanSadilek

#142 Příspěvek od RomanSadilek »

Tak jsem se snažil aby na mne vysilačka po zapnuti nepipala a nepsala že TRIM MIX je aktivní. Měnil jsem priority a furt pipala. Nakonec jsem trim mix deaktivoval uplně a změnu zakřivení přídla větroně, kterou jsem dělal přez onen trim mix, udělal přez butterfly. Pokud mám teď přepinač v režimu normal zapne se visilač hned, pokud je jiný režim varuje pipanim a zapne se až přepnu na režim normal, nebo potvrdím že může vysílat i v navoleném režimu. UUUUUf. 8)
zdzd

#143 Příspěvek od zdzd »

Vysílačka neřve, když není aktivní žádný mix a je aktivní základní letový režim. Jak si ho nazveš a jak v něm bude model nastavený je už jen na tobě.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od frontier »

namáte někdo odkaz na nový Firmware k T8FG?
JMalik

#145 Příspěvek od JMalik »

RomanSadilek,
už to napsal zdzd. Jenom pro upřesnění. Ty mixy, přepínače..... můžeš mít jakkoliv. Jen v tom základním prioritním režimu musí být zadaná konfigurace přepínačů ve kterých polohách je potom musíš přesně mít při zapnutí. Pokud dáš přepínač (který je aktivní) do jiné polohy, bude to kňučet a vyžadovat správnou volbu polohy přepínače.
RomanSadilek

#146 Příspěvek od RomanSadilek »

JMalik píše:RomanSadilek,
už to napsal zdzd. Jenom pro upřesnění. Ty mixy, přepínače..... můžeš mít jakkoliv. Jen v tom základním prioritním režimu musí být zadaná konfigurace přepínačů ve kterých polohách je potom musíš přesně mít při zapnutí. Pokud dáš přepínač (který je aktivní) do jiné polohy, bude to kňučet a vyžadovat správnou volbu polohy přepínače.

no, mám 3 režimy, normal, speed, land.
pro každý jsem měl nastaveny jinak trimovaná kormidla funkcí TRIM MIX, v režimu normal bylo vše v nule. Furt to kvičelo po startu ať jsem se snažil sebevíc.
Pak jsem stejnou funkci režimů nastavil přez BUTTERFLY MIX a funguje to konečně tak že pokud je nastaven normal nekvičí na mne .... konečně.
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od slavoo »

frontier píše:namáte někdo odkaz na nový Firmware k T8FG?

Žádny nový firmware není... !
frontier
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od frontier »

slavoo píše:

Ty tam máš verzi 1,2?
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od slavoo »

frontier píše:
slavoo píše:

Ty tam máš verzi 1,2?

Nie mám 1.1..

Ak ju niekto má, tak je to nejaká neoficiálna resp. (beta) verzia.
Na ROBBE Central Support nieje a ani na FUTABA software updates, tak potom kde ??
frontier
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od frontier »

slavoo píše:
frontier píše:
slavoo píše:

Ty tam máš verzi 1,2?

Nie mám 1.1..

Ak ju niekto má, tak je to nejaká neoficiálna resp. (beta) verzia.
Na ROBBE Central Support nieje a ani na FUTABA software updates, tak potom kde ??

nevím jak dalece je oficialni ale sehnal jsem verzi 1.2, večer ho tam dám, ještě vyzkouším jinou SD kartu.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“