DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Neber to zle - to srozumitelné. Není to tím, že to co jsi napsal je špatně napsané, ale v tom, že nevím co je bus a pod..
Abych zjistil jakou mám desku a verzi F. Musím to připojit k PC ?
Chtěl jsem to připojit a podívat se na toho asistenta podle návodu na DJI, ale nemají tam pro mě zásadní věc a to před připojením kabelu USB.
Ovladač ( vysílačka ) je zapnutá a nebo ne ? V jakých režimech jsou hejblátka ? A předpokládám, že musí být v ptakovi baterka a go pro zapnutá jako před vzlétnutí ? Ještě jsem to u PC připojený nikdy neměl a to to budu mít již rok.
Chtěl jsem to připojit a podívat se na toho asistenta podle návodu na DJI, ale nemají tam pro mě zásadní věc a to před připojením kabelu USB.
Ovladač ( vysílačka ) je zapnutá a nebo ne ? V jakých režimech jsou hejblátka ? A předpokládám, že musí být v ptakovi baterka a go pro zapnutá jako před vzlétnutí ? Ještě jsem to u PC připojený nikdy neměl a to to budu mít již rok.
- gardenroute
No, Ty zase neber me za zle, kdyz ted konstatuji "Jezismarja".artus píše:Neber to zle - to srozumitelné. Není to tím, že to co jsi napsal je špatně napsané, ale v tom, že nevím co je bus a pod..
Kupovat si takovou vec, bez tech uplne zakladnich znalosti me nepripada uplne rozumne, minimalne bez toho, ze si alespon trochu a dopredu nastudujes problematiku, a minimalne alespon v rozsahu toho, o cem se tady diskutuje. A to v okamziku, kdy mluvis o nejakem dalsim rozsirovani. Nevim, zda-li bez takovych zakladnich znalosti to pro Tebe bude i nadale schudne.
Muj popis je myslim velmi dukladny a vysvetlujici, chapu, ze nepotrebujes vedet co je to CANbus, ale pro to, aby jsi tam mohl pripojovat dalsi zarizeni komunikujici v realnem case (je to letadlo!) takove minimum potrebujes. Neni to hracka pro kohokoliv, at uz Ti prodejce tvrdil cokoliv, a je to velkym pismenem napsane i v manualu.
Ani ja nejsem nejaky velky profik, a uz vubec ne zkuseny modelar, ale musis znat zakladni pojmy a nemluvit tady o "hejblatkach" apod.
A jakou verzi Phantoma a jeho zakladni desky (pokud to nevis sam) mas, by Ti mel sdelit Tvuj prodejce, pokud ho mas uz cely rok, budes mit prvni verzi, bez upgrade desky, a slo by to pripojit, tak jak jsem to mel puvodne ja, viz toto foto.
[album]3122[/album]
Ackoliv je me divne, ze mas Phantoma jiz rok, a nikdy jsi ho nemel pripojeny k PC, jinak by jsi jiz davno musel resit radu veci, jako je pravidelny update firmware, k cemuz to musis mit pripojene k PC. A manual jsi nekdy videl ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:problem je v tom, ze je to dost velky modul, a tehdy (jeste s puv. zakl. deskou) se to tam v kovovych boxech neveslo (spolecne s PMU v2 a GCU). Takze jsem to
artus píše:ok tomu rozumím, raději si to nechám udělat, ale z tvých dalších slov si nejsem jistý, zda to vůbec jde ?
iOSD mini tam jenom nacvakneš (CANbus je propojovací zásuvka do které se strkají propojovací kabely DJI šedé) a vejde se dovnitř jentaktak, ale bez úprav a zvládne to každý
- gardenroute
Romane, on tam chce dat "velke" iOSD, viz "...Taky bych rád instaloval na Phantoma iOSD MkII..."...To se tam opravdu nevejde se vsim, mam to za sebou, JR se z toho tehdy malem picnulDag2B3 píše:iOSD mini tam jenom nacvakneš (CANbus je propojovací zásuvka do které se strkají propojovací kabely DJI šedé) a vejde se dovnitř jentaktak, ale bez úprav a zvládne to každý
Jak bylo na TW ? Letal jsi nakonec ?
Nevím jak ti to vysvětlit, ale zkusím.
Můj hlavní cíl je natáčení a pokuď to jen půjde nic víc bych k tomu vědět nechtěl ( ale vím že to nepůjde ).
Mám ho od začátku jara prošel jsem tou koupí všeho za draho ( viz. gimbl za 15 000 a o měsíc stál 9 000 ). Zatím to je technika na které jsem v tak krátkém čase projel nejvíce peněz.
Mám to rozděleno do etap:
1. nejprve koupě ptáka
2. instalace FPV
3. instalace gimbl.
To vše jsem si nechal udělat.
Nemyslím, že jsem málo zručný a techniku mám rád, ale než to pokazit tak tolik peněz zase nemám.
Připojit k počítači bych to taky zvládl ( určitě bych tam nic nejprve neupravoval ) jen mi nebyl jasný ten postup při to připojení.
V původní otázce mi šlo o to dostat na dolů stav baterie, výšku a vzdálenost ( a zatím neřeším zda to bude tento typ a nebo tento - ale rád dám na doporučení ostatních )
Budu rád, když mi občas poradíte a omluvíte mou neznalost.
,,I lidé jezdí autem a neznají o něm nic,,
Můj hlavní cíl je natáčení a pokuď to jen půjde nic víc bych k tomu vědět nechtěl ( ale vím že to nepůjde ).
Mám ho od začátku jara prošel jsem tou koupí všeho za draho ( viz. gimbl za 15 000 a o měsíc stál 9 000 ). Zatím to je technika na které jsem v tak krátkém čase projel nejvíce peněz.
Mám to rozděleno do etap:
1. nejprve koupě ptáka
2. instalace FPV
3. instalace gimbl.
To vše jsem si nechal udělat.
Nemyslím, že jsem málo zručný a techniku mám rád, ale než to pokazit tak tolik peněz zase nemám.
Připojit k počítači bych to taky zvládl ( určitě bych tam nic nejprve neupravoval ) jen mi nebyl jasný ten postup při to připojení.
V původní otázce mi šlo o to dostat na dolů stav baterie, výšku a vzdálenost ( a zatím neřeším zda to bude tento typ a nebo tento - ale rád dám na doporučení ostatních )
Budu rád, když mi občas poradíte a omluvíte mou neznalost.
,,I lidé jezdí autem a neznají o něm nic,,
Já vím, že se tam Mark2 nevejde, ale myslím, že by mu stačilo to Mini.
Jinak mám spoustu zážitků, ale nejsem spisovatel a neumím to tak krásně popsat jako ty. Možná to časem shrnu a napíšu pár rad - poučení z omylů.
Ve zkratce -prvních 10dní pršelo 25C. Pak jsme přejeli na jih a zase foukal tejden vítr, že mě to málem odneslo, písek nám posekal sluneční brýle - myslel jsem, že vůbec nepoletím. Ne nadarmo psali, že Kenting je domovem větru. Při letu na 3 satelity v Taroku (je to tak úzké mramorové údolí, že se tam nedá chytit potřebný počet satelitů pro zapsání HP) mi neoriginální baterie vyrazila kryt a kamera přestala reagovat na gimbal. Myslel, jsem v brýlích, že se stroj řítí do propasti, Netrénoval jsem na ATTI a měl jsem ho GPS - odhodil jsem brýle a snažil se ho dostat zpět na takovou silnici zasekanou do skály a zrovna přijely 2 busy turistů. Naštěstí měli všichni helmy proti padajícím kamenům. Docela mi stoupnul adrenalin v krvi protože moc nereagoval. Byla klika, že se baterka nevysunula ven. Holky ho chytli ve výskoku. (tuhle pasáž sem asi postnu). Pak už jsem přistával jen do ruky. Taky jsem ho nesl 6km nahoru, kde jsem čekal víc satelitů (převýšení na 1200metrech 570m) a nahoře jsem zjistil, že baterka v GP3 se vybila a já nechal dole šroubovák na sundání držáku GB abych vyměnil baterku - takže jsem neletěl. Bez uložených Home Pointů se mi létat nechtělo. Nakonec jsem pár záběrů udělal, tak až se dostanu k přepisům, tak sem něco asi dám.
Koukal jsem na ta videa z Afriky a závidím tu viditelnost a zvířata. Barvy a krajina super. Koukal jsem, že se nebojíš to šmiknout kousek nad větvema. Mě se do džungle moc nechtělo. Posílám fotku z Taroka - tady jsem lítal u pagody a nad řekou.
Jinak mám spoustu zážitků, ale nejsem spisovatel a neumím to tak krásně popsat jako ty. Možná to časem shrnu a napíšu pár rad - poučení z omylů.
Ve zkratce -prvních 10dní pršelo 25C. Pak jsme přejeli na jih a zase foukal tejden vítr, že mě to málem odneslo, písek nám posekal sluneční brýle - myslel jsem, že vůbec nepoletím. Ne nadarmo psali, že Kenting je domovem větru. Při letu na 3 satelity v Taroku (je to tak úzké mramorové údolí, že se tam nedá chytit potřebný počet satelitů pro zapsání HP) mi neoriginální baterie vyrazila kryt a kamera přestala reagovat na gimbal. Myslel, jsem v brýlích, že se stroj řítí do propasti, Netrénoval jsem na ATTI a měl jsem ho GPS - odhodil jsem brýle a snažil se ho dostat zpět na takovou silnici zasekanou do skály a zrovna přijely 2 busy turistů. Naštěstí měli všichni helmy proti padajícím kamenům. Docela mi stoupnul adrenalin v krvi protože moc nereagoval. Byla klika, že se baterka nevysunula ven. Holky ho chytli ve výskoku. (tuhle pasáž sem asi postnu). Pak už jsem přistával jen do ruky. Taky jsem ho nesl 6km nahoru, kde jsem čekal víc satelitů (převýšení na 1200metrech 570m) a nahoře jsem zjistil, že baterka v GP3 se vybila a já nechal dole šroubovák na sundání držáku GB abych vyměnil baterku - takže jsem neletěl. Bez uložených Home Pointů se mi létat nechtělo. Nakonec jsem pár záběrů udělal, tak až se dostanu k přepisům, tak sem něco asi dám.
Koukal jsem na ta videa z Afriky a závidím tu viditelnost a zvířata. Barvy a krajina super. Koukal jsem, že se nebojíš to šmiknout kousek nad větvema. Mě se do džungle moc nechtělo. Posílám fotku z Taroka - tady jsem lítal u pagody a nad řekou.
Za tu dobu co ho mám mě nic strašného nepotkalo, ale letos jsem chtěl zkusit natočit ohňostroj ( i když jsem věděl, že z toho kvalita bude mizerná ).
Tak jsem to 1.1. zkoušel. A stalo se mi co se mi zatím nikdy nestalo. V pohodě vzlétnu. Nechám viset cca 150 m. A najednou Phantom letí do strany. Kontruji zpět a nic. Byl jsem z toho hodně špatný. Startoval jsem mezi domy. A nemohl jsem ho ovládat. Vesele se vracel ( GO HOME ). Klesal si těsně podél rohu baráku ( skoro škrtal okap. Krásně jsem ho chytil do ruky ( měl jsem ... štěstí ). Jen mi zatím nejde do hlavy proč to u dělal, že ztratil spojení. Kolikrát jsem byl i mnohem dál od ovladače. Jako kontrolu mám AV signál ( jak to zrní , tak se vracím zpět ), ale teď jsem měl signál pěkný. Pak mě napadají pouze slabší baterie v ovladači. Dá se to nějak odzkoušet ? Abych měl 100% jistotu ?
A tímto jsem se dostal na toto forum.
Tak jsem to 1.1. zkoušel. A stalo se mi co se mi zatím nikdy nestalo. V pohodě vzlétnu. Nechám viset cca 150 m. A najednou Phantom letí do strany. Kontruji zpět a nic. Byl jsem z toho hodně špatný. Startoval jsem mezi domy. A nemohl jsem ho ovládat. Vesele se vracel ( GO HOME ). Klesal si těsně podél rohu baráku ( skoro škrtal okap. Krásně jsem ho chytil do ruky ( měl jsem ... štěstí ). Jen mi zatím nejde do hlavy proč to u dělal, že ztratil spojení. Kolikrát jsem byl i mnohem dál od ovladače. Jako kontrolu mám AV signál ( jak to zrní , tak se vracím zpět ), ale teď jsem měl signál pěkný. Pak mě napadají pouze slabší baterie v ovladači. Dá se to nějak odzkoušet ? Abych měl 100% jistotu ?
A tímto jsem se dostal na toto forum.
-
Václav Procházka
Pak mě napadají pouze slabší baterie v ovladači.
Orientačně poznáš podle svitu led diody, na vysílači.
Průběžně baterie měřím - jednotlivé články při zapnutém vysílači (pod zátěží) voltmetrem. Kvalitní články vydrží ve vysílači při častém létání, bez problému 3-4 měsíce.
Při napětí jednotlivých článků okolo 1,2V měním za nové baterie.
Průběžně baterie měřím - jednotlivé články při zapnutém vysílači (pod zátěží) voltmetrem. Kvalitní články vydrží ve vysílači při častém létání, bez problému 3-4 měsíce.
Při napětí jednotlivých článků okolo 1,2V měním za nové baterie.
artus píše:...Pak mě napadají pouze slabší baterie v ovladači...
Pokud jsou v rádiu baterky víc vybité, začne to pípat. To už se mi stalo 2x. Lítat se s tím ještě dá, ale nedoporučuju. Možná to ale bylo taky kvůli nízké teplotě, protože v obou případech byla venku fakt zima.
-
Václav Procházka
Pokud jsou v rádiu baterky víc vybité, začne to pípat. To už se mi stalo 2x.
jj... na to nečekám, už mě to jednou vypeklo a začalo automaticky přistávat
jj... na to nečekám, už mě to jednou vypeklo a začalo automaticky přistávat
Pokud jsou v rádiu baterky víc vybité, začne to pípat. To už se mi stalo 2x. Lítat se s tím ještě dá, ale nedoporučuju. Možná to ale bylo taky kvůli nízké teplotě, protože v obou případech byla venku fakt zima.[/quote]
Ano zima byla a asi 5 minut před startem jsem to měl položené na zemi. Kdy to začne pípat ? Kdy zapínám radio tak to pípá, ale při podržení kniplu dolu to nepípá. Baterie jsem koupil nové i s rádiem lipo ( doporučené prodejcem )
Škoda, že si nepamatuji jak blikal když přistával. Odháněl jsem lidi a přál jsem si ať to nespadne.
Ještě mě tady zaujalo ta blokace plynu. Je to v mém případě možné? Stále bojuji, že to přesně neodhadnu a pták pomalu stoupá ( chtěl bych takovou nulovou polohu ).
Ano zima byla a asi 5 minut před startem jsem to měl položené na zemi. Kdy to začne pípat ? Kdy zapínám radio tak to pípá, ale při podržení kniplu dolu to nepípá. Baterie jsem koupil nové i s rádiem lipo ( doporučené prodejcem )
Škoda, že si nepamatuji jak blikal když přistával. Odháněl jsem lidi a přál jsem si ať to nespadne.
Ještě mě tady zaujalo ta blokace plynu. Je to v mém případě možné? Stále bojuji, že to přesně neodhadnu a pták pomalu stoupá ( chtěl bych takovou nulovou polohu ).
Václav Procházka píše:Pak mě napadají pouze slabší baterie v ovladači.
Jako, že to svítí světle a nebo tmavě ?
- gardenroute
Takto jsem to absolvoval i ja, nekdo se tuhle nekde divil, kdyz jsem utrousil cosi o mem psychu s litanim nad superdirou v Blyde River Canyonu a jinde v "horke" Africe s verkem za 60 klacku, potom, co jsem si jednou vzal ucty a PayPal (skutecnost je jeste horsiartus píše:...Mám ho od začátku jara prošel jsem tou koupí všeho za draho ( viz. gimbl za 15 000 a o měsíc stál 9 000 ). Zatím to je technika na které jsem v tak krátkém čase projel nejvíce peněz.
Začni manuálem, přečti si to tady, ať se Ti pod nehty dostanou alespoň základní pojmy. Ale doporučuji Ti (pokud tomu nehovíš) na takové úpravy odborný servis, urcite vis koho, nebudu tu delat reklamuartus píše:...Nemyslím, že jsem málo zručný a techniku mám rád, ale než to pokazit tak tolik peněz zase nemám. Připojit k počítači bych to taky zvládl ( určitě bych tam nic nejprve neupravoval ) jen mi nebyl jasný ten postup při to připojení...
Ano, to iOSD umí, Mark II navíc loguje data do interní paměti pro další zpracování, jako takto např. u mě :artus píše:...V původní otázce mi šlo o to dostat na dolů stav baterie, výšku a vzdálenost...
Pokud toto nepotřebuješ, stačí Ti iOSD mini, který umí všechno kolem OSD stejně jako Mark II.
Žádný problém, ale měl by jsi opravdu te nejdůležitější si nastudovat, někdy nestačí jen létat a natáčet, tj. minimum techniky, legislativa, dopravni znacky atd., to musíš i u toho auta...artus píše:...Budu rád, když mi občas poradíte a omluvíte mou neznalost....I lidé jezdí autem a neznají o něm nic...
-
Václav Procházka
Žádný problém, ale měl by jsi opravdu te nejdůležitější si nastudovat, někdy nestačí jen létat a natáčet, tj. minimum techniky, legislativa, dopravni znacky atd., to musíš i u toho auta...
Přesně tak
Přesně tak
-
Václav Procházka
Jako, že to svítí světle a nebo tmavě ?
určitě při slabších článcích, svítí intenzita led znatelně méně, než u nových vyměněných
určitě při slabších článcích, svítí intenzita led znatelně méně, než u nových vyměněných