CopterX 450

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#136 Příspěvek od Kenny McCormick »

Hej tiez na to mam PZ1 kalene hroty, imbusy su lepsie a najlepsie by boli torxy ako na HK250GT.
Tie hlinikove podlozky su vacsie, tak asi schvalne. Autorotaciu som zatial nepouzil, lietam este stale s krizom, ale dnes uz som chcel zlozit. :lol: Ale, pre istotu este necham...

Baris skus pohladat - niektori uzivatelia tu maju ako podpis svoj fotoalbum. Videl som, len neviem u koho mal t-rex450 s gyrom LT2100 a takym servom, ked sa nemylim, je k tomu. Mozno na tej fotke bude ako-tak vidiet, ako to ma.
Zbynass1

#137 Příspěvek od Zbynass1 »

Já už jsem něco odlítal bez kříže s HKčkem, teď když jsem složil CX jsem tam kříž zas přidělal, přece jenom dva měsíce pauza dělá svoje, ale není tak špatné jak jsem myslel. Oba vrtulníky chodí hodně podobně takže pohodka. Jenom ty dřevěné listy asi nestojí za moc, doma jsme trochu doladil stopu a při druhé baterce venku už to zas bylo mimo, no stejně jsem počítal že si nějaké lepší pořídím a teď už vím že asi hodně brzo :)
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#138 Příspěvek od Kenny McCormick »

Ja som tie dreva mal 4/pary/. Dva som rozbil, pritom jeden uz doma, teraz lietam s tretim. No, lietam, snazim sa ho udrzam tam kde ja chcem. Stopa sa mi vidi v poriadku, na zaciatku si to trosku akoby sadlo vsetko, prenastavoval som uhly, aby boli rovnake a doma ked to kontrolujem, je to ok na 65% plynu, kolektiv +4 stupne. Ja som snimy spokojny, vsetky boli takmer uplne presne rovnake, max. rozdiel 0,1gr, tazisko max. rozdiel 1mm. Niektore trosilinku ohnute, vyrovnal som v rukach. Na zaciatok staci.
Ako som pisal, z ehiroba mam aj dva laminaty dragonsky, jeden velmi dobre sparovany, rovny, tazisko ok, druhy katastrofa, jeden list ohnuty, rozlepeny v odtokovej hrane a tazsi o 0,7gr, tazisko o 5mm mimo. Zahodit. Jeden laminat som bral z hobby-wing, rozdiel 0,4gr, tazisko 3mm, jeden list trochu ohnuty. Nejak som to sparoval, ale bojim sa to vyskusat. A tie laminaty su viac ohybne ako drevo, to som necakal.
A jeden par mam karbon hobby z ehiroba, vidi sa mi super, ale setrim ho, kym sa naucim lietat.

Na HC som cital nazor, ze dobre carbon listy niekomu zvysili cas letu az o 2 minuty. Je to mozne?

EDIT: boli rovnake - myslim poparovane. Najtazsi par vazil 22,5gr/list, najlahsi 21,0gr/list
Naposledy upravil(a) Kenny McCormick dne pon 26.10.2009 16:39, celkem upraveno 2 x.
Zbynass1

#139 Příspěvek od Zbynass1 »

Tak věřím že některé listy jsou prostě lepší jiné horší, u MS composit Champion píšou že ty jejich listy taky prodlouží dobu letu, asi na tom něco bude, on správný profil v kombinaci se správnými otáčkami rotoru asi bude znamenat efektivnější využití výkonu... ale zatím jsem nezkoušel tak nemohu posoudit.
nahoru může, dolů musí
baris

#140 Příspěvek od baris »

Jen se chci ujistit v zapojení gyro zapojím do přijímače na konektor GEAR a řízení zisku na AUX1? Jde o přjímač AR6200.Dík
Zbynass1

#141 Příspěvek od Zbynass1 »

Neznám sice tvůj přijímač, ale u Hitecu se Gyro zapojuje do kanálu směrovky což 4. kanál a zisk do 5. Vzhledem k tomu že máš si šestikanálový přijímač tak ti zybdou jenom dva kanály a systémem pokus omyl se spleteš maximálně jednou :) pokud se ti vrtulka nebude pohybovat tak jak má tak jenom kanály přehodíš a hotovo.
nahoru může, dolů musí
Zbynass1

#142 Příspěvek od Zbynass1 »

Neznám sice tvůj přijímač, ale u Hitecu se Gyro zapojuje do kanálu směrovky což je 4. kanál a zisk do 5. Vzhledem k tomu že máš si šestikanálový přijímač tak ti zbydou jenom dva kanály a systémem pokus omyl se spleteš maximálně jednou :) pokud se ti vrtulka nebude pohybovat tak jak má tak jenom kanály přehodíš a hotovo.
nahoru může, dolů musí
off
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od off »

baris píše:Jen se chci ujistit v zapojení gyro zapojím do přijímače na konektor GEAR a řízení zisku na AUX1? Jde o přjímač AR6200.Dík

Ahoj zapojuje se:
THRO = regl
AILE, ELEV, AUX = serva cykliky (servo co hýbe čepem který je v ose trupu píchni na ELEV, ta zbývající dvě na AILE a AUX (je jedno, které kam) a reverzy dolaď to, aby chodila při pohybu kolektivem (plynem) všechna společně a správným směrem, tj. při pohybu páčky k sobě jde deska cykliky dolů, při pohybu páčky od sebe nahoru)
RUDD = gyro a z něj servo vrtulky
GEAR = zisk gyra
Naposledy upravil(a) off dne úte 27.10.2009 11:57, celkem upraveno 7 x.
Kenny McCormick

#144 Příspěvek od Kenny McCormick »

Pomaly kompletujem druheho coptera.
Dostal som nahr. hlavne osky z eHirobo na coptera
http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=4785
Zasadne neodporucam :!:
Vsetky tri ohnute. Na slaktrafenie. Trochu som po nich potrieskal kladivom, dva z nich vyzeraju celkom pouzitelne, odchylka tak 0,1-0,2mm ale pouzijem ich len v krajnom pripade.
Nastastie som objednal predtym aj z hobby-wing, su lesklejsie-hladsie, superrovne, v rukach neohnem. Len roztec dier je o 0,7mm vacsi. Ale to nebude problem.
http://www.hobby-wing.com/v2-147.html
S tadial mam aj tie uhlikove bocnice na prestavbu na SE verziu :lol: .
Tie zas niesu moc hrube - horne 1mm, spodne len 0,8mm, neviem porovnat, ake su origo. Stabilizatory uhlikove 1,2mm, tvar vertikalneho je iny ako na obrazku, je ako origo copter v hliniku.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Vulcan72

#145 Příspěvek od Vulcan72 »

Já ty bočnice mám laminatový střibrný a jsou tlustý 1.2 mm spodní i horní. Myslím, že by tak tlustý měli být i ty carbony. 1 mm je tak spodní hranice, ale 0.8 je fakt málo..
T-Rex 450 PRO + CopterX 450 SE V2
Futaba T10CG + Phoenix sim.
baris

#146 Příspěvek od baris »

Tak jsem coptera dnes poskládal a ted jen ladím. Problém vsak mám. Úhel listů pri stazeným plynu je asi -11stupňů a pri plným jen asi 6 jak to mám seřídít? mám prodloužit táhla od serv na cyklice? nebo trimy/subtrimy/.

A ještě jeden dotaz na servu vrtulky nemám paku a táhlo přesně kolmo na sebe vadí to?. Páka na servo vychází přesně mezi zoubky.Co s tím?
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od AdamProg »

baris píše:Tak jsem coptera dnes poskládal a ted jen ladím. Problém vsak mám. Úhel listů pri stazeným plynu je asi -11stupňů a pri plným jen asi 6 jak to mám seřídít? mám prodloužit táhla od serv na cyklice? nebo trimy/subtrimy/.

Prodlouzit tahla od serv je jedno mozne reseni.
Ale myslim, ze lepsi reseni je prodlouzit kratke tahla u gripu, ma nejvetsi prevod, takze male zmeny se hodne promitnout na nastaveni uhlu listu. Jeste to ma tu vyhodu, ze se ti to bude lepe nastavovat(obe prodlouzis o stejnej pocet otacek), takze nemusis porad kontrolovat rovinost desky cykliky(staci jen pak zkontrolovat stopu, coz by si musel i u prvni varianty).
baris

#148 Příspěvek od baris »

JJ díky nakonec jsem prodloužil všechna tři táhla. Vypadá to OK.
A teď ještě to servo vrtulky co s tím? Nebude to dělat problém? viz odkaz výše.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od AdamProg »

baris píše:JJ díky nakonec jsem prodloužil všechna tři táhla. Vypadá to OK.
A teď ještě to servo vrtulky co s tím? Nebude to dělat problém? viz odkaz výše.

Zalezi jak moc mas tu paku krive. Jinak tadyvtom tematu http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=20722 se probiral figl jak osulit gyro GY-401 trimem. V podstate gyro nevi kde ma vysilacka stred a bere za stred signal ktery je pri inicializaci, ale nevim jestli to plati u jinych gyr, nemam stim zkusenosti.
commar

FC-16 a CopterX

#150 Příspěvek od commar »

Ahoj, s heli začínám, mám zkušenost jen s plošníky.
Heli je už na poště, a já zatím sonduju.
Mám Futabu FC-16, a mám ji rozšířenou jen jedním přepínačem a jedním tahovým ovladačem.
Bude mi to na první přískoky stačit? Nebo mám něco přidat?
A může mi někdo poradit jak FC-16 nastavit?
Vím že to není na heli moc vhodná souprava, ale jinou zatím nemám a viděl jsem CopterX s tím lítat, tak by to mělo jít.
Díky...
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“